Психологическо проучване: Децата на България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Психологическо проучване: Децата на България!
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2253 пъти
Скоро направих психологическо изследване на младежта в социалната мрежа, свързано с работата ми. Има една "игра - чат" наречена IMVU, там започнах съвсем кратък и непринуден разговор с момче на 13г. Разговора ни ме потресе.
Той ми сподели, че има компютър от 4 - годишен. Че постоянно стои в тази така наречена "игра" и търси българи, с които да си чати. Съвсем логично го попитах как минава един негов ден и защо не излиза навън да общува с хората очи в очи. Детето ми отговори, че един негов ден минава, цитирам:
"ТВ... дом! -. -.... комп.... даск. -.... комп! "
На втория ми въпрос отговори по следния начин:
Аз вече играя тази игра от 2год.
сякаш тук ми е по-добре..
... ако не беше компа едва ли щях да съм същия... на него всичко дължа..
... ама знам, че той е отговорен и се радвам
на вън не съм излизал да играя от... 3-4 год.. "
После го попитах дали не уплътнява времето си с някакви уроци, като му споделих че на времето на неговите години аз вече знаех в кой университет искам да следвам и използвах всяка секунда да влагам в повишаване на собствените си знания, а първия си компютър получих едва в университета и то с цел подготвяне на проекти, защото преди това не намирах за уместно да го използвам за други цели. Момчето каза, че го мързи и не иска да прави нищо освен да си стои на компютъра.
Въпроса ми е насочен директно към родителите: Вашите деца така ли прекарват времето си? Как се грижите за тяхното развитие? Какво ще стане с нас като нация, ако повечето деца отговарят на горните въпроси по този начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24cdaa8b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти имам и изследването - 1 дете! За да получиш НАУЧНИ данни ще трябва още доста труд - 1000 деца минимум да питаш и да имаш унифициран въпросник И ТЕЗА, която да защитаваш. Какво същност искаш да кажеш и за какво се бориш? Каква ти е НАУЧНАТА теза - „Има едно дете, което 4 г. не е излизало““... (ха-ха)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 10225f2dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ама ти малко посмали, ефенди:
"После го попитах дали не уплътнява времето си с някакви уроци, като му споделих че на времето на неговите години аз вече знаех в кой университет искам да следвам и използвах всяка секунда да влагам в повишаване на собствените си знания, а първия си компютър получих едва в университета и то с цел подготвяне на проекти, защото преди това не намирах за уместно да го използвам за други цели. Момчето каза, че го мързи и не иска да прави нищо освен да си стои на компютъра. "


Ти па се изкара бати светеца, честно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0c1725bc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Това е поредната тема как днешното поколение деградира. Всяко поколение казва, че следващото е деградирало. А истината е, че времената се менят и различното трудно се приема. А ние щом сме толкова морални, интелигентни, амбициозни, какво постигнахме и какво оставихме на децата си? Аз лично не се гордея с поколението си. Съсипахме всичко постигнато. Няма с какво да се гордеем. Не можем да застанем пред децата си и да ги погледнем в очите, защото съсипахме бъдещето им. НИЕ го съсипахме. Те не са виновни. Дори смятм, че те са по-умни от нас. Времето тече напред, никога назад.

Вижте само темите тук. Някакъв на 30 и няколко опъвал гейове и жена му тупа по гърба и се гордее с него. Това ли е морал? Това ли е геройство? И това дете как да погледне баща си в очите и да се гордее с него? А той казва, че е опънал гей, снимал се е на клип и го показва на жена си, за да се гордее с него с думите "смачках го".

Е, кой е за * - детето или бащата? През деветдесетте бяхме твърде заети да се борим с хипер инфлации, жан виденови зими, преход и какво ли не. децата ни останаха на заден план. Борехме за насъщния, борехме се за работа, борехме се против инфлацията, властта, какво ли не. А за децата ни кой се бори, за тяхното бъдеще кой се бори, за тяхото възпитание кой се бори? Когато се прибирахме смачкани от работа, от стрес, от целия живот, обръщахме ли внимание на децата си? Интересувахме ли се как е минал техния ден, от какво имат нужда, какво ги терзае?

Аз поне имам смелостта да си призная, че съм се провалил като родител. Но повечето все се оплакват - децата били не знам си какви, поколението било еди какво си, времената, демокрацията... А вие като родители бяхте перфектни, така ли?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ab9a75adaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами идва такова поколение. След Х следва Зет. Тинейджърът го мързи но иска да яде нали. Освен това мисли че има право да съществува и да не бъде каран да работи. Затова природата е измислила жестоките идеологии и режими в русия сирия и др. За баланс. Трябва да се прави нещо всеки ден по темата. Иначе природата ще изравни наляганията.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 926f4e5b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Използвам момента, да напиша мнение, докато още няма други публикувани коментари по темата. Така няма да бъда повлиян или провокиран от тях. Какво са нашите деца днес? Те са това което ги направихме, т. е., развалихме. Никой родител не би желал детето му да е морално разложено, но е безсилен пред техническато революция, която обзе децата ни. С всеки изминат ден, тя ги поглъща и морално разгражда. Колкото са плюсовете на това техническо развитие, двойно повече са минусите за интелектуалното и морално развитие на децата. За съжаление нищо не можем да направим. Вижте какво става в исляма, дори и такава военизирана идеология, не може да се противопостави на съвремието. Да вземем за пример близка Турция, какво ли не опитва Ердоган, за да се противопостави, но явно няма да успее. Опита да им ограничи интернета, но получи отпор от младите. Интернета провежда тиха световна революция, за каквато си е мечтаел Ленин, за каквато си мечтаят евреите, за каквато сега си мечтаят ислямистите. Какво може да се направи? Единственото ни спасение, поне засега е религията ни. Естествено, в християнска държава като България, християнството трябва да спаси децата ни. Тази деградираща, фалшива демокрация е блатото в което се опитват да набутат нашите деца. Демокрацията е висшата форма на анархията. Комунистите иззеха дейността на църквата и наложиха техен, заразен морал, затова сега децата ни са объркани. Точно в тази висша форма на анархия се намира България днес. Младите не вярват в тъпи религиозни идеологии, но има патриотичен дух във тях и ако християнството им помогне да пресеят полезните идеи от него, децата ни ще тръгнат по правият път. Сега се реят в безбрежието на анархията.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f5ffc976ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Карбовски беше направил предаване за деградацията на българските деца. В него показа бъдещото население на България - абсолютен отпадък: https: //www. youtube. com/ watch?v=F1e64tNJ6go
Наслаждавай се.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24cdaa8b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Номер 6, Карбовски ли ще ми казва, каква е реалността? Първо, той е гонзо журналист и е нагова работа да шокира - НИЩО ПОВЕЧЕ, второ - продаде се на Пеевски за пари и в момента е безработен и само драска по страницата си глупости.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 62c7af744c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 1 и 2, избивайте комплекси другаде, моля! Явно се припознахте в темата и ви стана тъпичко, че и вие сте като това дете. Хайде укротете страстите. Тази тема е за интелигентни хора.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a3933ed427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3 Страхотен и правилен коментар.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f5ffc976ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, не ме интересува Карбовски какъв е, а какъв материал предостави - автентични видео материали, събрани от интернет и сътворени от деца.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 455ea52f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз прекарвам не повече от час на ден пред компютъра. В по-големите студове малко повече и то не играя игри, а гледам филми или следя фейсбук. През останалото време си излизам навън, ходя на училище, след това на кафе и така. Лятото почти не се прибирам в къщи. Според мен много малко деца стоят нон стоп пред компютрите без да излизат.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bc10a390e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Глупави жени, глупави деца. Просто обяснено. Чудя се, къде по света има по-глупави и посредствени грандоманки и комплексарки от българките. Ходил съм в 10 страни от Европа и не намирам общи черти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 32079c1063
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз искам да кажа нещо на родителите:
Добре, не искате децата ви да стоят само на компютрите, но какво им предлагате друго? Със сигурност, ако ги водите на различни забавления, ако им предлагате други неща, които да са им интересни, няма да са само пред компютъра.
Децата - пред компютрите, а родителите пред телевизора. Не е ли така?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fbe41e107a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Статистиката е наука, която изучава масовите явления, а не отделните единици. Това означава, че не може да си правиш генерални изводи само от едно дете, трябва да имаш поне извадка от около 1000 или 100 деца и тогава вече може да правиш каквито и да било изводи. Освен това не може да слагаш всички деца под общ знаменател. Да има апатични мързеливи забили празни погледи в устройствата и ужасно невъзпитани деца но това не означава, че всички са такива. Аз например виждам доста деца играещи по парковете и на детските площадки. Онзи ден видях пред един блок момиченце четящо пред входа си книжка. Имам 2 съседчета момчета на 15 и 12 г. децата са добре възпитани, уважават родителите си, винаги поздравяват, учат се добре и тренират футбол. А когато не тренират по цял деца играят навън с приятели - ритат топка, карат колела, преди се катереха по дърветата беряха черници. В резултат, на което почти не обръщат внимание на телефоните си.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c01bef243a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Въпросното дете наистина има нужда да стане малко от компютърът. Аз като представител на нашето поколение искам да кажа, че не всички деца са такива. Аз например ако можех да седя по цял ден навънка-щях. Обаче майка ми винаги казва, че или е много топло, или е много студено, или щяло да завали, или е твърде рано, или е твърде късно. Нямаме друго какво да правим освен да седим на компютрите и пред телевизорите. Може би ще кажете:
-Ами вземи прочети нещо.
Не казвам, че не полезно да се, четат книги които, ще те научат на нещо, но вече можем да отворим интернет и да проверим каквото ни трябва. Обаче само, защото го прочитаме в интернет а не от книга сме деградирали? И стари филми и нови съм гледал. И въпреки, че старите филми са доста интересни новите са просто по-добре изпипани. А относно музиката според мен това е до самият човек. Не можеш да кажеш кой какво да слуша или да гледа. А относно дали сме интелигентни това отново зависи от човекът. Може да назубриш целия материал и да изкараш 6 понеже си зубрил. Това не значи, че си по-умен. Повечето хора не сбъдват мечтите си понеже те си мислят, че трябва да учиш за да работиш за да изкарваш пари за да оцелееш. Оставете децата си да решат какво искат да правят. Колкото и да не ви се иска вече не сме 1980 г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker