Помощ, моля - искам куче, а нашите не дават! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помощ, моля - искам куче, а нашите не дават!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1727 пъти
Здравейте. Ще започна с това, че съм момиче на 14 (по-точно след 1 месец ще ги навърша). "Проблема" ми е това, че искам куче а нашите не ми дават. Смятат, че не съм способна да го гледам абсолютно сама. Хора, честно, готова съм на всичко за да го получа, ще направя каквото трябва, ще стана отличничка(ако е от значение, досега не съм завършвала годината с по-малко от 5), ще върша домакинска работа, колкото и да е смешно направила съм си списък със задачите ми за деня, докато нашите са на работа. Смятам, че съм достатъчно отговорна, за да отгледам едно куче, което по-скоро ще ми е детенце не куче :D Преди време си го бях поискала за Коледа, баща ми се беше навил, но естествено колкото за пред мен, както и да е бях малка явно е, че е успял да ме залъже и да ме откаже :D Мислила съм за бъдещето си, искам да уча стоматология най-вероятно, там имаме приятели с вила с огромен двор, така че след 5 години мога да взема кученцето с мен там.. Избрала съм си мини чихуахуа, с къси косми е, така че поне тази грижа ми отпада :D
Мама казва, че и прилича на зайче, но си сладко кученцето :) Много съм чела за грижите-разходка, хранене, ветеринар, ваксини, грижа за хигиената, почистване и т. н., готова съм да поема абсолютно всяка грижа, дори сама ще си събера парите за него. От малък град съм, училището ми е точно на 4 минути път, засичала съм :) така че ставам попринцип 7 часа, но нищо не ми пречи да стана 6:30 да изведа сладура навън за половин час. Разноските за храна пак аз ги поемам с джобните си, на седмица ми се събират около 20 лева. Имам способността да си го отгледам кученцето, ще го възпитам, а докато свикне то се е видяло, че аз трябва да търча с парцала след него, ха ще забавна гледка :D Според написаното способна ли съм да го отгледам сама и също така как да убедя нашите за кученце? Малко дълго се получи, ако имам правописни или пунктуационни грешки моля за извинение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: a975726e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, разбирам желанието ти, но ти не живееш сама, а си в един дом и материално зависима от родителите си и не можеш да взимаш такива решения сама. Освен това не бързай с обещанията, защото хората няма как да те вземат насериозно. Ти като обещаваш, че от 4ка например ще станеш Отличничка няма как това да е сериозно - то е и невъзможно понякога, защото не всичко зависи от твоите усилия. Така както раздаваш кухи обещания, така и хората не ти вярват за действителните ти намерения - да се грижиш за кучето. Не е и въпрос на заслужаване на нещо или не. Кучето е същество, то не е предмет, който можеш да върнеш в магазина или да подариш като не ти се занимава вече. Не е и детенце! Кучето си е куче, ЖИВОТНО, което е напълно зависимо от теб. Лошото е, че и повечето кучета миришат най-малкото като се намокрят, а и е несериозно, че ти си щяла да го храниш - ти не печелиш свои пари, дори стипендия за успех не взимаш - пак майка ти и баща ти ще го хранят, а и кой ще го гледа като сте на почивка? Нима няма достатачно безпризорни животни навън?
Малко ми се струва, че е и вид краприз при теб - ако често имаш капризи, искаш неща и после ти спада интересът, то хората може би очакват това и при кучето да се случи. Не знам, но родителите ти имат своите си причини - питай ги директно защо не разрешават и не мрънкай, не се карай, а ги изслушай веднъж

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d6cf458704
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един съвет от родител: – дай им да прочетат написаното от теб в този сайт и ако не се трогнат (като мен), значи шансовете са ти нулеви. Когато моята дъщеря ми поиска куче, аз седнах до нея и съвсем спокойно и обясних какво се очаква от нея при отглеждането и разходките му, и тя се отказа, но пък си взе коте, че не трябвало да го разхожда сутрин преди училище

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6829efc95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кучетата по принцип лаят, а тази порода го прави най - много. Разбирам желанието ти, но щом родителите ти не искат, значи не харесват кучета. Не може да им го натрапваш, защото рано или късно ще си намерят повод да до махнат - препикаване, лаене, нахапани мебели и вещи, оплаквания от съседи, бълхи... Улични кучета колкото щеш - играй си с тях! А като пораснеш и станеш самостоятелна тогава можеш да правиш каквото си искаш. Тъкмо ще си по - зряла и по -отговорна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: af42fb7f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката до Н1: това при мен не е само каприз, от малка си го искам.. а относно това за почивката-има кой да го гледа. Но благодаря за мнението, ще поговоря с родителите си и ще разбера причината :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2f2d1d20c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Доколкото разбрах си напълно отговорна за домашен любимец. Кажи на родителите ти точно това, което написа. Най-вероятно ще се съгласят. Ако пък са като моите трябва да се постараеш повече. Покажи им добрата старана на кучетата. В Чудеса. нет има една статия. Виж я.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: af42fb7f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До Н5 от авторката: благодаря ти много за съвета, ще проверя статията. Колкото до разговора днес говорих с майка ми и тя каза, че не взема тя решенията у дома и трябвало да говоря с баща си. Той е имал куче преди, така че може и да успея да го убедя :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: e443e8da1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! На 13г. съм и съм момиче. Искам куче, но нашите не ми позволяват причините са следните: Брат беше опериран от кучешка тения и едвам го спасиха, мислят, че съм безодговорна и няма да се грижа за него, освен това не обичат да лае... по-точно майка ми не иска, ама баща ми е имал куче преди-и то не веднъж... така, че ще е лесно да го дообедя него, ама с мама какво да правя, освен това майка ми е бременна!!! Кажете ми какво да правя! Много искам куче

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cb9597de0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Виждам, че темата е стара, но ще я използвам за да отговоря на всички, 12-13-14 годишни, които искат куче и обещават, че ще се грижат за него. Милички, аз имам куче и знаете ли, дори нямате представа колко скъпо и отговорно е да го гледаш. Всички обещавате, че ще го храните, разхождате и т.н., а правите ли си сметка колко пари се дават за ветеринари? И това без дори кученцето да е болно. Просто се слагат неща като ваксини, дават се таблетки за обезпаразитяване, купуват се каишки против бълхи... и накрая се оказва, че няколко стотин лева годишно са отишли само там. Знаете ли, че само капките против кучешки грип ми струваха близо 50 лева? Отделно кучешката храна, защото за да е здраво кучето ви не може да яде от вашето ядене. Та всеки ден са си поне няколко лева, зависи от големината на кучето. Моята е 5 кг и минава с половин консерва и малко гранулки, ама ако искате голямо куче, 2-3 консерви на ден си му трябват. Та не е само до разходките и храненето, трябват и доста пари. И ако вашите са материално притеснени, ами нормално е да не могат да отделят пари и за ходене по ветеринари, кучешка храна, таблетки за обезпаразитяване, ваксини и т.н. А не искате кученцето ви да се разболее сериозно, нали? Нито да ви зарази с глисти, тении и т.н. Така, че няма как да се мине без това. Не искам да ви разочаровам, но ми се е случвало да оставя на ветеринарката и над 70 лева за ходене. Преглед, плюс ваксина, плюс още 1-2 неща и си до там. А забравих и за чипирането и за данъците. По закон всяко домашно куче трябва да има паспорт, в които се вписват ваксините, кога е обезпаразитявано и т.н., да е чипирано, ако случайно се загуби по чипа ще могат да ви го върнат и да му се плаща данък. Значи още пари... та ако си мислите, че можете ей така да извадите няколко стотин лева годишно и то при положение, че няма непредвидени ситуации, най-вероятно родителите ви си правят и тази сметка. Това си е живо същество! Не е плюшена играчка. То боледува, нуждае се от храна, от грижи и т.н. Да имаш куче си е почти като да имаш бебе. Особено първата година, когато му се правят първите ваксини, коремчето му е много чувствително и е изключено да яде неща различни от неговата храна и се приучава на хигиенни навици.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker