Едно отчаяно момиче (говорен дефект) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Едно отчаяно момиче (говорен дефект)
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2833 пъти
Здравейте, пише ви едно отчаяно момиче на 17 години, което иска да води нормален живот, което иска да бъде разбрано от околните във всеки смисъл на думата. Аз имам един много сериозен проблем, а именно говорен дефект. Не мога да произнасям думи с р, щ, ш, ж, в, ф, ч... Забелязах че когато съм със семейството ми и съм по отпусната някои думи си ги казвам нормално без да фъфля, но ако съм сред непознати от притеснение положението става още по зле и нищо не ми се разбира. До миналата седмица бях напълно отчаяна, че цял живот ще съм с този проблем, няма да имам приятели, добра работа и така нататък мислех си че няма решение. После разбрах че с логопед, проблема може да се реши, дори и на моята възраст. Също прочетох и как като говориш по 30 минути на ден с парче коркова тапа между зъбите дикцията ти става ясна и проблема изчезва. Та искам да попитам някой пробвал ли е този метод и има ли ефект? Не мога да разбера, как една коркова тапа ще ми помогне да говоря по ясно? Изобщо има ли хора тук, които също имат подобен проблем? Или такива ккоито вече са го решили? И също как един логопед може да ме "научи да говоря"? Какви са упражненията които ви кара да правите? А за тези които си говорят нормално, прекалено ли е отблъскващо когато говорите с такива хора като мен? Моля ви ако нямате отговор на другите ми въпроси, чисто индивидуално да отговорите на последния ми въпрос. - едно отчаяно момиче

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 79542fa961
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на лекар може да имаш 3 та сливица отиди докато е рано успех ти желая

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 34db9151d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай филма The King’s Speech и задължително потърси логопед. Аз като малка не можех да казвам „Р“ и с логопед се оправих лесно и занимателно като ме караше да говоря думи с този звук и ми показваше картинки, но и нагледно как се изговаря звука.
При теб проблемът е, че и трудно ти се разбира сигурно - не е само говорният дефект. Не можеш да работиш в сферите на услугите, работа с клиенти като цяло, защото непознати не могат да те разбират. Мен лично ме дразни, когато някой не може да говори ясно, защото ме заболява главата. Ако те познава човек е ОК, ще се е настроил, но за непознатите сигурно общуването с теб е мъчение. Не разбирам, защо се бавиш с търсенето на логопед?
Забрави за тапи и глупости - най-много ще се задавиш, но така не се учи да говори човек правилно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5c36c28501
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз като по-малка не можех да казвам ''с''. Ходих на логопед и всичко се оправи. Отиди и ти, ще ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3c8d13d5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Логопед едно на ръка, но не ти ли е интересно защо притеснителните ситуации усилват дефекта? Явно доста от дефекта е на психологическа основа, а това трябва да можеш да го оправиш със себеопознаване.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5f79f2558e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това с корковата тапа ми се струва неефективно.

Проблемът ти идва от притеснението и след това се създава напрежение и скованост в мускулите на лицето ти, и от там звучиш така.

По-добре търси по интернет на английски видео и уроци свързани с actor - relaxation technique; voice production.

Съветвам те да разгледаш http://www.uiowa.edu/voice-academy/

Ето и някои упражнения тук https://beinginvoice.files.wordpress.com/2008/04/rehearsal-and-performance-preparation-part-ii.pdf

Ако имаш приятели, които се занимават с актьорско майсторство, биха могли да ти помогнат.

Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 95c6f08714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отиди на логопед ще ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: dc7dd6750d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е отблъскващо изобщо, човек не си избира приятелите заради дикцията им. Наистина, ако проблема остане, няма да можеш да работиш определени професии, изискващи интензивна комуникация с клиенти, но това е единствения проблем. Но тъй като теб те притеснява, потърси добър логопед.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c84f58f946
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много, много благодаря на всички за коментарите. Вдъхнахте ми надежда и определено ми помогнахте психически. Благодаря на 2 за филма, на 5 за сайтовете и на 7 че не дели хората на такива и онакива спрямо недостатъци им, в днешно време няма много такива хора като теб.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0f27432d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, занимавам се с актьорско майсторство от 3 години и мога да ти помогна поне по въпроса ти за корковата тапа. Коркова тапа се използва за постигане на по-ясна дикция и членоразделна реч. Изрязваш парченце 1смх1смх1см и го захапваш между предните си зъби. Започваш да говориш бавно и се стараеш всеки звук да може сам по себе си да бъде чут, без да завалваш думата. Говориш с тапата известно време (5-10 минути дневно). След като приключиш за деня и махнеш тапата, сама ще забележиш, че говориш маалко по-ясно, отколкото преди да я сложиш. Повтаряй това за може би месец-два и ще имаш подобрение. Избери си думи, в които има натрупване на проблемните звукове. Може и скороговорки, които по принцип ти оплитат езика, за да се стараеш възможно най-много да кажеш всеки звук ясно (Петър плет плете и така нататък, има много). И това е за тапата като цяло, ако искаш - опитай, на мен много ми помогна - преди говорех страшно бързо и в бързината завалвах някои звукове, сега положението е доста по-добро. :) Това е от мен, надявам се да съм помогнала. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c84f58f946
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря ти, ще пробвам. Ако не стане вече, ще потърся логопед. След около месец ще пиша тук дали има някакъв напредък.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4013c9822e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А аз пък смятам, че говорните дефекти са нещо интересно и изобщо не ги намирам за отблъскващи, а даже напротив - за приятни. Опитай всичко, което би могло да ти помогне (аз лично за съжаление нямам съвет) и задължително отиди при логопед! Дори и нищо да не помогне, недей да се отчайваш! Знай, че никой не би те упрекнал, нагрубил или пренебрегнал, заради такова нещо... сега може и да ти се случва, може и да ти се е случвало преди, но това е защото децата и особено тийнейджърите са жестоки... но знай, че в бъдеще няма да ти се налага да се притесняваш. Пожелавам ти много много много успех и дано се справиш! :)
Момче, също на 17.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker