Брекети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Брекети
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2497 пъти
Здравейте, момиче на 15 съм, знам че има много такива теми, но искам да задам няколко конкретни въпроса специално за моя проблем... Та така, проблема със зъбите ми е че като по-малка когато зъбите ми разтяха нямаше място за кучешките и сега те са израснали високо горе на венеца все още видимо няма място да слязат. Интересува ме какви брекети бихте ми препоръчали каква е цената им и дали е нужно вадене на някой зъб? Ако някой е имал същия проблем и го е оправил с брекети или шини нека ми каже колко време го е носил и какво е използвал? И последен въпрос ако някой е използвал системата Six month smiles нека ми каже цената им и дали биха ми помогнали? Благодаря предварително и моля модераторите да пуснат темата, важно е :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 7f0201168b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей аз съм на 13 години. От малка също имах подобен проблем, нямах място за щучешките и се изкривиха напред. В пети клас ми сложиха брекети които уж трябваше да нося 6-7 месеца, но в последствие ми ги махнаха след година и полвина. Зъбите ми бяха прави дотук добре. След лечение с брекети ти дават силиконов апарят който трябва да носиш сама вечер няколко месеца. Не знам дали от това че не го носих всеки ден в последствие се появи проблем. Една година след махането на брекетите единия ми кучешки зъб беше помръднал, но съвсем леко нищо фатално. След време целия се изкриви. Но зъболекаря ми слоои специален апарат и зъбите ми сега са прави. Но имам приятелки, които след брекети пас някои зъби им се изкривяват. Все пак избора е твой. Извинявам се за грешките но пиша от телефон. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b133132067
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Аз също съм на 15 и моите кучешки са над другите! Бях при ортодонта и тойми каза че ще вадим зъби. Два отгоре, за да има място за кучешките да слязат и да де наредят, и два от долната челюст-заради горните. На мен трябва и захапката да ми оправят така че ще отнеме доста време предполагам... Още не съм ги сложила, нямам пари... Но всички процедури кактои самите брекети(само за горната челюст) струват 3000лв. Надявам се да съм помогнала! Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 382b93a606
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Аз нося шини от 6 месеца и деистват. Потърси подходящ ортодонт ще ти струва някъде 500 лева. 400 за самите шини, 80 за отливката и 20 за първичния преглед. След това ежемесечно трябва да ходиш на контролен преглед които е 10 лева.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 78502bd66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повечето хора, които не са запознати подробно с лечението с брекети задават такива въпроси, но на тях няма как да получиш точен отговор... Много зависи и от кой град си, колко е тежък случаят ти, дали имаш мъдрици, които са на криво израстнали и още много неща, и може да ти отговори само специалист и минимум рентгенова снимка...
Поначало бих ти препоръчала самолигиращи брекети- те са съвременни, с тях лечението е по-бързо и почистването по-лесно. Отделно зависи от самата теб дали искаш метални или прозрачни (препоръчвам Damon Clear) като според това цената варира... Шините мисля, че са големи хора са загуба на време.. ползват се предимно и при деца, но ако и те са тежък случай след шините слагат брекети. Забрави за 6 months.. това е за мнооого леки корекции, а при теб трябва да се теглят зъби, които да се наместят в редицата... Само брекети е варианта... 1-2 години пищо не са, сравнение с цял живот усмивки. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f6c168bbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Брекетите по принцип са скъпи. Според мен трябва да се консултираш със зъболекар, ако ти предлага скоби по-добре ще е да откажеш, защото на тази възраст няма да ти помогнат кой знае колко. Мисля, че ще се наложи да ти извадят зъбите под кучешките иначе не виждам начин.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0dfdce1dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей ! :) Същият проблем е и моя, но вече нося брекети повече от 7 месеца ! :) Няма различни брекети. Всички са на един принцип (натягане). В различен период от време зъболекарят ще те вика за натягане или смяна на дъга/и. На мен идва грубо 2 000лв. всичко, като 1 400лв. са брекетите и всяка дъга е по 30лв. Ако отлепя някой брекет, пръстен и т.н. ми взимат 40лв, а брекетите ще ги нося 4 години (остават ми около 3) и преди да ми сложат брекети ми извадиха 2 зъба, безплатно ! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 78502bd66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 зако ще ги носиш 4 години.. Това е страшно много време. Да не си при Иванова?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: deab2b9710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Аз съм на 13 години и след месец ще ми слагат брекети и на двете челюсти, тъй като съм с крива захапка. Ще ги нося две години и ще продължи друго лечение още две. Скоро ми извадиха един зъб, предстоят още три млечни, но това не е проблем. Аз знам, че брекетите ще ми помогнат, но ми е важно дали ще ми отиват, защото следващите години са ми много важни! Но проблема е, че са си скъпиички. Надявам се да съм помогнала с колкото мога

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef98a96ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мили момичета и момчета, един съвет ще ви дам-НЕ ВАДЕТЕ ЗДРАВИ, ПОСТОЯННИ ЗЪБИ!!!! На 17 години съм, имах следния проблем: горните зъби ми бяха доста по-напред, а долните-назад. Ходила съм при какви ли не ортодонти и всеки ми казваше "Няма как, трябва да се извадят отгоре четвъртите зъби, за да се освободи място. " Всеки път си тръгвах обезкуражена, че за моя проблем няма решение. Въпреки всичко, не исках да си вадя здрави зъби. Времето си минаваше, аз се ядосвах, че зъбите са ми криви, докато не попаднах случайно по интернет на името д-р Георги Хунджев. Първото нещо, което ми направи впечатление е, че пишеше, че избягва да вади зъби (само в неотложни ситуации). Мили хора, вече 7 месеца нося метални брекети, резултатът е повече от прекрасен!!!! Мила авторке, на братовчедка ми по същия начин единия кучешки зъб ? беше отгоре, по едно и също време сложихме брекети и в момента тя има прекрасни право наредени зъби! А тепърва имаме още време за постигане на мечтаната усмивка!! :) Не зная от къде си, д-р Хунджев е от Пловдив, но има кабинет и идва в София. Ако се интересуваш потърси и прочети в интернет повечко неща за него, но ако отидеш, определено няма да съжаляваш!!! Относно цените и времетраенето, цените са около 2500-3000лв, като плащането е по етапно, не наведнъж (което е голям плюс), а времетраенето е в зависимост от проблема ти. Но мисля, че е около 16-18 месеца, но пак казвам, не съм специалист и не мога да кажа всичко с точност. Надявам се да съм била полезна!! :) Ще следя темата, ако имаш въпроси, пиши! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: fdfc22042e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   на 15 от плд и носих брекети точно година и 4 месеца. след тва с тези силиконови апарати въобще не ги носих и пак нищо ми нямаше на зъбите. платих 1900 за 2-те челюсти с всичко!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b99c0a529b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 9 благодаря за изчерпателния отговор мога да го потърся този доктор защото и на мен ме предлагат вадене а немога да се навия особенно. Искам само да попитам това цената за една челюст ли е защото на мен за една ми трябва долните ми са перфектно прави а и на твоята братовчедка и на двете ли и слагахте и тя колко време ги носи или ще ги носи? На мен ми трябва само една и е само за да се наредят тези кучешките зъби и да се оправи мястото между предните два, та аз мисля че не е нужно много време. А и последен въпрос дали ако се извадят 2 зъба (от едната и другата страна) ще стане по бързо лечението отколкото без вадене? Благодаря ти предварително и благодаря на другите също :)

Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ef98a96ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 9:

Цената е за 2-те челюсти. Братовчедка ми също като мен носи и на 2-те челюсти, защото на нас са ни и широки захапките (освен, че на нея ? бяха криви зъбите). И двете ги носим вече 7 месеца. Както ти казах, лечението е около 16-18 месеца, но при всеки случай е индивидуално!! Пак ти казвам, недей да си вадиш здрави зъби! Аз лично предпочитах с криви зъби да ходя, отколкото да търпя такива болки. Имам една съученичка, която преди 3 години носеше брекети. Проблемът ? беше същия като моя (горните зъби ? бяха много напред). Съгласи се да ? се извадят четвъртите зъби и в момента има доста разстояние между зъбите, въпреки че ? казваха, че ще се събере и няма да личи, че ? ги няма постоянните зъби. Да, но не, личи си! Решението си е лично твое (и на родителите ти), но аз лично предпочитам и 3 години да ги нося, но да не си вадя здравите зъби. И не, не мисля, че ще стане по-бързо. Тъкмо обратното! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9b19b2a05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм на 17 и нося брекети вече няколко месеца и резултата засега е супер. Моя проблем е по-сериозен, но от сърце ти ги препоръчвам, защото другите неща за изправяне са по евтини, но се носят по дълго време... моите лично ми излезнаха три хиляди лева и ми извадиха двата горни мъдреца, за да има място... след това ще ми слагат и импланти, затова ти казвам, че е по сериозен. Успех с изправянето! А след него много усмивки : )))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker