Хванаха ме с трева, а аз съм непълнолетен и притеснен за бъдещето си - какво ще се случи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хванаха ме с трева, а аз съм непълнолетен и притеснен за бъдещето си - какво ще се случи?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 3579 пъти
Здравейте, читатели. Преди няколко дни хванаха мен и още едно момче с марихуана. Аз имах 2 грама и нещо в мен, а той 6 грама и нещо. По случая е образувано досъдебно производство, получих призовка и ходих да давам показания, днес ходих и на някакъв психолог, пратиха ме от детска педагогическа там, разпитва ме дали взимам или продавам наркотици и всякакви такива, дали съм запознат със закона и какви са наказанията. Аз наистина не съм запознат и аз много бих искал някой от вас да ми каже след като по случая има образува досъдебно производство дали ще ходя в затвора? На 17 години съм, непълнолетен съм все още, а и никога преди не съм бил сгафил или нещо подобно, това ми е първо провинение в живота, никога преди не съм имал проблеми със закона и полицията. Ще има дело май, ще ходя ли в затвора за дълго? Моля ви, информирайте ме как стоят нещата, защото съм много притеснен и като знам каква е системата у нас като нищо ще ми лепнат няколко годинки, а аз съм непълнолетен все още, на 17 години съм, а и ми е за първи път ми се случва нещо подобно, абсолютно никога преди не съм нарушавал закона. Какво ще се случи с мен, ще ходя ли в затвора? Защото аз не искам да ходя в затвора, няма повече да продавам или пуша трева, всеки прави грешки, важното е да не ги повтаряме. Всеки заслужава втори шанс, но искам да ми кажете - ще ходя ли в затвора и да се подготвям ли за най-лошото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: cd25523439
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Радвам се, че си се уплашил, но не знам дали осъзнаваш, че имаш много голям късмет, че си на 17 г. вместо на 18 г. И в двата случая не влизаш директно в затора, но на 18 г. щеше да се водиш осъждан ДО ЖИВОТ, което означава, че после ще имаш страхотни проблеми при търсене на работа, виза за много държави не можеш да получиш, за работа в чужбина да забравиш, разрешение за оръжие, нужно за доста професии (охрана, полиция, армия) също не можеш да имаш и мнооооого такива неща.
Да, сега ще те осъдят като непълнолетен, но няма да ти се води акт, че си осъждан. Ще има пробация, ще има психолози, но и други неща, които ще трябва да изпълняваш (може би обществено полезен труд, живот в нещо като интернат в най-лошия случай и така нататък), но най-вероятно ще се разминеш с пробация - тоест ще те наблюдават и ако пак вършиш същото, ще го отнесеш.
Законите са, за да се спазват. Направил си грешка, но ако не се осъзнаеш, утре можеш да решиш да караш пиян, без книжка или да продаваш твърди наркотици, което ще те отведе поне за 5 г. в затвора И НАЙ-ЛОШОТО - никой не иска после да назначава осъждан човек, а САЩ и другите държави извън ЕС ще останат затворени за теб дори за екскурзия.
Заслужава ли си?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bd7b916216
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
едно е сигурно - в затвора няма да ходиш.
Има хора които убиват хора с колите си и не влизат в затвора... каква е логиката теб да те вкарат за 2 гр.
успокой се за това.
наистина всеки заслужава втори шанс, особено ако не е направил нещо с което застрашава чужд живот. Ти ще получиш втори шанс, да се надяваме няма да ти бъде вписано в досието.
Питай тези неща хората с които говориш. В съда също са хора - ако видят, че съжаляваш истински, със сигурност ще получиш втори шанс!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f56d8beabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вероятно ще ти лепнат някой глоба, която родителите ти ще се чудят с какъв акъл да я плащат. В най-лошия случай ще те пратят в някой дом за деца с лошо възпитание където повярвай ми не те чака нищо добро... Не ти се чудя на акъла защото и аз съм ги правил тия простотии, но слава богу не са ме хващали.
Hадявам всичко да мине гладко. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c57fb224a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   В затвора няма да ходиш, но за да те хванат с трева можеш да си на 100% сигурен, че са те изпяли и то в повечето от случаите го правят хората, които ти продават тревата. Смятай, щом са те хванали с такова малко количество трева, дали не могат да хванат всички дилъри. Могат! Но полицията си обменя информация с тях и се правят на луди, като ги оставят да продават. Щом са имали информация за тебе да те джобят, значи имат и за това кой какво продава ;). Можеш да си сигурен. Защо според теб не джобят случайни хора на улицата ;). Полицията винаги действа по сигнал братле. От мен го запомни.

Е, смятай щом имат информация да хващат такива дребосъци като тебе с малко трева дали не могат да изловят големите дилъри, които продават за стотици левове на ден наркотици.

Не се занимавай с глупости.

Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 92f96fd71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Нямаш вина, пич. Просто това е поредния парадокс в изстрадалата ни държава. Алкохола, който е тотална химия и благодарение на който загиват хиляди хора по пътищата всяка година, е легален, а едно обикновено растение, дар от природата, е нелегално. Не че се учудвам, свикнал съм на идиотщини в България. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ff1140603f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Колко сладък.

Ми пич, като те е страх за бъдещето, да не си взимал жалки наркотици. Да, "тревата" е наркотик и ако не ти е изписана поради медицински причини, си се води незаконен наркотик и всеки, който го оспорва това, си е чист дебил.

Не, едва ли ще има нещо страшно за после, на 17 си.

ЗНАЙ обаче:

На 18 или повече - видят ли те с наркотик - УВОЛНЕНИЕ. СЪД. Свидетелство за подсъдимост. ОТКАЗВАНЕ на всякаква работа. ОТКАЗВАНЕ на виза за каквото и да е. ОТКАЗВАНЕ от право на бъдеще.

Помисли си върху това, когато пак решиш с "пафкаш" с гаджето ти Киро.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker