Самотата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самотата...
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 3305 пъти
В момента ми е много объркано... Ще се опитам да ви обясня как стоят нещата с мен. Още от малък си имах проблеми. Децата ми се подиграваха. Много тръдно ме караха да отида на детска градина. Моите родите ли винаги са ми нятаквали,че съм некадарник и,че за нищо не ставам. Когато човек чуе как собствените му родите ли го обиждат болката,която изпитва в себе си е неупесумеа.

И така годините си минаваха..Аз продължавах да си имам проблеми в училище винаги децата ме биеха и ме обиждаха. Но тогава бях още дете и не им обръщах толкова внимание. Но дойде гимназията...Казах си,че ще бъда нов човек,но нищо не се промени. Хората ме използваха,говореха зад гарба ми и не бяха искрени с мен.

Може би приемах твърде на сериозно нещата...Всички около мен си имат приятели. Аз съм сам,като скитник. Вече две лета под ред ги прекарах пред компютъра. Не съм излизал с седмици. Имах чувството,че всички ме гледат и ме се подиграват..

Но пак дойде 15 септември и всичко си беше същото. Опитах се да покажа на хората,че съм човек който има качества,но те ме избягваха. Прибирам се от училище компютър,телевизия и уроци и домашни. Така минава един мой ден. Всеки ден получавам по някоя обида и ритник и си продължавам да търпя..Вече съм безсилен да се справя сам...Имам чувството,че се побърквам. Живея си в моят свят. Толкова стресове съм имал,че си нямате представа. Родите ли те ме обичат,но понякога са жестоки към мен...

Нямам никакво самочувствие,нито уверност. Не мога да заговоря човек...камо ли момиче... Всички се събират,излизат,а аз си мечтая и мечтая. В някой ситуаци се замслям,че най-добрия изход е самоубиството... Побъркан съм нали?

Търся някакъв изход от тази ситуация. Мисля да не почна да вземам някакви анти-депресанти...Харесвам да ве съжаляват...Вече дори не си уча уроците и не си пиша домашните. Търся някаква алтернатива която да ме забавлява...Имам право да бъда щастлив. Дори вече искам да избягам от вкъщи и да скитам. Самотата е болест,която трудно се лекува! Сигурно има доста правописни грешки,но нямам нерви да ги оправям. Надявам се,че разбирате моето положение. Каже те ми някоя дума да се оспокоя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 11ec652966
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си сам. И аз имах тежко детство, което ме осъкати социално. Сега хората ме изнервят, притесняват и дори плашат. Незнам какъв съвет да ти дам, защото и аз търся такъв за себе си. Поне тук може да откриеш доста ХОРА КАТО НАС. Освен за споделяне може и да намериш сродни души :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: bb4f1e0a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи грешката ти е била, че си търпял и си си траял. Не си се научил да се защитаваш.

Било те е страх...тия които правят това, са долни типове. И като малки, и като големи. Те точно и на това разчитат - че такива като тебе не смеят да се защитят.

Започни да се защитаваш. Ако някой те обиди, отиди и го изритай, или му удари един шамар. Ако те обиди, отговори му. След това му кажи, че не желаеш да ти говори.
Тук имаше тема "бият детето ми". И хората дадоха съвет на майката да го запише на бойно изкуство. Това е добър начин...но дори и нищо да не тренираш, трябва да излезеш срещу страха си и да се защитаваш.

Има ги тия гадове, и т не са малко. За съжаление те са повечето. Но има и свестни, добри и интелигентни хора. Отиди при тях, общувай с тях.

Казваш, че не смееш да заговориш момиче - отърси се от това. Първо сме хора и след това мъже и жени или каквото и да е. Момичето е човек, преди всичко...гледай го така.
Не се самосъжалявай, не казвай "сам съм", и т.н.
Никой няма да дойде да те извади от състоянието, трябва ти сам да направиш нещо по въпроса.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: b2e5c55511
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   още се учиш затова всичко е болезнено ще дойде време когато няма да ти пука ... учи си уроците и смени кръга от приятели ... Самотата е временно явление период в който се учим сами да се оправяме без подкрепа без нищо ... търпение и успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a24d8ddfe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я не ни занимавай с глупости -щом ти харесва да те съжаляват, оплачи се на арменския поп!Безволев човек е равно на роб!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: adc0c74092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всичко си зависи от теб! Стегни се малко и започни да си живееш живота, защото времето минава много бързо, а това са едни от най- хубавите години в живота ти...

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c8a7e5269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мило дете,не бъди толкова черногледо!Всички знаем какво е самотата!Вместо да се окайваш- търси начини да промениш нещата към по-добро!И моляте не бъди толкова слаб,че да мислиш за самоубийство,то не решава проблемите!Ако смяташ,че имаш нужда от консултация при невролог или психиатър отиди и им се довери напълно,сподели проблемите си,те са професионалисти и ще те посъветват правилно!Почни да общуваш пълноценно с хората и ограничи стоенето пред компютъра!Вместо да споделяш на напълно непознати в сайтовете,довери се на близки хора как се чувстваш,приятелските им съвети може да ти помогнат!И най-важното-БОРИ СЕ!Искаш щастие-постигни го!Не си по-малко от другите хора,просто трябва да се стегнеш и ще успееш!Животът е пред теб!Гледай по-оптимистично!Нищо не е само черно!Намери си неща ,които те правят щастлив и ги практикувай!Спортувай,каквото и да е ,физическата активност ще те накара да видиш нещата от друг ъгъл и ще се възобновиш!Опитай- и не го отлагай за следващият ден и да продължаваш да се самосъжаляваш!Стани и се бори!Погледни светът с високо вдигната глава и си кажи:"Аз мога!".Успех,мило дете!Пиши как се чувстваш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c18e921ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами хората са дали добри съвети, аз мога да допълня като идея да посещаваш психотерапевт, това ще е твоето изцеление, антидепресанта може малко да те облекчи, но като не работиш по поведението и мисленето си докато пиеш няма да има дълготраен ефект, камоли пък решаване на проблема, а само някакво облекчение. Дано се оправиш успех :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 86884c862d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей приятел!Аз и 1 мой приятел сме по същия начин!Нито приятели имаме нит нищо прецакани сме отвсякъде ... Прецакани сме от живота. Търсим където е възможно в Интернет навънка по улиците насам натам но без файда . Предлагам ти 1 начин да са запознаем по Скайп - значи на моя приятел скайпа му е darkness_master1 а моя е mitaka_500 ! Намерете ни да се запознаем туй онуй . Надявам се да се сприателим на момента !

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5b0a043bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се самоубивай, мъжете и без това сме по-малко

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: b3de9e8693
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Ако някой те обиди, отиди и го изритай, или му удари един шамар. Ако те обиди, отговори му. След това му кажи, че не желаеш да ти говори."

Ако го изрита, после той самият ще бъде изритан... неведнъж. Ако му отговори, че и заяви след това че "не желае да му говори" (невероятно смотан comeback), това пък ще прерастне в бой (1000%) за отрицателно време, което ни връща в предното изречение. Според мен най-печелившата стратегия е намирането на някоя ходеща менделеева таблица, която да го/и сплаши. Разбира се, проблемът е в самото намиране, тук вече нямам идеи.
Относно момичетата – моят съвет е въобще да не се занимаваш, най-малкото в твоя случай трябва БАЯ да свалиш мизата и просто не си струва. Това същество трябва и да го водиш по разни купони, дискотеки и подобни дупки (което става неимоверно адски процес, като се вземе предвид факта, че нямаш и “компания” (много харесвам тази думичка), лесно могат да ти я гепят, да се гаврят с теб пред нея, тя самата да те зареже заради някой от тях...) Да не говорим че по мои наблюдения дори тези с “нисък рейтинг” си намират кой да ги лашка, факт, който така и не мога да си го обесня, но какво да се прави. При нужда карай на ръчна и ако някой ден събереш достатъчно кураж – на някоя проститутка (не околовръстна циганка). Поне няма да се притесняваш малък ли ти е, пък тънък ли ти е, пък не можеш ли да задържаш, пък харесва ли й, пък не-знам-си-кво.
Не бих препоръчал посещение при психиатър, etc, така както аз го виждам, ще правят всичко възможно да те задържат за още и ощи сеанси с цел да им пълниш джобовете. Пък и хапчетата, които изписват... същия ефект и пристрастяване можеш да постигнеш и с алкохол по избор примерно. Добре де, може би се изхвърлих малко с последното, но с алкохола поне спира да ти пука за кратък (за жалост) период от време, нещо, което предполагам вече си открил.

Единственият шанс някой в твоята ситуация да стане от по-горните левъли е да станеш ”здрав”, което за някой като мен примерно, който мрази всякакъв вид спорт в червата си, е непосилно.

Каквото и да стане, накъдето и да те отвее случайността, не се доверявай на хората, използвай ги за лични цели колкото можеш и когато можеш, за друго те не са ти необходими, бъди винаги на stand-by, защото рано или късно и ти няма да бъдеш необходим за тях.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: da0754d8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защо не поговориш с психолога във вашето училище?Предполагам че ще ти даде правилен съвет. :)

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ba1f4419e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пич, ти си мое копие преди 1-2 години. И причината за всичко знаеш ли коя е? Ще ти кажа- компютърът. Той те откъсва от реалността и ти губиш представа за нея. Замисли се докато твоите връстници са се псували и са се биели и са си играели навънка на двора, ти си висял пред компа. И какво се е получило ти си раним, чувствителен а те закоравели и отекчени от дразгите помежду си и какво става на теб ти омръзва и решаваш да излезеш навънка и те те виждат и намират в теб боксова круша или кошче за отпадъци и те посипват с всякаква помия на каквато само гамените в България са способни. Имаш два изхода или ставаш като тях или се научаваш да се бориш с тях и не им позволяваш да те унижават. В момента по това което си писал установявам че си изпаднал в депресия, точно в това бях изпаднал и аз. Тя е тежка болест и се лекува мн трудно има и хапчета но най-доброто хапче е главата на човека и само с нейна помоще ще се излекуваш. Определено спечели съчувствието ми но самия факт че толкова ти е сходен проблема с моя бивш такъм ме навежда на мисълта че бих искал да си попишем и дори ако може да се запознаем, мисля че мога да ти помогна ако разбира се ти го искаш де. Ето за контакти ти давам емайл simpatqga_15@abv.bg и скайп broodwar_master.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 4d60b2c676
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Знам как се чувстваш.. Преди време доста обиди и удари съм понасял , отделно в любовта не ми върви , и приятели почти нямам .... доста разочерования съм виждал .. ии като цяло живота ми никак не е лек.. не се примирявам с това и се боря , но все така продължават разочерованията и душата ми продължава да страда. искам да намеря истински приятели !!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 897c7b6946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   бъди спокоен мойто детство никак не беше лесно много гадно беше отразило ми се е по някакъв начин на общуването и до ден днешен няма с кой дума да обеля опитвах се да си потърся приятели но уви даже вече спрях да търся.....

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 617fa6aac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз съм самотна ама мога да ти бъда майка и бих те приютила да си бъдем двама самотници

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8e51e743f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Моята история е подобна на твоята, още от детската градина се плашех от. децата и пищях че не искам да ходя там. Сега съм десети клас и се чувствам толкова сама, нямам никакви приятели и като ги гледам как всички се забавляват, ходят по купони... направо това е живот, а аз си седя всеки ден вкъщи и или плача в стаята или съм пред компа. Така съм била винаги, явно така ще си продължавам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker