Нещо, което да НЕ правите никога..... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нещо, което да НЕ правите никога.....
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 3807 пъти
Добър вечер. Пише ви едно отчаяно 19 годишно момиче. Не знам как да започна, защото историята ми е доста дълга. Ще опитам да обобщя. Никога не съм имала гадже. Но преди 4 месеца си намерих. Още от началото майка ми не го хареса. Обиждаше го в продължение на сичките тези месеци. Аз се оплаквах дословно на приятеля ми, какво е казала и направила. Ето я и грешката - наричах ги с ужасни имена пред него "шибани кучки" (за баба ми и майка ми), "тъпачки","лицемерки","дърта изкофелница","луди" и т.н разбирате накъде вървят нещата. Вчера забравих за 1 път чата отворен и тя е прочела всичко. С 2 думи - отрече се от мен. Забрани ми да им ходя дори на погребението, каза СБОГОМ многократно. Каза, че просто е била загрижена а аз съм същински дявол (в което може би има истина). Пожела ми да ми се върне тъпкано всичко което съм и сторила. Ето и моята истина - вярно е, че не постъпих правилно, защото те винаги са се грижили за мен. Но как пък не спря да обижда по най-гаден начин момчето което обичам? Той не е просто гадже, а момчето с което знам че ще прекарам целия си живот или поне се надявам. Тя изобщо не ми оставяше лично пространство. Постоянно ми звънеше да ми казва"внимавай", а вчера дори му писала от моя скайп неща като "ти нямаш мозък, не стъпвай повече в дома ми". Същото почти беше написала и на най-добрата ми приятелка, на която също бях споделила и ги бях нарекла гадно. Вярно е, че сгреших, но пък всяка вечер скандал че се прибирам по нощите (не по късно от 10.30 съм си идвала), чела ми е чата - и то не за първи път. Нещо лично, което изобщо не и е работа да прави. Заради нея съм и още заключвам папки с снимки и такива. Не че има какво толкова да крия, просто не искам отново да обижда човека с който съм. И не знам какво да правя. Знам, допуснах ужасна грешка, но нима САМО АЗ съм сгрешилата?????? Нима това, че постоянно ми се налагаше да защитавам себе си и човека до мен, че не правим нищо ЛОШО не е също грешка? Постоянният контрол? Вярно - загрижени бяха, но аз съм на 19 години, все някога трябва да създам и свое смейство с човек който АЗ да харесвам и обичам, а не те. Много съм отчаяна. Не съм от хората, които се извиняват. Снощи не съм спала изобщо. Видях се с моето момче в 5 сутринта......Преди това ревях поне час и нещо - и то не просто рев, направо болка.. Дайде ми поне малко насоки. Наистина ли само аз съм виновна за положението, наистина ли това че съм казала няколко думи в пристъп на ярост ме е накарало да "съм за ада", както почти ми каза майка ми..... Наистина ли това, че постоянно ме изкарваше малоумна и най-лошата, защото просто исках да съм с човека когото обичам е толкова лошо... нима ЛЮБОВТА е толкова притежателна и грешна...... Моля ви, коментирайте.. и само без обиди (тях вече ги чух многократно)....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 85f11381e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти се държи така от загриженост, а ти си казала онези думи от злоба. Кой е по-грешен - сама прецени.
Достойните хора намират начин да признаят грешката си и да поискат прошка.
Аз млъквам, защото нищо хубаво не мога да кажа.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: ebe4396a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с майка ти и нека всеки да си поеме отговорността за ситуацията. Тя - за това, което е говорила за приятеля ти, а също и ти. Говорете спокойно, добронамерено, без упреци и епитети. Нека тя ти каже какво я притеснява в приятеля ти, в отношенията ви, защо не го харесва. Изслушай я. Ти също и кажи какво те притеснява и не ти харесва , и си поеми твоята отговорност, и заедно вземете съвместно решение да живеете в мир и разбирателство и да не се повтаря това. Но трябва да има желание и от двете страни. Докато едната от вас се сърди, чувства се засегната и тн. няма да се получи.

И аз съм родител, имам дъщеря. Също искам да ти кажа, за в бъдеще не изнасяй неща от семейството пред трети лица /приятеля ти/ . Недей да говориш пред никого за майка ти, и какво става в дома ви. Това само вреда донася.

И аз съм минала по този път, и тези проблеми, всеки го минава това. Тогава нямаше компютри и интернет, нямаше дори с кого да споделя.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 9d33a57a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хубави приказки по адрес на хората, които са те отгледали и продължават да се грижат за теб! Браво! И то пред някакъв, за когото градиш големи планове, само дето хич не са сигурни. Хайде събери се с другарчето си, свийте гнездо и се оправяйте сами, без шибаните кучки, а? Не ви стиска! Нали си пълнолетна? Майката си е майка и никой не може да я замени. На мястото на приятеля ти бих те разкарал незабавно и безусловно - не можеш да бъдеш човек, след като говориш така за най-близките си, скоро можеш да блъвнеш още по-големи простотии и за приятеля си.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4004388f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   намери си за няколко месеца работа и се вземи парите и се изнасяй

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4624f4b412
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За съжаление, докато им живееш в къщата и докато им ядеш от хляба, те ще имат както отговорностти, така и ПРАВА върху тебе. №4 добре те е посъветвал/а - ако ти стиска - действай, ако ли не - се примирявай.

Родителите си не можеш да превъзпиташ, но можеш да намериш начин да се спогаждаш с тях. И не очаквай от тях те да го направят - ти си по-младата и по-адаптивната.

А за младежа, хм... не знам какъв трябва да е той, за да тръгне с момиче, което говори така за родителите си, дори и да има право, аз лично не бих...

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 797a6fd52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хора, не я съдете толкова строго.
Това, което си направила, не е хубаво и ти го осъзнаваш. Но смея да твърдя, че е напълно нормално за млад, все още недостатъчно зрял човек, който си е изпуснал нервите за едно или друго. Пък и в голяма степен характерът ти си е казал думата - очевидно си по-избухлива като натура.

Ще кажете - това не я оправдава, те са й роднини... и т.н. Да, така е, не я оправдава, но нали се сещате, че когато двама /или повече/ души се скарат, няма начин да е виновен само ЕДИНИЯТ? Майка й също не е постъпила добре и това, че е майка също не я оправдава.
Тоест, всеки трябва да поеме вината си. А ти, авторке, не се отчайвай. Хората са казали - кръвта вода не става, и е точно така. Извини се на майка си и баба си, но същевременно защити позицията си, за да разберат и те, че са сгрешили. :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: d469f430a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че не трябва да я съдите толкова. Млада е има право на грешки, да не говорим, че не се знае какво е момчето, може да е свестно. Според мен майкати е прекалено власна на 19 си все пак. Докато направиш сама грешките няма да се научиш. Не му мисли толкова. Тя ти е майка и ще ти прости, според мен не подходила много правилно-чак да ти крещи и т.н. И ти си прекалила-да я обиждаш, но и ти и тя сте казали тези неща в пристъп на гняв. Поговори с нея. и стани по-самостоятелна. работи,изнеси се-ако трябва при приятеля ти-поне временно,но първо опитай да поговориш с майка ти спокойно. В крайна сметка човек се учи най-добре от собствения си опит-докато не се опариш, все ще правиш една и съща грешка. Майка ти те посъветвала-ти решаваш как да действаш. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4a407e69e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: Благодаря на коментар номер 6. А колкото до "БЕЗГРЕШНИЯТ" Мечо Кух (Пух) - както казах, доста неща съм спестила. Предимно моята вина съм написала, за да не стане словоизлиянието ми дълго 1 километър. Колкото до момчето, не ВИЕ, а АЗ знам какъв е той. Тръгна с мен защото се обичаме и ще останем заедно (колкото и да не се иска на повечето). Не изпитвам никаква злоба - да, избухлива натура съм, това е всичко. Осъзнавам напълно грешката си - не съм идиотка и да - стиска ми да си намеря работа и другите неща, които личности от рода на Мечо Кух са написали. Просто не виждам смисъл да го правя, след като осъзнавам грешките си!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: fce2a6adac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Едва ли има човек, който през пуберитета да не казвал или поне помислял нещо подобно по адрес на родителите си, ама нали тука всички са безгрешни и мятат ли мятат камъни. Ругаете момичето за думите му, а не обръщате внимание на реакцията на майката - "отрече се от мен. Забрани ми да им ходя дори на погребението, каза СБОГОМ многократно". Що за родител реагира така? Ще ви кажа що за родител - самотен и неуравновесен. Авторката е имала лошия късмет да обнародва хормоналния си афект пред майка си (така като чета, жена в критическата). Всичко ще се оправи, дай и 1 седмица.

Колкото до твоя Ромео, не бързай да се вричаш, че ще прекарате живота си заедно.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: aab927b0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно си очаквала само съчувствие, тогава не пускай постове, ще получаваш всякакви коментари, далеч не всеки ще одобри постъпката ти. На младини и аз не бях съгласен с всичко, което казваха или правеха родителите ми, но знаех, че докато ме издържат е по-добре да намеря начин за взаимно съществуване. Не ми е и минавало през ум да ги определям с твоите изрази. И в момента, в който положих последния си изпит заявих, че се отделям самостоятелно иняма да искам нищичко- не ме питай за първите месеци как изкарах. Е, сега имам и хубаво жилище, и кола, и две деца, с които се опитвам да се държа така, че да не ме характеризират с подобни изрази... И се сещам за колко много неща са били прави моите родители.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 93dcf65858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Добре де не ти ли е неудобно да използваш доста просташки изрази за близките си пред това момче? Или и той е невъзпитан като теб? Колкото до майка ти - не е нормално да се бърка в личния ти живот естествено. Не си на 9, а на 19 все пак? Но с конфронтация и обиди нищо не се постига. Опитай въпреки всички издънки да поговорите и да започнете с майка ти "на чисто", въпреки обидите. А освен това има нещо много просто - запознай я с въпросното момче и нека тя сама изгради мнение за него. Как го е преценила без да са се виждали? Попитай я. Но първо /според мен/ се извини, защото каквото и да са направили с баба ти първо едната те е родила и са се грижили за теб, а после са по-възрастни и им дължиш поне малко уважение. Направи ти първата крачка, защото повярвай нито за теб, нито за тях ще е от полза да сте в непрекъснат конфликт.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: aab927b0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Грешката не е само твоя, едностранна вина няма, но как да разпределиш вината с везни? От прочетеното дотук виждам, че никой не те е обидил, а ти го правиш, и то злобно, в коментар 8, макар да пишеш, че не си злобна. А избухливостта ще ти донесе мноооого неприятности, от личен опит го казвам. Конфликтът е сериозен, не ти пожелавам след време да ти дойде същото до главата, но ще поутихне. В случая мисля, че е най-добре да се отделиш, да живееш самостоятелно и да докажеш на себе си и на близките, че си била права., за което ти пожелавам успех. И за да не си патиш от избухливи изцепки ти препоръчвам моя метод - преди да кажа нещо лошо се опитвам да преглътна поне 5 пъти и тогава го казвам, ако не съм премислила вече.
Лара

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a00c946128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Даже не съжалявай за това, което си казала. От раждането си ти си самостоятелен човек и трябва сама да решаваш. Жената, която те е отгледала го е правила, защото е длъжна, щом те е създала. Това не значи, че тя притежава живота ти, та да ти казва какво да правиш и с кого да бъдеш. Замисли се какво щеше да спечелиш, ако тя беше права и приятелят ти беше такъв, какъвто го изкарва? Само натякване "аз казах ли ти?" и ново внедряване на вина.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: aac48ad881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Наистина донякъде имат право да ти казват някои неща, но чак толкова да те притискат и държат под контрол-не. Ти го обичаш и си щастлива с него за това и те трябва да са щастливи... доколкото разбрах гаджето ти не е лош човек е все пак ти решаваш не си малка. Поговори с нея!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker