Да следвам ли мечтите си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да следвам ли мечтите си...
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 2650 пъти
Здравейте за първи път пиша в този сайт и бих искал на свой ред да споделя една дилема която ме мъчи от известно време насам. Момче съм на 19 години от град София, от малък имам влечение към музиката.

Пял съм още преди да започна училище в хор и даже учителката ме е използвала заради верния слух да й казвам кой как пее и къде пее фалшиво и т.н. После в училище пак бях солист в училищния хор Бъркотия който е печелил не 1 награди, но ми мутира гласа и трябваше да се оттегля, това което ме влече не е пеенето а самата музика.

Завършил съм Прогесионална гилмназия по електротехника и автоматика в кв. Овча Купел("Киров"), със специалност Компютарна техника и технологии, там за огромна изненада открих, че техникума си има духов ор
кестър и веднага се записах и така 5 години съм свирил на флигорна в духовия оркестър на Киров. За това време репертоара ми стана много голям.

Мога да свиря хора, маршове, химни, неща от концертния ни репертоар. Участвали сме на много концерти, свирили сме на празници, печелили сме 2 пъти конкурса "С крилете на музиката" имам даже и лауреатско звание и златен медал. Но всичко си има край, завърших и кандидатствах и ме приеха в Техническия Университет със специалност електроенергетика и електрообзавеждане. Това е специалноста на дядо ми и на баща ми и двамата това са учили макар и не в висше учебно заведение и много се зарадваха като влезнах там точно с това, но аз не съм щастлив вече спрях и да ходя на лекции само лъжа наще и или се забивам в някоя компютарна зала или отивам да блъскам в фитнеса колкото да убия времето. Истината е че мечтата ми е да изучавам музиката в Националната музикална академия "Панчо Владигеров", баща ми като научи ми каза че съм полудял и нямам никакъв шанс там и че трябвало от малак да съм свирил, но аз си знам че само това искам и вярвам че стига да има желание прегради на възможностите няма. Каза ми да си троша главата и това е. Като се замисля ми става много мъчно защото всичко което съм правил пълното отличие до завършване на техникума приемането в реномирано висше учебно заведение взимането на Държавния изпит по теория и практика на специалноста за квалификация техник съм го направил за тях, а когато се очакваше от тях малко подкрепа и разбиране не го получих.
Подпис Skywalker

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: b7e437f471
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не забравяй, че животът си е твой. Не е нужно да следваш мечтите на родителите си. Пробвай да кандидатстваш в муз.академия, може да те приемат и според мен ще стане. Направи го, за да може един ден да се върнеш назад и да разбереш, че си един от малкото, които са последвали мечтите си и който е щастлив, защото прави това,което харесва. Родителите ти ще те разберат и ще се радват за теб, като те видят щастлив. :) Успех

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: e9fc004e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай все пак да учиш това,което ти е на сърцето!Електротехник с флигорна-сблъсък на техниката с лириката.Би се получил чудесен синхрон между теб и машините.Нещо като съвременния Вапцаров.'Истината е сега в машините...'Пък е бил поет,човека...
Калисто

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 531c47b81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не искам да те отказвам, но в днешно време с това не можеш да си вадиш хляба. Казвам ти го от опит. И аз съм се занимавал с музика и само купища пари хвърлих. Тука само чалга и цигания се тачат, макар че и при тях се навъдиха много.

Това че обичаш музиката е прекрасно, но те съветвам да се подсигуриш и с една стабилна професия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker