Могат ли да ме осъдят за подобно нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Могат ли да ме осъдят за подобно нещо?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 6095 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 16 години, след 1 месец ще навърша 17. Проблемът ми може за някого да се стори странен или смешен, но лично аз се притеснявам много. Разтревожен съм страшно. Пребих един човек, по-голям е от мен с една година. Още от по-малки не се понасяхме и дразнехме, враждата ни датира още от 2012 година някъде, когато аз бях 8-ми клас, а тогава той беше 10-ти. Той ходеше с една моя приятелка, която ми е много близка, тя е колкото мен, двамата бяхме в съседни класове и той се държеше ужасно с нея. Дадох й някой друг съвет и така нататък, наистина ми беше много гадно, той е абсолютен задник, не заслужава, което и да било момиче, той почти веднага се досети, че аз съм я бил навивал да го зареже и някакви такива... още от преди време сме се сдърпвали от време на време и почти се е стигало до бой и сме се карали, но до нищо сериозно не се е стигало, но в петък (преди 2 дни) нещата ескалираха. Той в момента е 18-годишен, навършил е пълнолетие и в петък беше пред моето училище с няколко негови приятели, чакаха някакъв друг техен приятел, който учи в моето училище и така... та, излизам си аз с двама мои приятели от моя клас и той веднага още с излизането ми от входа започна нещо да ми се еб*ва, незнайно защо, по принцип много рядко се виждаме с него, а и рядко някой се еб*ва с мен, по принцип аз нося много на майтап, но той го прави с цел да се заяжда и да ме дразни. Страшно много се ядосах и директно отидох и му се разкрещях в лицето, като го попитах какъв му е проблемът и дали иска да си го разрешим най-накрая, и без това толкова време все не стигаме до саморазправа го отлагаме и той ме изблъска директно, аз почти паднах, но след това го ударих просто 5 или 6 пъти в лицето с юмрук и като падна го ритнах 3 или 4 пъти. Това е, и си заминах с приятелите ми. До колкото знам неговите авери са извикали бърза помощ след като го пребих и в последствие разбрах от наши общи познати, че съм му счупил носа, както и едната скула и съм му избил два предни зъба, имал и мозъчно сътресение, също така и много сериозен кръвоизлив в лявото око и е било почти напълно и изцяло затворено. Негови приятели ми писаха във Фейсбук, че неговите родители смятат да ме съдят, а аз съм все още на 16, за какъв съд говорят, а и плюс това той ме предизвика и блъсна първи и почти паднах тогава даже... много отдавна ме унижава и дразни, заяжда се непрекъснато където ме види, имам куп свидетели, които могат да го потвърдят... все още не съм казал на родителите ми, просто съм в момент на изчакване и искам да обмисля още малко обстоятелствата и до няколко дни ще реша какво да сторя. Имам няколко въпроса към вас, надявам се, до колкото е възможно, някой по-запознат със съдебната система у нас, както и потърпевши от подобни ситуации да ми каже как горе-долу действа съдът в такива ситуации при провинения на непълнолетни лица, като мен:

1. Какви могат да бъдат последствията за мен в тази ситуация и изобщо мога ли да бъда съден, та аз съм все още на 16 години, а и бях предизвикван многократно, както и унижаван многократно?
2. Каква присъда (ако изобщо ме осъдят) могат да ми наложат? Нали няма да лежа в затвора или нещо подобно? Моля ви, кажете ми, че няма... :( аз не съм изобщо агресивен, много добър ученик и момче съм като цяло. Бия се само, когато се налага и съм много свеж човек като цяло, не искам някакъв си палячо, който си го просеше да ми провали живота...
3. Ако все пак не бъда осъден с ефективна присъда, а ми наложат някаква глоба, която нашите ще трябва да платят, каква може да е сумата? В смисъл, от колко до колко горе-долу?
4. Знам, че може би ще ме съдят (ако решат все пак да ме осъдят) за нанасяне на телесна повреда, но каква ще е тя? Лека, средна или тежка? Само някое от по-сериозните наранявания ли ще се смята за телесна повреда (като например счупеният му нос или счупената му скула) или всички неща, които съм му сторил, на куп? Надявам се ми разбрахте последният въпрос, не можах да го обясня по друг начин. Благодаря много на хората, прочели историята ми, както и на тези, които ще пишат под нея и ще ми дадат съвети, както и на модераторите на този сайт, че са ми я одобрили. Благодаря още веднъж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1edc49a478
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   На 16 г. си непълнолетен, но това не означава, че не носиш никаква отговорност - ти можеш да отидеш в ТВУ за такова нещо дори да те е предизвикал вербално. ТИ НЕ СИ МАЛОЛЕТЕН (под 14 г. ). Само малолетните не ги съдят - теб могат да те съдят.
Тренираш явно и не си знаеш силите, не можеш да се контролираш. Не ми се мисли, ако някоя жена тръгне да те заяжда или да те дразни - ако това беше момиче, можеше да го омъртвиш.
Добрата новина е, че каквото и да се случи като порастнеш ще се изчисти досието и си неосъждан.
Лошата е, че ще имаш страхотно неприятености, а и родителите ти ще имат. Кажи им още от сега и търсете адвокати, че може да те пратят в ТВУ.

ТВУ е ТРУДОВО ВЪЗПИТАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ - това е интернат, в който ще лежиш с други непълнолетни престъпници. Това е нещо като затвор за непълнолетни.
Дали и как ще те осъдят решава съдя. КАЗВАЙ НА РОДИТЕЛИ И ТЪРСЕТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАН АДВОКАТ. ПРИЗНАВАЙ СИ ВИНАТА, ЗА ДА СЕ ОТТЪРВЕШ ЛЕКО, прави се, че съжаляваш и се извиняваш и ревеш - той има СВИДЕТЕЛИ и правото на своя страна.

МЕРИ СИ СИЛИТЕ, ЗА БОГА - АКО БЕШЕ НАД 18 Г. щеше до живот да се водиш осъден и никога не можеш с това нещо да си намериш работа!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5804dcbdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Е че ти докато го удряше 5 пъти с юмрук в лицето и го риташе 3-4 пъти, неговите и твоите приятели къде бяха, че не ви разтърваха?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Номер 2, не тренирам никакъв спорт, свързан с бой. Тренирам футбол още от много малък и 4 пъти в седмицата фитнес и кардио за маса, релеф и мускули, не смятам, че не си знам силата, просто съм бил много вбесен, разярен, ядосан, гневен... баща ми и свако ми са адвокати. Благодаря много, дай Боже да не ходя никъде, в никакъв интернат, искам да се поправя... да помага Господ... не съм заслужил подобна съдба... ужас, в какво съм се забъркал, пази Боже... още утре като се върна от училище ще говоря с майка ми и баща ми и веднага ще направим всичко възможно да се отърва. Ще им кажа да говорят с родителите на момчето, ще му се извиня публично ако трябва, пред тях, пред когото и да е, все още не съм получил призовка или нещо подобно или пък не ми е казано още, че ще ме съдят, така, че се надявам да се разминем с приказки и извинения. Дано не се стига до съда, че със сигурност ще ми лепнат някоя гигантска глоба... нашите предполагам ще я платят, но дано само не ме пращат някъде, че просто... още веднъж благодаря.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bd9210cd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   И се пази от саморазправа. На тази възраст често се случва.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a7b10fcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Според счупванията на зъби се води средна телесна повреда, ако не си осъждан и покажеш съжаление за случилото се в съда, присъдата най-вероятно ще е условна, но родителите ти ще платят вредни на господина с счупените зъби. Сумата ще е най-малко 3000лв плюс съдебни разноски, а колко ще расте нагоре зависи само от това колко са силни адвокатите ви.
Като платят вашите сумата ще се научиш, като те дразнят вербално хора, да ги съдиш, а не да ги биеш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dc63ba47cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говорете с адвокат и се свържете се със семейството на пострадалия, ако искат извънсъдебно да се разберете за някаква сума. Естествено, че никой няма файда от затвор или ТВУ. А ти му мисли за друг път. Той може да те е предизвикал вербално, но това не ти дава правото да му причиниш мозъчно сътресение и кръвонасядания. Ами ти без малко не си го убил. Не сме в Дивия запад, че ако някой те дразни, вадиш патлака и го гърмиш. Я си представи, че утре се изпречиш на някой по-як от теб и той те прати в кома? Няма ли да го съдиш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4929e5c412
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Средна телесна повреда е. Могат да те осъдят условно. Превишил си неизбежната самоотбрана, той само те е бутнал, а ти си го пребил. А това, че те е дразнил много време въобще не е довод пред съда. По-добре кажи на родителите си за случая.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4fb8f6fde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Изпитвах известна доза симпатия ДО момента, в който прочетох " и като падна го ритнах 3 или 4 пъти. Това е,"....

Това било вика! Какъв бил оня и защо си го бил, честно казано няма значение - изключително грозно е да риташ паднал човек.

Съжалявам единствено за родителите ти, заради обезщетението, което вероятно ще се наложи да изплатят (от 5000 до 20 000 лева), ако пребитият реши да заведе граждански иск, а и не само! Кой знае колко нерви ще изхабят от притеснение, ходейки по съдилища. За този един-единствен път, дето си бил изкаран извън нерви, ще ги състариш с години...
За обезщетението съдя по тази тема в лекс: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=35490

За наказанията, предвидени за телесни повреди (според вида й - тежка/средна/лека), чети Глава втора, раздел II от НК.
Наказанията за непълнолетни са различни, а какви са те точно, е написано в Глава шеста. И да - включват дори и затвор!

Наказателен Кодекс: http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm

Затвор надали ще видиш, обаче. Най-много да ти лепнат допълнителна глоба от 1000-2000 лева, обществено порицание, или пробация. Но дали ще е така или иначе, консултацията при адвокат е просто задължителна, както написа 2.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7e234e0a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   " та аз съм все още на 16 години, "!? Та още на 16, и вече си келеш, а като порастнеш, ще бъдеш вече престъпник. Очертава се, затворите ще са твоето бъдеще. Ако всеки започне с юмруци да си решава проблемите, за каква цивилизация говорим? Като си засегнат от някого, има и цивилизовани начини да се решават проблеми. Оформяш се, като престъпник, вземи урок от постъпката си, ако искаш по спокойно бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2966d952f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

11.   Пич, това което си направил е средна към тежка телесна повреда, при това - в главата! Това е осъдително от чисто морална и човешка гледна точка! Даваш ли си сметка, че си могъл да го убиеш? Така ли се осакатява жив човек? Ми удари му няколко СИЛНИ ШАМАРА (шамарите затова се бият с отворена длан, а не с юмрук - целта им е да предизвикват болка и стрес, а не да чупят носове и зъби!), тегли му няколко СИЛНИ ШУТА в задника (задникът е като възглавничка), като при това внимаваш да не го изриташ в гениталиите, и толкова!

Много глупаво си постъпил, честно! Ами я си представи, че някой ти го стори същото на тебе, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОВОДА И ПРИЧИНАТА - хубаво ли ще ти е? А ако ти останат белези и разстроена функция на мозъка за цял живот? Ами ако един подобен побой те лиши от възможността да имаш деца?

На 17-18 години вие сте АБСОЛЮТНИ ЛАПЕТА! Когато станете на 30, това което вършите днес ще ви се струва АБСОЛЮТНО ИДИОТСКО! Тогава вие двамата бихте могли да бъдете ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ, БИЗНЕС ПАРТНЬОРИ и какво ли още не, и със смях да си спомняте за едновремешните дрязги между вас... ОБАЧЕ АКО ЕДИНИЯТ Е ОСАКАТЕН ОТ ДРУГИЯ. дали всичко това ще бъде възможно?

За бой си самият ти - за много шамари и шутове в задника! Надявам се, МНОГО ДОБРЕ да го осъзнаеш, и дори да не бъдеш осъден, да вземеш правилното решение, че НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА повече не трябва да правиш така!

Научи се да степенуваш нещата - не може заради това, че някой те ядосал ти да извадиш пистолет и да го застреляш! То ако се правеше така - жив човек по Земята досега да не е останал... Ми ядосай го и ти - направи му гаден номер, унижи го, изкарай го без гащи пред цялото училище - всички да го видят колко му е малък, направи му марковото яке на решето, залей го със студена вода, въобще размърдай си мозъка и измисли нещо хитро, което да го злепостави, унижи, направи за смях и т.н., НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО ОСАКАТЯВАШ???

Съдебната ни система е такава, че най-вероятно ще ти се размине, особено ако вашите се ръснат известно количество парички и ти намерят добър адвокат. ОБАЧЕ! Това нито оневинява постъпката ти, и това, което си причинил на човека ще ти тежи на съвестта цял живот. И колкото повече порастваш, и колкото по-осъзнат ставаш - толкова повече ще ти тежи.
ДА ОСАКАТИШ, ДОРИ ДА УБИЕШ някого е лесно! Трудно е да създадеш, да възпиташ, да образоваш човек...
Ами я си представи, че това, което днес си направил на човека, утре някой го направи на СИНА ТИ? Независимо от причините, и независимо какъв задник е в нечии очи?

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6d1e43a5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бая си го набил, предполагам че ще има присъда. Но ако и той е бил побойник ще тибе по малка присъдата. Виж например на англичанина който се би във горубляне и уби еднин от побойниците му дадоха 4 години само. А тия охранители дето пребиха човека в мола във варна ще имат тежки присъди, защото човека е бил невинен.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f13aa49b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Търсете адвокат и платете престоя на момчето в болницата. Ужасно нещо си сторил така, че най-малкото е това и не е сигурно, че тогава няма да те съдят :( Е все пак този не е трябвало да те тормози психически...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c866fb585c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   "Могат ли да ме осъдят за подобно нещо? "

Не само, че могат, но и дано да те осъдят та а ти е за урок и да се кротнеш малко.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2330182d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Един съвет от мен, използвай физическа саморазправа, само ако в много краен случай. Защото знаеш ли какво ще стне сега? Дори да те осъди, това ти е по-малкия проблем. По-големият е да събере 10 калпака и да те причакат някъде и да те направят труден за рисуване. Помни, насилието поражда насилие. Не можеш да решаваш проблемите си с бой. Защото дори и този да не ти го върне, утре ще уцелиш грешния човек и грешния момент и може и да свършиш наръган в някоя канавка или в най-добрия случай на инвалидна количка. Така че внимавай с тези методи, защото е нож с две остриета и съда ти е най-малкия проблем. И мебду другото това ще ти го пишат в досието и при следващ такъв случай, ще има по-тежки послествия за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c761502c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Горе главата:-)))
Не е шега работа как си го подредил но не е и убийство де... Няма и животозастрашаващи травми.
В никакъв случай няма да идеш в затвор. Всичко което си изредил е средна телесна повреда, а тя е от личен характер.
Обаче вашите ще плащат. Оптимален вариант-плащат и въобще не отивате в съда... Но няма да е малко.
Момчешки работи са това, трагедии няма.. Всички сме минали по този път.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fc716eca52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Човек,не използвай сила,могат да те осъдят наистина!Пък и за една ебавка,така да пребиеш човек...Как ще постъпиш по този жесток начин?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fc716eca52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Изумена съм както от коментиращите, така и от самия автор. Момче, ти имаш ли съвест? Въпросът ти не е :"Дали постъпих лошо? "или дори:"Той нямаше право да ме предизвиква, нали? ", а е формулиран:"Могат ли да ме осъдят? "! И мен много хора ме дразнят, иде ми да ги смачкам от бой, на моменти едва се въздържам, но не го правя, нали? Ако някой е мръсник или какъвто и да е там, си има други начин-пускаш жалба-така би постъпил по-интелигентен човек, когато го обидят, или отговаря с нещо, чийто смисъл затапва отсрещния. Но да осакатяваш човек, че и коментиращите да те подкрепят, и да ти дават съвети как да се отървеш, това е... изродско, извинявам се! Само слабаците отговарят със насилие, силните личности действат другояче. Една ебавка... че аз съм била подложена на огромен физически тормоз, и психически, години наред, всеки ден, и го преодолях... но не съм със лабилна психика. Ти си потенциален престъпник, че и пъзльо-да риташ паднал човек, който не е в състояние да се изправи-това дори не е бой-защото той е лежал, тоест, не е имал възможност да се изправи, иначе би могъл ти да си пребитият, така че не се хвали. Моралът ти е сведен до минимум. За затвора си и за бой! И какво-тати и чичо са адвокати-и ще излезеш чист, нали? А другия ще остане унижен, травмиран, сакат. И това са бъдещите поколения на Родината ми. До това води 24 години демокрация.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1cba6e935d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Н 10 Я по-спокойно, келеш бил. Теб така ако те дразнят постоянно и се опитват да те смачкат по някакъв начин ще търпиш ли? Още повече, че ония го е бутнал. Не оправдавам постъпката, можеше просто да му прасне някой та ония да се усети къде се намира, а не да го пребива, това се е случило, защото автора дълго време е търпял. Ако пък автора не беше му отвърнал, най-вероятно той щеше да е пострадал. И да за съжаление като такива като ония не са добре възпитани от родителите си, та да не предизвикват другите, сега автора трябва да страда, че си е отървал нервите и не смятам, че е вербално да те блъснат.
Авторе поговори с родителите си, постъпката ти наистина не е добра, просто е трябвало само да го бутнеш, а не да го пребиваш. Иначе законите не са ми известни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Пичага, това, което си сторил и нанасяне на средна телесна повреда. Не ги слушай повечето, които са ти писали, че ще ходиш в затвор или ТВУ - до това едва ли ще се стигне. Да, има такъв шанс, но няма да отидеш. Такива ходят само, когато крадат, хванати са със сериозно количество наркотици, както и масови нанасяния на побой над някого ( накратко, само непълнолетните рецидивисти на твоята възраст с многократни провинения и престъпления ги пращат в такива интернати и учреждения ). Обаче, може би ще бъдеш осъден условно една или две години и с доста солидна глоба, но както гледам по-горе в коментарите си писал, че баща ти е адвокат, така, че едва ли сте бедни, особено ако и майка ти има работа и взема солидни пари, но глобата си е глоба - със сигурност поне 3 бона вашите ще платят. Даже и повече. Добрата новина е, че след 2 години, когато навършиш пълнолетие досието ти ще се изчисти и няма да имаш присъди. МЕРИ СИ СИЛИТЕ, ПИЧ! Ами ако беше го ритнал повече от "3-4 пъти" както си написал в историята си? Ами ако беше го ритнал още веднъж и той умре? Какво става тогава? Този ритник щеше да е фатален и щеше да си изгниеш в затвора! Успех на делото, успех и в живота, бъди като сега - не оставяй на никого да те мачка, обижда и унижава, но не с цената на пребивания! Бъди жив и здрав!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Леле... направо си го спукал от бой... явно много си му бил насъбрал, но си го е заслужил напълно! Подкрепям това, че си го смачкал! Не позволявай на никого да те унижава в живота и всеки ще знае да не се закача с теб! Сега в твоя град (който и да е той) със сигурност ще се разнесе историята ти, че си го размазал и си му избил зъбките и си му начупил скулите и едва ли някой ще посмее да се еб*ва с теб още веднъж, така както той. ОБАЧЕ! Сега нека ти кажа. Да, със сигурност ще те осъди. Най-малкото, защото ще вземе солидни парички. Но психическите и физическите травми трудно ще му се излекуват с тези парички. Избитите му зъби едва ли ще се върнат, мозъка му ще си остане размътен завинаги от сътресението, което си му нанесъл, а по лицето му ще останат белези от шевовете при зашиването на счупените му скули. Иначе - в затвор или ТВУ няма да отидеш, но ще бъдеш осъден на няколко години пробация. Успех на делото, менче. Друг път иначе си мери силите.

П. С. Горе в коментарите си написал, че не тренираш спорт, свързан с бой, а тренираш футбол от много малък! Цял живот си футболист и си тренирал футбол и представям си какви шутове си му вкарал! Тези 3 или 4 ритника сигурно са му се стрували като 30 или 40, хахахах :D Пичага, иначе хората по-горе са прави. Мери си силите винаги, можеш да убиеш някого някой път. Бъди здрав, успех на делото още веднъж ти пожелавам и се научи да се сдържаш!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

24.   Пробация от няколко години... честито, господин бияч : ))))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Аз самият съм бил осъждан за нанасяне на тежка телесна повреда, както и няколко мои познати. Всички сме с присъди минимум 2 години условна и глоба от минимум 5000 лева. Затвор няма да видиш, за това поне можеш да си сигурен и спокоен. За изправителен интернат също няма какво да се притесняваш - и там няма да ходиш, но това, което си направил е средна телесна повреда, което означава със сигурност глоба от МИНИМУМ 2000 лева, както и условна присъда от МИНИМУМ 1 година. Успех на делото. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   От автора към номер 20:

Номер 20, вече казах на родителите ми, страшна работа беше вкъщи... днес ми пристигна призовката, разглеждането на делото ще е на 7 април. Ще ме съди и ще се видим директно в съда. Иначе благодаря за подкрепата. Номер 10, който ме нарече келеш и бъдещ престъпник няма да го коментирам, защото не ме познава изобщо да говори така.

От автора към номер 19: Пожелавам ти това, което ми написа да ти се връща стократно на теб, децата ти и внуците ти. ;) Не знаеш какво ми е, че да ме упрекваш така, а и като няма какво да кажеш по-добре си мълчи... изумена била...

От автора към номер 15: Аз не съм такъв и не ходя да се бия наляво-надясно, въпреки, че мога и не ходя без причина да се заяждам, просто за да се правя на играч. Не съм такова момче, въпреки, че мога да го сторя. Стиска ми, имам хора зад гърба си и въобще нещата не са такива, каквито изглеждат. Иначе много благодаря за съветите, надявам се да не стигам до бой никога повече...

От автора към номер 14: Да се кротна? Да не съм решил да го пребия просто, защото така съм решил? Прочети историята ми наново. Психическият тормоз към мен продължава няколко години.

От автора към номер 17: Благодаря за подкрепата, дано се измъкна само с глоба и някоя лека присъда...

От автора към номер 23 и 25: Благодаря ви и на вас за подкрепата, наистина го оценявам... :)

Благодаря за съветите и препоръките на всички останали.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3798f2f4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Каквото и да става пу*ките трябва да си знаят мястото. Нанасял съм всякакви телесни повреди, включително и тежки(но за тях не са ме хващали). Никога не съм удрял човек без да е заслужил. Законът защитава повече лошите, отколкото добрите, затова следвам моите закони и интуиция, пазейки се от законите в държавата.
Два пъти ме съдиха като и двата пъти се разминах. Сигурен съм, че и на теб ще ти се размине. Но друг път да знаеш, че каквото и да правиш е най-добре да НЯМА свидетели, било то твои хора или не.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 591c0c15f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Авторе, я сега си представи, че аз те хвана, смажа те от бой и ти избия предните зъби, кажи честно, няма ли ти или родителите ти да ме съдите?
Значи като се правиш на бияч пред приятелчетата си голям мъж, ама когато дойде време да си носиш последствията изведнъж си "само на 16"
Жалка работа

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 64628b1a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Най-вероятно родителите ти ще отнесат някоя глоба. Не те познавам и няма да те съдя, но си владей нервите за в бъдеще.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   От автора: Осъдиха ме 1 година и половина условно и 5600 лева глоба родителите ми... още веднъж благодаря на всички, писали в тази тема. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 24af6aa4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Така ти се пада като се биеш
Следващия път не една и половина а максимум 5 години да ти лепнат или доживот за да се научиш да не се биеш Продажно келешче смотано
Аз да съм и аз ше те набия нищо че съм на 22 години

Не ме е страх от полицията като те осъдят едно хубаво ще търпиш последствия

Миро 22 години

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3d34bf7987
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Прочетох какви са били последиците. Добре е за теб, че присъдата не е твърде тежка. Това ще ти позволи да не се срутиш, а да извлечеш уроци от този крайно болезнен опит.
1. Когато те тормозят, търси помощ. Не оставяй нещата така, защото гневът и срамът се трупат и се превръщат в ярост и после истинският насилник не получава наказание.
2. Израстнал си и си станал силен, без сам да усетиш и от юмруците и ритниците ти вече може да пострада човек. С това идват разни отговорности, уви.
Мъжките схватки някой път завършват с трупове и много почернени хора. Много се надявам това преживяване да те предпази за в бъдеще.
Желая ти късмет и бъди здрав и умен!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 96d8884249
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   ОТ АВТОРА КЪМ НОМЕР 31: Не те знам Миро ли си, Спиро ли си, ама не знам за какъв се помисли, за бияч ли, за мутра ли, за Жоро Илиев ли? Ела ми директно и ще те пробвам, смешник

ОТ АВТОРА КЪМ НОМЕР 32: Много ти благодаря, ти също бъди жив и здрав!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 133f1c47f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Какви ги дрънкате всички тука, бе? Не виждате ли че историята е измислена! Господина твърди в коментарите си, че баща му и свако му са адвокати, а същевременно разпитва във форума за съдебната система и дава гласност на цитирания евентуален случай. Тая история смърди отвсякъде, това са глупости, за да се прави на интересен господина. Аз съм юрист и съм запознат с такива случаи, това не може да стане никога така както го описва. Ако приемем че има нещо вярно в неговата история, то със сигурност се премълчават доста неща, изобщо историята е несъстоятелна!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker