Искат да ме водят на психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искат да ме водят на психолог
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2239 пъти
Здравейте на всички. Момиче съм на 13 години и имам проблем. Значи аз съм отличничка, математиката не ми върви много, но все пак успявам да изкарвам поне петици. Скоро обаче правихме тест по математика и тогава получих първата си двойка ( никога до сега не съм имала ). Съучениците ми започнаха веднага да ме обиждат и да ми викат неща от сорта на "Нали си отличничка, защо имаш двойка, значи си тъпа" и т. н. По принцип не се влияя от чуждото мнение, но този път много се засегнах и като се прибрах у нас се нагълтах с хапчета. Просто исках да умра, но за съжаление майка ми ме е намерила навреме и ме спасиха. Сега вече нищо ми няма, но личната ми лекарка каза, че трябва да ходя на психолог известно време, защото съм имала слаба психика и т. н. Проблема е, че не искам да ходя на психолог, защото ме е страх какво ще говорят в училище за мен. Сигурно ще ми подвикват "луда"и още какви ли не обиди. Просто не знам какво да правя, не искам на психолог. Моля ви посъветвайте ме какво да правя, очаквам коментарите ви. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4f46b397a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   че то да ходи на психолог е като това да ходиш на зъболекар - като има човек проблем - трябва да се решава

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c68a6ef09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми ти наистина си постъпила като луда! Да се нагълташ с хапчета заради една двойка? ! Това нормално ли ти се струва? На мен не, а сигурно и на никой нормален човек.
В това си състояние просто си опасна за самата себе си, не го ли разбираш? Уж не ти пука за хорското мнение, а си готова да посегнеш на живота си заради него! Кого лъжеш и защо се самозаблуждаваш? Не за психолог, а направо за психиатър си, и за усмирителна риза, та да не можеш да си посегнеш втори път, дори и да искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7773ad1afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Момиче, никой от класа ти няма да разбере, че си ходила на психолог, ако ти не му кажеш. Тук не става въпрос за училищния психолог. Хората, посещаващи психолози не са луди, както и ти си мислиш очевидно. Определено имаш необходимост от консултации с психолог, при положение, че за такава глупост като двойка и подигравки от класа си решила да се нагълташ с хапчета. Нито ще ти е първия път, нито ще ти е последния и ако смяташ, че самоубийството е решение на проблемите, с които се сблъскваш, си с много погрешно мислене. Наложително е да направиш това, което е казала личната ти лекарка. Какъв ще е резултатът, зависи основно от теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 49644d689f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
те няма нужда да знаят, нали?
Настоявай ако ще ходиш, о да е при психолог от друг град!
Не се притеснявай за това какво ще говориш пред него - знаеш ли колко деца са минали от там?
Наистина е по-добре да идеш няколко пъти, защото трябва да успееш да приемаш проблемите по-спокойно. Това, че си получила двойка не е никакъв проблем (хората имат къде къде по-големи и сложни проблеми.. ти за една двойка правиш такива глупости).
Послушай родителите си и не им създай повече проблеми. Само искай да е при психолог от друг град и готово!

успех ти желая!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 01513432b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами ти наистина си си луда. Ако ще се самоубиваш само защото някой си ти е казал нещо, то тогава нищо добро не те чака. Психиката ти наистина е много слаба. Надявам се психотерапевта да ти помогне.

палачинка :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4d9786e6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Леле, момиче, НАИСТИНА ти трябва психолог. Психиката ти не е слаба, ами е направо... не знам. Как може да оставяш такива ДРЕБОЛИИ да те засягат до такава степен? Та това е НИЩО!!! Какво ще правиш когато отидеш в гимназия, унивирситет, когато почнеш работа и истинският живот ти стовари чука? Не те виждам...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 423dd0279f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами няма да им казваш че си ходила много ясно. А и какво те е страх, психолога няма да ти вади зъб и няма да те боли. Нормално да те заведат, трябва да си решиш проблема. И аз съм ходила като малка, не е страшно. Макар че не съм гълтала хапчета за двойки. При мен проблема беше че баща ми ме спукваше от бой и бях получила проблеми с мозъка от ударите, които се изразяваха в много силни болки и част от лечението беше и посещение при психолог. И не съм гултала хапчета въпреки това. А ти за една двойка. Аз съм имала много и пак завърших средното с 5. 60. А зубърка не съм била никога. Така че отивай да си оправиш проблема, че в живота те чакат много трудности които ще трябва да преодоляваш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7aa826ba0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Постъпила си глупаво, детински. Обаче след това пишеш че "за съжаление" майка ти те е намерила и те е спасила? Имаш проблем. Колкото по-бързо го признаеш пред себе си, толкова по-лесно ще се избавиш от него.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aca882369f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами отиди, няма нищо страшно. Все пак ще ти помогнат да си изградиш по добра психика и да не правиш такива грешки. Всеки е имал и слаби оценки, аз например имах 2 на класната по математика в 9-ти клас, но съм още жив. Оценка винаги може да оправиш ако имаш желание.
Късмет с психолога :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e9178c5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Значи.
Психолог, наистина ти трябва - не може за една двойка да се нагълтваш с хапчета?
Аз лично имах 3 - двойки само по - един предмет тази година и пак завърших. (срока. ) Ако аз бях като теб, за всяка двойка да пия хапчета, накрая щях да съм мъртъв, защото са бая.
Това е една двойка - за бога. Оправя се, дали с 3 или с 6 - като мен по някой предмети, не си учила - не си могла, голяма работа не е болка за умиране. Благодари се, че имаш добро семейство, което да те заведе на психолог, мен не вярвам някой да ме заведе - най - много един здрав, бой и това ще ми е.
btw : Съучениците ти са постъпили доста тъпо и при нас имаме отличник и ? се е случвало да изкарва слаба оценка, ние просто и казвахме, че ще е оправи и т. н. Никой не беше посмял да се подиграе.
p. s : Това '' за съжаление майка ми ме намери'' е доста глупаво. Стегни се. Ела в истинския свят, защото някой ден - ще видиш истинския свят - не двойките в училище. И тогава, не знам какво трябва да правиш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 26686a22f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И мен щяха да ме водят. Защото ме мислиха за луда. Свалих гащите на преподавател и му се видя играчката.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 42c6207edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Първо не е задължително съучениците ти да разберат, че ходиш на психолог и второ психологът не е психиатър! Той не се занимава с луди, а просто с хора, които имат нужда от малко помощ. Аз с удоволствие бих ходила на психолог, защото наистина доста проблеми ми се събраха, но нямам достатъчно пари.
Така, че изобщо не го приемай като наказание. Освен това, след тази глупост, която си направила, определено имаш нужда от малко помощ. Да ме извиняващ, ама това да направиш опит за самоубийство заради една двойка, наистина си е голяма простотия и хич не говори добре за психическото ти състояние. Така, че ходи, защото си е за теб! В крайна сметка твоето здраве е по-важно от това какво щял да каже някой си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6dca5576be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз имам почти същия проблем. И моята психика е слаба и от нищо започвам да плача. Не ме обиждат, но изведнъж, ей така започвам да плача без да го контролирам. Забравих да спомена, че също съм на 13, но за разлика от теб искам да ходя на психолог, но нашите смятат, че не ми трябва. Но ако скоро не отида имам чувството, че ще се срина психически.

А за това, че мислиш, че съучениците ти ще те смятат за луда- не мисля, че въобще ще разберат, освен ако сама не се издадеш. Желая ти успех все пак!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3f99b8ee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има разлика между ПСИХОЛОГ и ПСИХИЯТЪР.
При първия ходят хората, които имат слаба психика, склонни са към самонараняване и др..
При втория ходят хората с психични разтройства (сиреч луди), социопати и т. н.
Да се опиташ да се самоубиеш заради такава глупост? !
Осъзнаваш ли изобщо колко ценно нещо е животът? Колко много хора с тежка диагноза и предстояща смърт биха дали всичко да са на твое място, да са здрави и най-голямият им проблем да са тъпи съученици, които ги подиграват?
Не си прави майтап с това, защото човек живее веднъж. Не може да се предаваш толкова лесно. Утре майка ти ще ти се скара за нещо и пак ли ще се нагълташ с хапчета?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 039c831956
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Благодаря на всички за съветите!

Към №2:Не съм чак за усмирителна риза, пък и не съм за психиатър! Не съм луда, просто психиката ми е слаба.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f8b1d5563b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не е трябвало да го правиш. Аз съм 5 клас и една моя приятелка вече има две двойки и нито се разплака нит нищо. И никой не и се смя.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 69e68403dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Хора, абе я се стегнете! Момичето се е притеснило! Всички сме различни! Какво сте взели да я критикувате..

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 78a179da6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Искаш не искаш отивай на психиатър! Не е нормално за такова нещо да посягаш на живота си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 52aa27b6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Миличка аз съм също на 13г. И аз съм ходила на психолог. :) но порафи други причини. ЕДНО Е ПСИХОЛОГ ДРУГО ПСИХИАТЪР
1. Психолох е човек който те съветва и изслушва.
2. Психатри са за буквално луди хора, такива които не помнят (амнезия) такива които се занимават с убийци които са се сринали от вътре заради убйството на човек
3. Аз имам много гадни съоченици които ме базикат всеки божи съществуващ човешки ден. И получавам двойки... Но не се нагълтвам с всяко второ хапче... Ако разберат че си пила хапчета, гарантирам тк че ДОКАТО СИ ЖИВА ЩЕ ТЕ БАЗИКАТ!!! Нали за това е поховорката:
Ученик без двойка неможе както войник без драскотина ;)

Надявам се да съм била полезна ;)! :


Наталия?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 830394afc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   19, какво значи "да се притесни" след като се е нагълтала с хапчета?! Не смяташ ли, че това минава всякакви допустими граници? Какво, "евалла" ли да ? кажем? Я не говори глупости!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 94a34c75a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Добре е за теб да посетите психолог, никой от съучениците ти няма да разбере, ако ти сама не кажеш някому. Добре е родителите ти да са с теб при психолога, защото всъщност цялата вина е в тях.
Това насадено от тях бележкарство, те е довело до там да не можеш да приемаш провал, тоест двойка, и да мислиш че един провал срива животът ти.
Добър психолог ще ти помогне да разбереш, как стоят нещата в живота, кое е важното и ще те научи да приемаш провали и вербални атаки, защото така или иначе през целия живот ще имаш и двете. Тъй като няма как да построиш живот само с положителни емоции, трябва да се научиш по нормално да приемаш отрицателните.
Още от сега имай на предвид, че ще се наложи да посещаваш психолога няколко месеца поне веднъж седмично, за да имаш полза.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b2e5aed7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравей, мило момиче. Аз съм момче на 18. Преди 8 месеца си преглътнах егото и простих на човек, който въпреки това ме нарани отново. Тогава реших да посетя психолог, гувствах се слаб, прутеснявах се какво ще кажат другите за това, че ходя на психолог, страхувах се от доста неща. Минаха първите 4 песещания при психолога ми и вече ми беше някак си по-спокойно, чувствах се сигурен в себе си, чувствах една психическа сила в мен. След месец - малко по малко, спря да ми пука за мнението на другите (във всяко едно отношение). Вече 8 месеца редовно си посещавам психолога и се чувствам много по-добре от преди.
Надявам де и ти да започнеш да посещаваш психолог, имаш нужда и ще ти се отрази добре. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e17392c406
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Подкепям другите хора които са коментирали наистина имаш нужда от психолог

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker