Самотен и потиснат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самотен и потиснат
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1392 пъти
Здравейте,

Знам, че има доста тЕми като тази, но все пак ще си споделя болката. Момче на 17 години съм. Преди 2-3 години от стария ми клас имах приятели, с които ходихме на кино, на боулинг, по парковете. Постепенно обаче, те започнаха да се сближават с новите си класове и така лека полека се забравихме. Решихме да прекратим контакти, защото просто вече се забравихме. Остана ми само един истински приятел, но той е в Гърция. Той ни събира, когато си идва, което става веднъж на 2-3 месеца. Проблемът е, че и той като останалите порастнахме и започна да се вълнувало ненещата, които вълнуват младите днес - момичета, социален живот, купони и тн. И с него също все по-рядко си общуваме. Просто само аз не успях да установя нови контакти. Несъмнено мръднал със своето развитие още от дете. В новия ми клас (не е много нов де, все пак сме заедно от 8-ми клас) си разменям максимум по 2-3 приказки на ден. Аз съм един от малкото, които не канят никъде. Не се виждаме след училище. И просто се чувствам адски самотен. Аз попринцип съм доста комплексиран човек. Комплекс за малоценност имам оженят дете. Никога не съм се чувствал равен с другите, а по-долу. Комплексирам се и от външния си вид. Аз дори не се бръсна. Теглото ми си е нормално, но съм хилав. Повечето ходят на фитнес и си имат здрави тела. Доста съм срамежлив. Единственото в което превъзхождам повечето си връстници е ръстът. Трудно завързвам разговори. Никога не съм имал приятелка. Никога не са ме хвалили за нищо. Няна нещо, в което да съм по-добър от другите. Не съм добър в спорта, не съм на, , ти'' с технологиите, не съм добър и в компютърните игри, не умея да шофирам (нещо нещо, в което всички се упражняват редов) Провалям се ввъв всичко. Отделно всичките ми съученици вече станаха на 18 години и вече могат да правят всичко, само аз ги Навършвам по-късно в годината. И изобщо чувствам се страшно безполезен и смазан. Сега е ваканция. Всички са по морета, по купони, забавляват се, само аз стоя и тъпея. И страдам. Искам да се променя, но не знам откъде да започна. Моля хората, които са били в подобно положение да споделят. Има ли надежда за мен?

Моля и редакторите да публикуват темата.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 19bcee59f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момиче малко по -малка от теб. Прочетох историята ти и много бих искала да ти помогна, ще започна със себе си. Може да ти се струва странно, но и аз като теб бях... бих казала... аутсайдер. Мислех, че няма да се справя и, че съм сама но реших да се променя. Ти, аз.. всички имаме минуси, комплекси. На мен един голям минус беше ръста ми, също и някои неща от външния вид. В миналото ми училище говорих само с едно единствено момиче. Тя беше всичко за мен, беше наистина скъпа за мен. Родителите ми се опитваха да ме разделят от всички с който се сприятелявах (колкото и странно да е) също и от нея. Но на мен ми писна да съм "нищо " и реших да общувам с другите които бяха центъра в класа и вобще в училище. Оставих момичето с което бях приятелка години наред за да бъда с... ще ги напека по- висшите. Бях с тях около месец а те бяха... толкова егоистични, крадливи и лъжливи.. дойде време в което трябваше да се преместя от училище и да се променя в новото. Исках аз да съм цетъра а не аутсайдер и промених всичко в мен, абсолютно всичко. И наистина се получи, но групата в която бях просто не беше моето място, не ми харесваха нещата които правиха с другите.. не понасях да чувам как обиждат и се карах с тях, опитах се да защитя другите. След време се запознах с няколко човека които никой не забелязваше бяха точно като мен преди и като теб. От тях опознах едно момче което промени живота ми. Бях толкова щастлива с тях. Сега, лятото някой от групичката заминаха а аз и това момче се виждааме всеки ден и сме неразделни...
Опитай да намериш мястото си.. ако смяташ за дробре се промени. Направи го сега, лятото отиди на училище различен и не спирай да общуваш може да ти звучи тъпо, но следнай другите поне за момент. Това мога да ти кажа аз.. малко е дълго но се надявам да съм помогнала
●~●

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f17cd248c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам същия проблем като теб, знам какво е чуството.. Може да ми пишеш :) ако има как разбира се

Ж16

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3a505c48bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   бъди по социален и почни да спортуваш

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4db1a0f088
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ето още някой като мен :Д Виж, не е нужно да правиш това, което и другите, за да се харесаш. Без това в днешно време няма да намериш толкова истински приятели, мое мнение. Аз лично съм си много добре да си стоя сама, а и вече свикнах. За какво ми са хора, които само използват? Убедена съм обаче в едно- само ти си ги мислиш тези неща, тъй като си казваш, че страдаш от комплекси. Мисля си, че превъзхождаш доста хора, просто не го осъзнаваш. Може би и не си открил това, в което си добър, но не е късно. Аз например съм зле със спорта, но го обожавам, смисъл обичам да гледам, но не съм тръгнала да го практикувам. Не е нужно да си добър в нещо, за да го харесваш. Намери си занимания, виж в кое си добър и гледай след като завършиш да не допускаш същите грешки. Намери си приятели и не е казано, че трябва да са 10-20. Айде да не са ти първи приятели, но такива с които ще ти е забавно. И не се отчайвай, нито се подценявай. :)
Ж17

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f3be69fb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбирам те много добре.. аз съм момиче бях в същото положение но излезнах като си промених характера почнах като другите да не ми пука и нещата се получиха :)

Момиче на 15

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b5b59c8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам някаква идея в какво положение си. И аз трудно завързвам контакти, но пък в училище, никога не съм бил толкова крайно изолиран от другите. А бих казал, че не съм особено социален. Това и за в бъдеще ще бъде огромен проблем за теб ако не се промениш, но по тема социалност съвет не мога да ти дам... Другият ти проблем е, че ти липсва позитивно мислене. С тези свои разсъждения сам си докарваш всичките неволи. Поинтересувай се из нета за това как и защо да мислиш позитивно и ти гарантирам, че ефект ще има, но само от теб си зависи до каква степен! Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eaa0a56e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако нямаш влечение към момичетата, намери си истински приятел момче. Престани да се съжаляваш и започни да живееш. Явно си различен и това те прави уникален. Много са като тебе. Твоето поведение е свързано с по-висока духовна нагласа. Не е нужно да влизаш в разни догми на обществото. Стани творец, занимавай се с наука.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: db12496588
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей, недей така, гимназията не е целият ти живот. Все пак предполагам след една година завършваш и ще станеш студент или пък ще започнеш работа, ще се срещнеш с нови хора. Всеки е добър в нещо, може би просто все още не си открил своя талант. Лятото е прекрасно време да се запишеш на нещо, някакъв курс, спорт, който ти харесва. Ако пък нямаш възможност за това, можеш да се занимаваш с нещо вкъщи: филми, музика, книги, рисуване, писане, можеш и да се подготвиш за матурите и т. н. Сигурно звучи тъпо, но наистина със сигурност има поне десетина неща, за които не ти е оставало време през учебната година, прави ги сега. Ваканцията ще мине за нула време (винаги става така) и после само още една година, а 12 клас е изпълнен с мн емоции и напрежение, повярвай ми, няма да скучаеш. Успех и не се отчайвай:)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f71b8ef4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нaй- лесният, бърз и приятен нaчин зa зaпознaнствa с положителни хорa е дa си осиновиш кученце:). Ще си имaш едно приятелче, с което поне двa пъти нa ден ще излизaш нa рaзходкa. Тъй кaто не сипо спортa, можеш леко, бaвно дa тичaш с него, зa дa тичa и хaрчи енергия и то. В пaрк, грaдинкa aко го учиш нa рaзно номерцa, скоро и бързо ще събереш публикa от усмихнaти и симпaтични момичетa. Ще искaт дa го погaлят, ( хaхa, не се зaхлaсвaй, зa кучето говоря) ще питaт зa името му и т. н. и ти вече ще познaвaш няколко нови лицa, нa които следвaщият ден усмихнaт можеш дa кaжеш "здрaсти, кaк си". Едно куче ще промени животът ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker