Искам да обичам, но не мога! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да обичам, но не мога!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1456 пъти
В последно време ми се случиха доста неща и съм много объркана. През целия си живот (на 16 съм) имам чувството, че не съм обикнала никого. Имам приятели, които ценя и на които казвам "Обичам те" но всъщност не мисля, че е така наистина... С родителите ми ситуацията е подобна. Семейството ми никога не е било като онези във филмите, в които майките и бащите дават ценни уроци на децата си и им казват, че ги обичат и тн. Знам, че може и да не давам добър пример, защото филмите до голяма степен са илюзия, но има хора, които наистина имат такива отношения и съм виждала такива случаи. С майка ми и баща ми никога не съм могла да бъда напълно искрена, по-близка съм с майка ми, но винаги съм си мислела, че съм безчувствена за любовта... просто наистина не я усещам към никого. Харесвала съм момчета, но никога не съм се влюбвала истински... Досега не съм имала нито едно гадже и нито едно момче не ми е казвало, че ме харесва. Просто аз съм един бездушен човек. Единственото, което съм способна да усетя са лошите чувства. Много често се чувствам депресирана, самотна и неразбрана.
Както споменах имам приятели и те са доста добри хора. Имам само 2 много близки приятелки, но даже и с тях не съм самата аз. Много ме боли, защото всеки си има някого, а аз съм сама сред много хора и досега не съм срещала човек, които да ме цени напълно и да е готов да ми помогне почти винаги. Все си мисля, че другите ме избират за приятелка и се радват, че са с мен, а аз пак се самозалъгвам и смятам, че съм открила истинския приятел. Понякога си мисля, че съм прекалено рационална и докато останалите говорят за чувства, аз говоря за факти, ежедневие и за другите хора.... Никога не съм се чувствала обичана, въпреки че има хора, които са ми го казвали. Страхувам се, че съм един безчувствен човек и никога няма да обикна и ще остана сама.
Възможно е и да не съм дала точно описание на себе си, защото съм забелязала, че съм доста необективна към себе си. Това, което написах по-горе е по-скоро изливане на чувства и затова може да ви се стори по-странно и неразбрано. Как вие виждате любовта и приятелството? На колко години осъзнахте, че обичате и как го разбрахте? Имате ли си някого, на когото казвате почти всичко?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 07aad8eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей !! Аз съм момче на 17 години. Красавице... понякога нещата не са такива, когато се описваш себе си. Ти не си бездушен човек, питай приятелчетата ти. :) Аз също не съм имал връзка, незнам причина (е може би съм срамежлив), но ето, утре може да се запознаеш и с бъдещия съпруг... :д Добрите приятели не трябва да са много, но трябва да са заслужили "титлата" Най-добър приятел" ! Аз постоянно си харесвам момичета (една с хубава усмивка, друга готин характер, трета някоя рокерка... и така :Д ), но да съм се влюбвал ?? Май все още не. Аз имам двама най-добри приятели и една дама (стара приятелка), с които споделям всичко. Недей да изпадаш в депресия, просто не си заслужава да губиш ценни сълзички за глупости, който са моментни !!! Пожелавам ти да си намериш накой, на когото да плачеш, но от щастие.... и стискам ти плаци ...успех !!!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 07aad8eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хей !! Аз съм момче на 17 години. Красавице... понякога нещата не са такива, когато се описваш себе си. Ти не си бездушен човек, питай приятелчетата ти. :) Аз също не съм имал връзка, незнам причина (е може би съм срамежлив), но ето, утре може да се запознаеш и с бъдещия съпруг... :д Добрите приятели не трябва да са много, но трябва да са заслужили "титлата" Най-добър приятел" ! Аз постоянно си харесвам момичета (една с хубава усмивка, друга готин характер, трета някоя рокерка... и така :Д ), но да съм се влюбвал ?? Май все още не. Аз имам двама най-добри приятели и една дама (стара приятелка), с които споделям всичко. Недей да изпадаш в депресия, просто не си заслужава да губиш ценни сълзички за глупости, който са моментни !!! Пожелавам ти да си намериш накой, на когото да плачеш, но от щастие.... и стискам ти плаци ...успех !!!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 07aad8eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хей!! Аз съм момче на 17 години. Красавице... понякога нещата не са такива, когато се описваш себе си. Ти не си бездушен човек, питай приятелчетата ти. :) Аз също не съм имал връзка, незнам причина (е може би съм срамежлив), но ето, утре може да се запознаеш и с бъдещия съпруг... :д Добрите приятели не трябва да са много, но трябва да са заслужили "титлата" Най-добър приятел"! Аз постоянно си харесвам момичета (една с хубава усмивка, друга готин характер, трета някоя рокерка... и така :Д ), но да съм се влюбвал?? Май все още не. Аз имам двама най-добри приятели и една дама (стара приятелка), с които споделям всичко. Недей да изпадаш в депресия, просто не си заслужава да губиш ценни сълзички за глупости, който са моментни!!! Пожелавам ти да си намериш накой, на когото да плачеш, но от щастие.... и стискам ти плаци... успех!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 23ea05c858
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още няколко пъти няма ли да го напишеш?
Че не го разбрах добре...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cd3b530d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хм, все едно чета за себе си, само дето аз съм малко по-голям мъжки вариант.

Според мен основната причина се корени в това, че не се доверяваш на другите, дори на близките ти. Така, ако нещо те гложди, ти си го пазиш в себе си. Това може и да ти изглежда най-правилно и достойно, но то лишава взаимоотношенията ти с околните от автентизъм и близост. Доверието е важна част от приятелствата, без доверие, те стават неискрени и недостатъчни, не могат да запълнят празнотата в душата ти, гладът за близост.

Близо ли съм?

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89bf59b00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката към номер 5
Да, право в десетката! Винаги съм си мислела, че не се доверявам достатъчно много, но всеки път съм неглижирала тази мисъл. Истината е, че се страхувам. Не мога да уточня от какво, но много пъти го усещам. Може би най-често се страхувам от това, че няма да получа това, което очаквам, ако споделя проблема си или света си. Трудно ми е. Смятам, че това се дължи и на факта, че нямам особено високо самочувствие... Искам да се променя, но не знам как. Имам приятели, които са наистина много откровени с мен, но аз просто не мога... Първо трябва да променя себе си може би. Благодаря на номер 5, наистина ми помогна

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6cfc60a00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Как точно ме описваш. Само, че съм на 14... Всички казват, че съм се променила. Не в добрия смисъл.. Събирам всичко в себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a9d2a4bce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хей
Все едно си писала и за мен. Аз съм същата, но това е по-скоро може би, че не се доверяваме, което е добре и не допускаме всеки до себе си. Ти просто си преценила кои хора заслужават да заемат място в живота ти и кои не. А и явно нещо в теб те провокира да не харесваш всеки срещнат. Това е добре, защото не е и хубаво на всеки който ти каже даже едно здравей и ти веднага да почувстваш нещо към него. Много мои познати са на този принцип. Просто ще откриеш правилния, когото ще обичаш. Аз за себе си знам, че не съм способна, явно си падам и малко егоист да мисля само за себе си, но не мога така. От една страна съм срамежлива и негативно настроена към себе си и знам, че дори някой да ми предложи все ще направя нещо нередно и ще го изложа. И затова предпочитам да съм сама- няма драми, няма и проблеми. Но повярвай при теб няма да е така и ще си намериш подходящия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker