Не знам какво да направя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам какво да направя
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1198 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 17 години. Никога до сега не съм прибягвала до споделяне на моята история, но съм ужасно отчаяна и се нуждая от помощ..
Майка ми ме е отгледала абсолютно сама и винаги й е било ужасно трудно. Последните месеци са много тежки за нас. Разходите ни всеки месец са около 900 лв. а на мама заплатата е около 700 лв. Не знам какво да правя, страхувам се, че тя ще се разболее и аз няма да мога да го понеса и ще направя някоя глупост. Тя е най-важния човек в живота ми и не бих могла да живея без нея.
От както съм малка, тя винаги е правила и невъзможното за ме отгледа добре, да не съм лишавана от нищо и да направи добър човек от мен. Теглила е кредити, само и само за да живеем, по-нормален живот и да имаме нормалните неща за всеки човек.
Не знам какво да правя, за да й помогна, л.. къса ми се сърцето като, я виждам така. Тя е много силна жена и да я видя да плаче, ме наранява.. моля ви, кажете ми, дайте ми някакъв съвет какво де направя.. благодаря ви!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2f2038ea63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, какво ще правиш? Ти си ученичка и твоето задължение е да си учиш уроците.
Доход от 700 лв. за двама човека ако не плащате наем са много добър доход! Ти можеш да помогнеш на майка си като пестиш от всичко излишно (кафета, излизания, телефони)
И още един урок мисля, че добре си научила за себе си - не можеш да живееш „нормално“ с кредити. Кредит никога не бива да се взима за консумация, а само за инвестиция - например можеш да вземеш кредит за образованието си, което е вид инвестиция в по-добра квалификация и после доход, можеш да вземеш кредит за собствено жилище, за собствен бизнес, но НИКОГА за гола консумация.
И не, заблуждаваш се, че майка ти е взимала кредити, за да направила добър човек от теб. Не материалните неща на кредит ни правят добри хора. Тя просто е искала да живеете на по-добър стандарт от този, който може да осигури. Това е било нейното решение и сега тя трябва да си плаща кредитите, а ти като станеш на 18 -19 г. и завършиш ще имаш свои отговорности - да учиш, самоиздържайки се например, да работиш и един ден сама да издържаш семейство.
Не е твоя грижа как е решила да живее майка ти - можеш само да я подпомогнеш като се лишиш от излишните неща, а лятото можеш да почнеш работа като сервитьорка например, но не бива нейните материални затруднения да те тормозят и да ти пречат на учението
Приеми просто, че децата нямат отговорност към родителите си, а обратното. Ти ще имаш отговорност към своите деца и да... един ден ще живееш без майка ти, така както тя е живяла и преди ти да си живяла - такъв е редът на нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 18176d7e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке ти си на 17 след училище може да работиш. Аз от 14 годишна работя не, защото нямаме а, защото разходите покрай мен са много и нейскам родителите ми да изнемогват заради мен.
Как може майкати да не и стигат парите а ти само да учиш ами поработи спести помогни.
Да родител е трябва да те гледа тя ама имай малко милост тази жена ще се разболее накрая и по-добре ли ще е, дано нестава така дано ти е жива и здраво но помагай.
Ако не ти се работи пести от всичко с заплата 700лв да не и стигат а камоли да има за нея е доста жалко. Цял месец за нищо да работи тази жена все пак не е от желязло.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1fa2768944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В подкрепа на номер 1!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6f40474218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, аз съм момиче на 14 и моят съвет е всъщност да бъдеш до майка ти винаги, да си говорите и да се опитваш да запълниш свободното й време с щастливи мигове заедно. Освен това ти си на 17. Според мен все някъде може да намериш работа за няколко часа и да помогнеш финансово на майка ти. Друго-в училището където учиш би трябвало да дават стипендии за отличен успех. Опитай се да завършиш с оценка над 5, 50 този срок. Ще ти дадат 50 лв. , ама нали пак са нещо. Смисъл изказванм се доста нетактично, но нещото което трябва да
направиш е да бъдеш до майка си за да й даваш сила и да се опиташ по някакъв начин да помогнеш финансово. Надявам се да съм ти помогнала с нещо и ти пожелавам успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker