Не мога да се понасям! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се понасям!
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 3522 пъти
Здравейете, аз съм момиче на почти 13. На последък имам чувството, че съм ненужна и странна. Излизам с една приятелка из града. Чувствам се много добре с нея, но понякога избягвам излизанията, защото съм слаба и не се харесвам. По тази причина си мисля, че и другите не ме харесват. Много момичета от класа ми носят панталони, които са по тях и имат хубави фигури, а аз като някой скелет висока съм 1.65 и тежа 40 кг. Веднъж си поръчах нещо за хапване и докато чакам този който взима поръчките ме заговори ама аз нали съм много умна нищо смислено не успях да му кажа.
В училище оценките ми са добри, в края на годината завърших с 5.42 (малко не ми стигна за 6). Както винаги мама показа колко е разочерована и започна да ми говори, колко съм мързелива, че не се знае дали ще завърша и 7 клас, учителите много са ми писали и т.н. Искам да вляза в Езикова гимназия, а тя постоянно ми подрязва крилцата, като казва, че там много се учи, а аз съм мързелива и нищо няма да направя. Всеки ден майка ми повтаря, че имам големи желания и амбиции, а няма да успея. Никога не е толкова жестока с брат ми, който се катери по покриви на сгради или пък по цял ден гледа телевизия. Аз се старая да и покажа, че ме подценява и критикува напразно, а когато се опитам да и го кажа тя започва с думите: " Добре де, толкова ли е трудно да не стоиш по цял ден на компютъра (което не е така) и да пуснеш прахосмукачка, ще ме отровиш вече, по цял ден нищо не пипваш, езикова ще видиш през крив макарон, ей го децата вече си прочетоха книгите и забравиха, ти само 2 си свършила" А когато съм разговаряла със съученици, те още не са почвали.
Искам да уча актьорско майсторство, може би е доста наивно, но аз съм сигурна, че ще успея. Помолих нашите да ме запишат на курсове, понеже познаваха една жена, но Нее по-добре със спорт да се занимавам. Мама отново се намесва" Теб, дето те е страх от книгата...знаеш ли артистите колко много четат, тия произведения на изуст ги знаят" За мое щастия в училище имаше група, която изнася представления и аз се записах. В 4 клас играх в театъра, а в 6 обиколих целия град, с главна роля и ме даваха по телевизията. Колкото до мама- изобщо не ми се възхищаваше. Тя иска да ме прати в художествена гимназия, защото по нейните думи имам талант. Колкото до баща ми, той си повтаря едно и също "Хайде да те запишем на лека атлетика, или на волейбов там..." и това постоянно ми го повтаря. ОМРЪЗНА МИ!!! Искам да вляза в Езикова (тя е в друг град) и се надявам, че мама няма да дойде и там да ми опява колко е недоволна, а и да и докажа, че не съм толкова мързелива и т.н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 11 месеца
hash: be2af08823
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Извинявай, но не видях пряка връзка между заглавието и съдържанието! Ти по-скоро не можеш да понасяш това, че родителите ти се опитват да вземат решения вместо теб. Ами... бори се! Дори и да допускаш грешка, няма значение. Важното е да следваш мечтите си и след време ще си доволна от взетите решения. Необходимо е да убедиш майка си, че ти самата знаеш най-добре какво искаш. Наблегни на това, че се чувстваш вече достатъчно голяма и т.н., а ако това не помогне, кажи й, че нищо друго няма да те направи щастлива. Трудно ми е да те посъветвам нещо друго, понеже самата аз винаги съм взимала решенията си съвсем сама и повярвай, сега съм МНОГО доволна. Бори се докрай за това, което ти шепне сърцето :) С цената на всичко. Родителите ти все още не знаят, но един ден ще се радват, че са те оставили да бъдеш самостоятелна в това отношение.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: d8d3c36522
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мале, мале тя пък престижната езикова...зеха ме с 4 по бг и 3 по математика. А пък толкова се учи, чее.......излизаш без да знаеш азбуката на англ. Тва е Бг образованието. Само се заблуждаваш, че правиш нещо.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: a49f5ec6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Божее какво съвпадение, момиче чак се чудя как така имаме толкова много общо лелее :О:О без майтап имам чувството по повечето ти изказвания все едно слушам себе Си !!! ЛЕЛе Потърси ме на скайп: vikent3eto Даже се учудих това дали не съм го писала аз за момент толкова се учудих :Д:Д Хайде по скайп ще ти кажа аз :) Чакам те ! Това ми е Любимата история тук =]]

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: be2af08823
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, тя Езиковата си е престижна, това че ти не си учил/а, не значи, че не е. Аз също уча в езикова гимназия и смея да кажа, че знам доста. Така че зависи от човека, но бих те помолила да не объркваш така момичето ;)

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: cf5bb88f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напълно съгласна съм с номер 4,тъй като съм в езикова знам,че се учи...много се учи. Не съм в английска,там наистина нивото е по-ниско,но немската(поне тази в моя град)а до колкото знам и в цяла България си на положение. Мисля,че който не е минал през немска гимназия не знае какво е учене,защото се стреснахме подгответата тази година. По цял ден на училище и като се прибиреш-пак учиш и въпреки това напрегнато ежедневие майка ми отново мислеше,че не ни натоварват достатъчно,че не уча както трябва и т.н От време на време започвам да мисля,че на някои родители не може да се угоди. Завърших с 5.71,първа година,немска,6 по език,който никага не бях чувала дори...и майка ми седна пак да ми се кара(беше разбрала погрешно госпожата ми по немски),че нея не я греело дали имам 6 или 5,важното е оценката да съжтветства на знанията ми...успокой се,родителите са си такива,не е лесно да се възпитава дете,затова да не ги опрекваме,когато ни дойде до главата може да сме дори по зле... надявам се да съм ти била полезна :)
Сиво

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 93079af6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преследвай мечтите си . Майка ти да си говори на стената .

УсПеХ !!1

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 1c7846a75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гадно е, че майка ти прави така, но чесно да ти кажаа при мен е много по зле...Не помня вече колко пъти опитах да се самоубия, но като видях че не става се отказах...Винаги е така ...Каквото и да правиш майката си остава недоволнаа и тича при любимия си син...Мисля, че това няма да се промени за напред и , че начина е самоо един...да се махнеш от тях..Това ще те посъветвам аз...смятам и аз да го направя скоро...Успех! :)))

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: cf5bb88f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7,ако имаш нужда от приятел,човек,който да те изслуша илинещо такова... имай ме в предвид,ако почувстваш нужда да си поговориш с един напълно непознат,който да чуе проблема ти... yana_95@abv.bg
Сиво

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1d5b077c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   модератор - моля, пишете на кирилица...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker