На 14 съм и нямам свободно време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 14 съм и нямам свободно време
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2096 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 14 и нямам никакво двободно време. В 8 клас съм и уча засилен английски, освен това майка ми ме кара да ходя на уроци по математика и БЕЛ. Освен това ходя на пиано и съм в мажоретен състав и във волейболен клуб. Дните ми през седмицата, протичат по следния начин: От 8 до към 13 съм на училище, след това веднага на урок по математика до 15, от там бягам до урока по БЕЛ, който е до 17 от там пак бягам, на репетиция по мажоретки, защото съм закъсняла, след това в 18 съм на пиано до 19, а след пианото на волейбол и докато се прибера става около 20 и 30 и трябва да уча и да си легна до 23, защото на сутринта пак всичко се повтаря. През уикенда пак съм заета, дори повече, защото учителите ми са решили, че щом са почивни дни, ще сме по-дълго на репетиции или урок. В 9 съм на пиано до 10, след което съм на урок по БЕЛ, и на волейбол, но не ходя на волейбола, защото майка ми иска да съм на урок в 12 имам репетиция за мажоретките, която продължава до 14, но аз си тръгвам в 13, защото съм на урок по математика. В събота като се прибера след дългия ден към 15 трябва да пускам прахосмукачка и да бърша прах и понякога да напазарувам. А в неделя след всичко това-учене. Омръзна ми всичко това, говорила съм с майка ми, но тя си знае нейното, с баща ми са разделени и не мога да говоря с него, защото не се виждаме. Това на нормален живот ли ви прилича? ! И на всичко това отгоре майка ми, ми казва, че нищо не правя и иска да ме записва на още нещо. Не стига, че и всичките ми учители се карат, защото закъснявам от бягане от едното място на другото. Приятелките ми ме зарязаха отдавна, имам само 1 приятелко в училище, но и тя взе да се отдръпва, защото нямам време да излизаме. Посъветвайте ме какво да направя!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7090945536
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Според мен, ти не си разбрала, че ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБ. ТИ ОПРЕДЕЛЯШ.
Например - ходиш на три неща извън училище и уроците - волейбол, пиано, мъжоретен състав - избери си едно нещо, в което си най-лоша или не ти доставя удоволствие и прекъсни. Кажи на майка си, но ако не е съгласна - просто спри да ходиш на съответното нещо и се отпиши. Сега е момента, защото е между два срока. Какво ще направи майка ти - ще излезне от работа и ще те замъкне там за косата? Ще ти спре джобните - е и?
За уроците - имаш ли действително нужда от тях или можеш да се готвиш сама? Не можеш ли сама след училище да си готвиш уроците???
Аз не съм ходила никога на уроци не само, защото нашите нямаха пари, но и самият факт, че нямам свободата да си определям деня не ми харесваше.
Винаги съм правила това, което съм желала. Например като имах интерес към биологията, ходих в едно читалище на курс по биология, в който се занимавахме извън учебния материал с нещата - например гледахме неща под микроскоп, ходехме в природата и събирахме растения и насекоми, класифицирахме и така нататък. Курсът беше за деца от 8 клас, а аз бях в 4 клас и просто започнах да ходя, дори сама си събрах пари за таксата.
Майка ме беше записала на народни танци - отписах се след 6 месеца като видях, че не съм добра.
Майка ме записа на плуване - отписах се след 6 м.
Изобщо и малкото неща, на които са ме записвали... съм имала как да се отпиша.
Записвах се сама на джудо, играхме след училище народна топка и най-вече баскетбол наш си състав - СВОБОДА. По баскет бях доста добра. След училище сама се занимавах с литература и имах дори спечелени конкурси, научих език толкова добре, че учих после с чужбина - пак без уроци.
Мисля, че уроците са добро решение, ако имаш някакъв проблем и не разбираш нещо, но когато е редовно и системно, уроците ти унищожават вярата в теб - вярата, че можеш да се справиш сама.
Всъщност материалът е така направен като обем и качество, че сам човек може да се подготви. Опитвала ли си се?

Свободата не се дава, тя се взима. Запомни това. Никой не може да те накара да правиш това или онова, ако не искаш. Не бъди жертвена овца, а поеми сама живота си и определи какво искаш да правиш и какво не.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3d5172a931
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как така не се виждаш с баща ти? Опитай се да си уредиш среща с него и поговерете.
Иначе съм съгласна с номер 1!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: daad88b188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съглaснa съм с мнението нa н1! Мaйкa ти прекaлявa! Мaй се опитвa дa те държи мaксимaлно aнгaжирaнa, зa дa нямaш време зa други нещa, ( бели рaзни)но нaистинa е прекaлилa. Попитaй я директно " кaто припaднa от изтощение, дaли ще се сетиш, че съм изцеденa? ". Повярвaй ми, че товa ще е отрезвaщ шaмaр зa нея и ще се позaмисли.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 622fa48f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   номер 1: Само мажоретките и волейбола са по мое желание, на пиано трябва да ходя, защото майка ми така иска, защото е било хубаво. На мен не ми харесва, но както и да е.. Ако беше само със спиране на джобни, нямаше и да ходя, но майка ми винаги е била много крайна, заплашва ме, че ще ме изгони от вкъщи, че няма да се интересува от мен и т.н. Уроци изрично съм и казала и тя знае, че нямам нужда, винаги съм била отличничка по всичко съм била изрядна, но последно време не ме иска вкъщи и може би заради приятеля й (заедно са от 1 година), постоянно тоя кисне у нас и кой знае с какви глупости пълни главата на майка ми.

намер 2: С баща ми се разделиха, когато бях на 7, две години по-късно той се ожени и замина за Италия и сега живее там със жена си, доколкото знам имат бебе (знам от фейсбук). Писала съм му не веднъж, но той ми казва да не се занимавам с него, че майка ми ме е отнела от него, но аз много добре си спомням, как той казваше, че не ме иска..

номер 3: Говорила съм не един път с нея, но никакъв ефект.. Още повече се озлобява. Вече си мисля да отида до социалните, но майка ми, като разбере ще ме изгони от вкъщи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b999466347
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Прати майка си на психиатър! Как може да е толкова луда? Ходиш на цели 5 допълнителни занимания, нямаш личен живот, не се забавляваш. Отиди в социалните, там поне ще ти помогнат! Откажи се от пианото, БЕЛ и математиката, нали все пак не ти харесват. Ходи си на волейбола и на мажоретките, и не обръщай внимание на майка ти, която очевадно е луда!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c369cb6f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласна съм с по-горните коментари. Но аз съм другата крайност: на 14 съм и не ходя никъде. Отличничка съм, не ми трябват уроци, но бих искала да се запиша на спорт, на солфеж, на литературен клуб. Но майка ми и баща ми нямат никакво желание да отделят пари за мен, затова през свободното си време.. ами, чета книги и седя на компютъра. Нищо друго. Всеки иска това, което няма!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker