Мургава кожа, срам ме е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мургава кожа, срам ме е!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 7581 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 и съм с доста тъмна кожа. Сега не си мислете, че съм нещо, като мулатка, хаха, но просто съм мургава и това въобще не ми харесва. Косата ми е тъмно кестенява и очите ми са кафяви. Доста често ме бъркат с циганка, не че имам нещо против тях, но на мен лично не ми е приятно да ме вземат за такава. Сега моля не ме наричайте расистка. Винаги страшно много съм харесвала светлата кожа. Много харесвам и Аманда Сейфрид, тя е с бяла кожа, руса коса и големи зелени очи. И аз поне да бях с такива очи или нещо по-интересно, а те са ми кафяви и малки. Ужас! Онзи ден в училище се разминах с едно момиче, което беше с черна коса, тъмни очи, но с бяла кожа и изписани хубави тъмни вежди. И аз искам да изглеждам като нея! Направо вече съм се намразила, не искам да се гледам в огледалото. Не мога да нося розови и винени червила, защото ми стоят зле. Отиват ми само такива с по-оранжев под тон тип лютеница. Въобще не се харесвам. Единственият плюс на моята кожа е може би, че не изгарям толкова лесно, но какво от това? Изобщо не се харесвам и не мога да променя това по никакъв начин. Чувствам се най-грозната чернилка на света...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 91e1d2937c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Уфф, че си...
Aз съм мнооого бялa, с рижaво русолявa косa и стaвaм кaто рaче лятото. Бих искaлa дa съм мургaвa, но ниц.
Aко искaш дa смениш цветa нa очите си обaче, търси в you tube подсъзнaтелни съобщения зa смянa цветa нa очите и зaдължително чети кaк се слушaт, вaжно е. Подобно чрез биокинезa можеш дa изсветлиш няколко тонa тенa си. Знaм, че сегa ще имa бъзикни относно коментaрът ми, но тиж в tube и чето коментaрите тaм. Aз говоря от личен опит :-).

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3bbc23e29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че по принцип ти липсва самочувствие. Да те е срам от собственото Аз е... тъжно. И все пак всеки може и има право да променя неща в себе си, НО често се стига до смешни картинки - например страшно мургаво момиче да се изруси...
Знам, че ти си мислиш повече за черна коса като на момичето, което си видяла, НО НЕДЕЙ. Трябва да имаш действително много бяла кожа, за да изглежда добре.
Косата е лесно да промениш, но аз те съветвам да я изсветлиш до кестен - светло кестенява. Ако се боядисаш черна или се изрусиш съвсем ще заприличаш на етноса, които не харесваш особено, но ако си светло ЕСТЕСТВЕНО кестенява?
Освен това е много важно да си предпазваш лицето от слънцето и не заради тена, а заради бръчки и рак на кожата - ще си благодарна на 30 години, ако още сега си мажеш поне лицето с фактор 30.
...
но каквото и да правиш, най-важното е да ОБИЧАШ СЕБЕ СИ и да се харесваш.
Не е трагично човек дори да е циганин. Аз имам приятели и сред тях, а моята фризьорка е типична циганка с цигански черти на лицето (да, те не се отличават с кожа и коса, а с чертите на лицето преди всичко). И какво да прави момичето? Ами всички я уважават и харесват, защото е добра, чиста, можеш да разчиташ на нея и е чудесно момиче. Какво като е циганка? Тя в крайна сметка е българка, ако се самоопределя като такава.
Имам и други приятели от ромски произход и са чудесни българи.
ТИ СИ БЪЛГАРКА, но се притесняваш от по-тъмничка кожа в страната, в която 70% от населението имат тъмна кожа и коса???

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c22a66d58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз съм пък много бяла и как цъкат като изляза на улицата с чернокож... Всеки с пролемите си :D Да не ти пука!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1ff86b861a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Аз пък бих дала всичко да имам хубав мургав тен, като Ева Мендес, а не да съм бяла като платно.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5dcea77d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Радвай се момиче, Господ те е благословил, дал ти е в аванс десетина слънчеви бани. За този ефект други харчат маса пари за печене като гущери на плажа, а ти си ги имаш даром от Бога, какво повече искаш? Сега си комплексирана, но като помъдрееш, ще разбереш колко щедро си надарена. Шанса белокожите да получат рак на кожата е многократно по голям. Сред мургавите няма рак на кожата, защото кожата е пигментирана и по малко чевствителна на УВ лъчи, които правят белите кожи на парцали(при изгаряне на плажа).

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 801fc5b22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Боже, сума-ти жени ходят на солариуми, събират тен по какъв ли не начин, ти го имаш като даденост и страдаш за това.
Ти не си добре!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3b5c226397
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Мила, май за всички важи правилото, че искаме това, което си нямаме. Ние даваме маса пари за солариуми (въпреки, че знаем, че е вредно ако се прекали), ти пък искаш да си светла...
И накрая човек става на около 30 и научава най-важното, а именно да се приема такъв какъвто е! Да и аз исках и още искам, да съм по-висока и с по-тъмна кожа и с къдрава коса и... ми отне години докато осъзная, че аз съм си аз и съм уникална! Точно защото косата ми е права, кожата ми е светла и съм само 160. Природата си знае работата, мила, и колкото и да се мъчим да и въздействаме, толкова повече си вредим. Казваш, че искаш да си светла. Е, и Майкъл Джаксън искаше. И помниш ли в какво посмешище се беше превърнал накрая? Така, че дори и най-богатите хора не могат да избягат от природата. За това не се измъчвай, а се съсредоточи върху тези неща, които харесваш в себе си. Не може да няма такива, защото кожата ти няма да стане по-светла, но с красивата си усмивка ще привличаш хората. А иначе всеки от нас си има нещо, което не харесва, обаче вместо да се задълбочавам в ниския си ръст или в кафявите си очи (винаги съм искала да имам зелени очи) показвам на света красивата си усмивка. И ти прави същото и ще видиш как един ден ще установиш, че тъмната кожа вече не те дразни толкова и вече дори я харесваш, защото си е твоята кожа и те прави уникална.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 45c4307a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не виждам защо не се харесваш. Аз също имам кафеви очи, кестенява почти черна и по-тъмна кожа. И мен са ме сравнявали с циганка. Най-много от всичко не си харесвам очите, по-точно зениците. Всеки път щом се погледна в огледалото са много малки и очите ми изглеждат странно. И все пак искам да ти кажа, че колкото и да не се харесваш неможеш да промениш вида си. Вярно, че има бои за коса, лещи за очи и какви ли не още възможности, но така само ще си навредиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 19e3b3c26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Няма значение това мила .Важни са чертите на лицето ти . Аз съм бяла примерно , хубава съм .Най-добрата ми фр е многоо тъмна .... еми и тя е красива .... толкова тъмни момичета съм виждала , които са страшно хубави .... и много мъже си умират именно за такива , някаква екзотика имате ... Виж Ева Лонгория ... грозна ли е според теб ? Плюс това на мен лично много по-вече ми харесва комбинацията , когато тъмната кожа е съчетана с кафява коса отколкото с черна ! Не се комплексирай от такива глупости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 94469917b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз съм беличка, но много харесвам по-мургава кожа, кадифена и наистина има нещо екзотично. Харесват ми почти всякакви хора, а негърките са направо уникални- големи красавици. И до номер 10 само да кажа, че Майкъл Джаксън не е искал по-бяла кожа, а имаше витилиго(рядко кожно заболяване). :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e46f3d2dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И аз съм много мургава, с тъмна коса и очи. Въпреки това харесвам външния си вид. Моите приятелки са мноого светли и ми казват, че ми завиждат за тена.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f6136d5f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Спокойно! Казвам спокойно, но аз си зная какъв комплекс ми е цвета на кожата. Среща ме циганин, говори ми на цигански, среща ме Турчин, говори ми на Турски... а аз нямам нищо общо с тяхната етническа принадлежност. И за копанарин ( влах) са ме вземали... нооо... уви... Все още водя вътрешна борба... а освен, че съм с тъмна кожа... и склерите на очите ми са жълти... поради спицифично заболяване. Най кофти е когато чуеш зад гърба си или пък явно, че си циганин или нещо подобно... Боли мамка му... Но ти не се притеснявай. Надявам се и вярвам, че си едно красиво и младо момиче, чиито живот предстои тепърва... Желая ти успех и щастие... :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 33878f87c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз съм с мургава кожа, но и аз много искам да съм си с бяла, дори ако може и да е бледа. :3

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 649b34374c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Проблемите ти са в главата. Ти ако имаш хубаво стегнато тяло и красиво лице, дори и зелена да беше пак ще си хубава. Гадно е само когато даден човек е НАИСТИНА мъргав(негър) или НАИСТИНА бял(тип вампир). Всичко по средата е добре.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b6c4bbe853
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И аз съм като тебе. Много ме е срам .

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e038bd6f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не се притеснявай. Всеки с проблемите си. Ан на пример съм с много бяла кожа (почти брашняно бяла), Сини очи и чисто черна коса. И аз не искам да съм бяла правя всевъзможни начини да хвана тен през лятото, но за жалост не успешни. Дори солариум пробвах, но стаха синкава...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 22cb1f6ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей. Аз съм много мургава с черна коса и черни очи. Като дете когато бях 5, 6 клас системно ме обиждаха и ме наричаха чернилка. Нямах никакво самочувствие и постоянно плачех, мразех се. Когато станах 8 клас ( сега ) придобих самочувствие, тъй като се промених. Кожата ми стана малко по-светла, въпреки че още съм много мургава. Косата ми стана много дълга и е доста гъста. Очите ми са все още малки, но именно затова си слагам очна линия и спирала. В класа ми всички са недоразвити и само единствено аз нося сутиен размер 45. Придобих някакакъв чар и сега доста хора искат да са като мен. Мисълта ми е там, да не се заблуждаваш, че си някакъв боклук или мещо подобно. Повярвай ми, рано или късно ще станеш по-красива и от тях. Винаги ще имаш някакъв кусур. Аз сега съм красива, но напълнях много и това попринцип би трябвало да ме натъжи или да се самообвинявам, защото съм много чувствителна, но всъщност с времето просто спря да ми пука. Има много по-важни неща от външния вид. Аз очаквах, че сега като съм красива ще си намеря някаква групичка с която да движжа, но пак съм си сама, а има такива тъпи грозотии от моя клас които са в " яки " групички. Мисълта ми е там, че и да се промениш външно какво от това? Важно ли е дали си красива или не, като имаш приятели които те харесват такава каквато си? Всеки има различно разбиране за красиво и грозно. За някои хора твоят външен вид е мечта, а за други е кошмар. Относно това което ти отива : Няма нищо по-хубаво от мургаво момиче облечено в яркорозови или яркозелени дрехи. Относно червилото ще ти отива много бледорозово. Послушай ме, просто недей да ти пука. Аз преди много патих и много ревах заради тоя външен вид. Казваха ми, че съм хубавка и да не ми пука ама аз продължавах да си рева и да се мразя, въобще не ги послушах, а ако бях щях да си спестя много самозаблуждения. Гледай да развиеш характера си, остави другото.
Поздрави : - Нелка -

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e713c1ba9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   И аз съм с мургава кожа тъмно кафява очи (понякога изглеждат даже черни) и кпсата ми е почти черна не мога д имам идеални вежди защото преди 1 година се ударих и си разцепих дясната вежда и поради минала отдавна болест ми е останал малко по светъл белег на дясната буза но въпреки това се харесвам много! Имам хубави плътни устни с хубави извивки прав нос и нямам пъпки :) не ползвам грим защото не обичам тези неща въеху кожата си но от време на време слагам спирала и очна линия за да ми изглеждат по голями очите :) така че намери нещо в теб което да си харесваш и не се фокусираи върху това което не харесваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59f8af9c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ти си луда, това е толкова хубаво, аз ходя на солариум и си вредя на кожата, за да ми е като твоята. На по-мургавата кожа целулитът не се вижда толкова, абе като цяло скрива ти несъвършенствата. Шоколадчето е по-екзотично от бели като сирене кожи, които буквално се сливат с белия пясък на морето. Моля те, на никой не му е приятно да гледа едно бяло петно. Да живее меланина, тва е!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0f4aef7e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Не се притеснявай. И аз съм като тебе. С лимони се мазах, защото ми казаха, че ще стана поне малко бяла, но уви.. Е, още не си харесвам цвета на кожата, но обожавам себе си. Боядисах се в червено и всичко е както се казва '' ток и жица''. :) Направи нещо различно с косата си, момиче! Определено ще промени мисленето ти за теб :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d1505b215
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хората искат това, което нямат. Твърде налудничаво е повода ти за срам да е цвета на кожата ти. Това с циганите да не те бърка, доста има с по-мургава кожа и си е нещо нормално, но разбира се невежеството на хората отново изплува на върха. Абстрахирай се от глупостите покрай теб, имай си самочувствие и всичко ще се нареди. Ще осъзнаеш колко е безсмислена тази твоя тревожност, а и освен да се приемеш друг изход няма. Повярвай, че си по-красива отколкото си мислиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: c59d1044c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм с млечно бяла кожа, вените ми прозират по ръцете, краката и долната област на корема, като сини клончета хаха, косата ми е тъмно-руса зимата, а на слънце, и изобщо на каквато и да е светлина или през лятото ми става пясъчно руса, очите ми са бледи, почти беленикаво синио-зелени, и не могат да издържат и една секунда да гледат към слънцето. Руси са ми половината мигли, всички малки косъмчета по лицето, които всеки има като незабележим мъх, почти бели и единствено веждите са ми малко по-тъмни. Да ти кажа много по-трудно е като си толкова бял, т. н 'северно бяло' като мен, защото лятото изгаряш а и често получаваш кожни алергий. Не можеш да се отървеш от въпроса, ' Добре ли си? ', ' Анемична ли си ', когато притежаваш такава кожа, така че преди да искаш да си на наше място, замисли се дали наистина е така и се помъчи да харесаш себе си и този сексапилен и сипатичен шоколаден вид! Успех лятото, защото поне твоята кожа няма да има проблеми да се пече на морето:Д.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 931ee542eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Мила не се тревожи за това... Най-добрта ми приятелка имаше същия проблем цялото и семейство е с светла кожа само тя е с тъмна. Тя дори си мислеше че никога няма да си намери приятели и момче, но аз много си я обичам просто трябва да намериш правилните хора които да не те съдят за това каква си. Намери нещата който ти отиват на тена и не си сваляй самочувствието заради това!!!

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 3f1be5977b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Те, хората, искат това, което нямат. ВИНАГИ! Аз съм с много бяла кожа, и лунички. Като малка не се харесвах, често съм се мазала с фон дьо тени, за да прикрия луничките, но с порастването, някак започваш да се приемаш. Сега, дори си харесвам луничките, и смятам че са плюс за мен, лично. Нещо, което ме отличава.

Тези, които са бели, пръскат пари по солариуми, за да хванат тен. Тези, пък които, са по-мургави, искат да бъдат по-бели... Просто трябва да се приемем такива, каквито сме. Така сме се родили, няма начин да промениш природата си. Или се приемаш, и си уверена, а това се забелязва и от околните. Или не се, страдаш от комплекси и малко себеуважение. Но, това също прави впечатление на околните. Ти избираш. Пътят към себеуважението и себепознанието не е песен. Не е, и лесен. Но е важно да се измине, и той не приключва до там, където започваш да се харесваш външно. Трябва да се поработи много, и над вътрешната красота, която, по мое мнение, е по-важна. :)

Depravity

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: e6f3224f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   До коментар номер 10, аз съм 173 и не е приятно. Трудно е да си високо момиче, когато повечето момчета са 170...

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9fa2a03bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Хората дават пари за да имат като твоята кожа. Би трябвало да си най голямата щастливка на света! И аз съм мургава е не като теб не. Но искам да имам като твоята кожа умирам за такава кожа. Вместо да се гордееш... се мразиш. И като говориш така убиждаш и мен и всички мулатки и негри и Красиви мургави жени

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9fa2a03bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Аз съм с тъмно кестенява дълга коса с бритон имам кафеви очи и съм мургава и когато ходя на море ставам като муладка и всичките ми бели съученички ми завиждат и се чудят "как така тя има толкова яка кожа"и дори са ми го казвали! И съм 100% сигурна че ако аз бях Бяла щях адски много да ти завиждам но слава Богу бог ме е дарил с десет слънчеви бани!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 16 дни
hash: 549c115005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Знам, че този пост е стар но искам да ти кажа че и аз съм с мургава кожа и въобще не се харесвам честно.. Направо ме е срам да изляза на вън, много искам поне да не бях толкова мургав.. Чувал съм всякакви подигравки по мой адрес.. Моите приятели ме харесват такъв какъвто съм и това ме радва разбира се. Но аз като не се харесвам...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker