Не искам да живея така! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не искам да живея така!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1765 пъти
Здравейте.
Аз съм момче на 16 години. Живея в село. Аз изобщо не обичам да работя, а по селата не знам дали знаете се работи много. Картофи, Плодове, Дърва... С това изречение "Аз изобщо не обичам да работя" нямам предвид всички професии.. Просто мразя земеделието и дърварството и всички простотии които се работят в селата. Работил съм като сервитьор в едно малко градче и работата ми харесва много повече и я работих с удоволствие. Но през лятото си идвам на село и пак се започва... Картофи, Дърва.. Не искам да живея така... Мислел съм си да си остана в градчето в което работех но не мога... Понякога когато ме карат да копя картофи или да бера дърва си мисля за самоубийство. Искам да живея щастливо... А не както те искат... Не знам какво да правя. Искам просто да порасна и да работя нещо което наистина ми харесва.. Писна ми

Моля без нападки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4f944c15fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам лоша новина за теб - поговорката „Който не работи, не трябва да яде“ важи с пълна сила и днес.
Разбирам, че работата ти е неприятна, но това е положението. Ниско квалифицирана работа пък поне до 25 г. възраст ще вършиш дори да запишеш висше образование, а и друго разочарование - има много неприятна работа и с висше.
На 16 г. нямаш изобор, защото си зависим от своите попечители. Да събираш дърва и да работиш за семейното стопанство дори си е напълно законно на твоята възраст. След 16 г. дори не става дума за детски труд, а помагането в домакинството не е такъв.
Имаш един избор - да чакаш до 18 и да се изнесеш, да работиш като сервитьор и така нататък.
Работата възпитава. Сега може да ти е трудно, но после всяка работа ще ти идва отръки и лесна, няма да те е страх от работата както сам си видял - за други например да си сервитьор е трудна работа, но ти си работил и по-трудна за теб работа - ето, ще си един усмихнат и доволен сервитьор докато човекът, който не е работил ще мрънка и няма да е доволен, няма да оцени работата като сервитьор и с клиенти
За човекът, който никога не е работил е най-трудно. На него всяка работа му е трудна и невъзможна. Тук пишат хора на по 30 години, които никога не са работили и са в пълна безисходица, а за съжаление и непоправими - техният трудов живот е практически приключил преди да е започнал и ще живеят цял живот в мизерия докато на теб никога нищо няма да ти липсва, а и повече - можеш да постигнеш дори истински охолен живот с труда си.
Ти направо ще летиш на всяко работно място.
Ще ти е трудно сега, много ще ти е трудно, но ако не се пречупиш, после си кален за живота. Говоря от собствен опит - нищо не ми е чуждо от работата, която описваш, а съм момиче - целогодишно дори дърва сме носили от гората, лятото овце пазиш, което е цункано, но като се прибереш те чака и женска работа - готвене, чистене, градина, кокошки и да изчистиш кошатата поне веднъж седмично. Картофи пък - копане и без муле 4 пъти и накрая идва дивата свиня и ти ги изяжда. Имах две села - в Южна България, където целогодишно картофи и дърва, а после 3 месеца на Север - овце, лозета, зимнини, плод, зеленчук, брашно да мелиш, ракия сме варили, животни сме колили, разфасовали и сме правили колбаси и така нататък
Много тежко, но къде съм сега аз, къде са градските мързели? Аз работих много тежко 10 годинки и животът ми на 30 г. е уреден. Не ми се налага да работя никога тежка работа и такава, която не ми доставя удоволствие.
Независимо после какво ще станеш - сервитьор (много хубава професия), готвач ли ще си, мехатроник, ел. техник, инж., ПРОФЕСОР да станеш - на теб ще стане човек просто и всичко ще ти се вижда лесно. За теб няма да е проблем да работиш дисципинирано 8-12 часа на ден, да спазваш срокове, да се подчиняваш на оказания и заповеди като подчинен и най-важното - един ден ще ги даваш!
Така че, стискай зъби, знам че е много трудно, но това е само фаза от живота ти. Хора като теб са калени за живота и постигат много!
Ако сега не се научиш на труд, никога няма да се научиш
Много е лесно от трудното към лесното - обратното не се получава. От много работа към малко е цункано, но от никаква работа към работа за много е невъзможно дори.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3f348f4665
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз да знаеш колко съм копала колко съм слугувала! Това твойто не е нищо... Аз и дърва съм брала, всииичко съм правила. И не съм мислила за самоубийство. Мислила съм по-скоро за убийство... И така... Недей да хленчиш... Потрай още малко. Мъж се очаква да си нали...
На колко години беше когато за пръв път работи като сервитьор?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6cd1e9bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Решението на приоблема ти е много просто:
Намираш си достатъчно платена работа и тогава си купуваш картофите от магазина и се грееш на ток или газ така че проблема с дървата отпада напълно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: abb19e4033
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Щом и на село момчетата станаха мамини синчета, работата отива съвсем на зле. Не мога да ги разбера младите, дават пари за разни фитнеси, а хленчат, когато нещо трябва да свършат, макар и по леко. Бил копал!? Ами отиди надвечер по хладното да копаш картофи и няма да е толкова неприятно. Бил събирал дърва, та това си е чиста физзарядка, какво трудно има в това!? Зле, много зле става. Аз се надявах поне по селата все още да има мъже, но и там се оформят меки китки, лоши времена идват за жените. Навремето един мъж с бик се е преборвал, сега с една оца няма да може, това е позор. Сервитьор искал да става, това да слугуваш е по приятно, така ли? Малееей-отвратително е, и на село вече няма мъже.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 89bb1c7dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   То и аз съм в твоето положение само дето съм момиче. Един трик : казваш на вашите, че ако си сервитьор ще изкарваш добри пари и ако искат да стоиш на село трябва също да ти плащат за работата. Я да ги видим като трябва да ти дадат за всяко обрано дърво по 5 лева дали така ще те карат да работиш..

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 240fe53f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами изчакай да навършиш 18г. и си стани сервитьор тогава. Но и аз да ти кажа - работата, каквато и да е, възпитава. Аз съм жена на 30г. от бедно семейство, което си произвеждаше всичко на село - зимнината, зеленчуци, месо за по евтино. Още от 10г. ме караха да копая или да плевя пипер, домати, картофи, да бера плодове и да бруся дървета за ракия. Живеех с баща си, баба и дядо там. Да ти кажа отначало, като навлязох в пубертета ми идеше с тази мотика да утрепя някого, но когато поотраснах разбрах, че тази работа ме направи мъжкото момиче, което не се спира или отказва така лесно. При - 10 градуса зимата дърва съм събирала от горите, после съм ги цепила и съм палела печката, лятото при 35 градуса жега аз на бустан съм бачкала, кози съм пасяла, крави съм гледала. Мислех, че баща ми ме мрази, и че ме прави селянка, но не той го е правил за мое добро. Сега съм с висше образование, работя по професията си с фирми, летя с бизнес класа, карам кола за 60 бона и ако ме видиш няма да ме познаеш, че преди съм била селското момиче, пасящо животни и копаещо градината. Няма нищо срамно в селската работа, тя е дори повод за гордост, уважавам хората, работещи по селата с честен труд. На теб щом ти харесва сервитьорче, няма лошо, но помни, че ще слугуваш на хората.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6ea89caf70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пикльо!
Така както си тръгнал, колко още неща дето "не искаш" ще ти се наложи да правиш, само ако знаеш...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d53ebd9212
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям нaпълно мнението нa н 1!
Рaботи си, учи си, зaвърши си! Ще имaш потенциaлa и възможносттa с тaзи "дресировкa" дa рaботиш след време сaмо с покaзaлецa:)))! .

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 31de002533
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От Автора
Към номер 5
Не прочете ли последното изречение? !? !? "Моля без нападки"
Също и от правилата на сайта "Бъди полезен на другите с коментара си! "
Е да ти кажа, че не си ми полезен така... Ако ще пишете такива коментари моля не си губете времето!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker