Родители, които не ме разбират - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родители, които не ме разбират
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1455 пъти
Така, първо здравейте. Искам предварително да благодаря на всички, които ще ми дадат съвет и т. н. На 13 съм. Родителите ми са такива хора, че не ме разбират за нищо. Не ми позволяват да си изправям косата, да си оправям веждите или нещо подобно, постоянно ме наричат ''кифла", тормозят ме по този въпрос. Особено баща ми. Много съм говорила с тях, казах им да не ме притискат, че просто искам да полагам някаква грижа за себе си. Не и не. Стигало се е до положение, в което съм ревала цели нощи. Моля ви, дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7b322be2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, спри да ревеш, защото с това освен да си докараш гаден външен вид и главоболие няма да постигнеш нищо и второ можеш лекичко да си оправиш външния вид и без да им казваш. Не носи тъмен грим, нито си изправяй косата (нямаш представа колко е вредно това изправяне за коса с преси), но баща ти едва ли е толкова наблюдателен, че да види, че си си оскубала малко веждите или си си махнала космите на краката. От опит ти казвам, мъжете изобщо не забелязват такива неща! А и най-важното дръж се естествено, а не кифленски и те дори няма да разберат, за малките промени. А колкото до гримовете и прическите, тях ги остави за сега. На 13 си, не ти трябва още от сега да си съсипваш кожата и косата с такава химия. Като станеш на 30 ще се и боядисваш и изправяш и гримираш... но сега имаш най-хубавия подарък млада и свежа кожа. Така, че не я съсипвай! Оформи си веждите, ама леко, че е смешно когато са прекалено изскубани като на бабите, махни си космите от краката, можеш да си сложиш и безцветен лак на ноктите, ей така за блясък, малко гланц за устни и това ти е напълно достатъчно. Вашите даже няма да забележат! За твоята възраст това е повече от достатъчно. Даже е много по-важно да поддържаш добра хигиена и да се къпеш и да си сменяш дрехите и бельото. Това да правиш, стига ти!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2128f01317
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   16г момиче
Карала ли си ги да ти обяснят обстойно като на ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК, защо не ти дават... имаше един период в който аз също си мислех, че родителите ми не ме разбират ( за други неща обаче), но когато минах тази част на пубертета осъзнах, че съм си въобразявала... Може би те е страх или се притесняваш от хорското мнение, НЕДЕЙ, ако искаш да бъдеш като другите до никъде няма да стигнеш.. НИКЪДЕ!! това на 13 години си доста мънинка за оправяне на вежди и гримове, като станеш на 25-30 ще съжаляваш, че си започнала толкова рано, защото тези промени СЕРИОЗНО ще променят външният ти вид, ЗАВИНАГИ... това, което искаш сега... може да не го искаш след 7 години и много да съжаляваш, че си го направила. Послушай ги, защото си още малка.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 533a48044e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Прави са. Има 100 пъти по-важни неща в живота от това дали си изправяш косата, дали си оправяш веждите и прочие. На 13 си, днешната младеж до там ли стигна? Момичета на 13 да се контят и оправят? За някой батко ли се оправяш, защо? На по-големите (от ония надути пуйки) не им пука за по-малките и ви мислят за деца още. Няма смисъл да си гориш косата напразно. Стой си на д-то и прави нещо важно. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3b02210977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прекалено ти е рано за тези неща, затова така се получава. Аз започнах да се гримирам и то само със спирала в 9 клас и тогава си изправях косата, бях на 15. На 13 е прекалено рано. Първото 3, което е, че си гориш косата, а сега бас ловя, че ти е хубава и мека, но ще стане трърда и гадна. За скубането на вежди няма лошо да си махаш там където се свързват, за да нямаш една цяла вежда. За грима е по-добре само спирала да слагаш, не си мажи лицето с разни лайна като фон дьо тен, смешно е на твоите години. Изживей си детството, бързаш да порастнеш, и аз бях така, но сега съжалявам.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b5c480be63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Родителите ти са наистина старомодни. Добре баща ти го разбирам за него ти все още си малкото му момиче, но всъщност не е така ти вече си една малка жена. Поговори насаме с майка ти обясни и, че е нормално на 13 години да се поддържаш. Това да се поддържаш не те прави кифла. Късмет!

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3638e08937
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автор: Първо, искам да кажа, че не слагам по лицето си никакъв грим, освен спирала. Ама на тях и това им пречи. Никога не съм се замисляла за фон-дьо-тен, руж, сенки и прочие. Относно изправянето на косата, правя го веднъж-два пъти седмично, тъй като имам отвратително къдрава коса, която се заплита и някак си трябва да стои изправена (връзването на опашка или кок вече не е решение). И не, не се контя за никой, дори съм нямала приятел.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2128f01317
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6
Когато стане голяма ще й се отрази и ще прилича на лелка, а не иска това нали? Под поддръжка не значи, че трябва да се гримира, а да спортува и да се грижи за здравето си, от там идва сам красотата на външния вид.... няма смисъл да се "гримираш" за да добавяш детайли към лицето си за да изглеждаш по-красив, това е вредно.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e05f24d769
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Повярвай ми, има нещо добро в това. Преди година бях в много лоша компания. Превърнаха ме в това в, което най-малко съм искала да бъда. С една дума кифла, кучка както искаш го наречи. А аз съм нещо съвсем различно. Не мога да кажа, че родителите ми са виновни. Но и те имат вина ( малка, но все пак ) те ми позволяваха всичко. Ама всичко. Направих си веждите толкова тънки, че изглеждаше смешно. Държах се и се обличах така сякаш са ме пуснали от да не казвам къде. Изправях си косата почти всеки ден. Пренебрегнах най-добрите си приятели. Много съжалявах! Много! Дори и сега. Сега нямам нищо общо с това, което съм била преди. Отново се върнах към рока, поезията и спокойствието. Не ги съди. Ако искаш малка промяна, добре. Но гледай да не е много видима. За 13-годишна не ти трябва кой знае каква промяна.
След време говори с тях. Като пораснеш още малко ;)

Успех - М

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 077223c00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поговори с майка си спирала и гланц за сега на твоята възраст са добре кажи и че, не искаш да си по - различна от другите но се пак няма да прекаляваш от време на време си слагай по малко лак няма да навреди.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker