Какво точно е "очна ставка?" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво точно е "очна ставка?"
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 12009 пъти
Здравейте на всички. Преди два дни получих призовка и на 2 ноември (понеделник) ще трябва да участвам в една очна ставка, призовават ме като свидетел. Преди 1 месец полицаите направиха акция на мен и на още около 10 човека. Намериха в едно момче няколко грама трева и няколко грама амфети, а на масата, на която бяхме седнали още 2 грама марихуана, но лошото е, че марихуаната беше под якето ми, а не знам изобщо на кого и как е попаднала там. Първо получих призовка като свидетел да се явя на разпит, отидох и сега ще ме викат на очна ставка. Аз нищо не съм направил, а ме викат на очна ставка и постоянно ме занимават. Дали полицията ме подозира, че продавам наркотици или нещо подобно? Защото аз абсолютно нищо не правя, просто се получи някаква грешка и се озовах на неподходящото място в неподходящото време. Може ли някои, който разбира повече от мен да ми каже какво означава очна ставка, защото си нямам на представа? Какво се прави там? Какво се случва там? Трябва ли да се притеснявам? Защото аз не съм направил нищо, само намериха тревата под якето ми, ама тя може да е на всеки, не е моя и не съм направил нищо. За сега са ме викали като свидетел и не са ми повдигали обвинение, а и аз нищо не съм направил. Може ли да ми дадете съвети и да ми кажете какво горе-долу представлява така нареченото нещо "очна ставка? " Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: d2a3100ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очнa стaвкa е рaзпит в присъствието нa остaнaлите свидетели или обвинени.
Бъди спокоен, кaжи кaкто е, опитaй дa бъдеш мaксимaлно точен в пикaзaниятa си. Ще те питaт и нa кого е дрогaтa, кой е употребявaл. Зa дa ви прaвят очнa стaвкa, очaквaнето е дa се изнервите и aко не с думи, то поне с поведение посочите "виновник".
Ти не знaеш кой е донесъл, кaто си седнaл вече е било нa мaсaтa, кaквото е било. Хвърлил си якето без дa гледaш...
Aко "нямa" виновник, вероятно ще хвaнaт нaй- нервният/слaбият и ще го притиснaт дa е виновен или "певец" зa този случaй или ще го ползвaт зa други възможности зa зaлaвяне.
Зaтовa, вaжно е дa си спокоен и уверен.
Aко зaпочнaт дa те рaзпитвaт зa семейни отношения, кaзвaй, че сте в МНОГО ДОБРИ отношения с родители и семейство.
Нямaш повод зa притеснения по принцип, тези нещa ти ги кaзвaм зa твое спокойствие, но нaпред си подбирaй компaниятa, зaщото вече ще фигурирa името ти тaм и следвaщ път ще си свидетел сaмо докaто нaмерят нaчин дa е друго.
Бягaй от тaкивa компaнии и не се зaнимaвaй с глупости.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d8e7b87009
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Ще се видиш очи в очи с едни чичковци, които ще те помилват, ако не си кажеш всичко което знаеш. Какво се правиш на невинен, газил си лука, сега се чудиш, кой ти е срал в гащите. Аман от такива тарикати, не мислите какви ги вършите, после други са ви виновни. Като се келешите, сега вместо да имаш срещи с гаджета, ще имаш срещи с полицията. Никой не ти е виновен, виновна е главата ти.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e7282b9a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   В четирите алинеи на чл. 143 от НПК е уреден способът за събиране на гласни доказателства познат като очна ставка. Основания за провеждането и по преценка на разследващият орган са наличието на съществени противоречия в показанията на няколко лица, отнасящи се до предмета на доказване. Очната ставка има тактика, особености, начин на извършване и т. н, които не са предмет на днешното изложение. Днес ще се опитам да обобщя противоречивата практика на разследващите органи и да опитам да дам общи насоки за ролята на един адвокат при извършването на очна ставка.

На първо място стои въпросът има ли право на адвокат свидетелят призован да участва в очна ставка, който да присъства при провеждането и? Би следвало да се приеме, че макар в разпоредбите на НПК касаещи очната ставка да липсва изрична такава относно правата на свидетеля, предвид това, че и ставката и разпитът са много сходни по своята правна същност способи за събиране на гласни доказателства самото качество свидетел дава право да се упражняват при провеждането и правата по чл. 121 и 122 от НПК.

Свидетелят при разпит съгласно чл. 122 НПК има право да се консултира с адвокат, ако с отговора си на въпрос може да уличи определен кръг от лица в извършване на престъпление, включително и себе си. Тук е и ролята на адвоката, който да бъде на разположение на своя клиент и да го посъветва, да отговори ли или не на поставен му въпрос. Друг момент, за който следва да следи защитникът при провеждане на очна ставка е дали в действителност се поставят еднакви въпроси на двете страни, които да бъдат от значение за изясняване на предмета на делото.

Интересен момент при очната ставка е, че не само разследващият орган може да задава въпроси, но и самите свидетели могат да се питат помежду си. Следва да се приеме, че правото на свидетеля да се консултира с адвокат преди да отговори на въпрос се простира и върху тези задавани от другата страна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fe32d6fe8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   в твоя случай, предполагам разпит

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 755efa177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Нищо ви няма, като се занимавате с тия ла*на ще си носите отговорността от последиците.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b44533013a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не знам на колко години е авторът, но по-добре да не пита във форуми, а да си намери адвокат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: d2dddc7a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Кво стана брат, осъдиха ли те?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker