"50 нюанса сиво" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

"50 нюанса сиво"
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3332 пъти
Здравейте, драги хора! Пише едно 17 годишно момиченце. :)

Исках просто да споделя впечатленията си от този така наречен роман. Както и всъщност да изразя своя потрес. Аз лично през живота си съм чела много книги. Всякакви и най-разнообразни, но най-голямо впечатление ми правят старите романи като "Отнесени от вихъра", "Брулени хълмове" и прочие.

Но от известно време насам нашумя "50 нюанса сиво". Хванах да я чета от чисто любопитство и прочетох цялата първа книга, купих си и втората част (още преди да съм дочела първата), но просто не ми стигнаха нервите да я дочета, за това я захвърлих в хола, непрочетена и до половината, та сега хваща прах там. Много ме е яд, че хвърлих толкова пари за такава безсъдържателна книга. Това нещо не може да обогати личната ми култура по никакъв начин, ако искам уроци по сношаване ще вляза в някой сайт, предназначен за това. Не видях и подобие на истинска любов. Всичко, което представлява романът са блудкави излияния и тръскане, така да се изразя. Малкото хубави моменти, разбира се, са развалени от последвалите подробни описания на това кой къде си пъхнал пръста, как го завъртял, и къде свършил. Нямаше нищо, абсолютно нищо. Банална история за още по-баналната днешна любов. За тези, които ще ми кажат, че не съм разбрала смисъла на книгата и че всъщност любов в нея има, ще им кажа да хванат да прочетат нещо по-различно и стойностно от т'ва, както и да излязат от дискотечките, в които преминава 1/3 от живота им, благодарение на което представата им за любов и крайно деформирана, и защото любовта не се изразява само в креватно джудо. Потресена съм и от факта, че, разбира се, по-голямата част от връстничките ми са възхитени от това подобие на роман. Така е като друга книга през живота си просто не са хващали, а тази са се навили да я прочетат, само защото са чули, че става на въпрос за садо-мазохизъм. Не мога да проумея това.

Ще бъда благодарна на модераторите, ако публикуват темата ми, искам да спра, колкото се може повече хора да омърсяват душата си с това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: bf377885f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами да, действително си си хвърлила парите за глупости - първо на български може да е слаб превода, второ - книгата няма художествена стойност и без това, а е предназначена за скучаещи домакини.
Аз си чета доста книжки с BDSM моменти и съм си свалила книгите в оригинал още преди да дойдат в България, но са страшно слаби - прочетох 14 страници от първата ева-еда и я зарязах.
Ако се интересувате от BDSM, изобщо от човешката природа се чете първо Маркиз дьо Сад, има вече и в превод книгите, а на английски отдавна циркулират из нета, но не е за хора под 18 г. и за такива със слаба психика.
Отделно има страшно много еротични и всякакви книги С ХУДОЖЕСТВЕНА СТОЙНОСТ, но съветвам при възможност винаги да четете В ОРИГИНАЛ - такова младо момиче като Авторката да взима книги на английски да чете - безплатно в нета е пълно с такива. На мен ми е интересно, какво ще се случи в 5 6 сезон на Игра на Тронове и чета в момента книгите A Dance with Dragons A Feast for Crows - GEORGE RR MARTIN - има и много по-лесни книги за четене - хем ще понаучите английски, хем ще се забавлявате и няма да си давате парите за книжни книги.
И още - училищен английски за американската съвременна литература ви стига, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ речник, а четете и с времето ще се ошлайфате.
А 50-те нюанси и тем подобни не ги взимайте сериозно.
Ако Авторката се интересува от любовни романчета - има в Читанката много, няма лошо, но нека чат-пат чете и художествена литература или фентъзи - аз като съм в стрес разтоварвам с лека „литаратура“, но сам си е виновен който я взима на сериозно, а 50*те нюанса са и много скучни

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2e4eca6c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз не съм чела книгата, но на 14 февруари ще ходя да гледам филма. Трейлъра ми хареса изглежда ми интересен. Съветвам те да идеш да го гледаш. Обикновено филмите са по интересни от книгите. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8f3a2f6c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Съмнявам се преводът да е зле, защото времената на лошия превод бяха в началото на 90-те, когато всеки, който поназнайваше език, превеждаше. Аз не съм чела книгата и не възнамерявам да го правя. Няма как щом на авторката й харесват неща от рода на "Брулени хълмове", да й хареса това. Сгрешила е, че си е купила и втората част. А мнението ,че БДСМ е всъщност човешката природа е много странно за мен, но няма да изпадам в спор, защото няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 31ba6d0968
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересно мнение от 17 годишно момиче. Дали обаче ти представляваш мнозинството от хората, които мислят като теб? Най-вероятно не.
Първо това е приказка, която всяка жена мечтае и харесва. Безумно хубавият и ужасно богат принц я вижда, по-късно намира и разбира се обладава както той намери за добре. 95% от жените няма да има нищо против такава "ужасна" съдба. Така или иначе някой пияница ще прави същото с тях, но без да им осигурява друго, освен мизерия. Любовта, като я има, е по-добре да върви с парите, нали?
Другото е, че ти си мислиш, че в съвременния свят ролите са еднакви и че мъжа не трябва да доминира. Само че на много жени ролята на мъж, който се грижи за всичко, просто не им харесва. Те искат да се чувстват като жени, за когото някой се грижи. И понеже последните 40 години ги убедиха, че това е неправилно, жените се превърнаха в разплодни кобили, които теглят цели семейства. И пак те трябва да изпълняват всички сексуални прищевки на мъжете си.
Като е така, поне да бъде с принц, отколкото с просяк. Всичко останало е просто утопия.
Между другото книгата я има онлайн- не е трябвало да я купуваш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1a4e65c4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз се чудя на моите познати. Не съм чела книгата, но съм слушала коментари за нея. Аз също не мога да проумея къде е истинската любов в нея, но обществото ни като цяло не подбира нито какво чете, нито какво гледа, а се ръководи от наложената мода. В рецензия за тази книга се казва, че са споменати всички думи, които искат да чуят жените, а днешните мъже не ги казват, НО авторът е жена-какво от това, че са употребени тези "думички".

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d7eed4abbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Най-накрая един умен човек!!! Тамън бях почнала да си мисля, че нещо на мен не ми е наред..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 15ec01504c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Попрочетох я на места, и аз от любопитство. Но на момента " той ме гледаше напрегнато около две минути, после ми разкопча сутиена, докосна ме по зърната и аз свърших" всичко приключи. Не знам колко зле е бил мъжът на авторката на тази глупости, но жената определено си мисли нелепи неща. Не стига това, ами и милиони жени по света й се връзват..
Жена на 22

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a726d6aeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да я беше прочела онлайн като мен. Чела съм и трите искаш ли да чуеш мнение. На първата е смислено само началото и края останалото са само секс сцени и гадости. За втората в нея има поне някакъв сюжет и развитие на действието но към края отъпява. Трета е боза. От трите най хубава е втората но никога не бих чела книгите отново не бих ги издържала втори път.

Талисманчето.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3de47455c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз пък мога да кажа, че приятелката с която ходя от 3 години си чете книгата стабилно и е почти до края, и е супер доволна от това - което е прочела - и за което си е дала парите, дори и на филма ще ходим, а и тя е чела доста книги, който също са я грабвали, не е някаква където '' за първи път чете книжка '', не е и някаква където ходи по дискотечки всяка вечер, дори не е стъпвала, не е и някаква която да не знае какво е '' истинска любов '', според мен доста остро си се изказала, като за 17 годишна, не мислиш ли?
Така, че е време и аз да кажа моето мнение за теб, според мен ти просто си задръстена, мислиш, че тази книга описва днешната любов, а всъщност едва ли на 17 години знаеш ти какво е '' днешна любов '' изобщо изпитвала ли си, не приемаш секса като нещо редно за тези 17 години, не знаеш какво е да обичаш някого и да желаеш, не знаеш до каква възбуда примерно водят тези неща описани в книгата.. и какви удоволствия могат да доставят на една жена.. ТОВА Е лично мое мнение, и не ми пука дали ви харесва, защото ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ и НЕ забравяйте, не всички сме еднакви! Както и не мисля, че трябва да си потресена от факта, че доста твой набори я четат, не мислиш ли, че те си решават кво да четат и кво - НЕ, не може всички да сме като теб примерно и да четем '' Брулени хълмове '' и да имаме всички твоята представа за '' любов '' и '' стойностни книги ''

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9426d51a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

10.   Това са книгите, които се отварят в днешно време, и това са филмите, които се гледат ( "Нимфоманка" и тям подобни) от малки деца с мозъци-попивателни за тази отрова от цинизъм, за тази отвара от поквара. На това ли ще възпитаваме децата си след време, та по-добре да се бяха родили във вертеп, поне да има обяснение за необичайното им поведение и приоритети в живота. Не ми харесва накъде сме се запътили- към пропастта. Не виждам нищо стойностно нито в този тип книги, нито в новите "модерни" филми, като този, който споменах вече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 06a18bfae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "...от 17 годишно момиченце"
Представяш се като някоя малка пикла, а всъшност си вече голвмс жена...малко по серизно го давай.... !

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 238aa1cfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Има хора всякакви и едва ли някой ще се влияе от мнението на 17 годишна, която се напряга толкова заради някаква си книга/триология.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e2b0450bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Напълно подкрепям авторката, по-тъпа книга през живота си не съм чела. Дори ме е срам да я сложа в библиотеката си. Книгата няма съдържание...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d265ad25d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз съм на 17. Евала, за пръв път някой да каже, че не му харесва книгата. Това нещо, така да се изразя щях да го чета, обаче се отказах само като прочетох какво пише в интернет. Почти всички на моята възраст, че и по-малки са се влюбили в тази книга, че и скоро и филма ще излиза... Абе доста прехвалена книга. Подкрепям те за всичко, което си написала, както и за книгите : "Брулени хълмове", "Отнесени от вихъра" - наистина са много по-стойности от тази. Това не е истинска любов, цялата книга се състои от това кой какво казал и там обичайните неща...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a09a763b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм потресена как направиха този некадърно написан боклук тооолкова популярен :Х

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 88d6afb825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От авторката до №9, който не ме познава. Виж не знам от къде си толкова сигурен, че не знам какво е истинска любов. Имам си приятел от почти 2 години, преди това съм била и с други момчета (които за съжаление по нищо не могат да се сравняват с него), не че ти е много работа с кого съм била. Но смятам, че за 17-годишна познавам доста по-добре любовта от моите връстнички, които имат приятели за по 2 месеца и връзката им се изразява в това да ходят на кафе 2 пъти в седмицата. Не се форсирай, не съм слагала всички под общ знаменател и нямам нищо против приятелката ти, на която романът й харесва, вкус другарче няма. Явно не си разбрал какво точно имам предвит, а именно, че книгата се харесва предимно от хора, които не са чели достатъчно през живота си и не смятам, че не се забелязал как с всяко следващо поколение се чете все по-малко и по-малко. И ако обичаш, аз уважавам мнението ти, но можеш да говориш малко по-културно с хора, които не познаваш и си нямаш на представа какво представляват, защото нито съм задръстена, нито нищо, но ти натрапваш някакво излишно мнение за мен самата, без да имаш никакво основание за него и също така по мое мнение, ти показваш едно доста тесногръдо мислене. А и в крайна сметка приятелката ти чете романа, не ти, така че не мисля, че изобщо знаеш за какво иде реч в книгата, не си ти този, който харесва творбата, и също така, не си ти този, който има основание да ме напада. Не съм пуснала темата, защото имам нужда от безпочвени обвинения за личността ми, както и най-малко очаквах, при положение, че темата не засяга личния ми живот, да получавам коментари за това колко съм била задръстена. Значи като не харесвам някаква си книга това автоматично ме поставя в графа смотли, така ли? Промени малко мисленето си и се научи да уважаваш чуждото мнение, макар и да не ти се нрави. Благодаря за отделеното време. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6a6af86887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Браво, авторке, аз съм на 20 и мисля точно като теб! Никаква любов не е това в книгата. Който иска да я чете и да си вярва. Оставяме на "майсторите" да учат техники.А ние просто ще обичаме искрено :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4a117f96a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ами мнения най-различни. Според мен, авторке, много се вживяваш след прочитането на една такава книга. Като четящо момиче би следвало да знаеш, че има книги които ще ти харесват и ще ги препрочиташ, в които ще намираш смисъл и за които ще разказваш на приятели. Но има и книги които ще те разочароват и дори няма да ги дочетеш. Е, попаднала си на една такава книга. Твоето мнение е, че не струва, мнението на някого другиго може да е, че това е най-яката книга създавана някога.
За това keep calm, всеки има право да си чете и харесва каквото си пожелае. Не нападай хората които харесват книгата и не ги мисли за дискотечни изкопаеми неразбиращи от любов.
Една моя приятелка ми препоръча тази книга и така да се каже ми направи много положителна реклама. Тя учи право в Холандия, страшно интелигентно и приятно момиче.
Моето мнение : не ми хареса книгата определено и не е мой тип. Та млада си, приеми чуждите мнения и не съди хората само защото са харесали книга която ти не си харесала.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fc056403ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   В днешно време дори изкуството е завладяно от сексуална пропаганда. Не се учудвай.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8e80223063
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Книгата е много актуална понеже засяга проблемите на един човек с хормонални проблеми - не може да го вдига и има нужда от специална стимулация - такъв проблем имат много хора в днешно време. От друга страна има и жени с хормонални проблеми, които са слабохарактерни вследствие на това и имат нужда от мъж който да ги командва - те предполагам го харесват. Нормално е да не ти хареса книгата - тя е един вид чалга - нещо масово, но тъпо.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0c8aba43df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз съм на 14 и вмомента чета първата част и мога да кажа, че това се превърна една от моите любими книги. ''50 нюанса сиво'' е една любовна история, сексът е само една част от нея. Нямам търпение да изгледам филма и да прочета другите две части.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 706d8e6bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Прочетох първата книга и това беше най-голямата грешка в живота ми. Сякаш е писана от 7-класник, прекалил с порното.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 88d6afb825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От авторката:

А момичето на 14 какви други книги е чело освен тази? Историята е мега нереална, това са абсолютни глупости. Искам обяснение къде е любовта. Да не би да е в това, че по някое време той решава да направи някой и друг компромис и да не я подчинява на абсурдните си правила? На това, че се е отказал да я насилва ли викаш любов?

Благодаря за коментарите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d631dcd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Изобщо не ми допада книгата.. Нямам и голямо желание да гледам филма ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e5f17a60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Изобщо не мога да коментирам.. книгата като литературно четиво, защото за мен това си е чисто порно! Или поне така ми действа на мен!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7c76fc589f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Напълно съм съгласна. Не съм чела книгата, много съм малка за нея(на13 съм). Всички, които познавам казват, че книгата е по- хубава от филма и че той е някаква порнография. След като филма е направен по книгата не би ли трябвало и тя да е порнографска? И продължавам да се чудя по този въпрос. Мислех да прочета книгите, но след всичко, което прочетох не мисля да си пилея парите. Благодаря, че ми спасихте парите:)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 32a65d112d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Адмирации на авторката. Абсолютно съм съгласна. Изключително точно казано! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d538cd74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От прочетеното разбирам - наистина не си разбрала смисъла на книгата. Там трябва да се чете между редовете, не да го караш от секс сцена до секс сцена. Цели се да се покаже до колко може да се повреди съзнанието на едно дете - бъдещ човек (мъж), когато е тормозено и насилвано. Все тая, няма да тръгна да изпиша един роман, за да ти влезе нещо в главата. Надявам се да схвана замисъла.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 333c8d5b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Номер 2 .. моля .. в смисъл .. прочетох книгата , и отидох да видя филма и останах разочарована .. филмът може да се приема за порно .. а в книгата има по-голямо чувство .. но пак си остава безсмислена ... а и в книгите сама си представяш как изглежда героя и го правиш съвършен ..

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 29c772e34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Значи водила съм безкрайни дебати с доста хора по въпроса, не смятам да се изсилвам и тук, само ще кажа с няколко думи. Съгласна съм, че всеки има право на мнение, може да ви хареса, може и да не. Но нямате абсолютно никакво право да обиждате онези, на които им допада. Не е задължително да сме прочели 1-2 книги през живота си само, че да се впечатлим от тази. Не е първата, нито последната в този жанр. На мен ми харесва начина, по който е описано всичко. Гледах и филма - не е лош. Заставайки срещу сюжета и книгата, все едно заставате срещу порното...глупаво е. За всеки влак си има пътници, ако не ви харесва - слезте от този :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f55593c11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Във Враца бият жените си без да пишат книги или да снимат филми за това

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: adb8c24433
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Добре, авторке, сега аз да те питам нещо... Защо е тази злоба? Напротив, книгата си е роман и не може да оспорите това, факт е... дори най- простият би го разбрал. В тази книга не се пише само за порнография. И тя не липсва, признавам. Но защо не вникнеш в смисъла, с който и автора е написал книгата? Как заради любовта си готов да се откажеш от себе си, от принципите си... Как, заради някого си готов на всичко. Да продължавам ли?
Но, не. Ти си си втълпила, че е порнография. А, ти не гледаш ли порно? Хайде, признай си... анонимен сайт е, все пак.
Няма как дадена книга (и не само) да допадне на всички. Винаги ще има различни мнения... и хвалби и критики. Но, не можеш ли да ги запазиш за себе си? Нужно ли е да оплюваш нечий труд, само, защото ти не си успяла да вникнеш по- навътре от опаковката? ! Глупаво разсъждаваш за възрастта си.
Признавам, бях малко разочарована от филма. И, то, защото бях чела книгата... Там е по- подробно описано, по- вълнуващо. Докато във филма всичко се случва по- набързо. Но няма как. Нека, и така си е хубав!
Аз лично не изказвам мнение за нещо, което не са ме питали. И ти прави така за в бъдеще. Не знам дали разбра какво искам да ти кажа.
Мненията винаги ще са различни... И аз не съм изключение!
Момиче на 14. :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f777b5d073
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   На мен пък ми харесаха книгите, на 1 дъх ги прочетох и 3-те. Не знам, интересно ми беше, имаше си свойто страхотни моменти... ноо даа 97% е секса...
Аз я препоръчвам с 2 ръце... хареса ми.
Може би ме заинтригува поради факта, че просто не бях чела книги от този вид...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f777b5d073
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Коментар 25... емии как ще си разбрала къде е любовта като си прочела 1 книга.... Ем не я е чела, ем много компетентни станахме. На мен ми допадна, не виждам нищо кой знае какво в книгата, интересна ми е, това е. Но ти не знам защо така нападаш хората все едно рап да слушат само негри.. никаква идея, нищоо. Личи си, че си на 17, не всички чели тази книга и на които им допада трябва да са пропаднали хора. Гедай си живота и не го взимай толкова навътре, научи се да приемаш и друго мнение освен своето.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e317fda978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Ми аз прочетох първата и втората книга и мисля че е много по интересно отколкото филма поради това че ако четеш си обогатяваш мислите докато съм съгласна че филма прилича на п*рно книгата е милион пъти по хубава такаче чети

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker