Трябва да направя аборт. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва да направя аборт.
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 5525 пъти
Здравейте преди да ви разкажа историята си, умолявам модераторите да пуснат темата, защото съм изключително объркана и притеснена.
На 16 години съм от София. Преди две седмици разбрах, че съм бременна. Бебчето е от сегашния ми приятел, който също знае. И двамата решихме да направя аборт, тъй като сме емоционално незрели за дете. Знам че това е огромна грешка, и аборта не е хубаво нещо, но просто нямам друг избор и не се чувствам готова да родя и да се грижа за някой друг освен за себе си.
Може ли да ме посъветвате къде мога да направя аборта без да има нужда от родител да е с мен. Не съм казала на нашите, не искам да го правя, просто те няма да ми го простят и със сигурност ще ми наложат големи лишения и наказания.
Пари не знам от къде ще намерим с приятеля ми, но това е най-малкия проблем просто не знам къде мога да отида за един вид незаконен аборт?
Моля ви изключително много да публикувате темата!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 385dc8dc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой нямa дa те посъветвa зa НЕзaконен aборт, зaщото можеш дa умреш- буквaлно!
Ще се нaложи дa говиш с мaйкa си и дa те придружи тя. Нямa нуждa и бaщa ти дa знaе. Действaй смело, докaто си във времето зa товa. Кaквито и лишения и нaкaзaния дa ти нaложaт вaшите сa нищо в срaвнение с товa, което би могло дa се случи aко ти прaвят aборт някъде нa "черно".

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e25c835e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако въобще историята е истинска авторке замислисе за психичното си състояние и незрялост на тези години.. Нелегален аборт това го има само по филмите плюс това носи огромни рискове за живота трето никъде неможеш да го направиш ти си на 16 и найстина надявам се да го е писал някой дечко който си няма идея от тези неща защото е жалко едно дете да създава живот и да го погубва ( убива)).. Дете под 18 неможе да прави аборт без съгласието на родител. Защо? - защото аборта се прави с упойка от която може и да не се събудиш ( това е много малко вероятно)) но никой не се нагърбва на своя отговорност никой няма и да го направи защото си дете и ако се разбере или се случи нещо с теб те отговарят също така след аборт може да нямаш повече деца ( малко вероятно но се случва често)) никой лекар няма да направи аборт без подпис със съгласие от родител който се подписва малко преди манипулацията тоест той също така трябва да е там с теб и трябва да е родител други лица немогат!! Казвам го от опит при наложителен аборт ( а не пожелание)) сестрами трябваше да чака родителите ни за да се подпише един от тях понеже аз учих в друг град сестрами също беше при мен и трябваше да чакаме родителите ни да дойдат говореха с родителите ни по телефона но преди някой да се подпише нямаше как.. просто дете това не е шега.. а един аборт знаеш ли какво е провери в интернет какво представлява аборта ( как иска да избяга как усеща и как го убиват )) ако това са твойте представи за човечност за добър или по добър избор браво за мен такива жени са убиици който незаслужават да живеят! Защо? - защото тия същества не се пазят да си праят кефа ходят се мушкат а после едно дете и го убиват това човек ли е ми кажи не аз лично искам и се надявам да има закон който когато не по лекарски причини е аборта а ей така защото майката неискала дете да не се разрешава а ако го направи да се вкарва в затвор това са баззащитни деца хора като теб мен и всички нас решаваш че не го искаш и го убиваш това не е ли убииство пак с какво е по различно от това че някой убил някой тогава има затвор но и за аборт трябва да има защото е същото как ще живееш с мисълта че си убила твоето дете бе жена ти добре ли си а тоя твоя приятел ми удари един хубав шамар от мен ако знае за темата защото на него му е лесно няма той да е на масата няма той да има шансове да остане бездетен лесно ришава какво иска да се оттървете от вашето дете.. защо правите секс и риск бе деца да създадете дете и да го убиете ли това е глупаво оставиго твоя приятел той няма кво да му пука.. кажи някак на родителите си първо говори с твоя приятелка ако трябва вечерта да преспиш в тях ако го приемат зле защото без тях нито можеш да абортираш нито да го задържиш трябва да им кажеш няма начин след това трябва и на момчето родителите да разберът и заедно да решите какво да правите аборта не е решение това не е хубаво но незнам това е ваш избор сега си объркана можеби но по спокойно.

И все пак искренно се надявам това да е измислица и тази история да е писана от човек без работа за всеки случай ако е истинска авторке дадох моето мнение аборта не е решение щом сте го създали сега трябва и да го гледате тоест да търпите последствията..

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 514a0f812e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Не го прави! Поговори с родителите ти. Ще ти викат, ще ти се карат, ще стане скандал, може би, но в крайна сметка ти си им дете, ще ти простят. Каквото и наказание да ти наложат, ще трябва все някога да приемат нещата. Абортът е убийство, сега не, но след години, ще го осъзнаеш и много ще те боли. Съветът ми е да задържиш детето, макар че ти самата си още дете. Но с помощта на майка си, а и на приятелят ти, ще се справите и след време ще си благодарна, че не си направила грешката, наречена Аборт..
Успех!
Ж 39

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: aa5f9e0e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не убивай детенцето виновно ли е то за вашите грешки гледай клип как се прави абор. Помисли после дали ще можеш да си простиш роди го, дяй го на бездетно семейство или си го отгледай ако направиш аборт ти си убийца!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 909a1a102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Чакай малко-не искаш да бъдеш своего рода наказана от родителите си? Това ти е най-малката грижа! А и би трябвало да знаеш, че хората са отговорни за последствията от постъпките си! Какви незаконни аборти? Ти изобщо сещала ли си се, че всяка хирургична интервенция носи процент риск? Ако се случи нещо с теб какво ще правиш и кого ще виниш? Веднага казвай на майка си поне! Най-голямото ти наказание е причинено от теб самата-да преживееш аборт в крехката възраст, в която се намираш! Също и сексуалното ти/ви невежество! Казвай на майка си и отидете при читав лекар! Преди две седмици си разбрала, че си бременна, но едва ли тестът ти е показал на колко седмици си бременна. Времето не ти е съюзник. Действай бързо. Лично аз съм твърдо против абортите и затова не съм си позволявала лукса да правя секс без контрацептивни средства! Но в твоя случай, мисля, че абортът е най-разумното, за всички ви, решение!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 34ce782862
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако направиш аборт има реална опасност повече никога да не можеш да имаш деца... и тази невинна думичка "аборт" означава да убиеш собственото си дете! Това е отвратително, виж някое видео на аборт да видиш какво представлява и ще се откажеш... Събери смелост и кажи на вашите, в началото ще го приемат зле, но съм сигурен, че ще те подкрепят. Не вярвам да те лишат или ограничат при положение, че ще ставаш майка, а и какво да ти прощават, че си дала живот ли??? Това е най-хубавото нещо на света. Разбирам, че си малка и уплашена, но не убивай детето си! След време когато го виждаш как расте няма да ти се вярва, че си мислила за аборт :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9c8d74d9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз подкрепям Авторката в решението ѝ, макар че съм против абортите, нямам самата аз аборти и съм се пазила винаги, НО в случая е права- не са готови за родители.
За консултацията с лекар за аборта няма нужда от родител, но за извършването на самия аборт 1 родител трябва да подпише - най-добре кажи на майка ти, по-добре ще те разбере като жена

Ти и приятелят ти сте решили да не се пазите при секс. Сега си понесете мъжки последствията - не може хем да правиш глупости, хем да няма последствия. Така е живота. Ти си решила да си възрастна, живей сега като възрастна.
Не се притеснявай за наказанията на вашите - това ще ти е най-малкият пороблем и мисля, че абортът е достатачно наказание, а родителите ще осъзнаят и своята собствена вина - особено на майка ти, която не те е образовала на време как да се пазиш, не ти е дала опаковка кондоми и не те е завела на лекар.
Приятелят ти е също поне толкова отговорен. Не е уважил тялото ти, но и ти не си уважила тялото си и сега са такива последиците.

НЕ Е ВЯРНО, че си щяла да останеш безплодна. На 16 г. да износиш и родиш е също толкова опасно и за тялото, и за психиката - цял живот ще тормозиш детето си за пропуснатите шансове. У нас лекарите поне при абортите са спецове. Средно всяка жена има по 1-2 аборта, има жени с по 3-5 аборта и имат и деца. Въпреки това не ти го препоръчвам. Не само не е хуманно, но и в един момент се губи способността ти да задържаш - тост можеш да забременееш, но преживяваш непрекъснато спонтанни аборти и така и инвитро не може да ти помогне - само сурогатна майка, която е забранена у нас.
С две думи гледай това да ти е последният аборт.
Препоръчвам ти да пиеш противозачатачни или да ползваш кондоми. Това са двата надеждни метода за нераждали жени
Има и спирали вече за нераждали, но не ти препоръчвам - можеш да получиш запушване на тръбите от тях. Избирай - хапчета или кондом.
И умната - абортът ще си мине. Не е убийство, защото зародишът няма нито мозък, нито нервна дейност до 3 месеца, но колкото по-бързо, толкова по-добре - ще е в по-недоразвит стадий, така че не се бави - всяка седмица увеличава рисковете ти.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0cfb33855a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №2 - Пълна липса на правопис и пунктуация.

Относно темата - Без родител е невъзможно да направиш аборт, тъй като аборта се извършва чрез упойка която в редки случай има фатални последици..
Мисля че имаше едни хапчета които разграждат самата яйцеклетка когато бъдат приети, но не съм сигурен... Потърси, разрови се, може и да излезе нещо..

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Авторката
Бях много пияна, не помня нищо от самата вечер. Приятеля ми също и просто го направихме без презерватив. Иначе ползваме презервативи.
Не мога да родя детето, просто не искам да си провалям живота на 16 години ми е прекалено рано да поема каквато и да е отговорност. Приятелят ми е на 19.
Според калкулатора в интернет съм в 7г. с
А не мога да кажа на нашите, много ще ми се карат просто много ще ги разочаровам, а не искам. Ако платим на някой да се представи за мой родител? Моля ви има ли начин да стане без знанието на родител?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 163a9ce55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие сериозно ли я съветвате да задържи детето? Че каква майка ще стане от нея? 16-годишна тийнейджърка! По-опасно е да износи и да роди, отколкото да направи аборт.
Незаконните аборти ги има само по Латинска Америка, тук не знам за такива, но и да има - със сигурност безопасността е под всякаква критика и рискът е голям. Вземи кажи на майка си, излъжи ако трябва, че си била изнасилена (това е долно, но нали искаш решение). Друг път да ти е за урок, ползвай презервативи или противозачатъчни!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a709aec2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Нямам думи.. не стига, че си направила огромна глупост, ще убиеш едно невинно детенце, но на всичкото отгоре искаш да се разминеш и без последствия.. много си незряла - признавам ти го (и имай предвид, че това ти го казва 14 - годишно момиче..)
Трябва да кажеш на родителите си и да понесеш последствията, независимо какви са. Сама си се забъркала в тая каша - да си била по - внимателна. Относно незаконния аборт - то законният аборт при специалисти си е опасен (дори има възможност повече да не можеш да забременееш, ако се допусне дори минимална грешка), пък какво остава за незаконния. Също така - с какво ви е виновно детенцето? Това си е почти убийство - замисляла ли си се? Ужас, нямам думи. Е, явно ще абортираш - наистина не си готова за дете, а щом едва за себе си се грижиш, пък и доколкото мога да съдя по написаното си и изключително безотговорна, то какво пък остава да се грижиш за дете. Направи аборта, НО кажи на родителите си и си понеси наказанието. В бъдеще мисли повече, нека това ти е за урок..

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f8632c5b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, вие луди ли сте, бе. Как може да я съветвате да задържи детето. Как ще и държите сметка и ще я наричате убийца, за да иска да направи аборт. Ама, какви сте вие? Някакви съдници ли? А, какви сте вие? Ама, като искате деца, раждайте. Раждайте, бе. Не виждам кой ви спира. Никой. На 16 с дете. Ще си съсипе и живота и бъдещето. Отделно, че после ще и се каже детето си е твое, оправяй се. Ама, много е лесно да се дава акъл от страни и само да се коментират и говорят глупости. Аз съм самата съм на 20. От моето се семейство също имаше натиск да се женя и да раждам деца, колкото се може по - скоро. Да, да. Някой друг път. Бих им шута и ги изтрелях по балистична крива. Казах им, вие в моя живот няма да се бъркате. Решенията ги взимам аз. И се оказах права. Сега уча медицина, имам стабилна и доходна работа, живея самостоятелно, имам и приятел. С една дума животът ми е перфектен. А, ако бях послушала семейството ми, сега щях да съм финансово зависима, вързана с дете и да снова само м/у печката и пералнята.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9c8d74d9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Aвторке, на твоята възраст алкохолът не беше ли забранен? Ти пиеш алкохол, правиш необезопасен секс, забременяваш и мислиш, че ще ти се размине? Не знам откъде падаш, но това няма начин да ти се размине и ако продължаваш с мотаенето ще завършиш в родилно (буквално! )
Колкото до разните криминални начини да направиш аборт - забрави. Никой лекар, който е учил 10 г. няма да си рискува свободата и кариерата с криминален аборт заради твоята глупост и никой възрастен няма да рискува затвор, правейки се на твой родител, а и не е толкова лесно - вие няма да имате една фамилия и ще трябва да занесеш акт за раждане - НЕВЪЗМОЖНО. Нямаш парите просто, за да платиш риска, който очакваш да поемат и лекаря, и втория човек.
У нас пазар за криминални аборти няма, защото просто аборти под път и над път некриминални - толкова е лесно да се направи аборт. Само в циганската махала има разни криминални аборти за циганките от разни бабички, но не ти го препоръчвам
Затова не се бави, а кажи на майка си и си носи последиците. От какво те е страх - най-лошото наказание е самият аборт - от какво те е страх - от загуба на смартфона за 1 седмица ли? Какво може да ти сторят родителите при това положение повече? Ти така си се нахендрила, че това е над всяко родителско наказание.
Така е в живота на възрастните - всяка грешка се наказва с жестоки последици и като не искаш с добро, на ден те удрят по 10 пъти такива неща, а ти явно си от хората, които учат по трудния начин

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   7г. с? Ами ако се забавиш малко ще е късно за каквито и да е действия! Казвай на вашите, то ти си наказана по съдба какво по-голямо наказание от това!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 70f6b46ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Aвторке, (9) много мaлко време имaш- ДЕЙСТВAЙ! Скоро и зaконен aборт нямa дa можеш дa нaпрaвиш.
Кви нaкaзaния, кви 5 лв бе момиче, кaквото и нaкaзaние дa ти нaложaт е нищо в срaвнение с товa, което те чaкa aко зaкъснееш зa aборт и трябвa дa рaждaш.
Не слушaй тукa дето се опитвaт дa ти вменявaт винa, че дa го зaдържиш бебето. Те нямa дa ти го гледaт, ти ще го гледaш, крaй нa възможностите зa добър живот, мечти, реaлизaция и т. н.
В никaкъв случaй не лъжи, че си изнaсилвaнa, зaщото aко родителите ти сa кaто мен, ще търсят до дупкa "виновникa" зa нaкaзaние и ще стaне по- зле.
Но, говори с мaйкa си нaсaме. Некa тя те придружи и дa приключвa товa по- скоро.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 57dbb08df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Миличка, то затова има презервативи и противозачатъчни хапчета, за да няма после олеле. Колкото до абортът като си непълнолетна или малолетна няма как да стане без съгласието на вашите, освен ако недай си боже някоя твоя по - голяма приятелка не прилича на теб и не ти услужи за малко личната си карта, едно момиче така влезна покрай нас в дискотеката на изпращането ни преди 3 години. Не те съветвам да правиш, това което написах по - горе. Трябва да се изправиш пред вашите и да им кажеш истината очи в очи няма друг начин, . Естествено ще ти викат, ще ти се сърдят известно време, но вся някога ще им мине. Сгрешила си и трябва да си понесеш последствията от действията, а именно, че със секса не се прибързва и трябва да се вземат предпазни мерки! Ж. 22

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Страх ме е да кажа на нашите :( Ще ми се карат ужасно много

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b8e0342141
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   И как така едно дете ще й провали живота бе, вие нормални ли сте??? Заради такива хора българите сме на изчезване и накрая в България ще останат само цигани и джихадисти! Да ви видя тогава дали пак ще съветвате момичетата да си убиват децата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a808d59b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Всички който я съветват за аборт да замълчат сега и завинаги.
Може да е малка но щом не са малки за не-безопасен секс и алкохол значи са достатъчно големи да си поемат и ангажимента към детето което сами са си сътворили, ако бяха малки щяха да стоят над учебниците а не да правят деца щом са го направили сега има и последици.
Вие нормални ли сте а ако направи аборт и неможе да има вече деца? а наясно ли сте какъв ужас е един аборт? Авторке ти сериозна ли си виж как се прави аборт и помисли ако можеш това да го направиш на твоето дете ''БРАВО'' аз като жена немога. Грижите ще са ти в повече но ти щом пиеш и ходиш насам натам предполагам си достачно голяма и да поемаш отговорности сестра ми роди на 17год. гледа си го сама и работи даже, щом сте толеми правите секс пиете и т. н. сега бъдете големи гледайте си, и детето. А ти за кога чакаш да им кажеш на твойте родители? Почти нямаш време за аборт вече ако напреднеш още малко и смятъй че няма как с напредването на бременноста се овеличава и риска за твоя живот момиче плюс това скоро ако не им кажеш няма и да искаш да можеш да абортираш. Кажи им от какво те е страх ще ти се карат ами да те поздравяват ли на тия години вместо да си гледаш уроците ти си бременна ами и аз да имам дъщеря да ми сервира това, и аз няма да се усмихвам няма да я набия ама ще има конско щото тия презервативи тия хапчета са за предпазване. За секс сте големи а сега как да се оттървем само по това виждам колко сте незрели и ти, и твоя приятел той какво аборт, колко му е лесно а ти как ще живееш с това че си си убила детето си повярвай ми сега не го осъзнаваш но ако направиш аборт и след години да нямаш деца да опитвате много и да нямаш тогава ще видиш колко ще те заболи, защото си имала но си решила да прекратиш живота му което според мен дори като негова майка нямаш право да правиш тялото е твое живота ти също но това е живота и на част от теб и част от приятеля ви едно невинно ваше детенце.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a808d59b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Дете аз правих аборт понеже плода не се развиваше нямах 18 на 17год. и понеже нямах 18 трябваше куп дукоменти и т. н. за да проверят действително това дали ми е родител и акт за раждане от полицията чак дукомент вадихме лични карти и т. н. понеже нашите са, и разведени. Такаче авторке ако искаш и 10 човека накарай на 200 плати там всичко се проверява до най малкото. А с този външен човек няма да ти се получи искат родител хората издирват снимки раути да видят черно на бяло че е той никой не вярва на сляпо можеби защото има много такива като теб.
И помоли вашите да ти оредят среща с психолог да си поговорите понеже с това мислене да лъжеш да криеш и да убиеш скришно детето си с риск за теб за мен е състояние на непсихично стабилен човек.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Мила, кое е по-страшно? Да кажеш на родителите си и те да дадат съгласието си за аборт или да идеш при някой без лиценз, който ще те оперира при кой знай какви условия и да рискуваш живота си или да останеш стерилна? Така, че по-добре кажи на вашите, ще изтърпиш някой друг скандал, но поне няма да умреш. А при незаконните аборти има реална опасност да умреш. И друг път умната! Ползвайте презервативи, а при гаф Ескапел и ще си спокойна.
Така, че кажи на вашите и то бързо. Колкото по-ранно направиш аборта, толкова по-малък е риска от усложнения.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8e1d2b1f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Бъди смела и приеми последствията. Ако убиеш детенцето може да нямаш повече деца и само си помисли за някое момиченце със сини очички и руса косичка във бяла рокличка. Би ли убила това дете което може да гушкаш и обичаш. За приятелят ти бих му откъснала топките това не е мъж да се съгласи да убиеш детето. Представи си че го износиш и родиш ще ги дадеш на някое бездетно семейство и може да виждаш от време на време. С нищо няма да ти се развали кариерата ако тя е по важна от твоята дъщеря или син. Или ти си права и не си дорасла за това да имаш дете, обаче ще ти кажа ако аз забременея сега а аз съм на 13 ще го износя и ще го родя въобще няма да мисля и за аборт. ТИ СИ ВИНОВНА, ДЪРЖИШ ТОВА МАЛКО ТЕЛЦЕ В УТРОБАТА СИ И НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШ!!! Хората мечтаят за деца я ти с лека ръка ще убиеш БЕБЕТО. А ако някой си прави шега с това сериозно да се замисли това не е шега работа. В момента съм на ръба да се разплача за това дете което може да не види бял сваят
Но ти казвам ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 47feff2098
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ся без обидени. Ако ще говориш с родителите ти (което е препоръчително) гледай да не е по телефона да не са заедно и да има поне 1ч. преди да се срещнат двамата. Тоест да забрави. (не си мисли че ще забрави) Аз не вземам страна. Дали да го задържиш или не ти решаваш. И да ти кажа успокой се няма да ти се карат че си бременна. Ще ти се карат че правиш секс без предпазни средства. А ако не искаш да знаят кат почне да ти личи (при най-малките признаци) иди в болница разкажи и там ще ти кажат какво да правиш. Послушай ме и няма да сгрешиш.
Психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Не се обиждай мила, но май дори нямаш представа в какво си се забъркала! Още си разсъждаваш по детски, какво щяла да каже мама, все едно става дума за 2, а не за наистина сериозен проблем! А истината е, че това какво ще каже майка ти е най-малката ти грижа! Но ти май не го осъзнаваш и все още си действаш като дете, как да извъртиш нещата, че да ти се размине конското. Да, ама абортът не е 2 и с това детско поведение ще си докараш страхотни проблеми може и до живот. За да избегнеш скандал с вашите си готова да си рискуваш здравето си. Ами ако останеш безплодна? Ти изобщо съзнаваш ли колко лесно могат да се объркат нещата ако докторът не си разбира от работата? ! А както ти казаха и хората преди мен, никой лицензиран доктор няма да си подритне практиката и дипломата и да оперира непълнолетна без разрешението на родителите и. Така, че решиш ли да действаш без вашите, приготви се да те оперира някой учил-недоучил в някое набързо пригодено за целта място с кой знае какви инструменти. Надявам се имаш достатъчно акъл и няма да си го причиниш! За това спри да мислиш като дете и си поеми отговорността за постъпката си. Щом си решила, че си достатъчно голяма да правиш секс, значи си достатъчно голяма и да поемаш отговорност. Да, гадно е, но добре дошла в света на възрастните! Тук с хитрувания на дребно няма как да оправиш нещата, най-много да си навлечеш много по-сериозни проблеми, на всичкото отгоре нямаш никакво време, защото с всеки ден става все по-рисково. Едно е да направиш аборт в първия месец, съвсем друго е в третия. Действай!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   От Авторката
Говорих с родителите си, приятеля ми също.
Много ми се караха, викаха, обиждаха. Но в крайна сметка решихме да запазим бебчето. Ходих на гинеколог и сега ще ходя на училище докато не започне да ми личи. После ще мина на самостоятелно обучение и мама и татко ще помагат са бебчето. Приятеля ми ще почне работа и същевременно ще ходи на училище.
Благодаря за всички съвети!

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 92df80a77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Добре е, че си взела правилното решение.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d5130ea510
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Бог да ти е на помощ, мило момиче! Дано всичко се развие по най-добрия за всички ви начин!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Щом си решила да запазиш бебето дупе да ти е яко! Важното е, че вашите са съгласни да ви помагат, че иначе не ви виждам. Но да си знаеш край с детството, отсега нататък си възрастна и си поемаш отговорността като такава.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9d1ccb1d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Aвторке, това решение според мен ще съсипе бъдещето ти ( и на таткото - също). Пък и какво ще му дадеш на това дете без професия, без доходи? Не ми пука дали ще ме нападне стадото, което винаги се изказва, че нямало значение и че с любов и без памперси може да се гледа бебе. Обричате това невинно същество на страдание. Единственият плюс е, че когато другите жени ще имат малки деца, твоето вече ще е пораснало и няма да имаш проблем с намиране на работа. Но какво от това, когато няма да имаш образование, за да си намериш добре платена такава?
Живо и здраво да е детето иначе, и дано да успее да ти прости за липсата на възможности, която ще му дадеш.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Както си решила, не те виждам. Проваляш си живота, а си едва на 16. Точно заради ей такива глупости не пускам на купони с преспивания и ходена на гости ''у приятелка''

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a26b9fd1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   н 32 -Не сте прав, че Авторката проваля бъдещето на таткото - проваля само своето и на родителите си, на детето също. Таткото до завършване на висше образование дори 10 лв. издръжка не дължи - младите баба и дядо да му мислят, а той като тръгне да се жени и създаде свое семейство няма да се сеща дори за рожденните дни на детето - същото се отнася и за родителите му.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Н34-не е така, аз обичам моя приятел той също мен. Нямаме намерения да се разделяме, все пак детето е общо и нещо го го обгрижваме с много любов.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9d1ccb1d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Таткото е пълнолетен, как да не дължи? :)
Това, че евентуално учи и е студент, не го освобождава от задължение за издръжка.
Идеята уж е да са семейство с авторката, но според мен са много малки и като цяло е грешка да се задържа бебето. Животът на майката е разбит на 100%, освен ако родителите не са много богати. Имах такава състудентка в университета, нейните родители много й помагаха, те й гледаха детето, а тя вилнееше по кръчмите. Бащата на малкия я беше зарязал отдавна и живееше с нейна приятелка.
Завършихме, а тя си имаше първолак. Аз разбрах, че има дете едва към края на следването ни. Даваха й по 2000 лв. издръжка на месец и тя си живееше прекрасно, а детето го виждаше само през уикендите, когато се прибираше в нейния град. Като майка не мисля, че беше много добра, а сега виждам, че е родила и второ, но от друг мъж.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a26b9fd1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   напротив н. 36 - студентите са освободени от задължението да плащат издръжка - нали учи. Дори задочниците са много привилигировани - при семейни войни често мъжът записва някакво формално висше, за да не плаща дори 150 лв., но в повечето случаи прото така се случва - не можеш от един студент и издръжка да искаш. Такива са законите и с право - все пак последната дума е на жената и тя трябва да си е направила сметката като е решила да запази детето - не можеш да съсипваш и бъдещето на момчето, защото някой решил да ражда. След като завърши и почне да работи ще дължи и издръжка като рядко надвишава 150 до 200 лв
Бившият приятел на сестра ми е дете не разведени родители - от 4 годишен е без баща и заради караници заради жилището, бащата записва висши и никога не плаща издръжка - eй така, на инат. :), а като става на 18 г. ги гони и от жилището, защото си е било негово-наследствено

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Номер 35, предполагам си авторката. Сега ти е лесно да говориш така, колко много се обичате, как винаги ще сте заедно и т. н., ама като се роди бебето и като почнат първите разправии, защото и двамата не можете да спите, а парите вечно не достигат, тогава много неща ще ти се изяснят. Те зрели хора на по 20 не успяват да си съхранят връзките в такъв кризисен момент. Ама нищо, сега тепърва ще разбереш в каква невероятна каша си се забъркала!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   От Авторката.
Родителите на моя приятел имат много пари, доста са богати. Моите родители също разполагат доста средства.
Моята идея нашите да гледат бебчето докато аз завърша. А моят приятел ''учи''в университет. Но всъщност родителите му пращат огромни суми пари, а той само вилнее в столичните дискотеки с мен ;D
Но се обичаме и искаме бебчето. Все пак нашите родители ще помагат, тяхната задача е такава от тук нататък.
Като стана на 18 ще се оженим за да имам сигурност. След това се надявам да имаме още деца. Аз януари ставам на 17, така че :D

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a26b9fd1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Aвторке, с чужда пита помен не се прави!
Ти искаш вашите родители да избутат и отрочето ви, но това е меко казано нахално. Ако родителите ви са искали бебе, те щяха да са си направили - това бебе с две думи не е желано и никой няма да ти го гледа - хората са млади, имат си работа, бизнеси. Отгоре на всичко да видим дали родителите не бащата ще продължат да финансират „следването“ му, а изобщо заблудата, че можеш да родиш и да джиткаш по дискотеките като до сега е повече от наивна. Край на купоните поне за 3 годинки за теб, разбира се, не за бащата, а ако те зареже (въпросът е по-ского „когато“), ти увисваш като зряла круша.
И двамата нямата способностите да поддържате стандарта, в който сте израстнали. Идвате или от стари комнистически родове с връзки, или от семейства, в които родителите са си скъсали задника от работа, за да има за вас, но са забравили елементарното възпитание и да ви обърнат елементарно внимание. Вашите родители за вас нямат време да се грижат, ти бебе ще гледали - забрави направо. Ще си вързана за бебето, ще завършиш-криво ляво нещо и все някога ще изядете готовите пари на вашите и ще се хванете за шиите, а момчето е почти сигурно, че ще те зареже, за да продължи с начина си на живот.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Авторката
Моите родители не са много млади. Майка ми е 34, баща ми на 36. Неговите са на по 40 години. Иначе всъщност не знам какво имаш предвид под-комунистически връзки? Ние се обичаме двамата. Родителите също ни обичат, така че защо да не гледат бебчето?
И двамата сме сами деца, нямаме братя сестри така, че!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Авторке, авторке, не знам дали ставаш на 17, ама акълът ти е детски. Ако си мислиш, че ще продължаваш да си вилнееш по дискотеките както до сега, в голяма грешка си. Родителите ти могат и да ти помагат, но ТИ ще си майката на това дете и ТИ ще поемеш доста от грижите за него. Ама нищо, продължавай да си живееш като в сериал. Скоро ще разбереш в каква огромна грешка си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9d1ccb1d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Авторке, вие и сега може да се ожените, има как. Консултирай се с адвокат. :)

От коментарите ти обаче виждам колко са повърхностни отношенията ви и не знам дали има някакъв смисъл да се жените.

Дори родителите ти да са много богати и да ти помогнат, за мен решението да родиш сега е много глупаво. Ще го осъзнаеш сама много скоро, но междувременно едно малко и невинно същество ще страда заради глупостта на създалите го.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a26b9fd1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Цитат от Авторката „Моите родители не са много млади. Майка ми е 34, баща ми на 36.“,
Вие от ромски етнос ли се, че се плодите малолетни, не разбрах?
МИСЛИ, Авторке, един човек на 34 г. има 30 г. трудов стаж пред себе си- ДВА ПЪТИ колкото твоя живот.
Моите родители са на 57 г. и не са ми помагали с децата ми, защото РАБОТЯТ. А твоите родители ЩЕ работят още 30 г...как си представяш, че ще ти гледат децата?
То ако майка ти е на 34 г. ТЯ може догодина да роди, толкова е млада, и другата баба на 40 също може да роди, за да си ги гледате заедно.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2e65a61031
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

45.   Майка ти е 34, а ти на почти 17...хм това обяснява много неща! Обаче замисли се защо след като майка ти те е родила толкова млада си останала сама и нямаш братя и сестри. Явно това да гледаш дете на 17-18 хич не е лесна работа и майка ти е решила, че едно дете и стига.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Не не сме от ромски произход, напротив даже. Майка ми има испанка кръв. А е забременяла рано по други много по-сериозни причини от моите. Всъщност аз съм била желано бебе и от майка ми и от баща миц Както и да е. Те с баща ми са се оженили на 20 години. Нищо, че майка ми ме е родила на 18. Неговите родители също са се оженили рано, но вече дълги години са заедно-това ме кара да мисля, че и аз ще успея с моя приятел. Не мисля, че майка ви ще има друго дете, защото сега за нея е важна само визията-тя не работи баща ни ни издържа. При приятеля ми е почти същото, за това и не искам образование приятеля ми ще наследи доста неща-във финансово отношение ще бъдем добре.
Иначе аз не съм искала да забременея просто бяхме пияни и е грешка. Бебчето също много не го исках отначало, защото бях притеснена, но приятеля ми ме нави.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Ок, дори и да не сте от ромски произход. Няма значение, но си в грешка, че родителите ти са длъжни да гледат ВАШЕТО бебе. Щом сте големи да правите секс и то без презерватив и да се напивате, че чак да не знаете какво правите-сега бъдете големи да се гледате бебе. Това, че родителите ви разполагат със средства не значи нищо, те не са ви длъжни. Още малко, че след година ставаш на 18 тогава, вече съвсем няма да са длъжни да правят нищо за теб. А относно приятеля ти, мисля че се е възползвам от 16 годишна заблудена пикла. Не се обиждай! Той на 19, ти на 16 и се моткате на дискотеките? ! Няма да изкарате дълго заедно, просто защото на него много бързо ще му омръзне да играе с теб на семейство. А за него е лесно, ти раждаш, на него му писва и си тръгва. Не сте женени
така че той може да го направи, когато си иска. И дори и да ти плаща пари, те ще са доста малка сума. След като те зареже, ще си намери друга заблудена като тебе мацка и ще се забавлява с нея. А ти? Оставаш и да гледаш бебето, защото няма да имаш друг избор! Гадно, нали? От гледна точка на родителите ти, не мога да ги коментирам хората, явно доста неща ти позволяват за възрастта ти. Имат до някъде вина, че не са възпитали у теб някакъв морал или поне по-висши ценности от това да се напиваш и правиш секс, да ходиш на дискотеки. Но такива като теб и приятеля ти ги има много. И още много ще има, не сте единствените и няма и да бъдете. Не съм обнадеждена за теб и твоето бъдеще. Може би ти и приятеля ти, не сте се сблъскали с все още с идеите на ''живота''Просто сте деца на богати родители, които нямат никаква идея и мисия за бъдещето си. Жалко за родителите ви. Най-жалкото е за теб, защото ще разбереш колко сме били прави за очакващата те съдба, прекалено късно. И тогава, обаче връщане назад няма да има.
Въпреки това, може да се окажеш късметлийка и живота да ти поднесе мечтания от теб живот и дълго семейно щастие със приятеля ти. В, което няма да има нищо лошо. Успех и дано оправдаеш всички нас и най-вече очакванията на родителите ти!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d681bd899
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   След последния ти пост, ми станаха ясни много неща.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 06d19f3e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Миличка с това мислене, че ще продължиш да си ходиш по дискотеки хич не те виждам как ще гледаш това дете и какво възпитание ще му дадеш. Та ти цял живот си свикнала мама и тате да те дункуркат та сега и детето ти, вземи порасни като искаш да ставаш майка, но и вашите имат вина, че са те оставили да ходиш безконтролно по дискотеки и по купони и да пиеш и ето го резултата сега. Поне да се беше образовала малко за предпазните средства и болестите, които можеш да хванеш по време на секс, ако вашите толкова са нямали време да ти обяснят тези неща, можеше поне да слушаш в часовете по биология или пък да прочетеш малко литература и в интеренет. Жал ми е за детенцето с такива разхайтени родители като вас двамата! ж. 22

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7cac0f5936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   АЗ родих на 16 не съм от ромски произход и изледах сина ми сама, сега е на 28 години аз на 45 всеки сам решава как да постъпи, попитай сърцето си то не греши. УСПЕХ

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: de92b53c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Виж какво ако решиш да правиш аборт-по добре го роди и ние ще ти го отгледаме... та това е най-великото щастие на тази планета. Най-голямата радост в това измерение. Всичко друго е преходно....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1c797b1519
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   И още нещо пак е номер 49, ако ми беше дъщеря щях да те хвана за косата и насила да те замъкна при доктора да правиш аборт после щях да те спукам от бой и да те пратя в манастир това заслужават разглезените момиченца, като теб мислещи, че вечно някой друг им е длъжен!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 675222511e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Абортът крие реална опасност за здравето и живота на жената освен че се числи към най тежките убийства рисковете по нататък са от заболяване от рак безплодие безнадеждност и депресия

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker