Баща ми не иска куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми не иска куче
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1167 пъти
Здравейте! Имам особено голям за мен проблем. През есента на 2014, нашите ми предложиха да подарим заека ми на едно приятелско семейство, а на пролет сме щели да вземем куче. Съгласих се, защото така или иначе заекът омирисваше целия апартамент, и не беше декоративен. През зимата, когато започнех да търся обяви из нета, баща ми веднага ме спираше с думите " Има време до пролет". Говорих с майка ми и тя ми каза, че наистина е рано да търся, и че баща ми ще ми позволи на пролет, както е обещал.
Вече почти е пролет. Започнах да разглеждам и т. н., но когато подхвана темата с баща ми той казва " Тая няма да я бъде" или " Нямаме възможността да гледаме куче". Заплашва, че ще го изхвърли, ако купим без неговото знание и разрешение, но той ми е такъв човек, че никога не съм го чувал да казва " Добре ", а понякога избухва и няма да се учудя ако наистина го изхвърли. Колкото и да ми вика, аз му напомням, че е обещал, а 14 години са ме учили да си спазвам обещанията и т. н. Майка ми е съгласна, но само ако и той се съгласи. Тя всяка сутрин говори с него, а той продължава със същото, не слуша дори жена си. Ще си помислите, че може би е прав, че може би наистина нямаме възможността, но не е така. Да, не сме богато семейство, но си живеем много добре, с голям телевизор във всяка стая и всякакви глупости. Наскоро купи телевизор за към 1500лв. Попитах го " Нямаме пари за куче от 200лв, а имаме пари за телевизор от 1500лв, как става това? ", а той ми отговори, че е изпаднало на добра цена е трябвало да го купи. Дори обвини мен, казвайки, че го прави заради мен, да гледам на по-голям телевизор.
Моля ви, дайте ми съвет как мога да го накарам да се съгласи, защото не се сещам за друг вариант, освен да чакам докато стана на 18 и да се изнеса. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: ab1ed4347e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не става дума за парите, а за това, че не иска да му се омирисва пак жилището. Да, определено вашите са сгрешили като са те излъгали, дете не се лъже, но факт - за заекът не си се грижила добре... и не, не е миришел, а ти не си чистила достатачно. Имах съученичка със заек НЕДЕКОРАТИВЕН и изобщо не миришеше, защото тя го чисти по два пъти на ден, поне 1-2 ч се грижише за него и живя почти 10 г, а после страшно тъжи по него, а на теб не ти дреме за животното ти, искаш нещо ново.
Не си отговорна за куче!
Вземи си котка, защото са самостоятелни, но ако не чистиш тя ще почне да пикае по ъглите... същност ти не си за животно. Гледай си уроците, догодина или като си готова, но сега не си. Родителите ти правят грешка, че те глезят много, сигурно си едно дете... и те лъжат, вместо да си кажат истината и да си понесеш ресултатите от постъпката си - заек не можеш да гледаш, а куче ли?
Баща ти е прав, майка ти е мека гана и те лигави.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: efbb3ec03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На баща ти просто не му се занимава да взима куче, защото той и майка ти ще трябва да се грижат за него. То един заек, дето не прави нищо сте го разкарали, какво остава за куче.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7392688246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо - пролет почти не е, защото има точно 2 месеца още. Второ - като гледам историята със заека, е напълно нормално на баща ти да не му се гледа куче, ти вече не си дете и би трябвало да разбереш причините и сама. Тоест - заека е изхвърчал след като си била достатъчно голяма, за да не се лигавиш и да ревеш, че искаш домашен любимец.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cca1b8d0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И като се изнесеш кво? ще живееш като куче! така си я мислите тая работа...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 63e67afb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти не обичаш животните, а просто ги "искаш" като някаква играчка. "Ще ми вземат по-голяма залъгалка (куче) и затова зарязах по-малката (зайчето). " Показва го и отношението ти: "да дадем 200 лева за куче" сякаш е чувал с картофи. Въпросът не е до парите, а до това, че нямаш никакви чувства към едно живо същество. Баща ти вижда това и трябва да го каже в прав текст, защото явно сама не се сещаш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c156511b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уфф разбирам те. А на мен майка ми ми беше обещала че ака вляза в английската ще ми купи. Влязох и? И от тогава започнахме да се караме. Баща ми е навит, но само с нейно съгласие. Може да му кажеш че поне веднъж искаш да покажеш, че си отговорна. Ако не стане, имай търпение.. Аз все още си чакам...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f8bda33a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първо подкрепям баща ти, че се страхува, че няма да се грижиш за него, а те нямат възможност - повярвайй ми, различно е да сиученичка и да рси на работа от сутрин до вечер. А пък да го изхвърлите -отвратително! Това не ви е плюшена играчка!
Ако все пак се чувсваш по-зряла и отговорна - докажи го. Защо трябва да давате 200лв, идете в някойприют и сиосиновете животинче. Това е единственият начин да докажеш на родителите си, че сиотговорна и можеш да се грижиш за животното. Ако въпреки всичко не съумееш, поне го върнете в приюта, а не го изхвърляйте на улицата, обричайки го на умре в агония, да е сгазено или пребито от някоймалоумник до смърт!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 680bcbaacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вземи си хамстер.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0e9ba2714
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6. Аз наистина изключително много обичам животните. Когато бях малък, децата от класа ми играеха футбол през междучасията, а аз разглеждах под камъчетата и си играех с червейчетата. Все още хващам гълъби, за да махна конецът, заплел се в краката им, гледал съм сокол, ранен от градушката, и костенурка със счупена черупка у нас. Когато ме водеха на риболов, аз тайно пусках рибите обратно, знаейки, че след това ще съм наказан. Заекът се съгласих да го подарим, не защото ще имам куче, а защото го гледахме в малка клетка, а сега живее на двор, затрупан с женски. Казал съм на новите му собственици да снимат клип всеки път, когато отидат на село. Това според теб омраза към животните ли е, или ги мисля за артикули. За останалите - момче съм. За номер 9- имал съм 4 хамстера и една китайска мишка. Когато остаряваха и ги водех на ветеринар, докторите се чудеха как може да живеят двойно повече от обикновеното. Майка ми казва, че всяко животно, което съм гледал и ще гледам е късметлия, че аз съм неговият стопанин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c156511b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Като за начало, помоли да ти вземат някое по-малко и лесно животинче. Грижи се за него и покажи на вашите колко отговорна можеш да бъдеш. След това мисля, че баща ти ще бъде по-съгласен и за куче. Каквото и животно да е, когато се живее с него го заобичваш много :) <3

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0b109d4d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прекрасно е, че обичаш да се грижиш за животните. Припомняй му от време на време на баща ти, че ти е обещал и да си изпълнява обещанията. Стискам ти палци!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0e9ba2714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 12. Един който ме разбра :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker