Да следвам мечтите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да следвам мечтите си?
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 3024 пъти
Здравейте!
Напоследък знам какво точно искам и защо го искам, но незнам дали има шанс да стане...Сега съм седми клас, предстои ми кандидатстване. Може би от възрастта, а може би тя е управдание, но не се разбирам със семейството си...На ден има намеци и подхвърляния, че съм станала непоносима, мързелива...подобни. Аз също не си мълча или го правя, но тихичко върша нещо, което силно разочерова най-вече майка ми.

Тааа това е една от причините да искам да уча в друг град. Тук няма училище със специалност, която искам да уча. Именно в езикова (испански език). Просто чувствам, че ако остана още малко в това семейство тотално ще изперкам...

Искам да вляза в тази гимназия, да уча испански и когато завърша да замина възможно по-далеч. Имам приятели за които ще ми е жал, разбира се и за семейството ми, но мисля, че ще е по-добре.

Искам да отида в Испания и там да прекарам останалата част от живота си (работа, ако е писано приятел, по-късно семейство и т.н.) Апък и честно казано в България...трябва да стане чудо, за да си уредиж живота, докато в която и да е друга страна в ЕС (Англия, Франция, Италия) имаш много по-големи възможности...

Харесвам точно Испания, защото много съм "залюбила" един по-извстен човек, а и езикът...колкото до "любовта ми" знам- той няма да ме чака, но...кой знае...Имам един съученик, който е живял в Испания доста дълго време. Той каза, че там белите и слаби момичета са голяма рядкост и по тази причина са много харесвани (аз съм с бяла кожа, виока и доста слаба) и нз...

Оценкитеми в училище са супер, без да отварям учебник миналата година завърших с 5 и нещо, а сега ако се напрегна...Ще си гарантирам място в гимназията, която пожелая. Сигурна съм че искам точно това. Въпросът ми е да следвам ли мечтата си или да вляза в някоя проста гимназия (в градът ми има такава с испанска паралелка)...Вие какво мислите?

забравих: нашите казаха, че ще бъда тяхната гордост, ако ме приемат в Езикова гимназия, макар че те казват за Испания "тая страна...малко изостанала, не особенно красива" аа и казаха, че испанците не са особенно бели (пък аз ги харесвам рузи и синеоки), но ще ме подкрепят, ако го реша...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: a365e05368
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Да се завърнеш в бащината къща" - прочети това стихотворение, надявам се да разбереш смисъла му, както и посланието му :))

Момите на 14 год.. :))))

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 3a84d43c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слушай сега. Виждаш ми се умно момиче, но искам да ти кажа, че макар и да е по-уредено, не си много нясно с живота в Европа. За каква любов говориш!? и за това бъркаш. Имаш вероятност едно на милиард това да ти е любовта на живота. Не си съсиправй бъдещено заради момче от гимназията. Това да завършиш испанска паралелка е същото като да завършиш такава гимназия. В София Испанската гимназия е на първо място по успех, ако не си разбрала все пак имаш и тази опция.

Но в крайна сметка, колкото и интелигента да ми се виждаш, не ми се струва, че си много наясно с каквото и да било. Може би си попила нещо от приятелските разговори на ваште с приятели. Не се заблуждавай. Не всичко е толкова повърхностно.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: acf442885f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 2- не е "любов" от гимназията, даже не става дума за любов :р. И не става въпрос за езиковата в София, а в друг град. И момчето е известна личност, не мой познат. Просто гледах снимки в нета, интервюта, глупости и...такава симпатяга, умен, усмихнат, красив и лъчезарен...Аз не казвам, че отивам там, за да се омъжа точно и само за него, дори не съм мислила за такива работи до този момент. Просто не ми се стои тук (тази страна).

Хах, стана малко неясно. Искам да отида в Испания (по-нататък), за да работя там а колкото до човекът, който харесвам- в голям град като Барселона шасновете да го видя са...И не казвам, че отивам само и единствено заради него, че искам да създам семейство с него...А че искам да живея на това място, а времето ще покаже с кого и какво... :)

Колкото до разговорите ми- всички са против моята идея. Основните причини са:
1. "циганска държава"
2. "този човек е много харесван, ще се разочероваш"
3. " Не пропилявай бъдещето си, учи Немски не испански..
иии 4. момчето, което питах за живота в Испания ми каза "олеее, да ходиш в тая цигания..."

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: e0f11b76ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ама ти си на колко си, на 14?? много си малка, за да говориш за толкова големи неща нека минат поне още 2-3 годинки преди да мислиш за живота

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker