Имам ли нужда от психолог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам ли нужда от психолог?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1404 пъти
Здравейте! Момиче на 14 съм. Имам проблем който продължава вече доста време. От както се помня постоянно съм в напрежение, в стрес за нещо, никога не съм се чувствала напълно спокойна без никакви грижи. Доста често изпадам в депресия и нервни кризи, нямам апетит, не мога да спя добре, абе изобщо не съм добре. Ходих при купойка да ми лее куршум няколко пъти и за 1-2 дена се поуспокоявах и после отново. Роднините ми казват да не се тревожа толкова дори и за най-малките неща, но просто не мога. Имам съученици на които не им пука за нищо, пият, пушат, имат страшно много двойки и изобщо не се тревожат пък аз една петица ако получа се сривам. Нашите скоро ми споменаха за една добра психоложка от моя град, но не знам дали да ходя. Притеснявам се ако се разчуе в училище, какво ще ме пита психоложката и т. н. Моля за съветите Ви. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: daf4e94b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да, в случая ти си класически нервно болна - проблеми със сън, апетит, нормално функциониране (работоспособност), концентрация, настроения - да, за психолог е. До някъде проблемите ти може би са и на хормонална почва заради растежа ти, но ако НИКОГА не си се чувствала спокойна, то ти е време да потърсиш помощ

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e90c5a45c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Най-добре иди на психолог и спокойно няма да се разчуе. Аз съм същата като теб и аз ходих два пъти на психолог, ама вече не ходя, защото последния път ме кара да си представям, че съм на училище и ме кара да правя някакви глупави диалози и аз съвсем луднах и викам, че повече няма да ходя там, но и до днес си ги имам проблемите. Завиждам на някои, че не им пука за нищо, аз не мога така, за оценки се нервя, дори е достатъчна една дума, за да лудна съвсем :Д но няма лошо да ходиш, те психолозите си имат подход, ама аз просто го намерих за безсмислено това да правя диалози със себе си един вид и затова не ходя вече.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 04bd3b6196
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Дете ако беше от тези на който не им пука нямаше да имаш нужда понеже всяко дете в даден момент е така, но ти си друг случай ти се притесняваш от ниски отценки и от други неща доколкото разбрах.
Аз ще те посъветвам така: Иди виж как ще се чувстваш отиди и втори път а може, и да ти хареса. Не е смешно да ходиш това е дискусия водите разговори нищо странно няма. А и мисля че си разбрана, и дори ще ти хареса. Там можеш да споделяш с човек, който ще те разбере и ще ти помогне понеже ти не си буйна да не искаш да се пребираш, да не искаш да учиш а точно обратното ти искаш да се промениш към по добро не ти харесват малко по ниски отценнки и т. н..
Отиди това е моя съвет ще ти помогне страшно много щом и ти го искаш само трябва да се довериш. Не е нищо срамно дори в дадени моменти ти е забавно да разговаряш с такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0f981a1831
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изследвай си хормоните, това вероятно е някакъв дисбаланс.
Ако си от малък град, по-добре не ходи при психоложката, след това ще те разнасят и ще ти излезе име на откачалка. Намери си психолог от съседен град и ходи при него. Ако си от голям град, ходи при тази психоложка, която са ти намерили родителите.
Ако пиеш кафе - спри го! Ще имаш подобрение до няколко дни.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f3b63f20e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не ходи на разни врачки, куршумо леятели и тн, това е голям грях, отиди на църква да го изповядаш. Не си нервно болна в никакъв случай, ти си интроверт, можеш да прочетеш какво значи това точно. С две думи-всичко ти е наред. Да, отиди и си поговори с психолог. Но да знаеш, ти си такъв тип човек и така ще бъдеш, но това е ок-по-лесно се изморяваш, мислиш за всичко с подробности, не обичаш стреса и големите компании, предпочиташ да си си вкъщи и тн.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ccdf687669
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисля че си болна. Но не те познавам за да правя анализи защо се чувстваш така. Със сигурност има някаква причина.
Относно психолога... отиди. Няма нищо страшно нито ще те ухапи нито нищо. Знам че се притесняваш. Аз миналата година (бях на 14 между другото) ходих и аз бях адски нервна, но всъщност е много приятно. Можеш да говориш спокойно, тя по принцип е длъжна да си държи устата затворена каквото и да й кажеш. Но не можеш да живееш в такова състояние... отвратително е. И аз бях така, но това е по вина на нашите. В училище няма как да се разчуе освен ако ти не кажеш на някой който не може да си държи устата затворена. Вярно че има хора които въобще не им пука, по лесно е така всъщност. Аз поне отчасти съм така, гледам да не ми пука толкова за нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker