Ощетена от детска стая - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ощетена от детска стая
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1767 пъти
И така моят проблем е, че нямам детска стая. Стаята в която спя е хол. Нямам нищо против това да ми е стая, но поне да изглеждаше като такава. Деля един гардероб с мама и всеки път трябва да ходя да си взимам дрехи от там и после да се преобличам в банята. Не мога да я разбера, има възможност да направи ремонт и кухнята да стане моя стая, а хола е по-голям и той може да стане на кухня, но тя не иска. Очевидно не вижда нужда от това аз да имам своя си стая, да си имам мое си местенце, в което да се усамотя, да слушам музика или да чета книга. Наистина не ми е приятно да съм в тази ситуация. Всичко друго ми осигурява и съм и благодарна за това, не ме е лишава нито от техника, нито от екскурзии или т. н. Не искам съвети, а просто да споделя историята ми. Винаги съм си казвала, че като порасна може да нямам хол в моя апартамент, но детето ми ще има стая и няма да позволя да се чувства така ощетено, защото има такива, които няма да ме разберат, за това казвам-не е никак приятно. Мои приятели имат не само стаи, ами и гостни, кабинети, а аз се чувствам изключително ощетена. Винаги съм искала да си я подредя по мой си начин или да си лепя снимки, да си се усамотявам ако съм тъжна....
Благодаря на тези, които отделиха време да прочетат историята ми. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 79ccdffe0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Mила, майка ти е направила две грешки - да роди без да има битови условия за това и второ - да не ти каже истината. Не, че не иска да направи ремонт, а НЕ МОЖЕ. Не е толкова лесно да преместиш една кухня - това не е като да преместиш мебелите от стая в стая - ТРЯБВАТ ти инсталация за вода, ТРЯБВА специален по-силен кабел за печката, ТРЯБВА тръба за еспиратора, после ТРЯБВА сигурно и нова кухня, която да пасва в новото помещение - това значи - разбиване на подовете за новите инсталации, разбиване на стените за нови кабели, нова стена за новото поещение може би... ремонт на стойност над 5000 лв, а ако и нови кухни и мебели трябват - над 10 000 лв.
Няма начин просто майка ти да го направи този ремонт.

Извод - каквото е такова ще е. И вместо да мислиш как ще раждаш деца без хол (??? ), мисли как да се изучиш, да работиш и да си намериш един ден стабилен мъж, за да не живеете при такива битови обстоятелства.
Не обвинявай майка си за ремонта - не е като да не иска, а е като да не може. Просто те мисли за малка или глупава, за да го разбере.
Питай познат майстор (например родител на някого) колко ще струва, но под 5 бона няма да е, а дали ги има майка ти тези пари, когато набляга на техниката - не мога да кажа - защо не я питаш?

Успех

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4bf276645b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато бях много малка, майка ми и баща преместиха кухнята на друго място и това помещение стана моя стая. И мен не ме лишават от нищо, за което съм благодарна. Просто помоли майка си за твоя стая, защото наистина всеки има нужда от свое местенце. Ако трябва дори й помогни с разходите като събереш пари.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9317866920
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ние сме три деца, никога не съм имала стая, винаги спях по холовете, но не ме боли от това, бях гледана добре и сега съм самостоятелна в собствено жилище. Децата нямат нужда от много.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3baf06d4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, много категорично се изказваш. Момичето не търси съвети, а просто споделя дерта си, но ти пък реши, от коя височайша позиция, не знам, че майка и е допуснала грешка при създаването на собственото си дете... що за простотия... За да създадеш дете, трябва да имаш непременно детска стая ли? Ти деца имаш ли? Всичко ли им подсигури?

Аннабел

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5d34fdf452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Стаята в която спя е хол. Нямам нищо против това да ми е стая, но поне да изглеждаше като такава. Деля един гардероб с мама и всеки път трябва да ходя да си взимам дрехи от там и после да се преобличам в банята. "
Ти спиш в хола, а майка ти някъде другаде, вероятно в спалня, където е гардероба. По редно е ти да си направиш спалнята в детска стая, а майка ти да се премести в хола. Хола може да се прегради със завеса и да се обособи в две помещения, кът за гости и място за легло за майка ти. Ако не се съгласи, изчакай да станеш на 18 и се махай от този дом, щом не ти зачита мнението. Подразбира си, че баща ти не живее с вас.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8c39902aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е добър ден, така живеят много хора в България. Поне не може ли да се сложи някакъв шкаф или нещо подобно за дрехите ти там? А иначе като майка ти дойде в хола и ти се ще да си сама, иди в кухята или спалнята. Но не знам къде си видяла тийнейджъри с гостни и кабинети... не е нормата определено, та да се чустваш толкова ощетена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 627f1175f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз отраснах нагъчкана в една стая с майка ми и баща ми. И това беше спалнята, помещението беше адски малко състоеше се от едно двойно легло, единично - моето и един шкаф с три прегради - моята, на майка и на татко. До шкафа имаше нещо като етажерка с чинии, чаши, вилици и лъжици, това ни беше кухнята в спалнята, тук се хранехме на моето бюро. А да също имаше и печка на дърва, която заемаше още повече място. Да, правилно четеш в една малка стаичка- около 3/4 крачки широка спяхме, ядяхме и там си учех уроците. Живеехме при баба ми и дядо ми отстрана на майка ми, които постоянно се караха, имаше спорове за това кой се къпе и кога се къпе, с колко вода, не ни се позволяваше да си включваме бойлера / хиляди пъти съм се къпала с ледена вода и слава богу не дъм се разболявала/ и не ни даваха да припарим до кухнята /апартамента беше тристаен/, нашите бяха безработни, после майка ми си намери работа, но живота е скъп и трима човека не се спогаждахме само с минимална работна заплата. Станах тинейджърка и все по- трудно и по- трудно понасях тия битови условия и накрая - след милион разправии, нагрубяваници и дори бой, аз си събрах багажа и на 15г. се изнесох от вкъщи. Родителите ми пробваха с полиция да ме върнат, но от социалните не им позволиха да ме приберат, оставиха на мен да избера какво да правя. Първо бях в приятелка, после останах за малко на улицата /добре, че беше лято/ и накрая се приютих при мой далечен братовчед в квартирата му.
И ето, станах студентка, работя, издържам се и въпреки, че нямах детство аз съм благодарна от живота, защото това, което съм преживяла ме кара да мисля, че винаги може да стане по-зле, но може и да стане и по- добре стига да се вземеш в ръце и да не се предаваш. Това, което преживях ме направи по- силна! Това е моята история.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b81971b778
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила това ми е добре познато. Аз съм на 14 а брат ми на 10 и все още делим една стая. Вие с майка ти сте жени и двете. Ами аз? Брат ми е момче а аз момиче. Още по-зле. И на мене ми се иска да имам стая ама... ето ме от 8 години се опитвам да я получа, но не съм... И престанете с тва че има и хора които живеят в една стая. Да има но се обзалагам, че вие които давате акъл си имате стая. Успех мила, дано в крайна сметка получиш желаното. Можеш да опиташ да като те питат какво искаш за коледа или рождения ден да кажеш че искаш стая :) чаоо

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8aa6842b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз също нямам своя стая и съм в хола. Но го приемам за мое местенце... когато никой не е там да гледа телевизия, използва компютъра или се храни. Но гледай, че майка ти ти осигурява техника и екскурзии, аз и с тези екстри не разполагам.
Майка ти спи в спалнята, нали? Разменете си стаите, ако толкова желаеш. Или сложи голям гардероб и така ще отделиш малко пространство за стаята си (при мен е така, имам си своя мъничка стая в хола).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0d08ed1004
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, и аз съм нямала собствена стая никога! Като бях дете имахме обща стая със сестра ми, сега пък съм омъжена и имам обща стая с мъжа ми. А колкото до ремонта, който ти искаш, личи си, че си малка и нямаш идея колко е сложно и скъпо да се направи такъв ремонт. Ти как си мислиш, че ще се прекарат тръби за да може хола да стане кухня? ! Едва ли майка ти има излишни толкова пари. Така, че не се оплаквай, защото някои хора живеят много по натясно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c8ee4ec8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Боже, аз до 9ти клас спях в една стая а нашите. Не, че е прекрасно, но нито съм умряла от това, нито чувствам детството си съсипано! Имах и имам къде-къде по-съществени проблеми. Да са живи и здрави родителите ми, че и всички покрай тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker