Проблем със самочувствието. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем със самочувствието.
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте! Обръщам се главно към момичетата!
Пише ви момче на 19. Преди си имах известно самочувствие, успявах да съчетая училището с тренировките и все пак си оставях по малко свободно време, което в повечето случаи прекарвах с едно определено момиче (бившата ми приятелка). За жалост това продължи едва няколко месеца, след което тя започна да се държи студено. Мислех си, че съм направил нещо, че причината за това е в мен. Един ден реших просто да я изненадам, купих и букет, резервирах маса в Нептуна, качих се в колата и потеглих към апартамента и. Когато отидох, почуках на вратата и ми отвори някакво момче, което беше по хавлия... Стана ми ясно какво става. Обърнах се и си тръгнах. След което тя ми се обади и преди да ми затвори ми каза единствено "вече не искам да сме заедно, вече съм с друг, просто така се получиха нещата"... Заболя ме ужасно много от тези думи. След като ме е заменила с друг, започнах да си задавам въпросите: "лошо ли се държах", "какво направих", "къде сгреших", "защо стана така", мислех си, че аз съм виновен за всичко, чувствах ужасна вина, а всъщност нямаше абсолютно никаква причина за това. След този случай, се притеснявам когато се запознавам с някое ново момиче, не за друго, а защото мисля, че не съм достатъчно добър за която и да е...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: ec31797cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелю, попаднал си на к*рва. Тази случка да ти е като обеца на ухото. Друг път подбирай по-внимателно жените и не бързай да се обвързваш с коя да е. Аз имах подобна случка миналата година, но за разлика от теб ми пропадна 4-годишна връзка.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 88d41c69fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел ти нямаш грешки, просто намираш леки момичета които те използват... Горе главата ще намериш някое свястно...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8cfbc440aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора: Лошото е, че трудно допускам хора до себе си, а тя е една от малкото които съм допуснал, трудно се доверявам на когото и да е, просто тя беше до мен в зруден момент, за това си помислих, че е различна... Какво ли не съм правил за нея, посрещал съм я пред училището и с цветя, водил съм я на екскурзий, когато си хареса нещо и го взимах... А тя? Толкова долно се отнесе, чувствам се като използвана носна кърпичка, използвала ме е колкото може и ме е изхвърлила...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dc241d386c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1и2, вие как определяте тежките жени, само по килограмите ли? На никоя жена няма знак на челото, дали е лека или тежка. Всички в началото са мили и добри, но идва деня, когато ни предават. Какво се променя във времето? Момчето си е същото физически, не вярвам толкова бързо да се променя характера, единствено остава секса. Да, мисля, че точно той е причина за поведението на жените. В тях не е имало никакви чувства, в тях е имало само симпатия и физическо привличане, но ако не получат секса, който е бил във фантазиите им, веднага обръщат гръб. Авторе, ти си щастлив, че си го видял по халат и само си представяш какво правят, а аз моята я заварих, набита на копието му. Представяш ли си как съм се почувствал тогава? Идеше ми да се пръсна от яд, но сега като се сетя, направо смях ме побива. Всичко се забравя, сам ще се убедиш, дори трябва да се радваш, че тази си е показала рогата отрано. Знаеш ли колко нещастници има, които се връзват, правят си деца и започват мъките им? Ако те беше вързала и тогава да започне да ти слага рога, по добре ли щеше да си. Хайде, почерпи приятелите си и я забрави тази. Тя същият номер, ще направи и на този с хавлията, не съжалявай за такива, има и по зле от тебе. Гледай си живота, още си много млад, не си заслужава да се косиш от сега. Сложи й пепел и си намери друга, но вече ще имаш едно наум.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 29952e2935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преди малко прочетох един неуместен коментар за любовта и влюбването, потърсих в нета да видя разликите между двете и попаднах на следните размишления, които ми се видяха логични и сравнително точни. Надявам се да ти помогнат в следващите връзки, авторе.

"Любовта винаги е била в основата на нашето съществуване - тя дава смисъл на живота ни. Не говоря само за любовта между двама партньори. Сами осъзнавате, че любовта е навсякъде около нас и същността и не може да бъде изчерпана само до това нейно "измерение". Едно обаче, е ясно - изключително силна е, в каквато и форма да сме я почувствали. Може би това е причината психолозите да препоръчват воденето на любов без обвързване и очаквания. Но възможно ли е това?! Не се ли изключват взаимно тези понятия?!

Всъщност изследователите може би имат право. Вероятно имат впредвид влюбването. Не, не съм се объркал! Между любовта и влюбването има голяма разлика, която не всеки може да открие.

Влюбването е временна страст. То е привличане, резултат от обмяната на хормони. Заради това често го наричат "химия".

Любовта е много по-възвишено чувство. Тя е приятелство, което изгаря. Приятелство, което пуска корени и расте с годините.

Влюбването е свързано с недостатъчна сигурност. Превъзбудени сме и нетърпеливи, но не може да се каже, че сме щастливи. Постоянно ви се прокарват съмнения и въпроси без отговори за всякакви дреболии, свързани с вашия "обект на желание", които често ви докарват главоболие и поводи за (само)разочарование.

Любовта е тихо разбиране и зряло приемане на чуждите желания. Тя е истинска. Дава ви нов смисъл и крепи партньора ви. Желаете го близо до себе си и без значение дали е с вас или не е, вие сте готови спокойно да го дочакате.

При влюбването няма спокойствие и увереност. Винаги се питате къде е другият и дали не ви изневерява. Често се изкушавате да го проверите.

Любовта значи вяра. Смирени сте, сигурни и благоразположени. Партньорът ви усеща, че може да ви вярва и това го кара да бъде по-спокоен и да ви вярва още повече.

Влюбването съдържа елементи на сексуална възбуда и трябва да си признаете, че ви е трудно да бъдете в отношения с някого, когато не сте сигурни, че срещата ви ще завърши в леглото.

Любовта се полага върху основата на приятелството и ако желаете да усетите истинската любов трябва първо да достигнете до фазата на приятелството.

Влюбването казва: "Трябва да се оженя за нея щом трябва. Не мога да рискувам и да я изгубя...". Любовта казва "Не се безпокой. Тя е твоя и ти си нейн. Спокойно може да обмислите бъдещето си."

Влюбването може да ви накара да извършите неща, заради които по-късно да съжалявате, докато при любовта никога не съществува съжаление.

Любовта ви прави различен. Тя ви прави по-добър. Радвайте се, когато сте я почувствали, но винаги внимавайте, защото изкушавайки сърцето си с временни влюбвания, може да го нараните, така че да пропусне истинската любов. "

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 22e47023c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пич, не съм момиче, ама трябва ли да бъда, за да мога да се поставя изцяло на мястото ти и да ти симпатизирам?

Питал ли си се дали момичето въобще е заслужавало твоята любов, щом като толкова лесно - и толкова внезапно - е склонно просто да те "замени" с друг? Дори и да си сгрешил някъде, един интелигентен човек във връзка би изразил какво го дразни. На тая явно не й стигнало пипето. А може би е интерпретирала зрелостта ти като признак, че си скучен, а наглостта на другия - че е интересен. Което красноречиво говори за акъла й.

Имаш всякакво право да имаш самочуествие - показал си изключително редки и ценни качества на характера. Очевидно си свестен, показал си и учудваща зрялост - вместо да правиш сцени и драми, вместо да се разкрещиш и да търсиш саморазправа, просто си си тръгнал. Всичко ти е наред, просто ти трябва още житейски опит да го проумееш. Трябва да си намериш и някоя по-интелигентна и зряла от бившата ти, за да те оцени като личност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5a386c27b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   здравей,
проблема не е в теб. Просто нещата не са се получили.
Аз ако те харесвам безкрайно много, а ти не - мога ли да те накарам да станем приятели? - не разбира се.
След като я няма тръпката, няма как да продължи връзката..
продължавай да търсиш и все някога ще намериш момиче с което да си пастнете.
Няма да намериш само ако спреш да търсиш!
И още един път повтарям - проблема не е у теб в никакъв случай!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1db760f45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Определено вината не е в теб. И не продължавай да я търсиш в себе си. Разбирам че може би това те ровичка от вътре, но както казах определено вината не е твоя. :) Просто продължи напред, това че една не е оценила това което правиш за нея не значи че и другите няма да го оценят. За сега си дай почивка. :) Правилното момиче ще дойде само. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9a49cb2d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се подавай на подобни ситуации. Не си сам в този случай. Също така не си виновен ти за грешките на другите. Попаднал си на неточния човек. Спри, огледай се отстрани БЕЗ да се самообвиняваш. Продължавай да бъдеш такъв какъвто си и точния човек сам ще дойде. Не се застоявай на едно място. Случило се, не го приемай навътре, не губи вяра и обич към себе си, защото ''светът те обича тогава когато и то обичаш себе си".
Свободното време, което сега имаш го вложи в нещо ценно, което знаеш, че по-късно ще ти се отблагодари. Например пробвай нови занимания, чети книги, чети мъдри мисли, виж приятелите си (ако нямаш не сетревожи, много хора нямат, апък и има голям шанс да намериш чрез новите занимания) спортувай (прочети за ендорфин) отдавай се на всеки миг от живота, защото той е само един :) Не го съсипвай като страдаш за грешките на друг!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 71963d59df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Все едно съм писала аз историята... разбирам те прекрасно.. Аз бях по същия начин, но разликата беше че имах семейни проблеми с нашите защото се развеждат и нямах достатъчно време за него. Така той от месец ходеше зад гърба ми с друга, но добре че разбрах. Заради това с нашите пък сега ме е страх да се запозная с момче, защото може да го харесам а то да ме отблъсне. По принцип искам сериозна връзка макар да съм само на 15 години, но това си искам аз а не през 2-3 месеца с различен така може всяка. Надявам се да намериш своето момиче :) Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6206311936
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авртора: Благодаря на всички, които писаха по темата!
Колкото до "приятелите", не мисля, че някой ще разбере характера ми. Всъщност, аз съм точно двете противоположности - тренирам спорт, който много хора не харесват (ММА), но в същото време чета книги на автори като Хорхе Букай и Чарлз Буковски. Не допускам никак лесно нови хора до себе си, много от тях имат грешно впечатление за мен, точно заради спорта ми. Като цяло това е причината, поради която не мога да намеря човек, който да разбере характера ми. Благодаря ви отново!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker