Да нямаш вяра на никой в днешно време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да нямаш вяра на никой в днешно време
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2073 пъти
Здравейте, искам да споделя една случка случила се скоро, че малко да ми олекне. И така аз сам момче на 18 год, много исках да си купя нов телефон с много хубава камера и реших, че най-добрият вариянт е Нокиа Лумия 1020. И така почнах да си спестявам пари за да го купя, понеже уча далеч от дома си и сам на квартира, даже от джобните които ми даваха сам сабирал само и само да си го купя, Мисълт, че мога да го имам ме изпълваше с кеф. И така събрах си парите които изодщо не са малко ии реших да си го поръчам по интернет, но са съжеления го нямаше никъде, Търсих го 3 седмици и никъде не го намерих, и като последен вариат реших да го купя от OLX>BG. Свързах се с човека който го предлагаше изглеждаше много учтив и до там. Когато получих есемес, че имам ппратка ми стана супер гот, И цял ден мислих как да свърши училище и да ида да си го взема и когатоо отидох, ми казаха че нямам право да го отваря преди да го взема и аз с голяма си наивност и вяра в добротата на хората се съгласих да го взема пъпреки всичко, и го взех и когато се прибрах какво да видя съсвем друг телефон, който е втора употреба и с турско меню, и очукан целия и скасъно зарядно (абе направо замразнах на място ) После се отрепах да званя на този номер който постоянно беше зает или изклюцчен. И тогава просто всичко свърши как се изпариха толкова пари, които сам сабирал да ми ги вземе някакъв мошенник! НЯма добро в тези хора

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9c29d2a186
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е, че си се опарил навреме, вместо като порастнеш да изгориш с много повече. Надявам се да си си взел поуката. Не е само в днешно време иначе - измамници винаги ще има и е имало. Когато цената е нереалистично ниска, мисли!
Аз лично купувам само чрез Ebay и Амазон, има и други подобни сайтове - предимството е, че при тях имаш гаранция от Ebay и те ти връщат парите, ако не си получил това, което си поръчал, не си зависим от измамници. Освен това има етаблирани магазини за телефони втора употреба както и заложни къщи. Особено във вторите има чудесни неща за ниски цени.
Колко плати за телефона, между другото?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e24e544f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заплаши че ще ги съдиш. Подай жалба в европейски потребителски център. Предай им цялата коренспонденция която си имал със продавача. Ако си използвал услугите на посредник се свържи с него относно грешката. Как така ще оставиш нещата така. Търси си правата. Потърси ако ще за подобни проблеми в интернет и провери какви съвети и допълнителни опции са предлагани на ощетени като теб за да си върнат ресурсите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e7096ac14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо съм учуден, че на 18 години може да има толкова наивни хора и второ, че не знаеш правилото, че техника 2ра ръка не се купува.
Сам си си виновен, ще знаеш за напред

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9c29d2a186
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 - човекът е получил доставка от комшиите от Турция, какъв Европейски съд? Освен това само консултацията при адвокат ще му излезне повече от 100-те кинта, с които е изгорял. Със същия успех може да пише на папата или Омбуцмана, но ще му озлезне по-евтино.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aaf96c4564
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Никога без опция за преглед. Преди време се бях сближила с едни служители в куриерска фирма и поръчах от продавалника нещо. Не се съгласиха да ми го пуснат с опция за преглед и на мен ми стана ясно, но се съгласих. В офиса помолих служителите да погледна какво има все пак и вътре не беше това, което поръчах. Хвърлих "боклука" заместител на това, което поръчах и сложих хартия върху камък със среден пръст. Върнах го на изпращача да си му се радва...

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bddc33e327
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ха-ха, №5, много яко решение! Евала ти правим! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 27faf32357
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора : Хора става въпрос за чисто нов телефон, а не втора употреба, и питахте с колко изгорях с 680 лв.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9c29d2a186
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторче, ти си балък на годината - този телефон нов не струва толкова :) Nokia без пари да ми дават, ако е с Уиндоус не взимам. И все пак - пий една студена вода, комшиите пият биричка за твоя сметка и ядат локумче.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4446a3f302
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Наивен си като 10 годишен. Изобщо как ти хрумна да купуваш нещо втора ръка, без да си видял за какво точно плащаш ? Докато има хора, които вярват на всичко ще има хора и които се възползват от това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d58f04d624
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът казва, че телефона е с турско меню, но не и че е поръчан от Турция. ОЛХ е български сайт, не виждам проблем да заплаши с европейски потребителски център, абе гони ги до дупка :D няма какво повече да губиш

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9c29d2a186
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 10 - нека види импресума на сайта, а това че е на български нищо не значи. Има и турски сайтове на всякакви езици, а определено хората, които правят това са с криминална енергия и са се покрили. Убедена съм, че не стои реална фирма зад този сайт - продават стотина телефона на балъци и следващия сайт

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 97098acc17
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е то бива, бива наивен, ама чак толкова... Гадна работа, ама поне занапред ще си знаеш. Доверие само на майка си и то не винаги!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c718d80155
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мило момче, няма човек на тая планета (даже и тези, които се правят на много умни и тарикати), който да не е бил мамен в даден момент от живота си. Всеки е имал моменти в живота си, когато е действувал неадекватно, алогично... Просто в такива моменти сме обсебени или от идеи или от чувства и пропускаме сигналите за измама. Първо не си единствен случай, второ прости си за това, че си допуснал да бъдеш измамен. Огромното ти желание да притежаваш телефона те е накарало да се фиксираш над мига в който ще се докоснеш до него и си пропуснал някои и други факти, които сега със свободен от чувства разум виждаш лесно и се чудиш как така не ги видял преди. А и измамниците напоследък ползуват много умело разни психологични манипулативни методи, с които да печелят доверие – например избират хора говорещи правилно и професионално, насочват вниманието ни към нещо друго... цяла книга може да се напише за методите им. Ако решим НИКОГА да не ни мамят то тогава се отива в другата крайност – съмняваме се от всичко и всички и се стига до параноя едва ли не и после до самоизолация. В случай като твоя аз си казвам – можех да постъпя по друг начин, но тогава не виждах по начина по който виждам сега, намерението ми бе едно, но резултатът –друг. Да, боли ме, че загубих пари, боли ме, че злоупотребиха с доверието ми, но избирам да си простя. Приемам това като преживян опит, който ще ми бъде обица на ухото за в бъдеще и ще ме предпази от по-големи злоупотреби. И после – позволявам си да бъда манипулирана и мамена ПОНЯКОГА, защото съм ЧОВЕК, а човекът има не само разум, а и емоции, чувства... Не мога постояно да живея в съмнения и страх и не мога да хвърля цялата си енергия над мисли как да не бъда прецакана... Макар че съм много разумна и уж логична наглед, много пъти съм действувала наивно и даже глупаво, но като цяло отнякъде и донякъде пак съм компенсирала. Е да, за разлика от измамниците с много труд, но затова пък като си представя живота на измамниците – винаги в игри и комбинации и уж лесно спечелени пари, но пак не прокопствуват – не, не искам да съм на тяхно място.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 27faf32357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   от автора благодаря на номер 13 за хубавият съвет

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 08374879e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ужас, приятел! Не се ядосвай можеше да си платил за iphone 6 и да си загубил близо 2000, които да си събирал близо година. Занапред бъди по-внимателен и не се доверявай на непознати. Номер 13 е прав.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c9c0a5a0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На никой не трябва да се вярва. Не всички лъжат. Но достатъчно е един психопат да ти се натресе, за да станеш жертва. Винаги трябва да си подозрителен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker