Недейте да тормозите съучениците си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Недейте да тормозите съучениците си!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2037 пъти
Реших да споделя някои случки от живота си преди 2 години, когато аз и две мои приятелки започнахме да тормозим едно момиче. Които и да сте, колкото и привилигеровани да сте на училище, колкото и да ви защитават, недейте да тормозите, обиждате и обсъждате когото и да било! Може да ви се върне след седмица, месец, два, може чак и другата година. Така се случи с мен.
Преди две години нашият клас беше на една тридневна екскурзия и аз бях с две момичета в стая- с момичето, което в бъдеще щяхме да почнем да тормозим, и с бъдещата ми приятелка. Случиха се някои неща, имаше конфликти и аз се дразнех от безкрайните спорове за всяко нещо. До такава степен намразих момичето, че накрая аз, бъдещата ми приятелка и още едно момиче, което ми стана приятелка покрай тормоза, започнахме да дразним съученичката си. Аз го правех, защото бях ядосана заради провалената екскурзия, бъдещата ми приятелка като че ли се водеше по моят акъл, а третото момиче просто не харесваше начина, по който жертвата се обличаше и изглеждаше и я мислеше за смотла.
Тормозът се състоеше от говорене зад гърба, измисляне на прякори и лазене по нервите на въпросното момиче и тя наистина се нервеше, като през това време не предприемаше нищо, за да ни накара да спрем. Нашият класен ръководител беше пълен непукист и според него класът ни е перфектен. Ние се възползвахме от това. Третото момиче започна да ни съветва да спрем, не защото й беше жал, ами от страх жертвата да не се оплаче и да не разбере учител. Мина една година и аз и моята приятелка се изпокарахме с въпросното трето момиче. Ние двете се опомнихме и почнахме да правим мили очи на жертвата, приятелката ми предложи "просто да се сдобрим с нея" и аз приех. Тормозеното момиче се направи на ударено и ни прие.
Палачинката се обърна, естествено. Моята приятелка се измести в друго училище, аз съм вече приятелка на тази, която тормозих година и половина, а момичето, което смятах за най-вярната приятелка, на която мога да разчитам, се оказа подла и изведнъж стана много готина и отворена и ме възприема като един клоун, който се спъва във връзките си и не пропуска шанса да се позабавлява на мой гръб.
Моля ви, моделатори, публикувайте тази история! Хора, преди да кроите планове как да засрамите някой, какво "яко" номерче да му направите, как да се изкефите на страданието му, замислете се за последствията!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 6b32930ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно съм съгласна с теб !
Поздрави и всичко най-хубаво ти желая ! :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9934ab3a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Осъзнала си грешката си, ама много малко го осъзнават.
За жалост българите сме свикнали да третираме останалите като отрепки и все се имаме за големи, колкото и да сме ниско...
Бих искал да живея в Америка - няма толкова много намръщени, завистливи, злобни хора.
Моля ви, не ми обяснявайте, че сме честни или обиждам българската нация и т.н - коментара ми е личен.

Hope

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e6d8b08087
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хората са казали: Дръж се с другите така, както искаш те да се държат с теб!
Не бях от тормозените в училище, може би защото можех да се защитавам и да слагам на мястото хора, но и никога не съм тормозил или не съм се подигравал със съученици! Според мен всеки си е роден различен и другите трябва да приемат различните, а не да се подбиват с по- слабите!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: bd6741c809
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубава историйка :)!

Ренон

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 36291b9acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Те така едни момичета преди години от шега, от майтап, от гавра и накрая бяха УБИЛИ съученичката си!!!
Много, ама много внимавайте в картинката! То не е само до това, че може да ви се върне, ами внимавайте да не объркате сериозно конците и да направите нещо непоправимо!
А я си представете, че един ден тормозеният от вас човек е станал HR на работодател, от чиято работа спешно се нуждаете и от това зависи по-нататък живота ви? На какво ще разчитате тогава?!

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4dfebe9dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това си е чиста карма. Хубав съвет си дала, дано повече се усетят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c6f5868057
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, ти вече си си научила урока, но по трудния начин! На този свят всичко се връща и доброто и лошото. Важното е човек да си извлече поука и да не повтаря грешките си. Какво да ти кажа, браво, че си се осъзнала и продължавай все така, защото никой не заслужава да бъде тормозен! Ако имаш някакъв проблем с някого, по-добре го разрешете на 4 очи отколкото да се стига до тормоз и да направите отношенията си публични. Обаче от мен имаш едно голямо БРАВО по две причини. Първо, че си спряла да тормозиш това момиче, дори и да не го е показвала, на нея определено и е било доста болно и обидно от отношението ви и второ, че си написала тази тема за да я прочетат и други хора и да си дадат сметка, че с тормоз нищо не се постига, най-много да изложиш самия себе си. Защото за мен човек, който действа така е просто жалък страхливец и няма смелост да реши проблемите си с другия човек, вместо това се опитва да изтъкне за негова сметка. Впрочем това важи и за феновете на домашното насилие, но това е друга тема. Така, че още веднъж браво, че си имала смелостта да спреш и да се изясните с това момиче. И за в бъдеще не падай пак до това ниво!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 35420ecd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно вярвам в това, че всичко се връща! Хубаво е че си се поучила. Тормоза в училище може за някой хора да не изглежда нещо кой знае какво, но не е така. Може би някой хора си нямат на представа колко злобно може да бъде едно дете към друго. И честно казано съм на мнение че психичния тормоз е многоооо по-силен от физическия. Всеки, който каже, че думите не нараняват са в голяма грешка.. това, че изричате неща, който ЗА ВАС не означат нищо не значи, че от другата страна е така.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ac73a79b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами те хората са го казали отдавна - палачинката рано или късно се обръща... Ако пък аз бях на мястото на това тормозено момиче, щях да се сдуша с други и сега, когато ти си сама да те обиждам и да се заяждам с теб, за да може и ти да "усетиш тръпката" и тогава да помислиш за истинско разкаяние.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 00800d8b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да има много по-тежки последствия. А вие само сте и се присмивали. Наясно си, че има такива, които бият, заплашват, малтретират своите съученици.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e061313862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Авторката: Аз още по-жестоко си платих, бях направила един гаф и цялото училище започна да ме гледа на кръв заради простотията, която бях сторила. И до ден днешен има хора от училище, които ми говорят злобно, с пасивно-агресивен тон и много сарказъм, само защото съм им смешна заради грешките, които съм правила. Ако искате, споделяйте ваши истории от този тип, в този сайт са прекалено малко в сравнение с историите от типа ''прави ми се секс помощ'' и тн. а това не е толкова важно в сравнение с темата за тормоза... Ще ми е интересно да разбера дали и други хора са претърпели същото, как са издържали и как са се чувствали :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker