Дайте ми някаква идеи, за да напиша книга! :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дайте ми някаква идеи, за да напиша книга! :)
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 6204 пъти
Здравейте всички,
Аз съм момиче на 17 години от Варна. Обичам адски много да чета книги, а отскоро започнах и да пиша различни истории. Проблемът е, че винаги нещо им куца и не успявам да ги завърша. Ту нещо в описанието на природата, ту в диалозите, ту в отношенията между героите и просто зациклям, решавам, че написаното е пълен боклук и се отчайвам, че съм си изгубила времето. Падам си по фентъзи жанра, а също и янг адълт книгите като тези на Джон Грийн. Проблемът ми е, че преди около два дена някакси стана на въпрос в училище, че пиша. Понеже всички, включително и госпожата по литература, бяха страшно впечатлени, без да исках ги излъгах, че вече имам един почти завършен роман за тийнейджъри. Те, естествено, веднага ми се нахвърлиха, затова обещах, че другият месец ще отида да го разпечатам и да им го дам да го прочетат. Госпожата по бел пък ми писа директно една шестица в дневника и каза, че винаги е знаела, че от мен ще излезе талантлив писател. И сега не знам какво да правя. Не мога вечно да увъртам, когато ме питат какво става с прословутия роман, а и някакси адски много искам да се изфукам пред всички с него. Моля ви страшно много да включите въображението си на пълни обороти и да ми помогнете да скалъпя някакво подобие на тийнейджърска книга. Дайте ми някакви насоки от какво се интересувате и разни ключови думи, около които да се върти историята, какъв да е конфликтът, кои да са героите. Не искам да излезе, че съм лъжкиня и да разочаровам всички. Знам, че мога да се справя, но наистина имам нужда от малко подбутване от ваша страна. Предварително ви благодаря страшнооо много и очаквам коментарите ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: d3a7cd5ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен напиши някаква романтична историйка за уж невъзможна любов, взимай примери от филми и така... ако имаш желание ще се справиш:)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3fb7b3b555
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ако искаш направо ще ти дам готовата творба, и ти ще напишеш под заглавието своето име.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa28993031
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами.. Например група приятели. Познавали се от доста време. Никои от тях не е обвързан. Има искри между някои от групата но само толкова. Излизат една вечер ала бала разбират се кога къде.. сешташ се... Двама най-добри приятели които са също от групата са се навили точно тази вечер да покажат чувствата си. Те са крили през цялото време един от друг към кои са чувствата нищо че са най-добри фр. Обапе се оказва че чувствата на двамата са били към едно и също момиче. Когато единия си признава другия го чува и отива до тях и започват да се карат за момичето защото и двамата я харесват. В същото време момичето харесва друго момче от компанията. Което и е признало предната вечер за чувствата си. Момичето е решило да приеме да станат гаджета със онова другото момче. Тя се измъква от караниците на двете момчета, отива при онова другото момче и го целува след което му казва че приема да станат гаджета. Онези двамата са изумени. Защото и двамата са мислили че тя имама симпатии към тях а не към онзи другия. Те осъзнават че са се лъгали сдобряват се / момчетат/. Момичето обаче изневеря на това момче със съвсем друго. Разбираш колко заплетено става. :дд Момчето също й изневеря с най-добрата приятелка на това момиче. :д Двамта се сдобряват. Имена: Иво, Михаела, Иван, Стоил, Петър, Симон, Катерина.. И така... Ако включиш ала бала диалог, природни картини, описание.. Става доста дълго. Това е от моята така наречена книга защото аз също пиша надявам се да съм ти помогнала ии късмет. Момиче 13

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a27fd12464
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   събирай идеи от няколко непопулярни книги

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1d8acdbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дете между човек и вампир. Малко ми е трудно да повярвам че ще го направиш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: da7af1e010
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Да беше само историята, лесно щеше да бъде. Твоят разказ трябва да е съобразен спрямо аудиторията, която мислиш, че ще го чете. От една страна имаш съучениците си от друга твоите учителки-това са два различни свята. Според мен трябва да впечатлиш учителките си и разказа ти да е съобразен спрямо техните разбирания и характер. Историята ти може да бъде свързана с някаква тийнейджърска любов, а защо не и малко по-назад във времето, още като по малки деца-ходещи заедно на детска градина, след това на училище и по някое време може да включиш някое трагично обстоятелство, което да ги раздели по драматичен път. Трябва да накараш учителките си да се разровят в техните спомени, това ще внесе в тях много трепети и вълнения. А, ако можеш и да ги разплачеш, ще ги спечелиш завинаги. Вкарай романтика, нежност, емоций, описвай сцените една по една детайлно, направи така, че докато четат, учителките да си представят, че са на мястото на твоята измислена геройня. Филма "Тетрадката", "Мостовете на медисън"са перфектни, може и някоя песен на такава тематика да си пуснеш и да я развиеш, като разказ в листа пред тебе. Но за да стане найстина хубав разказа, докато пишеш трябва и да чувстваш, че това найстина се случва, по този начин ти предаваш и една истинка частица от себе си в него и нещата, ще ти се получат, както искаш. Успех!
Орфей

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7d92c7d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да ти дам идея, защото ако имам аз я правя в разказ или някоя малка книжка за лична употреба, но моя съвет е ако искаш да напишеш нещо може да започнеш от лични преживявания или пък от някой твой сън.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9ecbb73be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти направо си се набутала.
Кой може вместо теб да измисли история?
Да се фукаш с нещо, което го нямаш си е направо смешно.
Плагиатствай, ама може да те хванат и става още по-конфузно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 71b400d4af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Чувствам се някак виновно, защото имам страхотна идея, но съм почнала да я пиша и някак си се чувствам гузно пред себе си, ако ти я кажа.. затова просто ще дам някаква насока: може да напишеш как живота на една тинейджърка, с вече изградени морални ценности, се преобръща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3e9fedb70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   A, спокойно, ще ти я нaпишa, дaже ще ти я рaзпечaтaм, че пък и дa не се преумориш нещо, ще я рaздaм вместо теб. Сaмо едно кaжи обaче, зaщо точно трябвa дa ти ПОДAРЯВAМ, aз или който и дa е друг собственaтa си фaнтaзия и труд? ! Единственaтa цел е всички групово дa се включим в лъжaтa ти ли?
Женa съм, кaто му дойде времето могa и дa родя вместо теб, дa рaботя вместо теб, въобще дa живея ТВОЯ живот, .. мм, според мен обaче, еднa от двете ще е нaпълно излишнa, не мислиш ли? !

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 92a06506df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напиши роман, в който двама възрастни си спомнят времето, когато са се влюбили като тийнейджъри. Потърси малко информация за нужното време, в което да се развива действието, защото не можем да ти сервираме всичко наготово, а е смешно да разказваш за минали години така, че да звучат като настоящето! Това от мен! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5514a160fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен можеш да напишеш нещо по подобие на романите на Джон Грийн. Но нещо от мен: момиче, което като малко се влюбва в непознат, но дори не се стига до запознанство. Тя расте, но не спира да мисли за него, случват и се ред лоши неща, но винаги се измъква и дължи спасението си на него, защото усеща, че той е до нея. После някакъв общ интерес ги събира и се запознават, влюбват се, но се оказва, че има някаква пречка по между любовта им. Отказват се от нея и продължават напред, не поддържайки контакт. Имат приятел и съответно приятелка, с които обмислят създаването на семейство, но в този процес усещат, че не могат един без друг и тогава вече се събират. Може да е леко банално, но се надявам да съм ти помогнала. И успех. :-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9398ddf2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Поредната тийн боза.... аз съм на 19 и смея да кажа, че обичам да чета съвременни автори и всяка втора история за любов, тийнове, нещо забраненонепозволеноневъзможно и това е.... Все бози! Измисли нещо ново, ако искаш оригиналност.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: acc6489aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Опитай се да напишеш книга като Емил Конрад и кажи на учителката си, че смяташ да му я изпратиш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 285eaa5b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Най-ще ме израдва някой от класа ти да попадне на тази тема. :D

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4195c452a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката: Съзнавам много добре в какво съм се забъркала, но искам да изясним недоразуменията. Аз не моля да ми напишете книга, моля ви за някакви идеи, които да пречупя през призмата на собствените си фантазии. Любопитно ми е какви теми ви вълнуват. Търся вдъхновение, за да успея в начинанието си. Благодаря за всички коментари!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ff4cb07486
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Харесвам книги, като " Фрагмент" от Уорън Фейхи, "Алхимикът" на Майкъл Скот и така нататък... исках да започна с това, че след като обичаш да четеш би трябвало да имаш идеи за книги... лично аз не се захващам с това понеже не мисля, че въобще може да има някакво развитие в тази посока... не съм най-начетеният човек, но това което правиш е глупост... няма как да се оттървеш... ще напишеш някоя "боза", учителките ще се престорят на приятно разсеяни и това ще е... щом молиш тук за помощ...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 953c54dc4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Продължи някоя от своите измислени истории. Така книгата няма да е по принуда или някаква недоизпипана в детайли. Все пак ти си мислила повече над историите, имаш някаква основа, на която да предадеш един по-завършен, впечатляващ, осъвършенстван вид. Така поне замисъла на историята ще е ясен. Остава само да поставиш необходимите акценти във всяка една глава и да оставиш аудиторията без думи! Осъвършенствай образите на главните герои. Та те са най-важното в творбата. Пиши повече з чертите на характера, това което изпитват и чувстват във всеки един момент. Постави се на мястото на всеки един герой. Дори най-негативния трябва да има нещо положително, което го отличава от другите. Нека има повече нюанси, тоест да бъде цветно на образи, но не и така, че хората да се объркат, докато четат книгата. Да не бъдат поднесени накуп, а в точния момент, на точното място. Вкарай нотки на изкуството. То засилва ефекта. Когато природата влияе по някакъв начин на хората по време на някакви житейски събития. Разширявай изреченията, обогатявай ги с по-изпипани изрази, епитети. Освежавай диалозите. Не ги прави скучни, монотонни, досадни. Нека на хората да им бъде интересно във всеки един момент. Като цяло не е нужно и да прекаляваш с превъзнесени думи. Може да е едно просто изречение, но да значи много за творбата, за героя. Постигнатия ефект е много по-голям на едно изречение от една дума дори, безглаголно, от колкото изречение, чийто край се губи в пространството. Дългото изречение кара читателя да забрави и подцени същността на изразеното в началото на изречението. Така може и да струпаш неусетно много факти накуп, което го претоварва. Така хората ще се върнат в началото да прочетат пак, защото не им е станало ясно. А това не е хубаво. Ами мисля, че ти дадох някакви съвети, надявам се да ти помогнат! Успех в начинанието! Няма да те съдя за това, че си се оплела така, случва се, пък и понякога е интересно да видиш дали можеш да излезнеш от ситуацията с победа. Не говоря за това всички да те възхваляват, а ти самата да надхвърлиш очакванията си. Не гони чуждото внимание. Постави личната си самооценка пред чуждата. Стреми се да се издигнеш в собствените си очи. А после ще видиш как ще се издигнеш и в тези на другите. Успех отново!!! Ти можеш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6884b2e197
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Писането не е залък за всяка уста, мила. Казвам ти го като човек, който пише. Не романи, пиша стихотворения, разказчета и неща с неопределен жанр. Да не мислиш, че хората просто се будят един ден с идеята да станат писатели? Първото което е, съветвам те да си признаеш всичко. Не мога да си представя как преподавателката ти ей така ти е написала шестица за нещо, което нито е видяла, нито е докоснала, така че най-вероятно си пада пълно куку. Не може да те вини по никакъв начин за това, че ти е писала някаква измислена оценка. И второ - да не мислиш, че роман се пише за три дни? Да не мислиш, че просто е толкова лесно да се създаде някаква стойностна литература? Пробвай се да пишеш, няма лошо, но го прави за удоволствие, когато напишеш нещо искай мнението на хора, които разбират от литература, които могат да ти дадат някаква реална оценка, могат да ти дадат някаква насока, могат да ти посочат грешките. Освен това, ако не знаеш, един текст, бил той с размерите на роман или на разказ, дълъг две страници малък формат, винаги трябва да се редактира. Пишеш го, прочиташ го първи, втори, трети път, намираш си някакви грешки, неточности, излишни неща, претрупвани на думи, редактираш го и го пишеш наново. Дори най-големите автори редактират текстовете си и искат мнения от второ лице. Така че, ако ме разбра до тук, непосилно е да се напише роман в рамките на един месец. Непостижимо е за големите имена в литературата, какво остава за една 17-годишна, която просто си е наумила, че става ей така. Какво означава да я разпечаташ? Ти имаш ли средствата? Трябват уговорки с издателство, да си намериш човек, който да изработи дизайна на кориците, евентуално човек, който да нанесе някакви корекции по самия текст. И най-важното, което искам да ти кажа е, че наистина не се будиш един ден и сядаш и написваш роман. Хората не търсят вдъхновението си насила. Не молят други хора да им дадат идеи и да споделят какво би им било интересно да прочетат. Всеки си има предпочитания, така че така или иначе ти няма да създадеш идеалната книга, която ще се харесва от всички. Когато човек пише, той пише със сърцето си. Той влага част от себе си в написаното, ако не и цялата си същност. В много от произведенията само авторът знае какво е имал предвит, защото е писал за част от своите преживявания, за своя опит, за своите чувства и болки. Хората, които пишат не се хвалят пред всекиго. Когато напиша нещо много често ме е срам да го прочета пред други хора дори когато ме молят, дори когато харесвам това, което съм написала. Защото докато чета аз отново преживявам емоциите, под влиянието на които се е появило написаното. Защото имам чувството, че по този начин разголвам душата си. И защото не искам разни хора, недостойни за този вид изповедр да се гаврят с труда ми. Ако някой ден издам книга, тя ще бъде четена само от хора, които имат интерес да я четат. Защото, видиш ли, ако не ги интересува няма да хванат да я четат. Заставяйки целия клас да прочете "творбата" ти, тя ще бъде прочетена и от много хора некомпетентни в мнението си, хора, които не се интересуват. Ти си се похвалила пред целия клас, учителката ти е психарка, ако наистина ти е нарисувала шестица само защото си й казала, че се пробваш да пишеш нещо, което дори не отговаря на истината. Това е самохвалство и естествено опашата лъжа. Роман не съществува. Ако наистина имаше нужда от оценка и помощ в писането нямаше да постъпиш по този начин. Не искай чуждите вдъхновения, този който наистина има такова, никога няма да ти го сподели тук, защото то си е само негово, част от същността му. Останалите коментирали (тези с идеите за момичето, харесвано от някакви типове и влюбено в друг, на който изневерява, забременява от осми и се омъжва за петдесети, но накрая разбира, че е лесбийка) не са споделили с теб вдъхновение. Това са пълни баналности, които стават единствено за сапунен сериал. Ако искаш да напишеш роман с идеи като тези, по-добре не го прави. Такова нещо всеки може да напише, стига да има времето, нервите и склонността към блудкави историйки. Имайте реална представа за себе си и за възможностите си. Не ми обяснявай как и колко си можела да пишеш. Щом си тук на лов за идеи и вдъхновение представям си колко можеш да пишеш. Чети книгите. Те са прекрасни. Но ако не можеш да пишеш не се напъвай да го правиш, а още по-малко се хвали пред класа си и който и да било друг. И не гледай, както бяха казали в горните коментари, Емил Конрад, че бил издал книжица, подобна на свитък с гатанки. Той може да пише, колкото може и всеки един средностатистически образован човек, на приблизителна до неговата възраст. Просто за момента той е сравнително популярен, има си луди фенки, които дават по 16 лева в книжарниците за брошурата му, докато стойностните класически дебели романи са на цени от по 20 лева и хващат прах по лавиците. Т'ва, че е издал подобие на книжка не означава, че може да пише, но за сметка на това има кой да я купува, така че не го гледай него. Мога да ти гарантирам, че много скоро никой няма да си спомня за въпросния свитък, наречен "Нещата, на които не ни учат в училище". Ти за момента си никоя, не очаквай твоя "свитък" да има същия успех. Извинявам се за дългия коментар.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f3b97b797d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Вземи за пример Игрите на глада - хем има любовна история за тийнейджърите, хем се говори за тоталитарна система и влиянието на медийте, което привлича по-възрастни читатели. Сега се сещам за Истинска кръв където доста нескопосано бяха разгледали проблема за малцинствата "облечени" като вампири. Може да е някаква дистопия за всят разделен на религиозна основа, сега е доста актуално. Но това са доста сложни теми. Пиши за нещо, което ти е познато, защото инче няма да можеш да видиш как ще се развие и да го довършиш. Но дори и да не си достатъчно запозната това въобще не е нещо срамно и можеш спокойно да кажеш на учителката ти и да я помолиш за помощ. Дерзай и не се отказвай!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4195c452a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От авторката: Повлияна от вашите коментари, реших да напиша роман по действителен случай!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ec10309f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Скъпа авторке, наистина е напрактика невъзможно да напишеш един стойностен роман за месец. Аз пиша и редактирам един вече година и половина... Но при мен е малко по-сложно защото ходя на училище, в седми клас съм и вниманието ми е само върху училище в момента. Но пак намирам време да пиша :)
От опит трябва да ти кажа че на сила вдъхновение не идва. Просто не става! Един ден просто ще си седиш пред телевизора и ей така от нищото ще ти хрумне нещо изключително!
Но ако се мъчиш на сила няма как да се получи нещо добро. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9884de8a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   И аз съм на седемнайсет. Искам да съм писател. Пиша, защото ОБОЖАВАМ да пиша. Започнала съм един роман, надявам се да се получи наивно-забавна смесица между фентъзи, научна фантастика, приключенстване и философия. Пиша, когато съм най-вдъхновена, понякога пиша и насила докато не дойде вдъхновението, не пиша ли повече от ден-два залинявам и се чувствам нещастна (а съм супер положителният човек). Пиша за себе си. Оформянето за пред света го оставям за после.
Та ти за кого пишеш?
Ако не ти харесва наистина - не се занимавай. Ако ти харесва - ще ти кажа най-полезното правило на писателя - винаги пиши истината. Бъди искрена пред себе си, а след това и пред света. За да не се получават такива гафчета.
Но няма страшно - казала си, че романът ти е почти завършен. Т.е. музата ти може да отлети точно накрая и да прецака всичко, или твърде много да си заплела съдбите на героите си и просто да не можеш да решиш какво да ги правиш. Или си установила, че изобщо не си накрая, а в самото начало.
Кажи, че романът се отлага, и толкова. Писателска му работа, те какво разбират че да съдят :D

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4acb4a821a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз харесвам "Къде си, Аляска?".
Действай по същия начин. Измисли герои, сюжет и т.н. Не е толкова сложно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 15fa00beae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Казвам се Валкирия. Аз искам да напиша книга също. Не съм споделяла на никой и не мисля да го направя докато не е напълно готова. Но проблемът е, че имам най-основното, но някак си не мога да измисля какво да стане по-нататък. Ще ви разкажа за какво се разказва и наистина ще ви помоля да ми дадете някаква идея как да я продължа тази история.
Разказва се за две момичета сестри без родители починали в “катастрофи на пътя”. Но всъщност се оказва, че те двамата са магьосници родени в древен Египет и дъщерите им са принцеси.
В наши дни има град в който съществува магията и се води война за разпространението на магия по целия свят. Градът се казва Силвървил.
Имам главни герои, сюжет и смятам и усет за предаване на информация, но не мога да се сетя и някоя друга подробност. От все сърце ви моля да ми помогнете някак. Дори най малката идея ще ми е от полза и ще я пречупя през своята призма и ще се опитам да я предам по възможно най-добрия начин. Ще съм ви безкрайно благодарна!!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e335901bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Към 26 : Не се притеснявай, и аз бях така - когато започнах да пиша и аз не бях сигурна за развитието на историята, но с всяка следваща глава започнаха да идват нови идеи сякаш от само себе си. Съветът ми е: Започни да пишеш и историята сама ще се нареди.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b9e9ffb94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Може да напишеш някоя твоя история. Да я поправиш малко, с нещо което е различно, измислено от теб, или с нещо друго от някоя книга или филм. Има много страници с теми, може да потърсиш в някоя. Аз това правя и на мен ми се пише книга

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e606a86a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Здравейте аз искам да питам идея за книга някой може ли да ми помогне.
Благодаря предварително ☺️

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker