Страх от шофиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от шофиране
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2008 пъти
Момиче 17 г.
Всички около мен нямат търпение да шофират, да си вземат книжките.. А аз умирам от страх като си помисля за каране на кола. Мисълта, че трябва да се разминавам по тесни улици с други коли, че трябва да паркирам, да нося отговорност и т. н много ме стресира. Една част от мен иска да съм уверена и да карам без притеснения, но страхът е много повече и не знам какво да правя.. Някой да има или да е имал такъв проблем?? Какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0cb56ca76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единственото решение на проблеми като твоя е да се сблъскаш с тях. Например ако имаш страх от високо, скачаш с бънджи, ако те е страх от вода - учиш се да плуваш, а ако те е страх от паяци, правиш терапия с паяци.
Твоят страх от шофиране има и нещо общо с културата у нас. У нас жените редовно от малки ни набиват в главите, че жените не могат да карат. Съответно майките ни не могат да карат, а баща ти те е карал винаги, ти си пътник, обект, разкарван напред-назад от мъжете шофьори.
Истината е обаче, че жените караме по-добре от мъжете, не пречиняваме тежки ПТПта почти и рядко сме нарушители.
За теб е важно да караш кола като млада жена в 21 век, защото от теб и на работа, и като майка ще се очаква да караш. На колко години ще се пенсионира твоето поколение - на 70 и нагоре, ще живеете средно над 90 години - ами ти 70 години ли искаш да си пътник или ще поемеш волана в свои ръце?
Иначе кой прави големите катастрофи с 200 км. в час - мъжете.
Ти избираш, но и всъщност нямаш право на избор - днес е част от образованието на всеки човек, включително на жените, да имат книжка и работодателите го очакват от теб

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 58caadfa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Истината е обаче, че жените караме по-добре от мъжете, не пречиняваме тежки ПТПта почти и рядко сме нарушители. "

Хаха, голям виц. Сигурно затова когато видя кола, която се движи по тракетория против всяка логика (примерно от лента в друга и пак в първата или направо върху линията) в 99% се оказва жена. Или ако продължава да стои на зелен светофар, или ако не реагира на стоповете на предния, или ако кара с 30 км/ч под разрешената скорост, пак 99% е жена.

А любимото ми е, когато някоя жена трябва да паркира - обикновено слиза от колата и моли някой минувач мъж да и паркира колата или направо си паркира напречно, ако я досрами да моли някого. Нищо, че после още трима не могат да паркират от нея или че пешеходците трябва да слизат на пътя, за да я заобиколят.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b8757b8be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 - а тъпите катастрофи с 20 км/h кой ги прави? Ако господ беше решил че трябва да шофирате нямаше да раждате деца. Една жена и трябва 3 пъти повече време зад волана за да постигне резултатите на един мъж. Същото е и с обноските при 90% от мъжете. Авторке който го е страх от гората не ходи в нея. В Бг има една мания станеш ли на 18 години вече книжки коли - демек луда работа и предпоставки за инциденти. Вземи книжка като си готова да носиш отговорност :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1292460e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На първо време едва ли имаш нужда от кола или книжка.
Аз пък изпитвам ужас от дълбоки водоеми и познай какво - ами просто не се завирам по езера, язовири и морета.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 002db08c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 - спри да тикаш хората към някаква бездна. Ако момичето няма вътрешното спокойствие, желание и необходимост от това да е шофьорка, е свободна да решава за себе си. Омръзнало ми е от стереотипи, станеш на 17 и лапетиите трепкат да стават шофьорчета. Заприличахме тука на стадо. И никъде не е написан закон "всеки млад човек е длъжен да има книжка". Това, че някои работят на места, където са третирани като общи работници за всичко и трябва да търчат с колите, не обединява всичко живо в едно. А това дали жените или мъжете са по-добри шофьори, айде не го отваряй на дискусия ако обичаш.

ж24

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 919e182df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами и аз съм като теб. Всички около мен взеха книжки, уж все викаха, че не могат да карат, една листовка не са решили, пък вече идват с колата на училище. И аз искам да шофирам, не защото все едно вече е модерно, а и си е по-удобно като имаш кола, не се блъскаш в градския транспорт, не чакаш на другите и т. н. Но много ме е страх, почнах постепенно да се уча на един път дето не минават коли, обаче веднъж както си карах и излезе един мотор и аз се изплаших супер много, натиснах спирачката и дотам :Д просто знам, че като почна курсове, инструктура няма да ме изтърпи, а мисълта, че ще се разминавам с други коли... ужас направо. Но ти препоръчвам да не бързаш. По-скоро намери някое място дето не е натоварено движението, някой селски път или каквото и да е спокойно място и започни да се учиш постепенно. Не е казано, че след година трябва да имаш задължително книжка. Аз например ще изчакам да завърша и тогава да ги карам курсовете, ако не съм се отказала. Отговорност е да се кара кола и не е за всички. Винаги трябва да имаш наум, че носиш отговорност не само за твоя живот и ако сгафиш нещо не е на добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 631adef720
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е вид фобия ако се обърнеш към психолог ще ти помогне

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d1489be9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Понякога се появява притеснение и при мен, но натрупания опит помага, смисъл откъм увереност. Не знайно защо понякога и при мен се появява. Може би понеже преди да взема първата кола, карах известно време в голям европейски град и там за млад шофьор си беше стрес. А иначе след като взехме книжките и после колите, всеки се притеснява да не сгреши, сега да не я угаси за да не му се смеят едно друго, как ще потегли, всеки те гледа. Важното, което разбрах за мен е, че ми харесва, просто ми харесва да карам и това пооправи работите, а с опита вече идва самоувереността едно друго, някои и друго "трикче" да направиш успоредно паркиране на баир или нещо друго, смятай отначало тия работи бяха абсурд. Аз помня, че всеки път преди да потегля от баир се притеснявах, сега не знам защо също е останала някаква наченка, но важен е опита и внимателното каране.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0cb56ca76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   n. 3, говориш пълни глупости! Господ като е създавал хората първо коли е нямало, и второ - да не мислиш, че Адам се е родил с кормило в ръката или се намираш в ОАЕ, където сериозно вярват, че шофирането пречи на детеродните органи на жената :)))) Откъде пък измисли другите „факти“ не знам, но ако са от Библията или Корана ги запази за себе си.
Ами ще ви разочароваме - не караме с онази си работа за разлика може би от мъжете, които под влияние на тестостерона си сте най-големите убийци и на пътя, и извън него.
Не смятам, че тласкам Авторката си към „бездна“, а вие сами сте в бездната, защото сте се пречупили пред трудностите и предизвикателствата в живота, намирайки си хиляди оправдания вместо да се заемете с нещата
Дано Авторката да не е такъв човек и активно се пребори със страха си - не става дума тук само за шофиране, а за принципи в живота - или си активната страна в него, или си пътника. Средно положение няма, а който твърди, че в живота не трябвало книжка и да умееш да караш кола, просто се самозалъгва, защото сам не може да се пребори със слабостите си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0cb56ca76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   n2, пълни глупости говориш. Първите две явления са заради неопитността на повечето жени-шофьорки, това е защото тепърва у нас жените почват да карат, а третото никога няма да се случи - жената по-скоро ще отиде на платен паркинг, хем да ѝ е сиругна колата, отколкото да си рискува ламарините, за да паркира на тротоара или върху някоя пешеходна пътека, което пък е мъжки патент както и паркирането на места за Инвалиди - може би с право паркират големите мъже с Гоооооолемите коли там - за тях са правени тези места
Колкото до скоростта - ако гледаше знаците, щеше да знаеш, че жените обикновено караме точно с позволената скорост или 5 км отгоре, но ако караш 80 км. градско при позволени 50 км. е съвсем реално да ти се струва ниска скоростта на умните хора.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dbfabf9ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Днес приятелят ми се пробва да ме научи поне малко. Голям страх, голямо нещо. Успях да тръгна, но имам едно такова усещане, че никога няма да свикна да карам подобно нещо. Умирах си от страх, а карах на първа на един стадион, където няма нищо.. Не знам.. Не мисля, че ще тръгна за курсовете, те хората няма да ме изтърпят, пък и какъвто съм характер като ми повишът тон и ще ревна от стрес и притеснение.. Благодаря за отговорите Ви.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7290c5c9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не смятам, че е нужно веднага да се хвърлиш да взимаш книжка, само защото другите го правят.
Имаш време да го направиш и по-натам, но все пак е добре да го направиш в един момент. Шофирането става все по-голяма необходимост в наше време.
Въобще не слушай хората, които категоризират шофьорите на мъже и жени. Това просто е крайно несериозно. Всеки човек си има индивидуални качества, характер, култура. Огромно значение играе опитът - колкото повече практикуваш, толкова по-добър ставаш. В началото всичко изглежда по-сложно, дори разминаването в малки улички. Но с времето става все по-лесно, започваш да правиш нещата механично :) Важното е да внимаваш и да пазиш максимално себе си и другите. Никой не се е родил научен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1a51ea5cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз изкарах книжка, и шофирам сравнително добре. Или поне не съм допускал тежки ПТП. И въпреки това ме е страх да шофирам и не искам да нося отговорност.
Но това трябва да се преодолее.
Съветвам те запиши се на курсове, но трябва да намериш някой доброчовечен инструктор, които да те успокоява в напрегнати моменти. Моят инструктор ми викаше и аз блокирвах. После ако все още те е страх, можеш да започнеш да караш на някое по - спокойно място. Например нощем или извън града. С времето шофирането се научава и вярвам, че ще станеш по - уверена.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f6edc3cebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не се притеснявай ! Ще видиш че ще ти бъде много приятно да шофираш спри да се панираш аз съм на 14 години от 1-2 години карам по 1-2 км на ден и свикнах въобще нищо не ми прави впечатление просто е отпусни не се стресирай допълнително и се научи да тръгваш първо после как да превключваш на други скорости споко всеки човек има страхове и мен ме беше малко страх като теб но сега нямам търпение да покарам мъничко камоли да взема книжка :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6f96623f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ам като покараш малко ще ти стане по-спокойно

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker