Бременна на 18 - да го задържа ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бременна на 18 - да го задържа ли?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3822 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 и преди няколко дни разбрахме с приятеля ми, че съм бременна. Той е на 24 и иска да го задържим, но проблема е, че аз съм все още ученичка. Това е последната ми година и се страхувам, че ще проваля живота си и ще разочаровам родителите си. Той вече говори с неговите и те предлагат да помагат с каквото могат. По принцип искам дете, но не сега. Мисля, че ми е малко рано. Трудно ми е да реша, а няма с кого да се консултирам. Не знам дори колко е опасен аборта. А мойте родители няма да ме подкрепят и дори не знам дали няма да ме изгонят. Майка ми ще иска да направя аборт. Страхувам се, че ще завися само от приятеля ми и дори няма да успея да завърша. Аз дори нямам никакви доходи... а след това ще ми е трудно да си намеря работа без образование...
Много съм объркана....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 788c1218a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Детенцето ще го гледат бабите а ти ще учиш. Като порасне ще ходи на градина. А ти ще имаш цял живот пред себе си за кариери.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9700a1a2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има въпроси в живота на възрастните хора, по които не можеш и не трябва да се консултираш с други хора. Сексът с любимия човек е удоволствие, но за жената най-вече е и отговорност. Последиците са изцяло за теб, а обещанията на родителите на момчето не са от тежест, защото ти си забременяла от него - не от тях (надявам се) и трябва него да прецениш като баща - сериозен ли е, има ли доход и така нататък.
Положителното в случая е, че той поне е на възраст, на която сигурно има доход и стабилна работа щом си позволява да иска деца. Отделно ти си в последната година, можеш по време на бремеността да си ходиш на училище, а вторият срок задочно да завършиш и ако висшето не ти е приоритет - защо да нямаш деца. Всяко нещо си има положителни и отрицателни неща, а щом бащата е толкова стабилен човек и може да ви храни самостоятелно - супер.
За завършването и работата не се притеснявай - ти ще си завършиш, не си в 10 клас, а става дума за съвсем малко, ще ти съдействат училище и учители, а и ще имаш Средно образование - как така нямала образование? Това е образованието на повечето българи. Работа ще си намериш после не по-трудно от всяко младо момиче, но поне на 30 г. ще имаш отгледано дете, но не съм съгласна с 2, че ще правиш после цял живот кариера - ти избираш семейството, раждайки детето, което има своите предимства, но никога няма да направиш кариера някаква както и да можеш да завършиш висше образование в хубав университет и редовна форма на обучение, а и ще си по-възрастна като завършиш, но пък явно за теб кариерата не е била и по начало важна, защото ако беше така - нямаше да си бременна. Не всеки трябва да прави кариера. Ти се замисли кое е важно за ТЕБ, не за родителите ти и другите, а за ТЕБ самата и за бебето ако решиш да го задържиш.
Всичко сега зависи от твоето решение и приоритети в живота, но не бива тук никой да ти се меси в решението - каквото и да решиш се отказваш от нещо и си губещата. Lose-Lose ситуация, важно е ти да избереш по-малкото зло за теб, но специално страховете ти за незавършване на Средно са неоснователни.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4edd142a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Сигурна съм, че ако решиш да го задържиш и вашите ще ти помогнат, училището ще го заваршиш, а ако искаш висше образование-винаго може да учиш нещо задочно, то повечето учат нещо и след това работят нещо друго. Имам приятелка която забременя след бала и си роди, явно така я е устроивало.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c7362407af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да! Задръж детето, защото ако го премахнеш, не можеш да си сигурна за последиците. Може да се осакатиш и да не можеш после да родиш друго дете. Това че тези усложнения се случват рядко, не значи, че не може да се случи точно на теб.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3b647ec689
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На 18 години си вече, т. е. си пълнолетна жена и ти сама взимаш решенията за себе си. Това, че майка ти ще иска да правиш аборт, в никакъв случай не трябва да се отразява на това, което ти всъщност искаш. Забрави за това, че си малка, забрави за момент това, което те притеснява, относно мнението на всичи и си помисли ти какво искаш. Щом сега си забременяла и си на 18 години, това значи, че пре- спокойно можеш да си изкараш 12- ти клас, докато си бременна и изобщо няма да имаш никакви проблеми. После можеш да се запишеш да учиш задочно и всичко да се нареди. Както се казва- има ли желание, има и начин. Аборта ще те боли много повече, отколкото ако оставиш детето си, повярвай ми. Повечето жени казват, че съжаляват, че са направили аборт, но тези, които са оставили бебето никога не са изпитали съжаление. Избора си е твой, но сега, ако направиш аборта няма да съжаляваш, ще си мислиш, че си постъпила правилно, но като минат няколко години, ще започне да ти тежи, да си мислиш за детенцето, което е можело да имаш.
Отностно опастността от аборта- лекарите препоръчват, щом е първа бременност, да не се прави аборт, тъй като той, като всяка медицинска процедура крие макар и минимални рискове.
Детето е дар и човек трябва да го приеме като такъв! Ако ти мислиш, че то ще провали живота ти по някакъв начин, то това е огромна грешка, защото живота ти зависи изцяло от теб самата.
Желая ти успех и можеш да ни пишеш все пак, какво си решила, дано да е правилното решение за теб.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4b9efff015
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз самата съм бременна на 18 години и съм в 7 месец.... Гаджето ми е на 19 и има работа.. за 1 месец изкара 1000лв, работи 4 работи, за да може да сме подготвени! Ако знаеш какво удоволствие е да обикаляш по бебешките магазини и да си представяш малкото си детенце! Ние вече купихме количка, столче, шишенцата на бебето и най-вече леглото! Моят съвет е да задържиш бебето! Все пак то не е виновно

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 503346ecf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Циганките раждат на 16, ти не искаш на 18.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bde4707dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За какво да ражда дете, което ще бъде отгледано от бабите. Авторката няма да може да се наслади истински на детето си. То по-скоро ще и бъде като брат или сестра.
И стига с това задочно. Хубавите специалности като медицина или фармация са само редовно. Авторката ще завърши някоя икономика задочно и после най-вероятно ще е магазинерка цял живот, замисима от мъжа си, ако до тогава не са се оставили.
На 18 да се задомиш крие голям риск от развод на крехка възраст. И тогава ни семейство, ни работа, ни образование.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 66e0040061
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До номер 9: Казваш и да не се влияе от това какво казват другите, а после и казваш да роди детето... :Д И повярвай много хора съжаляват, че са родили деца. Решението си е на авторката. Ако смята, че не може да се грижи за детето да не го ражда. Аз например въобще не съм готов за дете и няма и да бъда скоро.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cda199ffcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   ЗАДРЪЖ ГО! Не си прави шеги със съдбата. Така една позната беше направила аборт и сега не може да има деца. Просто малко по-рано ще видиш смисъла на живота :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cc3f21d01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не прави Аборт нацията ни е пред изчезване А се пак ако направиш аборт си убиваш детето

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cc3f21d01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не прави Аборт нацията ни е пред изчезване А се пак ако направиш аборт си убиваш детето

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 34b6317f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм момиче на 20. И преди имах същия проблем. Но, направих аборт и това се оказа правилното решение. Сега съм вече 2 курс медицина, работя си спокойно, имам си приятел, излизам и по заведения и правя каквото си искам. Ако бях задържала детето нищо от това нямаше да го имам. И аз да се мъча и то. Няма смисъл. Сега, щях да съм съм без висше, без гадже и без свободно време, както и пари да гледам детето. Предишния ми приятел беше на 25. Уж, казваше, че ще помага, а на втората седмица си би камшика и ни вест, ни кост. Помощта на родителите е до време. И не бабите и дядовците трябва да ти гледат детето. То е твоя отговорност. Не тяхна. Забрави да учиш задочно. Никой няма да те вземе на работа после. Затова ти казвам, направи аборт и приключи проблема. Да не те интересуват моралните дилеми. А, относно безопасността и това да имаш още деца. Спокойно при мене си е всичко нормално в това отношение. Все пак си на 18, не 38, бързо ще се възстановиш. А, да. И още нещо. Не си длъжна с нищо на това общество, че да му вдигаш прираста.

Така, нека воят на форумните моралистки да започне сега.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 98cd38788d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Задръж го. Аборта е много тежко решение. Чувала съм за жени, които чак след като го направят разбират грешката и се сриват здравословно. Даже и психически.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6351a37713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз лично ако бях на твое място бих го махнала без да казвам на наще за нищо. приятеля ти ако те обича ще те подкрепи.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: db0d46b01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ано направиш аборт може никога повече да нямаш деца.
Вярно млада си, но помисли добре!
Много проблеми могат да дойдат след аборта.
По- сложни и скъпи от едно дете.
Не си го убивай!
Остави какво ти говорят другите и с дете пак можеш да учиш и да работиш.
Имаш майка и татко до себе си и те ще помагат.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5cad38a013
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторке, какво решение си взела? Как си? Минаха 4 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker