Рижава коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Рижава коса
преди: 9 години, 19 дни, прочетена 8217 пъти
Здравейте хора. Вече повече от половин година планувам да си боядисам косата в рижав цвят. Смятам, че такъв цвят на косата прави човек по-колоритен и свеж. И така като съм на 15 досега не съм се боядисвала с нищо. Косата ми е тъмно кестенява и не знам дали цветът ще хване косата ми както трябва. Трябва ли първо да я мина с обезцветител? А каква боя бихте ми препоръчали, защото в днешно време има много, които на практика не правят нищо. Ще съм ви благодарна ако ми дадете и някой съвет как да е поддържам. Благодаря предварително!
(п. с съжалявам, ако има правописни грешки)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 19 дни
hash: 3d235f3c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, трябва да си обезцветиш косата. И те съветвам да си купиш професионална боя, защото другите падат бързо и за нищо не стават!

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 9884e11656
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, което ще ти кажа е, че рижавата коса не отива на всеки. Трябва да имаш светла кожа, лунички и сини или зелени очи. Ако кожата ти е тъмна и имаш кафяви очи, просто няма да ти стои добре. Едва приятелка й е естествено рижава косата и й отива, защото е бяла със сини очи и лунички. Единственото, което е че за хората и за мен този цвят е грозен, постоянно понася обиди и подигравки. Косата й е цвят на ръжда и е смешно. Не знам как въобще може да ти харесва и защо искаш да се загрозиш. Иначе ако веждите ти са кафяви или черни, трябва да ги боядисаш и тях рижави, нейните са такива, иначе ще е пълен цирк с тъмни вежди и рижава коса. Трябва да се боядисваш на две седмици и си помисли дали искаш да си оправят веждите и косата на толкова време. Моят съвет е да не експериментираш сама, отиди на фризьор. Иначе ако искаш сама да го направиш, ще се получи с блондор или кислородна вода, с тях първо косата става рижава и вече ако искаш можеш да й сложиш боя за руса коса, тези които искат да са руси първо така правят, а ти направо рижава ще станеш. Аз лично съм с твоя цвят на косата и се направих с червена коса и като се изми станах рижава, но не ми отива и се направих черна. Така че и това е вариянт да направиш.

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 07806e823c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Викам да не използваш обезцветител, много ще си увредиш косата! По-добре търси по-естествени начини да си изсветлиш косата, например измий я в лайка и я оставяй да изсъхне на силно слънце. Търси и на интернет подобни рецепти за изсветляване без обезцветител. Имаше едно на лореал за изсветляване, нанасяш го преди да си изсушиш косата със сешоар. То после и самата боя си има изсветляващо действие, аз така съм се правила златисто руса.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: 1d968fc7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Единственото, което трябва да притежаваш за рижава/червена коса е БЯЛА кожа без червеникави оттенъци или тъмен тен. Не слушай като ти казват, че трябва да имаш лунички или че не отивало на тъмни очи. Виж Юдит от "Новите съседи" - има почти черни очи, но много бяла кожа и медночервеното/рижавото й стои перфектно. Също така американската актриса Холанд Роден. Има пъстри очи, няма лунички, но има бяла кожа и рижавото й отива много! А и не сме се събрали да ти даваме акъл, ти вече си избрала, че ще се боядисаш. Аз бях рижава преди време, но постепенно се боядисах руса като използвах само боя, затова ако искаш, можеш и ти да започнеш постепенно, като използваш само боя и накрая стигнеш до желания резултат. Но ако искаш от раз да стане - трябва или да се обезцветиш, или да се изсветлиш с блондор, а после да нанесеш боята. Също така зависи много и от нюанса на рижаво, което желаеш - крехко леко рижаво или по-искрящо меднорижаво. Добре е ако избереш професионална боя, но аз съм много доволна и от L'Oreal - рижавото e L'Oreal Feria 74 и цветът изглежда зашеметяващ. Съветвам те да пробваш, няма лошо да експериментираш докато си млад! Рижавото е много як, разчупващ цвят и не мисля, че ще си обект на подигравки. Има едни вицове, че рижавите нямали души, но пък също така и рижавите момичета са сравнявани с огън и силно желани, а и за кой ли няма шеги? Блондинките сме били тъпи, брюнетките - гаднярки и т. н. Боята Garnier Color Naturals също има хубав рижав нюанс под номер 7. 4

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: b773ef587e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Да си боядисваш косата в рижаво... Една от най-тъпите идеи, които съм чувала. Ама ти си знаеш. Без обезцветител в твоя случай не мисля, че ще стане.

 
  ...


...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 8bb94e9844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм момиче на 16 години и за първи път се боядисах на 14 години бях с кестенява коса, сега съм с червена но честно да ти кажа от първия път боята няма да ти хване трябва да се боядисаш
още поне 5, 6 пъти за да си личи цветът, или повече а сега чак след 2 години при мен цветът си личи както трябва. Но не ти трябва да се боядисваш недей защото на всеки три седмици, трябва да си боядисваш корените (сещаш се косата расте) иначе ще изглеждаш направо цигански, с тъмно кафяви корени а надолу рижа. А недей да използваш обезцветител ще ти изгори косата и без това боята ще ти я съсипе, иначе ти препоръчвам боя палетте калър глоз. и още един съвет, след като се боядисаш не веднага разбира се, след една две седмици използвай хининов шампоан и кристали за коса те предпазват от исушаване, и още ако се къпеш по често след боядисване боята ти ще падне много по бързо и винаги се боядисвай на суха мръсна коса така боята ти ще падне по бавно. И когато се боядисваш и първия път и всеки следващ, винаги като нанасяш боята винаги след това реши с едно гребенче за да се разнася навсякъде, е зависи от това дали косата ти е с с по дебел косъм и буйна, ако е най добре с четка, мойта е по рядка и с по тънък косъм и затова с гребенче. Надявам се да съм ти била полезна. успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: 5e2e542271
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:Кожата ми е бяла, имам светло кафяви очи, но нямам лунички. Също така ми е пределно ясно, че трябва да си боядисам и веждите. Говорих с мама и тя иска за най-сигурно боядисването да стане във фризьорски салон, но съм чувала, че понякога и те се провалят.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 9a49558a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Изобщо не е вярно, че ще трябва да се боядисваш на две седмици, никой не се боядисва на две седмици, освен ако не търси ефект на траен косопад и после и Ревалид няма да ти помогне. Моят съвет е да използваш блондор, така директно ще станеш рижава, а и няма да ти излезе колкото другите бои, около 2 лева е една опаковка, ако ти е по-дълга косата, вземи две. Блондора не е подходящ за вежди и не знам доколко ще е подходящо да си ги изрусяваш и тях, по-добре използвай молив/сенки за вежди с по-червеникав оттенък, струва ми се най-разумното решение, защото третирането на веждите с разни други помии просто не им действа добре, а и е опасно за очите, защото на блондора и повечето бои за коса изрично е написано да се пазят очите и да не се ползва за мигли и вежди. След боядистването обаче е много вероятно косата ти да се изтощи или леко да пооредее (не е кой знае колко осезаемо, ако се боядисваш на 1-2 месеца) и затова не е зле да ползваш балсами, маски, кристали, ампули и каквото още се сетиш, защото косата ти ще има нужда. Иначе да, съгласна съм с горните коментари, че трябва да имаш и съответните белези, за да ти отива рижа коса, но човек се учи с опити и грешки, така че ако искаш да се боядисаш, боядисай се, винаги можеш след това да се минеш с друга боя отгоре, ако не ти хареса. Единственото непоправимо нещо е смъртта.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 252a3c53f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

9.   Червената коса наистина не отива на всеки. Освен това трябва да я изсветлиш почти до бяло (което винаги уврежда косата), а червения пигмент е по агресивен и увреждащ дори от изрусяващите субстанции. Помисли много добре.

А за боята и тн-само специалист (фризьор) може да ти каже. В никакъв случай не се боядисвай в домашни условия освен ако цвета не е близък до естествения.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dfe81235c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък се боядисах с балсам оцветител и беше цвят меден тициан и седеше много готино. И не си увреждаш косата, а обратното! Марката е на Leganza. Ползвах го 4-5 пъти и съм стигнала на половината на шишето, а струваше 2, 75! Цвета държи, аз след последното нанасяне сигурно две седмици си миех косата по няколко пъти на ден и тогава се махна. Исках да го махна, защото аз от морето станах доста черна, но имам зелени очи.. та и аз прекалих със стоенето с боята, защото предния ден стпях само половината време, и н другия ден рекох да се направя катп хората, ама то стана по тъмно. И мязах леко на циганка и затова исках да махна тоя цвят Иначе сега зимата може да се боядисам пак с тоя балсам :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 210eb89d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Започни с къна. Прави го често и косата ти постепенно ще придобие орамжев цвят или най-малкото светлокафяв, който ще може да бъде боядисан лесно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker