Семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Семейството
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1154 пъти
Хей, за пръв път пиша тук. Искам да ви попитам за съвет. Момче съм на 14 години от София и имам по малък брат на 3 години. От няколко дни слушам наще как щяли да се развеждат и че тате щял да се изнася. Лично на мен ми е много неприятно това но не мога да направя нищо а във вкъщи постоянно се вика и си стоя в стаята а през деня съм навън. Може ли някой да ми даде съвет или някой който е минал през това да ми каже какво да очаквам какво всъщност е чувството. Не знам дали е временно или не и дали наистина ще го направят и затова искам да питам тук.

Ще съм ви много благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: fd086f2b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз минах през това преди две години - нашите се разведоха. Бях на 13 и с брат ми решихме да останем при баща ни, тоест че и ти ще имаш възможност да избереш къде да живееш, ако и двамата ти родители по принцип могат да издържат дете(защото понякога просто зависи и от финансова възможност. ). За малкия най-вероятно ще остане при майка си, но също не е сигурно. Родителите ти могат да минават през криза или нещата наистина да загрубеят. Но се съгласи - те са възрастни хора и ти не можеш да им се месиш. Изчакай да видищ какво ще покаже времето, но няма да бъдеш "взет" насила. Ако искаш поговори с тях сериозно и им кажи как се чувстваш. Ако се разведат все пак - НЕдей да се отчайваш. Много деца сме така и смея да кажа, че водя един нормален живот. Виждам майка си често, (и ти ще имаш право да виждаш втория си родител, ако е в града и имаш желанието де). Та не се притеснявай - остави нещата да се случат и се фокусирай върху позитивното. :)
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: cb7b72522d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aко се рaзведaт, едно от нещaтa, които ще се променят е, че вече нямa дa ги слушaте кaк се кaрaт.
Ще живеят поотделно, a вие с брaт ти ще посещaвaте бaщa ти зa уикендите или кaкто се рaзберете.
По- вaжното е дa знaеш, че кaрaниците им и евентуaлният рaзвод нямaт и нямa дa имaт нищо общо с теб. Обичтa и грижите към теб ще същите, a вероятно и повече, тъй- кaто обикновено в тaкивa случaи родителите се стaрят дa зaпълнят дупкaтa от липсaтa нa другият в моментa.
Хм... не знaм кaк ще ти прозвучи, но искaш ли дa пробвaш нещичко. Следвaщият път кaто се скaрaт, влез в стaятa при тях и с мaксимaлно спокоен, но aвторитетен тон им кaжи, че очaквaш дa зaпочнaт дa се държaт кaто възрaстни и, че всичко, което може дa се изкрещи, също може дa се кaже с нормaлен тон. Освен товa им кaжи, че също очaквaш дa си понaстъпят мaлко егото и дa помислят зa по- вaжното- децaтa, които сa създaли, че с рaзумен рaзговор може би могaт дa стигнaт до компромисен вaриaнт, който дa е полезен зa всички. След товa се обърни и излез! Некa се почувствaт зaсрaмени и леко смъмрени от теб. Нaдявaм се товa дa ги отрезви и дa преосмислят нещaтa. По- късно попитaй, имaш прaво дa знaеш, aко трябвa им бъди aрбитър и им предложи временно дa се рaзделят и дa обмислят йещaтa нa спокойствие. Дръж се кaто възрaстен с aвторитет и сигурност. Aко някой от тях ти кaже дa не се месиш, не се смущaвaй, a спокойно кaжи, че си чaст от товa семейство и сa длъжни дa се събрaзят с товa. И то си е тaкa. Вече не си мaлък, опитaй дa ги вкaрaш в прaвият път, или поне дa коригирaт тонa у домa и вместо дa се кaрaт, дa помислят и поговорят с теб, зa дa обсъдите кaкво следвa от тaм нaсетне.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a62d720cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честно казано при мен се случва почти същото. Аз имам малка сестричка. Наште почти всяка вечер вдигат ужасни скандали за най-малкото. С моята сестра винаги си седим в нашата стая, а тя дори се разплаква, като пита дали наште наистиа ще се разделят. Това се случва от близо година и досега нищо не е станало. Не съм сигурна какъв съвет да ти дам, но каквото и да се случи гледай напред.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb3b8a0126
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз съм момиче на 15. Много добре знам какво е чувството и моите родители се карат доста често, ако не и всеки ден. Понякога за незначителни неща, друг път са си сериозни скандали, страшно много ги обичам и ми става доста тъжно когато ги слушам и съм плакала много пъти заради тях. И те също мислеха да се развеждат, но до днес не са.
Зависи от проблемите, но тези караници ги има във всяко семейство. Ако е нещо доста сериозно биха се решили да се разделят иначе не. Надявам се и вашите просто се се карат и да си говорят така просто в момент на гняв. :*

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1a7b5706ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Поискай отговорите от тях! Кажи им, че за теб е важно да знаеш какво са решили и искаш ти да участваш в разговорите, когато става въпрос за теб!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3f6141cc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От няколко пъти временна раздяла, ще стане постоянна. Каквото и да стане, не се вкарвай в мисловни лабиринти и да не си посмял да се самообвиняваш. Подкрепяй и двамата си родители, не губи връзка с тях, дори и след време да си имат други семейства. Бъди упора при попечителя. Опитай се да говориш с тях, когато са спокойни (все ще има такъв момент), и кажи спокойно как би се отразила раздялата на теб и брат ти. Ако проблемите са по-сериозни обаче, да се задържат заради вас, ше е по-зле. Каквото и да стане, останете си близки. Моите се разведоха в 4-ти клас и сега с майка ми не се понасяме, разкарах гаджето й (съжалявам наистина за това) и баща ми ме изостави след известно време (като си има съпруга и малък доведен син). И не е края на света. Самите чувства, които преливат в теб ще те направят разумен, логичен човек. Ще се научиш да поглеждаш нещата от друг ъгъл. Всичко най-хубаво!
Alexia

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f254ae20b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти..

Съжелявам да чуя това за вашите, но ако не могат да жиеят заедно, по добре са разделени. Не се чувствай кофти, каквото и да се случи- ти си имаш баща и майка. Някои семейства преминават през много кризи и понякога са по-добре разделени, понеже натоварват така и децата. Дано вашите се сдобрят, но не се чувствай кофти- няма какво да направиш. Аз загубих баща си, когато бях на 7.. Чувствай се щастлив, че имаш двама здрави родители, дори и ако евентуално те са разделени. Завиждам ти, не се чувствай зле

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker