Чалга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чалга
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 6795 пъти
Здравейте, момиче съм на 15 г.. До скоро не понасях чалгата, мислех текстовете за безсмислени(все още го мисля), но в целия ми клас се слуша чалга и някакси се зарибих и аз, както се казва ''с какъвто се събереш, такъв ставаш''. Проблемът не е, че не искам да слушам поп-фолка, защото това си е лично мой избор, но и от части повлиян от съучениците ми. Проблемът е, че родителите ми мислят, че слушаш ли чалга си някакъв долен западнал човек, мислят, че като сме в елитно училище и не може да се слуша чалга. Искам съвет как да им обясня по правилния начин.
Моля изключително много модераторите да публикуват историята ми :)!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 68

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 633ca59417
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   На скоро се влюбих в едно такова момиче. Моите наблюдения са, че чалгата изкривява възприятията на хората. Подтиква ги да се държат по неадекватни начини и да се съмняват в собствената си красота.

Та това момиче в което се влюбих, си мислише, че ако си сложи сини цветни лещи и се изруси жестока диета - та да заприлича на анорексичка, ще се хареса на някой. Да може и някой да я хареса... за едно чукане. Ето това е моделът на чалгата.
Без морални ценности, без личностно изграждане, на всичкото отгоре никога няма да се хареса и ще продължава да се тласка все по-надълбоко в недрите на глупоста.

Тя е избрала да остане без душа.

Къса ми сърцето, но чалгата и наркотиците не прощават.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 367f1dded3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен чалгата е болест. Как може циганите да пеят и свирят български народни песни (по планета фолк), а нашите моми се кълчат на мазни маанета и подражават на ония чучела от другата планета (телевизията имах предвид, ама те май наистина са си от друга планета)..

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 53f8410292
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Проблемът на чалгата не са текстовете, нито самата музика, а поведението, което имат феновете и изпълнителите. Защото слушащите тази музика имат един стил на живот...леле, мале! Ето това притеснява вашите, а не самата музика. Страх ги е, че ще станеш като класическите фенки, че за рождения си ден ще поискаш силикон, че ще почнеш да се обличаш и да се държиш като евтина к...ва, ще занемариш училището и т.н. Ако обаче поведението ти и стилът ти на живот изобщо не се променят и продължаваш да гледаш на ученето сериозно, не мисля, че родителите ти ще се тревожат изобщо каква музика слушаш.
Въпреки, че за мен това е най-тъпия възможен стил, ама както се казва всеки с вкуса си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5b7d5acb58
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прави сте.
До номер 1, аз не се старая да им подражавам дори някой певици имената им не знам , ако трябва да приличам на някой, те биха били последни в списъка.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a663f2b74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей абсалютно целият ми клас слушат чалга и аз започнах покрай тях и сега 1 година по късно съм направо луда по чалгата и според мен текстовете си имат смисъл и аз с радост се бих нарекла Горда ЧАлгаджийка!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм човек, който слуша много стилове музика. Като минем през рап, рок, пънк, хаус, транс, хардстайл, хардкор, та дори и симфонична. Не си мислете, че като кажа хаус, например, това е защото знам 1-2 песни. Не, към всички стилове, които изредих съм бил супер зарибен в даден момент. Смея да твърдя, че разбирам от музика. Нямам предвид, че мога да кажа кои са най-известните песни на всеки стил, а имам предвид, че самият аз съм се занимавал с музика и знам основно за какво става въпрос.

Слушам ли чалга? Не. Или поне не много. Има малко чалга песни, които харесвам, повечето са ми неприятни, но са ми неприятни, защото не харесвам самото звучене, НЕ ЗАЩОТО Е ПРОСТАШКА МУЗИКА. Какво имате предвид под просташка музика? Нима всичко друго, което не е чалга не е просташко? Много ми е забавно като пусна някоя болно тъпа бг рап песен и някой няхрани рапъра в коментарите и му кажат "да върви да си слуша чалгата". В рока всички песни ли са смислени? Да? Сигурни ли сте? Пуснете си The 1975 - Sex. Изключително интелигентна песен!! И това е само един пример .......

Чалгата има хубави песни, има хубав ритъм, но (според мен) повечето песни нямат хубаво звучене и затова не ги слушам. Не ми казвайте, че е просташка музика, защото много, АМА МНОГО се съмнявам, че като похулите Преслава в коментарите си пускате Брамс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Н1, е те понеже металистките са изключително естествени...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b9fbada882
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз лично слушам чалга, но не съм съгласна с това, което се пише по горе в коментарите. Никога не съм си и помисляла да бъда като "чалгаджийките". Имам си съвсем нормално мислене. Не харесвам държанието и вида им, но това не ми пречи да слушам музиката им. Слушам и рок, и опера, и поп. Просто уважавам всяка една песен със смислен текст, който може да предизвика емоция у мен. Не бъдете толкова повърхностни, всеки си избира какво да слуша, не е задължително всички "чалгари" да искаме да приличаме на изпълнителите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fb34fc4a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не знам за теб, но в моя клас 90% слушат здрава чалга (аз също съм в елитно училище, BTW), но аз изобщо не съм се зарибил, продължавам да си слушам EDM.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fb34fc4a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам за теб, но в моя клас 90% слушат здрава чалга (аз също съм в елитно училище, BTW), но аз изобщо не съм се зарибил, продължавам да си слушам EDM.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 68a9bffa4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Чалгата няма нищо общо със Вашият характер!
Какво са виновни Алисия, че Вие пушите наркотици, напивате се?
Аз харесвам някой изпълнители, не може да ми казвате
"слушаш чалга значи си идиот".
Искам да Ви попитам, след като уиз пуши той ли е виновен за наркоманите?
Всеки има различни виждания за нещата, а Вие нямате абсолютно никакво право да ни нападате.
Драги ми читатели, спрете се с това за чалгата, защото е неоснователно и несериозно.
Има различни хора, които приемат нещата по свои начин, а музиката не променя нищо, освен че се чувстваме по-приятно.
Разбирам Ви, че неприятните са Вас хора слушаш чалга, но това далеч не е от значение.
Има нещо наречено - предпочитания :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a2093d6f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Трябва да нямаш мозък да харесваш това нещо.. В смисъл, кой нормален човек слуша Фики?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4cd70819f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Чалгата не е музика, за жалост тя е начин на живот на повечето съществуващи души в България. Ако имаш предвид поп-фолка, това е нещо различно.
Има нещо общо между повечето, но не всички, слушашти " чалга " и това е простотията. А какъв е смисълът за теб да слушаш нещо, което смяташ за безсмислено, не знам, но в никакъв случай модата, няма да те направи " вървежен ", но тъй като в днешно време е модерно да си елементарен, ако предпочиташ да си чалгарка, няма проблем, изборът си е твой.
Поздрави - с пожелание за повече усмивки!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3fb37bdf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Чалгата е все едно те таковат в мозъка!
И доброволното, и насилственото слушане на чалга те превръща в шибан идиот. Така че решението дали да слушаш или не е твое.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 401c5c5993
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Чалгата е коварен прийом за препрограмиране на ума,нещо като кодиране.Забива те надолу към нискочестотните вибрации,неусетно ставаш зомби и пълен кретен.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1263320068
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   И какво? Аз също слушам чалга и не се срамувам да надувам музиката в къщи. В началото ми правиха забележки постоянно, сега само ако някой съсед се е оплакал.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f60f403674
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Най -противната "музика" това е сигурно, ОТВРЪЩАВА МЕ и честно казано повечето които я слушат също, почти всички момичета от 12 годишна възраст до 20 я слушат което за мен е изключително противно, винаги когато видя някоя кифла във фейсбук(само да кажа че почти нямам българки "приятелки" там, а просто им разглеждам профилите за да се посмея малко и в същото време ядосам защото гледам колко са деградирали) и като видя че е постнала чалга или е написала над снимката си чалга текст започвам да се отчайвам защото вече почти не останаха свестни момичета във България.
Момичетата са станали кифли а момчетата лоши нацепени батковци което е жалко :(.
Момче на 16

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 65676eebc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И авторке ние не можем да ти кажем какво да слушаш и да ти забраним да слушаш това нещо и между другото трябва да има повече родители като твоите, но ето един съвет гледай да слушаш колкото се може по - малко от това гнусно подобие на музика и послушай родителите си, рано или късно ще почнеш да пушиш, да пиеш и недай се боже да почнеш наркотици от слушането на тази гнусотия, учи си, завърши и не си проваляй живота :)
Момче на 16

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Лично мен чалгата СТРАШНО много ме дразни. Но има хубави песни със смислени текстове и чалга изпълнители, които не са с фриволно поведение и облечени с оскъдни дрехи на сцената. Не, че ги слушам, просто ги знам от някои приятелки.
Аз също съм забелязвала, че чалгата има много лошо влияние върху някои хора, но това не означава, че всички слушащи я са пропаднали хора. Лично познавам свестни чалгари. Според мен нещата опират до това как даден човек възприема не само чалгата, а и музиката като цяло. И да се определят хората по това каква музика слушат е страшно тъпо. Спрете се с това "чалгарите са к*рви, метълите са наркомани и сатанисти, рапърите са оръфляци" и пр! Всеки има правото да слуша каквото си поиска и другите нямат правото да го съдят за избора му!
Аз също уча в елитно училище и сред учениците също има чалга фенове. Но това не им пречи да изявяват таланта си и да разсъждават трезво. В нашия клас, съвсем грубо казано, има трима- четирима човека, които слушат чалга и/или поп, двама- трима слушащи БГ рап, един- двама фенове на електронната музика и останалото (ние не сме голям клас) слуша рок и метъл, като в това число влизам и аз и по никакъв начин не го крия. В класа ни не се води "война между стиловете", толерантност и уважение към другия му е майката и всеки гледа интересите си. Имаме сблъсъци за съвсем други неща по- сериозни от това кой какво слуша.
Няма лошо в това да слушаш чалга стига да не ти повлияе зле, ако я прослушаш не означава, че непременно ще пропаднеш, това зависи изцяло от теб. А, и има много други неща, които биха ти повлияли зле и които нямат нищо общо с чалгата.
Може би трябва да пуснеш на родителите си нещо от хубавата чалга. Пускали са ми хубави чалга балади, но не ги знам и не се старая да ги помня. Дано да се намери някой, който да ти даде линкове към тях. Също трябва да обясниш на родителите си, че музиката рядко може да бъде показател за това какъв е човекът, който я слуша и да ги запознаеш със свестни чалгари.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3fb37bdf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   http://spodeli.net/3/story-52369.html?err=103&commentID=14#comment14

Коментар №14.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fb34fc4a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   №6, аз също слушам хардстайл и хардкор. Кои са ти любимите изпълнители и песни?
Аз съм №9, BTW.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1cfc2c1acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Чалгата е деградираща музика. До преди няколко години и аз слушах чалга, слушах дори и кючеци. Каква музика е това обаче ? Аз лично се отвратих от нея, защото както си мислех че песните имат смисъл, осъзнах че е точно обратното. Аз съм културен човек който си има ценностна система и етикет на поведение. Тази музика не олицетворява българското - тя олицетворява циганското. Българите повечето ненавиждат циганите, а в същото време се кефят и играят на музиката им. Сами се интегрират към циганите, а после се жалват че ги наричат такива. Изключително голям процент от тях едно хоро не знаят как да изиграят, но пък за сметка на това кючеци въртят, и все на големи пиячи се правят. С какъвто се събереш с такъв ставаш или по-скоро хората си се надушват и намират това което търсят.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 6 към 24 (9):

D-Block & S-te-fan - Music Made Addict
Hard Driver - Your Surrender
Headhunterz - Scrap Attack
Angerfist - Radical

^ Тези оглавяват класацията :Д

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Алооо, номерата 24 и 26, айде да се опомните малко, а? Вие чували ли сте за термина "национално самоосъзнание"? По-добре да слушаш чалга, но НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, отколкото тези импералистически ритми. Какви българи сте вие? На някого може да му се сторя краен, но това си е самата истина. В днешно време има разни идиотчета дето отричат чалгата, а ако ги питаш каква музика слушат, веднага почват да изреждат все чуждестранни изпълнители. Такива хора не са българи, а просто срам за България. Много по-добре да слушам песен като "Дума за вярност" вместо нещо на английски, защото тези, които слушат все английска музика, са големите г*зари с изсулените дънки, които се мислят за голямата работа, а всъщност са най-обикновени копеленца.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 479be222c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27 - самата дума „чалга“ идва обаче от турски език и значи музика. Смешно е да твърдиш, че с тази ориенталска музика ще си подхранваш българското самосъзнание.
Нищо лошо към чалгата и хората, които я слушат. Аз също при повод слушам чалга и си е част от живота днес, но изобщо е смешно да се твърди, че има нещо за националното ни самосъзнание в нея - обратното - това е влияние от турци и араби естрада малко в последно време и някакви платени госпожици, които са си платили да си отварят устенцата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   28, аз не казвам, че чалгата може да развие националното ни самосъзнание. Но част от съвременните ПОП ФОЛК песни имат много поучително съдържание. Пример- https://www.youtube.com/watch?v=Qts5JZlI8RQ Освен това, днес поп-фолк певици експериментират и изкарват съвсем нови песни, които нямат нищо общо със самия поп-фолк, въпреки това са изключително хубави и стойностни.
Пример за така песен е една прекрасна рок балада: https://www.youtube.com/watch?v=9OaT7tUzk8o както и едно (по мое мнение) техно парче- https://www.youtube.com/watch?v=WdM22pzqaac
Случайно някъде да видя разврат или ориенталски ритми?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27, много неща не знаеш! Мисля, че и 28 не е прав за някои неща, но е прав, че чалгата НЕ Е БЪЛГАРСКА МУЗИКА. Научете го вече! Слушате чалга, а нищо не знаете за нея! Чалгата е със сръбски корени и идва от сръбското "турбо фолк", което означава, че голяма част от нея е крадена (не казвам, че всички песни са крадени). Появява се през 90те , т.е. преди около двадесет години и това, че се пее на български не означава, че е българска музика. Има рап и хип хоп, които се изпълняват на български, има рок и метъл, които се пеят на български, има поп, който също се пее на български. Защо на тях не им казвате "българска музика", а казвате на чалгата, че е българска, след като идва от Сърбия. Защото се пее на български ли? Много тъпо разсъждавате! И не ми са правете на патриоти и на великите българи с "национално самосъзнание", защото я слушате. За какво национално самосъзнание говорите след като повечето чалга певици изглеждат така:
http://videobg.com/thumbs/2013/6/goli-snimki-na-pop-folk-pevici-q5g.jpg
http://i49.vbox7.com/o/6ed/6ed020760.jpg
http://kurier.bg/thumbnail.php?file=maria2_798858032.jpg&size=article_medium
http://nadpis.com/cont-news/uploads/2014/07/desislava_gola9.jpg
http://www.zajenata.bg/gallery/7/big_c596aa3a16c2db932e5bf87378e77ab2.jpg

Не казвам, че всички чалга певици са такива и не искам да обидя никого, но как не нарекохте Народната ни музика българска музика? Забравихте ли за нея, за музиката, която е съпътствала българите по време на Османското владичество, че и много преди това? Как не нарекохте някого със национално самосъзнание, защото слуша народна музика, а наричате себе си Българи, защото слушате музика със сръбски корени, но изпята от български изпълнители, като това ви кара да си мислите, че е българска музика? Не, че аз слушам много народна музика, но поне не съдя другите по това какво слушат.
Всеки има правото да слуша каквото си поиска без никои друг, пък камо ли ти да го съдиш! Ако някой се кефи на рок и метъл какво? Не трябва да ги слуша защото родината им не е България ли? Ако на някой му харесва попа и рапа не трябва да ги слуша поради същата причина ли? Някой хора разсъждавате много тъпо.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   От 27- 30, какво разбираш ти под "национално самоосъзнание"? Просто ми е интересна концепцията на човек, който пише на български целия си коментар, а накрая оставя инициали на английски език.
И не всички чалга певици показват разврат. Има много добри и принципни певици. Например- певицата, която от вече доста години е на върха на поп-фолка, Преслава, си е истински талант и много рядко при нея се вижда клип с разврат. Да, някои имат клипове с порно във ваната, факт. Но тях не ги защитавам- съдете ги колкото искате! Само че омаловажаваш творчеството на истински певици като Преслава, Ивана и т.н., които са принципни в работата си, е чиста наглост.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   27, 31, а ти май не можеш да четеш. Какво значи за теб от коментара ми под номер 30 "Не казвам, че всички чалга певици са такива... " и от предния ми коментар под номер 21 "Но има хубави песни със смислени текстове и чалга изпълнители, които не са с фриволно поведение и облечени с оскъдни дрехи на сцената. "? Питам те, защото ти ми казваш, че омаловажавам творчеството на истинските певици, а аз НЯКОЛКО пъти казвам, че не слагам всички чалга изпълнители под един знаменател. Много ми е интересно какво ще ми отговориш на този въпрос и първо се научи да четеш правилно и тогава ми говори за "национално самосъзнание".
Под "национално самосъзнание" разбирам човек, който е запознат с произхода и историята си, който е запознат с традициите и ги съхранява, който може да пише правилно на майчиния си език и да защитава родината си (не го разбирай само под сражаване във война). Никнеймът ми е на латиница, защото така се казва една от любимите ми групи и просто реших да го напиша на латиница.
Не разбирам какво общо има националното самосъзнание със слушането на музика на друг език? Като на някой не му харесва българското е свободен да слуша друга музика и това няма да го направи по- малко българин. По твоята логика не би трябвало да гледаме чужди филми и сериали, нищо, че са с аудио превод или субтитри. Особено турските сериали. Не искам да обидя феновете им и не мразя турците (нито ги обичам), просто иронизирам ситуацията.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   27, ти си пълен филмар. Обичай си родината, но има разлика между обич и фанатизъм. Ще слушам каквото си искам. Защо си мислиш, че не слушам българско? Слушам от Емил Димитров до Лого5. Просто съм отворен и за чуждото. Когато ми пуснеш хубав български хардстайл тогава ми говори какъв съм чуждопоклонник. Айде сега изхвърляй самсунга, щото не е произведен в Самоков, филмар.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   А, и между другото 27, от тези, които изброих никой не е нито британче, нито янки, така че тихо.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e1fa2b144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Музиката, която слушаш не те определя като човек. Познавам много хора, който слушат чалга и нямат нищо общо с чалгаджииките, напротив. Всеки има право да харесва, каквото си поиска, било то чалга, да е хомосексуален, да се облича, както му харесва, да прави каквото му харесва. Защо трябва да се съобразява с някого, щом това го прави щастлив? Така че, родителите ти са в голяма грешка, както и другите на това мнение. Ограничени хора.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 32e4aa935d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   И аз започнах да слушам чалга покрай съучениците. Миналата година, като влезнах в сегашното ми училище, ми беше много странно, че 90 процента от класа слуша чалга, а аз тогава я мразех, не можех да я слушам, дразнех се когато надуваха уредбата в училище с песни от този стил. Полудявах просто. А сега какво? !? И аз слушам чалга.. Галена, Фики, Алисия, наскоро така нашумелия Галин..
Честно казано не мога да се позная, но..
Харесва ми ритъма, мелодията на някои песни. Клиповете, в повечето случаи, са просташки, затова и избягвам да ги гледам.
Покрай този стил музика като че ли почнах много да се филмирам.. любов, чувства ала-бала.
И все пак се срамувам, че слушам подобна музика, но ме кефи като цяло и не мисля да се "отказвам" от нея
Момиче 16

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3b8e25bda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Слушането на чалга не е нещо непременно лошо , лошо е предпочитанието на чалгата пред всичко останало.
И поради факта че това е първото нещо с което може да се сблъскаш . Тя е новопроизведена и разпространена с комерсиална цел на територията на БГ. Да налиташ на това което ти се изпречи и да ставаш зависим от него , показва нулев имунитет , резистентност и съпротивителни сили , липса на лична преценка на базата на беден опит , липсваща душевнос и култура. На мястото на чалгата можеше да е нещо друго без значение какво.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Номер 7, метЪлистка съм и съм естествена. Метълките, поне повечето, са естествени, за разлика от повечето чалга певици и чалга фенки. Ти някакъв антиметълист ли се явяваш?
38, няма от какво да се срамуваш, явно това е твоята музика. Няма лошо, само да не се превърнеш в класическа чалга фенка. Същото казах и на авторката :)

Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   От 27- Black Sabbath хубаво, повечето са изкуствени, така си е. Но има и чалга певици БЕЗ СИЛИКОН, БЕЗ ИЗКУСТВЕНИ ЧАСТИ ОТ ТЯЛОТО. Как ще го коментираш това? И още нещо- метълът учи на агресия и нетолерантност. Тази музика е много по-вредна от чалгата, а това последното, че металистките не били изкуствени, просто ме уби! Ха-ха-ха! Точно те са с изкуствените обици къде ли не (особено по интимните части), да не ме мислиш за паднал от небето? Виж, вече, ако ти си паднала от небето, това си е твой проблем.
Плюс всичко напоследък в чалга средите се правят НОВИ и РАЗЛИЧНИ песни. От чалга певици се появяват рок песни, техно, поп, джаз...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Номер 41, метълка съм и нямам нито една обеца, по себе си, НИТО една! И познавам много метълки, които нямат обеци, ако изключим на ушите. Така, че не си прав! Като не разбираш защо е изказваш!
Явно ти си паднал от небето, не аз. Метълът не учи агресия - напротив! Ти от колко време слушаш метъл, кои са групите, които слушаш, колко разновидности знаеш и кои от тях слушаш, за да си позволяваш "компетенти" коментари относно него? Сигурно дори и не разбираш въпросите, които ти задавам, но все пак се опитай да ми отговориш, нали много знаеш ! Ако си мислиш, че единствените тематики на метъла са кръв и насилие и, че метъла е само дране, много грешиш! АМА, МНОГО!И само недей да ми спориш, 'щото ще се изкараш по- знаещ от мен, а това ОЧЕВАДНО не е така!
В метъла има много красиви балади, дори има разновидност, която се казва love metal. Метълът може а се смесва други музикални стилове. Има фолк метъл, електриникор, поп метъл. Тематиките му винаги са били най различни
Ти да не би да придоби твоите "знания" от онези антиметъл клипчета! Хаха, авторите им знаят толкова, колкото и ти знаеш => нищо! Така, че аре не ми се прави на много знаещ и компетентен по въпроса. И ти също се научи да четеш! Колко пъти да напиша, е не слагам всички чалга певици под един знаменател! Виж ми другите коментари! Аман от незнайници!

Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 27 и 41, странно защо не отговори на мен (34)?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc4f2ebd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Няма нищо лошо в слушането на чалга. Стига това да не е единствената музика, която слушаш. Сама мога да призная, че наистина има и хубави, ритмични песни. Но, ако си пуснеш чалга от 2007-2010, ще забележиш, че е съвсем различно. Там бяха истински певици. Текстовете пак не бяха едни от най-добрите, но бяха определено по-смислени от повечето в днешно време. Съвременния човек би трябвало за опитва от всичко, да е общителен, да си хареса поне едно нещо от всичко. Тоест, според мен в слушането на различни видове музика, дори и чалга няма нищо лошо. Но, отново не да се пристрастяваш. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc4f2ebd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Няма нищо лошо в слушането на чалга. Стига това да не е единствената музика, която слушаш. Сама мога да призная, че наистина има и хубави, ритмични песни. Но, ако си пуснеш чалга от 2007-2010, ще забележиш, че е съвсем различно. Там бяха истински певици. Текстовете пак не бяха едни от най-добрите, но бяха определено по-смислени от повечето в днешно време. Съвременния човек би трябвало да опитва от всичко, да е общителен, да си хареса поне едно нещо от всичко. Тоест, според мен в слушането на различни видове музика, дори и чалга няма нищо лошо. Но, отново не да се пристрастяваш. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   От 41- 42, защо в обществото представата за метълките и метълите е такава? Брех, да му се не види на това общество, какво лошо мнение си е изградило за това любовно съсловие на не носещите по никакви поводи обици, слушащи метъл, момичета... Лоша работа...
" Така, че аре не ми се прави на много знаещ и компетентен по въпроса. И ти също се научи да четеш! "- ами, то от това изречение се разбира колко ти е акълът. Можем да си направим две констатации от тук:
1. Много си смела, защитаваш си жанра, но агресията ти си личи отдалече. Тази агресия, убеден съм, е породена точно от там.
2. Проявяваш неприятна за околните наглост. Изкарваш нещата така, сякаш аз не мога да чета. Е, нека ти кажа нещо- явно метълът ти е намалил гънките, защото всичките ти коментари са неграмотно написани. Но така е, тази музика прави точно по този начин със заблудените душици, които я слушат...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   От 41- Номер 34, как съм могъл да те пропусна по толкова прозаичен и проличаващо волев начин! :)
За какъв Самсунг ми говориш? Ти различаваш ли техническа собственост, съставяща част от икономиката, а и от БВП на съответната страна, от интелектуална такава?
Емил Димитров- той е певец и пее поп. НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАМ ЗА НЕГО. Изобщо не се шегувам. Това са хора, които са създавали проекти преди много години, време им отдавна е отминало, в момента най-слушаният в България жанр е чалгата, не можеш да отречеш този факт.
А ти чувал ли си за понятия като, да речем- православни ценности и т. нар. евроатлантически ценности? Първите са си нашите нормални морални норми, докато вторият тип се свързва със сключване на брак между обратни, кръвосмешение, педофилия, процъфтяваща порно индустрия...
Специално за последното- тъй като нали много знаеш, ето ти пример за чуждото под формата на евроатлантическите ценности: http://www. videoclip. bg/watch/320431_Maili-Sairus-propq-s-vginata-si-skandalno-video-18

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   И хайде обясни ми как Фики представя православните ценности и понеже съм решил да си пусна angerfist вместо dj damian аз съм национален предател. Отново ти казвам - филмар. По същия начин, по който ти ме оплю, така мога и аз да ти кажа "Алоо, как може да не знаеш нищо за Емил Димитров, а да слушаш чалга?! Емил Димитров е класика в българската музика!" и тем подобни...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   46, съдейки по коментарите ти ти си изключително ограничен човек, щом съдиш хората по дрехите и по музиката, не аз съм с малкото мозъчни гънки, а ти. Какво ми е неграмотното на коментарите? Под "не можеш да четеш" имах в предвид, че ме заболяха пръстите да пиша, че не слагам всички чалга изпълнители под един знаменател, а тука двама човека не можете да го схванете (ти и номер 27). Много сложно за схващане. Какво ти говори изречението от предния ми коментар: "Колко пъти да напиша, че не слагам всички чалга певици под един знаменател! Виж ми другите коментари! ", явно на теб ти малко акъла, не на мен.
Ти си този, които проявява наглост към околните, след като очевидно никога не си слушал метъл и никога не си общувал с метъли, а си позволяваш да правиш такива заключения. На твоето му се нарича наглост. Ненапразно ти зададох въпросите "От колко време слушаш метъл? Кои са разновидностите, които знаеш и кои от тях слушаш? ", но ти така и не ми отговори. На твоето му се нарича наглост, не на моето.
И не, аз не съм агресивна. Ако има някаква агресия в мен, то тя е породена от такива хора като теб, които си мислят, че знаят всичко за метъла, дори повече от феновете му, само и само, защото някои ви е казал нещо гадно за него и вие сте му се вързали, а този някои знае колкото теб. Не от музиката. Просто ми е писнало от такива хора.
В теб има агресия и злоба. Виж си коментара под номер 7 към номер 1. Номер 1 никъде не е споменавал метъла, ти си този, които пръв оплюва метълите в тази тема, при това - без никои да те провокира. В теб е злобата, не е в мен или метълите.
Аз не виждам какво лошо има в това човек да носи пиърсинг. Това, че ти не можеш да го приемеш, си е твои личен проблем, но не ти дава правото да съдиш другите. Ако има повод, то е защото на някои му харесва да носи. Пак ти казвам, не всички метъли носят пиърсинги. Много други хора носят пиърсинг, но не слушат метъл. Тях няма да ги обвиниш, нали?
На въпроса ти, защо обществото е настроено против метълите - защото такива хора като теб, са ограничени и повърхностни и определяте другите по дрехите и музиката. Вие смятате метълите за наркомани, побойници, мърлячи и сатанисти, но не знаете колко не сте прави. Повечето от вас никога не са слушали метъл и никога не са общували с метъли, не знам откъде са ви тези заключения. Може би от безпочвените антиметъл клипове, чиито автори знаят, колкото самия теб. Но така става, когато не си ползвате главите на раменете.
Не виждам защо метълите да не могат да изпитват чувства? Метълите са хора като всички останали, не знам какво ви пречи да го възприемете. Имаш много изкривени представи за хората.
Казваш, че метълите са нетолерантни - не ставай смешен! Аз съм един от най- толерантните хора, които можеш да срещнеш! Приемам хората такива каквито са. Аз не съм расист, хомофоб и за разлика от теб - не определям другите по музиката и в това число влизат и чалгарите. На твоето му се нарича нетолерантност. Ти оплюваш метълите, провокиран от никого, защото просто харесват даден стил музика, а ти - не, като, между другото, в него има много смисъл. Ти съдиш тези, които харесват пиърсингите, просто защото ти не ги харесваш. Ти си нетолерантният. Имаш ограничен мироглед и си много неграмотен относно метъла, нищо не знаеш за него, подчертавам - нищо. Коментарите ти са абсолютно безпочвени и безсмислени. Не знам защо си ги позволяваш и кое те кара да си мислиш, че знаеш нещо за метъл музиката.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   От 41- 48, аз за Фики НЕ ОТГОВАРЯМ. То по същата логика можеш да кажеш, че и клипът на тази песен https://www.youtube.com/watch?v=YHH5hTSS25g e порно въведение и има нещо вярно, но тук говорим за певици, които не се разголват като Преслава. За съжаление, в поп-фолка има много малко такива. Сред тях са, както казах Преслава, Ивана, Джена, Емилия също не съм я видял, а за други не се сещам. Тези обаче си имат силикон и отново подлежат на критика, защото не е необходимо да си изкуствен, за да блеснеш. Единствената поп-фолк певица без силикон и която не се е разголвала, е Преслава. Точно тя заложи на много различни от поп-фолка проекти тази година. И да, "Пиши го неуспешно" представя ПРАВОСЛАВНИТЕ ценности още като видиш клипа.
Обръщения към Господ има и в "Моето слабо място".

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d012bf3c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   От 26- 49, слушал съм Металика и Рамщайн. Веднага, щом ги чуя напускам мястото, където се пускат. Метълът е агресивна и скучна музика, поне за мен. Но ти какво очакваш от човек, слушащ поп-фолк? Двата жанра са диаметрално противоположни. Но не си мисли, че ние, феновете на поп-фолка, се ограничаваме само до тази музика. Аз например напоследък много обичам да слушам новата рок балада на Преслава, която няма нищо общо с чалгата, но е наистина много хубава и има изключително смислен текст. Точно заради се превърна и в баладата на годината само месец след като излезе.
Коментар номер 7 не е мой, но и аз бих казал същото, АКО НЯКОЙ МЕ ПРОВОКИРА И СПОМЕНЕ МЕТЪЛИТЕ.
"Аз не виждам какво лошо има в това човек да носи пиърсинг."- По същата логика няма лошо и чалга певиците да си слагат силикон, нали? Да ама не, има много лошо в това, защото то е глупаво и неестествено. Принуди ме да отида по-надалеч и ще ти кажа, че това е дори гавра с християнската вяра, защото нас Господ ни е създал ЕСТЕСТВЕНИ. Ние не сме се родили с пиарсинг. Сега ще кажеш защо носим дрехи, да, но дрехите са на нас, обръщат ни, но не се впиват в кожата ни.
И да, всички които носят неестествени неща, включително и чалгари, са обвинени. :)
Не метълът, а нашата музика бива редовно оплювана заради разни псевдокоментатори и анализатори, които спокойно могат да си изядат дипломите и никога повече да не коментират чалгата, защото това е не само най-слушаната музика в страната, но и музиката на младите хора.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Н51 - ти не си номер 26, объркал си се (казва го 26 за да изчисти недоразуменията :D)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Та да кажа, аз съм номер 7. Black Sabbath имах предвид, че е тъпо да се обяснява колко били фалшиви чалгарките, като металистките в същото време имат флешове по-големи от устите си, бядисват се като ливади и още какви ли не процедури. И не ми изллизай с номера "НЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА". Не съм казал, че всички са такива. Такъв е стереотипа, а стереотипа съществува с причина и тя не, че хората са "невежи и тъпи", а просто че като се разходя из Борисовата виждам бая подобно облечени наркомани да пускат оливър сайкс. "НЕ ВСИЧКИ СА НАРКОМАНИ, ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ" Преди да пуснеш тази фразичка отново ще кажа, че това са просто мнозинството, не подпалвай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 04d3354a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Отново пускам коментар :D та така, обръщение към православния националист: защо ли имам чувството, че нарочно се ебаваш и дразниш? :D Реших да си пусна "Твоето слабо място", прочетох похотливия текст, но не прочетох обръщение към Бога. Това ли ти е представата за православни ценности, байо?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 676ec64507
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   51, защо си мислиш, че след като си слушал Металика и Рамщайн то това те издига на нивото на метъл критик? Колко техни песни си слушал - 5? 10? Една птичка пролет не прави, но ти си позволяваш да слагаш цял жанр музика и феновете му под един знаменател, като твърдиш, че метъла учи на нетолерантност, а в същото време ти имаш склонността да я проявяваш. И всичко това, защото си "слушал" две метъл групи. Колко много... Групите, които аз слушам (цялата им дискография, или половината) са над 20. Казвам го, защото предполагам, че смяташ, че групите, които аз слушам, не надхвърлят много повече твоята бройка. Слушам и Металика и Рамщайн.
Метълът далеч не толкова агресивна музика, колкото ти я изкарваш. Отдалеч си личи, че си тотално незапознат с тематиките му, дори и с тези на Металика и Рамщайн. И далеч не е толкова скучна, за колкото смяташ ти. Метълът има около 30 разновидности, но ти как ще го знаеш, след като си слушал само и единствено Рамщайн и Металика. Гледам, че понякога си позволяваш да слушаш рок, дори създаден от чалгарка. А, знаеш ли, че Металика правят и хард рок? Няма как да го знаеш. А, знаеш ли, че те имат едни от най- великите балади? Сигурно не. И Рамщайн имат хубави балади, изобщо, в метъла има прекрасни балади и песни със смислени текстове.
Кое те кара да мислиш, че метълите слушаме само метъл? Да, повечето от нас слушаме основно метъл, но аз понякога си пускам класическа музика, слушам определени песни на определени поп, хип хоп/ рап изпълнители.
И пак казвам - няма нищо лошо човек да си слага пиЪрсинги (кой твърди, че пиша неграмотно) по себе си или да си направи нови гърди, устни, зъби, коси и прочие. Щом човек не харесва нещо в себе си и има нужните средства да го поправи, е свободен да постъпи както желае. Не съм "почитател" на християнската религия, вярвам в Бог по свой начин, но явно ти си такъв. Ще ти кажа защо не харесвам християнската религия, по- скоро християните - защото си позволявате да съдите другите. Повечето от вас смятате, че сте смирени и че сте против нетолерантното отношение, но в същото време си позволявате да съдите различните от вас и тези, които не са увлечени по вашата религия, които имат съвсем други виждания и разбирания за света и тези, които са атеисти. Съдите ги, защото не са като вас. Понякога се стига и до известна доза агресия. Нали бяхте смирени? Ако наистина сте смирени няма да съдите другите, заради музиката, която слушат (не визирам само нас метълите), заради различните възгледи, които имат, заради различната сексуална и полова ориентация, която някои хора притежават. Вие щяхте да гледате съвсем други неща и нямаше да се самоопределяте като съдници на другите и да се опитвате да ги вкарвате в "правия път". Това, че се уповавате на Християнството ви кара да си мислите, че сте над повечето други хора.
Сега сигурно ще кажеш, че не познавам християни - напротив. Наш близък познат е пастор на евангелска църква, има дъщеря и син. Дъщеря му ми е една от най- добрите приятелки. Не е много по християнството, но е прекрасен човек. За синът му всичко е свързано и е Бог, но това не пречи да се разбираме с него. Знам, че той не одобрява особено начинът ми на обличане, но никога не ми го е казвал директно. Била съм в една компания с него. Явно съм случила на истински, смирени християни и това не е единственото нещо, заради което го казвам! И да поясня - момчето е фен на християнския блек метъл (или наречен още уайт метъл). Вече не се облича като метълист, но е успял да увлече хора по християнството ЧРЕЗ християнския блек метъл. Явно метъла не е толкова агресивна музика.
Относно чалга певиците - нека си слагат силикон ако искат и на бенките. Не е хубаво, защото повечето от тях го правят с комерсиална цел, не толкова за да коригират нещо, което ги комплексира, но както казах - всеки е свободен да носи "неестествени неща" и никои не е обвинен. Обвинен е само в главата ти. Не знам и ти с какво основание си позволяваш да съдиш другите и да ги категоризираш, особено след като за някои неща знанията ти много куцат.
И аз съм против много неща. Не понасям разврата, не понасям меркантилни хора с фриволно поведение, не понасям съдниците и хората с високо самочувствие без покритие, не понасям цигарите, алкохола и наркотиците, не понасям много неща! Но рядко си позволявам да съдя другите. Позволявам си го само, когато ме засяга пряко или непряко.

Black Sabbath

 
  ...

1-50 от 68
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker