Нужда от мнение за бъдещето ми - писане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нужда от мнение за бъдещето ми - писане
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1468 пъти
"... Десетки стрели стърчаха от гърба му, и при всяка следваща той извиваше гръбнака си. Дрехите му бяха разкъсани. Целият беше покрит с козина, а ръцете му бяха се превърнали в огромни лапи с дълги нокти. Около него лежаха мъртвите тела на няколко от вражеските войни.
Не виждах кой изстрлева стрелите, но знаех, че това е Робин Худ. Стиснах дръжката не меча си и присвих очи. Цялото ми лице беше в сълзи от задушливия дим. Около мен всичко гореше и вече не виждах почти нищо. Обиколих периметъра около Звяра, внимавайки да не получа стрела в гърба. Най- сетне видях силуета на високия млад мъж, който стреляше. Не различих чертите на лицето му заради димната завеса. Той забеляза, че съм го видяла и за секунди свали лъка, за да разбере какво смятам да направя. В продължение на половин минута и двамата стояхме неподвижни. Вдигнах ръка, за да му кажа да спре. Нямах сили да извикам. Той с нищо не показа, че е разбрал.
Отново сложи стрела на лъка, но не я изстреля към Звяра. Огледа се наоколо и след това избяга зад димната завеса.
Звярът се олюля и падна на земята по корем. Изтичах до него и го попитах:
-Добре ли си? - тъп въпрос, тъй като очевидно не беше добре. Вие бихте ли били добре, ако от гърба ви стърчаха дузина стрели?
Той изръмжа тихо и повече не помръдна.... "

"Премигнах и отново се оказах в стаята.
-Как хваща жертвите си? - повтори учителката със спокоен тон.
-Удря ги с пърлива течност и ги парализира...
Тя ми даде знак да седна и отбеляза нещо в тефтера си.
-На косъм беше. - прошепна ми Елена. Тя изведнъж се опули. - Какво й става на ризата ти?
Погледнах към нея и видях, че нещо в пазвата ми свети в червено. Задрон. Разкопчах първите три копчета и го извадих. Погледнах го. Той светеше със много силна светлина. Госпожа Людмила Откаченко ме попита:
-Не знаеш ли, че на училище не се идва с бижута?
Не отговорих. Бързо свалих огърлицата и я задържах в ръцете си, за да прикрия светлината й.
-Какво става? - прошепна Елена.
-Не знам. - отвърнах й. Проклетият диамант започна да жужи. В тихата стая, в която всички бяха затаили дъх и се молеха да не кажат името им се разчу звукът от моята огърлица.
-Какво става? - ядоса се учителката. Наведе се и погледна под чина ми. - С телефон ли си играеш?
-Не! - отвърнах. Откаченко се изправи и дойде до чина ми. В миг хвърлих Задрон на земята и го настъпих.
-Какво държиш? - тя грубо взе ръцете ми и ги разгледа с изцъклените си свински очички. Щом видя, че в тях няма нищо ги отблъсна. - Не знам какви игрички играеш, но да знаеш, че рано или късно всичко ще излезе наяве, Мая.
Тя беше ДЕМОН! Истински демон, изпратен от Снежната кралица да проваля живота ми навсякъде! Не знам към кого имах по- голяма неприазън. Към кралица, която се опитва да ме убие, изпращайки по дире ми най- ужасните снежни стихии... или учителката по Биология. "

Току- що прочетохте две малки части от моята книга, която е в процес на издаване. Ако написаното ви е харесало дайте коментар.
В днешно време четенето се подценява, но аз мисля, че за него има надежда. Сега ви говори млад начинаещ писател, който мечтае за дебют с книгата си "Приказният свят на Фантасмагория"- роман за две момичета, попадащи във вселената, в която са събрани всички приказни герои, които някога са измисляни от някого. Преминавайки през много приключения те трябва да спасят този свят от неговото заточение под властта на трима от най- големите злодеи. Какво е приятелството? Какво е предателствотот? Какво е смелостта? Какво е любовта? Отговорите на тези въпроси ще намерите в книгата ми. Нашите героини- Мая и Марияна попадат в десетки комични ситуации, но и в такива, от които едвам се измъкват живи. Вълшебни приключения, звън на шпаги, магия... Любов и раздвоение. Ловецът на диви бизони или готовият на всичко за нея елф... Чиракът на Мерлин или наследника Северното графство... "Приказният свят на Фантасмагория". Ако идеята и сюжета ви допадат побързайте да кажете дали бихте купили и прочели тази книга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: d9a364585e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не, не ми допада. Няма нищо оригинално. Интересно ми е как си успяла да си намериш издател. Но аз съм на 22, може би на някой на 13-14 би му допаднала тази книга. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: feb1ed5c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз това се питам, как изобщо си успяла да намериш издател с толкова много граматични, правописни и пунктуационни грешки? !? ! Иначе и на мен не ми хареса, не мисля, че имаш талант за писане... Тази книга не се различава с абсолютно нищо от останалите книги от този жанр.. Почти всеки може да съчини нещо подобно. Би се харесала на 12, 13 годишната аудитория... Всичко е прекалено изтъркано и банално, съществуват стотици книги, досущ като тази. Не знам, дано има успех все пак...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 268ad9bc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Като чух за приказни герои затворени от злодей в друг свят веднага се сетих за сериала Имало едно време. Допада ми като идея но вечехсъществува така че...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fb92bf7a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами... тематиката е за деца, но речникът не е за тяхното ниво... но на някой "отвлечен" тийнеджър до 15 максимум, би му харесала книгата. Лесно се издават книги днес, само пари да имаш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 03f51cf244
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хaресa ми! Грaбнa ме още от нaчaлото, нaпрaво ти отговaрям- бих си я купилa. Обожaвaм фентъзи, но досегa не съм челa тaковa (a пък и рядко се срещa) от бългaрски aвтор. Нaмирaм идеятa всички измислени герои дa оживеят в еднa книгa, зa много оригинaлнa.
Н1, не съм съглaснa, че щом нa теб еднa книгa не ти хaресвa, то тя нямa дa бъде издaденa. Откогa си толковa добър литерaтурен критик? Но зa едно си прaв/a, aз съм нa 14. :д
Пожелaвaм успех нa aвторкaтa и с нетърпение ще очaквaм дa видя книгaтa нa пaзaрa.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7b5823b4fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво, че пишеш. Да се създаде цял роман не е играчка, тъй че заслужаваш поздравления.

Никой не подценява четенето в днешно време, даже изобщо. Масово (или не-чак-толкова-масово) хората четат - може да са книги на Хорхе и Паулу, и разни там езотерики, но четат.

Един съвет:
Според мен трябва да смениш имената на главните героини. И от издателството вероятно ще ти го кажат - двама главни герои с толкова близки имена не бива да има, защото читателят се обърква. Може би си забелязала как във филмите и сериалите главните герои (най-добри приятели, братя, сестри, etc) рязко се различават във външния си вид - най-често единият е висок, другият - нисък, или пък са слаб и пълен, мъж и жена, светлокос и тъмнокос... схващаш идеята - целта е да се различават лесно от средностатистическия потребител. А тъй като ти си служиш с езика, Мая и Марияна не са добър избор за имена, които ще се появяват толкова често. Просто е... обръкващо. Със същия успех можеш да използваш Кристиана и Кристалина или Никол и Николета.

Не бих купил книгата, освен ако не мине под ножа (т. е. качествена редакция) и някой изключително умел копирайтър не напише завладяваща анотация, която да ме грабне, когато хвана книгата в книжарницата. Въобще, след една високобюджетна за бълг. пазар рекламна кампания, няма книга, която да не се продаде, ако това те притеснява.

Само от любопитство - кое издателство се е съгласило да я издаде или ти сама ще си я издадеш? И на колко си?

Още веднъж поздравления, че пишеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7d90ae8ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма да те лъжа,не ме грабна.Може да се хареса на някой 12-13.Но пък ще е яко да накараш младите да четат!
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker