Не мога да издържам този музикален тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да издържам този музикален тормоз
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2063 пъти
Здравейте. Момиче на 17 години съм. Живея с родителите си под наем на квартира. От 3 години сме в този апартамент и вече не мога да издържам музикалния тормоз за който сега ще ви обясня. Живеем в блок, а отсреща е циганската махала. Не сме мислили при местенето ни, защото в предната квартира станаха големи проблеми с роднини и искахме да се махнем където и да е по-бързо. Циганите никога не са ни правили проблеми, в квартала е хубаво, чисто, има си и доста богати българи, заради добрия въздух тук. Не можем да сменим жилището, защото първо че имаме много вещи, а нашите вече нямат особено сили за местене, а и гледахме обяви и цените са ужасно високи, а не искаме да сменяме квартала, защото тук са работните места на родителите ми и моето училище. Моята стая се пада от страната на циганската махала, а на родителите ми стаята от другата страна. Искам да ви кажа, че съм подложена на ужасен тормоз и така от 3 години цяло лято, а понякога и зимата. Някъде навътре в махалата има дискотека или нещо като открито заведение, но нито знам адрес, нито се вижда, нито като съм го търсила съм успявала да го намеря. Надуват музиката към 12 на обед и целия ден яко чалга и имат и микрофони и поздрав постоянно за този и онзи и после се продължава вечерта с жива музика и свършват в 6 сутринта и така наново и наново. Проблемът е, че се чува дори на затворени прозорци, дори с тапи в ушите. Толкова е силно, че все едно ми пеят вътре в стаята, сън не ме хваща, а ако успея да заспя поне замалко се събуждам ужасно изморена и непродуктивна. Хиляди пъти аз и съседи сме викали полиция, понякога ми казват, че без адрес не могат да го намерят и, че циганската махала е обширно понятие, друг път отиват и те спират за 20 минути и като полицията си тръгне пак се започва. Не мога да издържам повече. Не мога да спя при родителите си, защото са на спалня, а и стаята е супер малка, а пък няма и как да се разменим, защото имам само едно легло, което е тясно. Казват ми да игнорирам шума и да спя, но не става, прекалено е силно, дори на знам самите хора там в това заведение как издържат. Не знам как да постъпя повече, честно. Сега е 5 следобед и музиката е на 6 отново и те не пускат нормални песни поп фолк, а мазни кючеци и който хване микрофона пее и вика и свирка с уста. Помогнете ми, вече съм недоспала от седмица, нито през деня мога да спя, нито през нощта. Не е пък и оферта да спя цял ден в стаята на нашите, защото после цяла нощ пак ще бодувам и на другия ден пак ще спя и няма да има кога да изляза или да свърша някаква работа полезна. Вие как бихте постъпили на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: c571d9cdff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление явно ще трябва да решиш проблема при теб, щом полицията не желае да им спре нощната музика в заведението.

Зависи доста каква е акустиката в стаята - ако имаш повече неща в стаята, които могат да поемат звука (големи неща като дивани, фотьойли, гардероб, бюро и др. ) може да ги разместиш така, че да се явяват като преграда пред звука. Дебел килим също помага да не кънти стаята (т. е. да не се усилва допълнително звука). Дебелите завеси също могат да помогнат доста да спрат звука отвън. Ако имаш тераса, която не е остъклена, помоли вашите и говорете със собственика на квартирата дали не може да се остъкли. Общо-взето това се сещам, проблемът ти не е приятен. От друга страна ако един ден заживееш в студентско общежитие, ще ти е много по-лесно. И аз съм израснал до циганска махала и знам за какво става въпрос :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 55e62dd952
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Вие как бихте постъпили на мое място? " - в много трудна ситуация си, съжалявам те. И аз съм в подобен тормоз, но не от циганска музика, а от воя на джамия, чиито говорители са насочени към блока ни. Не знам кое е по гадно, да слушаш кючеци или виене на турски молитви, но съм убеден, че това не е човешко. За съжаление, нищо не можеш да направиш, защото тези муцуни които се въртят вече 25 години в политиката, явно са продажни душици и заради властта са готови и народа си да погубят. Заради тях, се изнесе елита на България, всеки по интелигентен човек замина на запад(е и утайката от цигани и те отидоха да просят). Какво може да се направи, трябва да се въведе ред, със закон всякакъв шум на открито да бъде забранен, независимо дали е музика, виене на джамия, шумна строителна работа и т. н.. Вече имаш право да гласуваш и помисли за кого гласуваш. При първият си мандат, Бойко обеща да спре воя от джамиите и затова много българи му повярваха и гласуваха за него, но той излъга и ни предаде. Ако има и други от блока ви, които са потърпевши, напишете колективна жалба до вътрешният министър, в която да настоявате полицията по често да пребивава в този шумен квартал, друго не можете да сторите. А ако Бойко не вземе мерки, мислете как и за кого гласувате. Гласувате за мошеници, а очаквате ред в държавата!? Това са несъвместими неща. Дано скоро ти спре тормоза. Усещам, че държавата умишлено прогонва младите хора, тук ще останат само цигани и турци. Жалко за хубавата ни природа.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2abb320644
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е за смях, ама се смях как го обясняваш... гадна работа е тва. Ужас направо! Значи от опит знам, че викнеш ли полиция първи път, им правят протокол. Ако не престанат и се наложи същата вечер полиция пак да ходи-акт в размер около 500лв май беше. Другия път, като ти поискат адрес, дай на вашия блок и им кажи, че по музиката ще ги открият. Мен един път така ме откриха. Беше ми първия и последния купон у нас на РД ми. Друг вариант е да се уговорите ти и комшиите, които страдат от същия шум и направо да идете на място да се разправяте. Или направете подписка в квартала ви. Можеш да провериш в общината дали могат да ги принудят да спрат с подписката и колко подписа ти трябват. Също така можете и жалби да подавате до скъсване вие и комшиите ви. И последното, което се сещам е звукоизолация в стаята ти, но мисля, че е скъпо, но пък не ти пречи да се обадиш в някоя строителна фирма и да попиташ колко аджаба струва тоя кеф.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3e66414531
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най ми е странно, че не можеш да откриеш това ясто! Ми като почне да дъни музика, следвай ушите си! А и когато е спирала, явно полицията ги е откривала и "без адрес".

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d41ce18c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто се примири със положението - това е България
(държавата на престъпниците)

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ba8046339b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Влизаш в сайта на господари на ефира и подаваш сигнал като описваш проблема. Ако те не помогнат ги питай към коя институция да се обърнеш. Толкова мога да помогна аз. Успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f5700791a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много добре те разбирам. Баба ми живее близо до едно такова гето, та лятото не е за живот там. Цяла нощ кючеци, бой, пиянски викове... явно полицията не може, или не иска, да реши проблема трайно, за това подайте оплакване до общината. Предполагам целия блок, а сигурно и съседните блокове сте потърпевши, така че пуснете една подписка и я занесете в общината, пък дано вземат мерки. Другото са ти го казали преди мен, размести мебелите така, че поне малко да приглушават звука, купи си слушалки и поне през деня си слушай музиката, която ти харесва (като си със слушалки не би следвало да чуваш толкова силно чалгата от вън). Не знам, потърси в интернет дали има и други начини за шумоизолиране на помещение. И дано решиш проблема, че е ужасно. 1 нощ не спиш, 2-ра, 3-та... ама накрая почва да ти влияе и на нервите и на здравето като цяло. Луда работа!
Дано съм била полезна, че повярвай ми много добре знам за каква ужасия става дума!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ded1d4a6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Искренно те съжалявам. Моя съвет е да се оплачете съседите в някоя телевизия. Наскоро имаше такъв сигнал, за роми които тормозят цял квартал. За съжаление циганите са такива. Пиене, танци, купони и да събират пари от социалните.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 451c651b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Така е в Цигаландия, българите са подложени на тормоз и геноци д- финансов, икономически, социален, институционален, морален, физически, психически, шумов и т. н. Няма нищо да се промени, това е само началото, това си е европейска и американска политика спрямо Цигаландия.... Не ходи в махалата там ще ти видят сметката!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 45bbd34c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам те. И аз съм в подобно положение. В началото се смеех на просташката 'музика' обаче бързо ми писна да слушам долни кючеци от 6 след обяд до 12 през нощта и то не само лятото, а цялата година.

Не знам много какъв съвет да дам, чувствах се скапана почти всеки ден преди училище, родителите ми сложиха дограма и шумоизолация като за звукозаписно студио (много сериозно звукоизолиране, и без това съм музикант) и помогна, обаче като отворим прозорец?

Идеята с Господари на ефира може да помогне btw.
Късмет ;)

Hellraiser

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker