Не намирам смисъл за живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не намирам смисъл за живота си
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1605 пъти
Здравейте! Имам нужда от съвет... преди три години се наложи да сменя училището и да отида в гимназия. Попаднах на клас, в който не можех да "покажа" себе си т. е. навремето имах приятели, с които можех да споделям почти всичко, а в сегашното ми обкръжение моето мнение остава незачетено и съучениците ми са по-склонни към подигравки. Старая се да бъда полезен и да не обидя никого, а в замяна получавам ежедневното несериозно отношение и подигравки на съучениците си. Когато правя нещо, каквото и да е то, започват подигравките - за това как го правя, как изглеждам, как говоря и прочие, което влияе на самочувствието ми.. гледам се в огледалото и си казвам: "кое не им харесват" и се самоизмъчвам. Когато се събера със старите си приятели, сякаш попадам в друг свят.. там се смеят на шегите ми, уважават ме и им е приятно да разговарят с мен, както и на мен с тях.
В началото си казвах, че ще свикна и с новия си клас, но виждам, че това не се получава. Усещам, че нямам повече сили за подигравките и бъзиците. Енергията, която ми дават приятелите и семейството вече не стига и търся други изходи, но не ги намирам. Може да ви звучи налудничаво, но понякога мисля за самоубийство, защото не намирам нещото, което намирах преди за смисъл на живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2f7a20c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре те разбирам, защото и аз съм в почти същата ситуация. Когато съм със своите си хора се чувствам страхотно. Но със съучениците просто не се получава. С времето, обаче, реших да не обръщам внимание. Като съвет бих могла да ти дам просто да не ти пука. Говориш каквото искаш, без да мислиш за последствията. Рано или късно ще те приемат като един от тях, но през това време ти трябва да си себе си. Хората усещат кой се преструва и странят от такъв тип хора. Кой клас си? Ако ти предстои кандидатстване или вече си се насочил какво ще учиш просто се занимавай с това. Аз лично съм 11-ти клас и имам желанието да уча право след 12-ти клас. Използвам времето, когато скучая в училище да си уча темите или по други предмети. Просто си постави цел и ще видиш как нищо няма да има значение. Фокусирай се върху уроците, а междувременно си излизай и със старите си приятели. Никой не е казал, че на всяка цена трябва да се впишеш в училище. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 14f00b6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Че той, животът, си няма смисъл. Така че - кото не можеш да го намериш, измисли си някакъв и давай смело напред! :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8ddc09c711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Недей се тормозил! Болшинството ако е просташко какво очакваш?
Събрали са се един тип хора, които се радват на простотията си и когато се появи някой с различно мислене и човек които е надрастнал годините си и е помъдрял достатъчно, че да не се смее на техните простотии и да прави техните номера, той остава неразбран и отритнат. Според мен това се е случило при теб. Ти не мисли, че причината е в теб. Покажи им къде им е мястото, такива хора не заслужат да им мълчиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 58641caf12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искаш да се самоубиваш заради такова нещо? ! Не може да си сериозен!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5442af8cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Напълно подкрепям коментар номер 2 :)
Слушай сърцето си, бро! Живей си твоя живот по твоя начин и хич да не ти пука. Те са зле, не ти. ;) Те са просто една шибана илюзия. Игнорирай ги. Замисли се, защо искаш да умреш? Заради група идиоти? Ти си господар на себе си, не те над теб. Не им позволявай да разбиват ТВОЕТО самочувствие.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 552103beb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също съм в такава ситуация. Не смятам, че е нужно да променяш нещо в себе си, за да се харесаш на околните. Честно казано, и на мен ми се подиграват, само, защото съм по-тромава, по-ниска, с малък номер обувки.. Някои ми се подиграват за едно, други за друго... Помисли си, как ще се почувстват близките ти, ако посегнеш на живота си?? Щв ги нараниш много, ако го направиш.. и помни, че винаги ще има някой, който да ти завижда(защото съм сигурна, че правиш нещо по-добре от другите), да ти се смее и вътре в себе си да изгаря от завист( и нека това те радва :)). Ти сам казваш, че като се събереш с приятелите си от другото училище ти става по-добре... повярвай ми и аз съм изпадала в твоята ситуация, животът ми е губил смисъл... и все още изпадам... не трябва да се предаваш, дръж се!! Има някои хора, които те разбират и разбери, че СМИСЪЛА НА ЖИВОТА ТИ Е ВЪВ ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАШ, КОИТО ТЕ ОБИЧАТ... пак казвам, че не трябва да променяш нищо в себе си, сам ПО СЕБЕ СИ СИ СИ УНИКАЛЕН ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f87aba88b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За съжаление приятелите не се местят с теб където и да ходиш да учиш, но ти си ги уважавай, защото са твоите истински приятели. Онези, подиграващите се и всичко знаещите ги остави да си се събират и харесват с подобните на тях. Понякога не ни харесва класа, друг път не ни харесва работата, ама човек ако можеше да си избира....

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 011130c84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря ви за разбирането и отношението! Знаете ли.. аз обичам да разсъждавам за заобикалящия ме свят и хората в него и стигнах до поредния извод, че отношението на хората към мен (а и не само към мен, защото виждам колко глупаво разговарят един с друг) e резултат от техните характери, нагласи и мислене. Казах си: "защо трябва да са такива" и отговорът беше, че света малко по-малко ги превръща в това, което са сега, защото не са намерили разбирането, което са търсили.
И както каза No 7 човек си заслужава да живее за хората, които обича. Човек си заслужава да живее и за хора като вас, които понякога се явяват лъч светлина в нищетата. Още един път БЛАГОДАРЯ за разбирането и добрите съвети!
-от автора, 16г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker