Как да накарам родителите ми да ме пускат до по късно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да накарам родителите ми да ме пускат до по късно?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 5532 пъти
Здравейте! Аз съм на 13 и живея в село и ми се иска да стоя поне до 10 с моята компания, аз съм нова в нея и всичките са с по 2-3 години по голями от мен. До преди 1 седмица ми даваха да сто до 10:30-11:00 и да си говорим но сега баща ми ми се обажда в 9 да се прибирам не разбирам какво му става. Всичките пушат но аз не и може би той си мисли че правим нередни неща и ми минава с оправданието че 9 било много късно. Моля ви ако знаете някакви начини да го накарам да ми има повече доверие и да му "промия мозъка" преносно казано моля споделете. Той ми има доверие но на последък не толкова а няма причина защото аз не съм го лъгала за важни неща никога!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: e921afd66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А знаеш ли колко много неща могат да ти се случат когато си навън докато е тъмно? На 13 си и искаш да стоиш до 22-23ч.? Баща ти е напълно прав и го подкрепям, не може някое 13 годишно МОМИЧЕ да стои до толкова късно с ''компанията'' си. Искаш да се правиш на готина пред тях ли? Няма смисъл просто, ако те харесват, ще те харесват дори и да стоиш 1-2 часа по-малко. Момиче си и то на 13, има педофили, пази Боже да ти се случи нещо такова, но няма кой да знае.
Аз съм момиче на 16 (скоро) и аз стоях до 23ч (дори и до по-късно, излизах без разрешения в 2 през нощта, щото ми беше кеф просто), но веднъж се случи нещо. Гаджето на братовчедка ми си купило нова кола, минава по главната и ми бибитка с колата (на мен беше ми писнало от толкова закачки на момчета, заговаряния, глупости), показвам му среден пръст и си продължавам нагоре. След няма и минута виждам, че същата кола идва пред мен и се стъписах. Бях готова да се бия (ходя на бокс) и още не е спрял колата, слезе набързо докато се осъзная беше пред мен (и аз дори не можех да видя лицето му, не реагирах изобщо кой е) и му забих един юмрук. Толкова силно го ударих, че просто не повярвах, че бях аз. Тръгнах да тичам нагоре и на другия ден ми казват, че това е бил той. Направо не бях на себе си. Бях му насинила скулата. Първото нещо, което ми мина през ума когато застана пред мен е че е някой пиян, ще ме завлече някъде, ще ме изнасили и ще ме захвърлих. Беше голямо преживяване, цялата треперех, не знаех какво се случва.
И ти казвам, че 15-16 годишните момчета мислят само и единствено за секс, още не са се осъзнали. Дано тези от твоята компания не са такива, но кой знае. ;)
Научих си урока, но по ужасен начин, научи го и ти, преди да се е случило нещо подобно :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 087e1e5c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз имах този проблем също, но вече не (е, наскоро ме хванаха че се занимавам с трева и ми забраняват напоследък да стоя до по-късно, но това е защото ги е грижа за мен). забелязах, че почнаха да ме пускат, когато запознах приятелите си с нашите. Тогава бях на 15, сега съм почти на 17. Не се притеснявай, има си време за всичко, ще почнат да те пускат по-нататък, защото ти тепърва си станала тийнейджърка и баща ти се притеснява да не тръгнеш по грешния път и да се забъркаш с пушене и пиене. Един съвет-обясни на баща ти, че не правиш нищо нередно и като се прибереш му разказвай неща, които сте правили заедно или за които сте си говорели-така се изгражда доверието. Но знай, че дадът ли ти отговорността да стоиш до по-късно, не трябва да ги разочароваш и да се поддаваш на това да пробваш наркотични вещества от малка. :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d5aa0e50c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Поговори с него. Щом те е пускал пак ще те пусне. Кажи му да ти даде шанс да му се докажеш и не го разочаровай!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e343cd856c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Единият начин е с открит диалог с родителите ти, обясняваш им как стоят нещата и това е. Другият начин е малко по-прикрит. Като ти се обадят да се прибираш ж 9, ти се прибира в 9:15-9:20 една седмица, после следващата в и половина и така, докато го направиш 11:00ч. Според мен пробвай по първия начин и ако не помогне, действай по втория. Има и вариант да им кажеш, че само ти се прибираш толкова рано и че приятелите ти се смеят.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cf7de86b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 1 знам че са загрижени за мен но то знае с кой излизам и къде се намирам и не се прибирам никога сама.
Момчетата от моята компания си харесват други момичета и са много добри като характери то е ясно че мислят за секс дори снощи отворихме такава откровена тема но те са загрижени за всвко едно момиче от компанията ни и се поткрепямр като семейство само казвам ;)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6a3b025688
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ти явно не се поставяш на мястото на родителите си. До 20-21, добре, още е светло, но 23 си е вече прекалено за 13-годишно МОМИЧЕ. След 10 вечерта е незаконно деца под 18-годишна възраст да бъдат без придружител, за това точно след това часово време дебнат всякакви педофили и изнасилвачи с болни мозъци, наркомани, побойници и прочее. Недей да се водиш по мозъка на компанията ти! Ясно е, че се имат са много яки след като пушат и стоят до късно, но това трябва ли да те кара да караш родителите ти да се пукат от притеснение по сред нощите, докато ти пушиш и се "забавляваш" и си застрашена на 70%?
Вразуми се малко и се замисли колко е рисковано да стоиш след 11 вечерта навън. И също така какво притеснение е за родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b23da3ac94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здрасти. Това не знам дали ще ти послужи като съвет, защото аз правех така през януари/февруари и честно да ти кажа сега мога да си стоя до колкото си поискам. Момиче на 17 съм.
Та нашите са разделени и живея с майка ми на село. Имаше една приятелка, с която стояхме до 3-4 сутринта и си говорехме. Да.. Имаше караници с майка ми и до бой се е стигало (тя ме биеше, а аз се изнервях и ударих юмрук на едно стъкло, все пак не се посяга на родител) ии така 2-3 пъти и накрая свикна.. Казах й - Ти ако ми имаш доверие ще ме пускаш до когато си искам. Да обаждай се да питаш с кой съм, какво правя, как съм, но толкова! Да, ти си още малка, но ако е тихо селото (като моето) и няма поводи за притеснение защо да не те пускат? Поговори с тях и успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cf7de86b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря номер 8 и нашите не живеят заедно. Към номер 7 няма да се заяждам но аз не пуша и не карам наще да ме пускат след 11 но в 9 баща ми да ми звъни и да казва да се прибирам при положение че ми има доверие не го разбирам. А и не живея в уживено село познавам всичики хора в него и те познават нашите и мен и никога не се прибирам сама винаги моля момчета да ме изпратат с моята приятелка защото живеем през няколко къщи. Извинявам се ако има правописни грешки.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 62ee5e852a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Тук отново виждам конфликта - мога да правя каквото си искам, защото съм достатъчно голяма и мисълта на родителите - тя е още малка и ако ние не я пазим тогава кой.
Да но позволиш ли им да те пазят до безкрайност, превърнеш ли се в доброто, послушно дете - Тогава ще имаш учестта на стайно цвете и не можеш да се подготвиш изцяло за живота - тъй като няма да се сблъскваш с трудности, няма да се налага да ги преодоляваш и няма да разбереш как да се справяш с тях. Да но с трудности рано или късно ще се сблъскаш и е по - добре да си свикнала да се бориш, да отстояваш своите желания, да се научиш да получаваш това което искаш.
Не казвам изцяло да пренебрегваш съветите на родителите си, те не ти мислят лошо. Но вместо да ги слушаш сляпо трябва да чуеш техните аргументи, да изложиш своите. И да прецениш, но ти да прецениш, а не те - какво трябва да направиш.
Седни с тях кажи им, че точно когато те викат да се прибираш е най - забавно и ти точно тогава не усещаш как минава времето. Кажи им че не смяташ, че нещо лошо ще се случи, оставайки час - два повече.
И ако те не те разберат - тогава когато баща ти звънне кажи му, че няма да се прибереш и ще останеш - още час - два. Кажи му ще се прибера в 23 часа - но се прибери когато си му казала. За да знае, че може да ти вярва.
Ако дойде на крака, прибери се, върви уж да спиш, после излез без да забележат. Ако не е възможно излизането ти. Тогава като знаеш че ще дойде в 21 часа - излез за малко от компанията и се върни когато той си тръгне.
Няма как щом се стига до там или ще направя каквото искам или ще се примеря и ще съм стайно цвете - оцелява по - силната воля. Но е силно желателно твоята воля да е по - силна. Инак няма начин да спрат да ти казват какво да правиш, да направиш каквото искаш - колкото и да порастваш, няма да те приемат за равна докато не започнеш да отстояваш желанията си.
Не слушай другите които казват - знаеш ли какво може да се случи след 21 часа на 13г. Тези неща могат да се случат дори да си на 25 в 13 часа. Застраховка никога няма.

Към коментиращите.
Педофили има много и не малко от тях са склони на действие. Само че педофилите не са някакви мистични нощни създания. Те са обикновени хора, играещи ролята на добрият чичко. Инак изнасилвачите отдавна са разбрани кой са и хората намират начин да се справят с тях, не само чрез съда, но и чрез саморазправа или отчуждаване.

Номер 1 - спри да биеш когото ти падне - че и това си има последствия.
Ето как може да се представи случката която описваш, от друга гледна точка.
Видях я, късно през нощта, не бях сигурна че е тя, затова натиснах клаксона, за да се обърне и да я видя по - добре. Тогава тя ми показа неприличен жест, спрях за да поговоря с нея и да я питам дали иска, да я откарам, но тя ме видя и без причина ме удари - дори ме насини. Не смятам това за правилно, трябва да се вземат мерки. Щях да го разкажа на братовчедка ти. Която ще реаргира остро спрямо теб. Щях да го спомена и пред родителите ѝ. Който вероятно щяха да се скарат с твоите родители и щеше да отнесеш конско. Порядъчен съм, инак можех да те намеря и да си го върна.
Така че номер 1 - мисли малко преди да действаш.
Ако на приятелят на братовчедка ти НЕ му се носи славата на известен изнасилвач - което едва ли е така. На твоята история, че той щял да те нападне е почти нищожно да повярват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a58f269325
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За авторката и за номер 5:
Има и друг начин. Вместо всеки ден да удължаваш времето по малко, може направо да си го удължиш. И аз бях преди така, 10-10 и половина най-късно трябваше да съм у нас. Един ден се прибрах в 12 и нещо, караха ми се. Втори път в 12 и половина, пак караници. Следващия път беше направо в 1 и нещо - дори баща ми се кара (а нашите са разведени, и попринцип не контактувам с него, а да ми се кара дори той - това вече беше сериозно). След това почнах около 12-12 и половина и вече нямаха проблем, докато най-накрая не стигнах до 1, 1 и половина - 2. И все пак трябва НАИСТИНА МНОГО да внимаваш. Нищо, че са ти дали до толкова късно, винаги гледай някой да те изпраща до вас, ама ВИНАГИ, и в най-краен случай, гледай да вървиш по светли и оживени улици и поне някакво оръжие. Като казвам оръжие, нямам предвид нож, а каквото и да е с което можеш да се защитаващ ако не дай Боже стане нещо. Аз използвам ключовете си като слагам кръглата част в дланта си, стискам юмрук и острата част застава между прътите ми. Нещо като бокс, но с ключове. И внимавай със захвата, за да не си счупиш пръстите. Това е от мен, дано да ти помогне. :)
Момиче - 16 г.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e1da6e8954
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Пхах аз съм момче на 22
когато бях на възраст между 15 17 години майка ми вика когато искаш се прибери.

само че първоначално излизах със сестра си
после й казват да се прибере в 9 часа а тя се прибира в 8 с което няма проблем
така ли и иначе е на 12

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 530b8ee47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз също съм на 13 и имам нова компания, които са с няколко години по - големи от мен! Първоначално родителите ми ми позволяваха да стоя до 21:30, а вече ми позволяват до 23 знам, че е незаконно но все пак сме тийнеджъри и искаме да излизаме до по-късно колкото и да е опасно! В компанията ми сме към 20 човека и всички сме си от един квартал, запознах родителите си с тях, а и те ми имат доверие нито пуша, отличничка съм и ги слушам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker