Проблемен клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблемен клас
преди: 9 години, 25 дни, прочетена 2453 пъти
Наскоро ми направи впечатление, че вече доста хора от класа ми изпитват неприязън към мен. Никога не съм била приятелка с някого от тях, но и никога не съм имала личен конфликт със съученик. Като се върнем назад лошите думи за мен започнаха в 8 клас когато аз отсъствах от часове, вземах си бележки и нямах никакви проблеми. И досега все още съм една от черните офце, защото не изпитвам страх от учители и отсъствия. Другото нещо, което много ме учудва, е когато получа слаба оценка или не знам конкретно нещо, те веднага започват с "аа, уу, ми даа като не сяда да учи". Те ли са моите родители, за да ме критикуват? Излизам от България всяка година и съм посетила доста държави ( не, не искам да се хваля) и се почва в мое отсъствие "ее ама тя богата ли е? много пари ли имат? ". Това ли е единственото, което може да ги накара да са приятели с мен? Направи ми впечатление, когато някои има нов телефон. 10 човека в кръг, на камара, сякаш не са виждали никога такова нещо. Истината е, че още 6 клас аз имах телефон със сензор за разлика от тях, НО го криех. Не го вземах в училище и до ден днешен имам ли нова придобивка гледам да бъде скрита от завистните им погледи. Става война, когато дойде времето за събирания и екскурзии. Никога не съм обичала да ходя. Като кажа не получавам такива викове сякаш съм задължена да бъда с тях. Защо? Аз никога не бих седнала на маса с хора, които всеки ден зад гърба ми ме оплюват, а когато им потрябвам за едната бройка "хайде, ела ще си изкараме супер". Еми ходила съм и няма такова нещо като супер. Всеки си е с неговата групичка. Друго интересно при голяма част от хората е че, единственото време, в което ги виждам навън е петък вечерта за дискотека. Всеки го раздава тежкар и свободен от родителите си човек, а нито следобяд, нито вечер в учебен или почивен ден аз не ги виждам навън. Дори и не излизат от града, а в редките случаи когато го направят, целия фейсбук е залят от статуси и снимки.
Започнах да се чудя омразата към мен не е ли породена т това, че аз наистина съм свободна ( нямам вечерен час, нямам конкретно време кога да уча, да излизам), че често имам пътувания, дори и в градче в България? А съм от най-обикновено семейство. Среден клас, но знам ли..
Догодина сме 12 клас и естествено, че не желая да бъда на бала. Искам съвети от Вас. Според това, което прочетете горе трябва ли да бъда с тях? Аз искам да имаме всички едно уважение спрямо един към друг, но самите те не ми позволяват да мога като ги видя да им кажа с искрена усмивка "Здравей! "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 25 дни
hash: 44d706302c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно! Като завършиш няма да имаш никаква връзка с въпросните хора, така че не им се връзвай толкова на глупостите. Преди години и аз бях цел на подигравки, ама с повечето не съм се виждала от бала, така че ми все тая. Въпреки, че ми е малко любопитно какво ли ще се случи ако се видим сега...
Така, че гледай на теб да ти е добре, използвай си времето максимално за собственото си развитие и хич не се тормози излишно кой какво казал по твой адрес. Просто е глупаво, да си хабиш нервите с това! Предполагам, че извън училище имаш приятели, за това излизай си с тях, пътувай си и се радвай на живота, пък съучениците ти да мислят и да правят каквото си искат. Няма смисъл да плащаш данък "обществено мнение" и вечно да се съобразяваш какво щели да кажат другите, защото колкото и да се стараеш няма как да се харесаш на всички и винаги ще има и злобари и завистници и гадняри, които ще те оплюват. За това горе главата и да не ти пука! Ти си си ти, живееш си живота както искаш и както ти харесва, пък това, че на някой си не му харесвало как си прекарваш времето, не е твои проблем!

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 44380f53d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "една от черните оФце" ами прави са като казват, че не учиш. А и защо като пускат статуси или качват снимки казваш, че е за да те дразнят? Сякаш ти си центъра на Вселената и всичко се върти около теб. Не искам да те обиждам, но според мен ти си неуважавяща себе си самохвалка. Та какво уважение очакваш да има между съучениците ти и теб?

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 9e3660665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Задължително стои далеч от тези!!!
Българските ученици са свикнали да завиждат, плюят, мачкат по-силните от тях (така подхранват самочувствието си).
Учил съм във Италия, нямаше злобни съученици, всеки опитва да помогне, а не типично по български да ти прави мръсно.
Проблема идва от манталитета, отделно политиката позволява на младежите да правят каквото си искат.
(няма създадени норми във училищата)
Успех :)

Според мен си прекрасна , не бях виждал бг момиче със такъв характер, за което те поздравявам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: d1ec65c007
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм 5 клас и съм същата като теб, с тази разлика, че имах сензорен телефон в 3 клас, но това няма значение. Единствената ми приятелка бе същата като мен. Преместиха ме в частно училище и разлика няма. Не им обръщай внимание.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: a43a8d6c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Истината е, че още 6 клас аз имах телефон със сензор"

Аз като бях 6 клас имах черно бяла Нокия, на която играех на снейк, дори камера нямаше.

 
  ...


...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 39e34f4b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не ти трябва да ходиш на бала. Все пак това е време за празнуване, веселба, сбогуване. Ти като не си си приятелка с тях, за какво ще ходиш? Нито ще ти е забавно, нито нищо. Само пари ще похарчиш. Така като чета, съучениците ти са доста тъпи. Типичните овчици, дето вървят в стадо и се интересуват само от пари и вещи. И мен такива ме погнусяват. Даже не знам защо не си се преместила още преди от този клас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: f07879488b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В България "колектив" означава унищожаване на истината.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 794dbc34e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   След като пътуваш много и отсъстваш, няма ли начин да минеш на самостоятелна форма на обучение, където няма да ти се налага да си с тези?

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: ecf8c3b49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оххх... май си истинска черна оФца.
Индивидуалистка си и не се вписваш в групите.
Познавам едно такова момиче...
все си мисли, че другите й завиждат, а тя е ангел...
не е така.
Не си мисли, че си център на света.
Може другите да нямат възможност да пътуват в чужбина, замисляла ли си се?
Или се скупчват около телефона, защото нямат достатъчно средства да си купят или се радват за човека, който го е получил и чакат с нетърпение селфитата.
Или ходят петък на дискотека, за да потанцуват и разпуснат, не за да се правят?
А статусите... кажи ми, никога ли не си се тагвала?
А може класът да те кани на екскурзии, за да станеш част от него.
Опита се да излезеш най-чистата: умна, с възможности, скромна...
Прави си екскурзиите, играй си със сензорния телефон, радвай се... но си сама, замисли се.
Нямам пари за екскурзии, за скъпи телефони и не излизам от града си (добре, че е голям), но не ти завиждам. Радвам се, защото имам нещо, което ти нямаш – Приятели! Истински!
И съм част от класа. Част от нещо.
А ти не можеш да си намериш мястото... Потърси го. Нес е изтъквай... или го прави и бъди сама, твой избор.
Просто да си беше влязла в елитно училище (или в частно), където децата имат твоите възможности.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: e2b965c50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напомня ми за моя клас с който ще седна на една маса след 10 години скоро. Но се държаха по подобен начин.

 
  ...

...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 1739cdad3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е проблема на България.. И при мен беше така! БЪЛГАРИЯ заминава на майната си,именно заради тези така наречени "ученици". Началните ти години те правят,този който ще си в живота. Трябва това задължително да спре. Дори ако се наложи със смърт. Тормозят те,само защото си различен. Така се развалят хората.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 0932585683
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много ми е познато, тъй като и аз бях в подобен клас. Отвратителни лицемери и завистници, които само говореха зад гърба ми - Как съм се обличала, с какви момчета съм излизала - все неща, които не им влизат в работата. Все пак отидох на бала, а приятеля ми влезе с мен в ресторанта и беше единствен външен човек. Предполагам се досещаш колко грозни коментари имаше. Не обръщай внимание на такива долни хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 24 дни
hash: 39e34f4b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Абе номер 10, това че класът й е скапан, не значи, че завинаги ще остане сама. Може извън училище да има приятели. Може в бъдеще да ги срещне вече като порастнал човек. Тогава се излиза от често твърде ограничения кръг на познанства от училищните години. Тъй че не бързай да злобееш и да се кефиш как ще си ходи по екскурзии сама и как няма да има с кой да споделя. Да не говорим, че групите, кликите, колективите и подобните стадни формирования са супер лъжовни - отстрани всичко изглежда много яко, мир и хармония. А действителността е грозна - лъжи, завист, клевети, вътрешни групички и т. н. и т. н. Просто е сто пъти по-лесно да си част от тълпата и да не изпъкваш, да слушкаш и да правиш каквото другите правят. Това е път, който избират безволевите хора, страхливите или тези, които нямат собствени убеждения и стил. Тълпата им дава "идентичността", която така им липсва. А фейсбук е средство за лъжи и манипулиране на имиджа - има стотици научни изследвания. Точно хора като съучениците й, които имат доста скучен живот, са най-склонни да се опитват да създадат картинка на благополучие във фейсбук. Щот видите ли, те супер много се забавляват и затова цялата вечер е прекарана в опит да внушиш на хората колко ти е добре, докато киснеш на диванчето. Усещаш ли иронията.

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: d3e7697232
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   "ай си истинска черна оФца"
№10, по последните редове изглежда искаш да покажеш, че имаш нещо повече от авторката - не ти прави чест да се сравняваш със непознат и да му лепиш етикети.

Нищо лично, поста ти беше чисто хейтърски...

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 8267244bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката: Аз имам приятелка в клас. Не съм единак. Исках да кажа ( за тези, които не разбраха), че и да искам да бъда приятел с тях, те са лицемери и затова ги избягвам. Не съм човек, който да обича да се разделя от другите. Предпочитам да имам 1-2 приятеля, НО да мога да разчитам на тях а не 100 и когато имам нужда - НИКОЙ. Не съм казала, че се дразня от статусите им. А от това, че се правят на нещо, което не са.
И за N10 - уча във възможно най-доброто училище в нашия град.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 39bf4f0506
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Миличка , за това , че не учиш са прави погледни се как пишеш само . Написала си овца с ф , а то всъщност се пише с в . Не те виждам на матурата о български как ще се справиш ако продължаваш с тия отсъствия и това не учене . Хубаво не ги харесваш , но поне опитай да се разбираш с тях поне във времето , в което сте в училище . Все ще изтърпиш някакви си 7 часа . Колкото до бала ако не искаш не ходи с тях покани си първо твои приятели извън училище у вас и после отидете на дискотека , на мой съученик майката така си го е карала на времето като не се е разбирала с класа си . До догодина може и друг акъл да ти дойде знам ли , понякога вижданията и мненията на хората се менят . Ти си знаеш де !

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 39bf4f0506
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И още замисляла ли си се, че те може би те обсъждат за това, че се делиш от тях. Може би имат желание да те приобщят, но ти не желаеш и проблемът да идва оттам!

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 4974d27ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Едно само ще ти кажа, защото съм обиколила много класове тъй като ми се налагаше често да сменя училища (понякога на година по 2 се случваше да сменя), винаги когато някой беше ''хейтван '' си имаше причина за това.
В повечето класове в които съм била си имаше аутсайдери и другите просто не им обръщаха внимание защото не им беше приятно с тях. И аз съм страняла от такива като теб защото
хора които опитват да се изкарат жервти не се нравят на никого. Странях от хора тип : мрънкачи, център на света, никога доволни, подмазвачи, интриганти, ''жертви '', такива които постоянно се хвалят с пари, парадиращи, намусени и тн.
Ако не ти е приятно съ съучениците ти неходи на бала. Знай, че винаги ще се намери някой който не те харесва, но ако никой не те харесва може би трябва да се замислиш за поведението си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 20 дни
hash: 628b38e88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Близо си до моята история.. аз нямах конфликти с никого и въобще не ме интересуваше никой от класа ми но все пак ги мразех защото бях доста по различен от тях и още от 11 клас си казах,че няма да ходя на бала.. Е и така стана иначе от 12 клас сякаш не бях в клас с тях нормално след като разбраха,че няма да ходя какво да мислят ама толкова ми дремеше за тяхното мнение така или иначе 12 клас минава най бързо и не отидох на бала и изобщо не съжелявам така че.. и без това става пълна селяния то даже няма за какво да се нарадваш средното образование в България е много зле ама за тях е важното да се съберат в 2-3 дискотеки цял град и да се напият до смърт но общо взето няма да е кой знае какво за тебе ако не отидеш но да знаеш,че родителите ти ще направят всичко възможно да отидеш ако нещеш

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: a005a74dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Магия. Мен цели два класа не ме харесваха в гимназията. Оказа се че бивш "приятел" ми е завързал късмета никой да не ме харесва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker