Първа кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Първа кола
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2448 пъти
Здравейте,
На скоро взех книжка и тъй като семейството ми не е кой знае колко добре финансово не се и надявах на собствена кола. Взех книжката просто защото като започна университет няма да имам време пък и може да се наложи някой път да взема колата на баща ми или на приятел. Но поразгледах и осъзнах че колите не са чак толкова скъпи. Но тъй като не разбирам абсолютно нищо ми се иска да ме посъветвате. Все още не съм тръгнал да купувам а само търся съвет. За какви пари според вас може да се вземе една свестна кола? Втора употреба ще е със сигурност, и да не е кой знае колко стара, иначе нямам кой знае какви предпочитания, стига да върви и да не се разпадне след 1 година и да я мъкна по ремонти всеки месец мисля че няма да съм недоволен. Гледам в cars. bg, но от приятели знам че евтините коли колкото и добре да изглеждат все има нещо. Примерно за 2000 лева една свестна кола може ли да се купи? Кажете всичко което смятате за подходящо по темата, всичко е добре дошло. Може да давате и линкове към обяви ще е супер. Благодаря ви много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: ca7146cded
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, ще ти споделя от личен опит, както и ще чуеш от много хора предполагам, кола без никакви забележки втора ръка е доста рядко срещано явление, какво остава за някоя около 2000лв. Все пак от опита ми с колите които съм имал, бих ти препоръчал като сравнително евтина за поддръжка и по надеждна някоя БЕНЗИНОВА(въпреки че лично предпочитам дизел-но за него трябват повечко пари)-японска или немаска кола като: Nissan almera 1. 5; Micra 1. 0, 1. 3// Suzuki swift 1. 3/Ignis 1. 3, // Honda Civic 1. 4;1. 6 //// VW Polo/Golf 1. 2;1. 4
Моето мнение с което не си длъжен да се съобразяваш естествено, все пак мисляч, че ако вземеш някоя от посочените модели и по важното да попаднеш на някоя в що годе добро състояние, моя избор би бил японска, не случайно съм посочил повече от модели и марки от тях, но пък за VW-те има много части и са на добри цени. Късмет с избора!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c2d825a3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Като за човек взел книжка на скоро нещо по - малък мотор гледай да е. Може би от 1. 1 до 1. 8/9. Просто да не е над 2000кубика. Общо взето.. нещо до 160конски сили. Мога ти препоръчам Opel Corsa, Nissan Mirca, Audi A3, VW Golf 3/4, VW Jetta, Peugeot 306 някоя по - малка колица. Не ти трябва комби или някаква голяма тежка лимузина като Audi A8, VW Phaeton, S - класата.. или пък BMW 7 серия.

Въпрос на вкус и на финанси. А вече ти до колко си сигурен, че можеш да фошират - това е друга тема. Може да си вземеш много мощна кола, но първо, че няма да можеш да я увладяваш на моменти и второ, че доста честичко ще спираш на бензиностанциите да зареждаш.

Консултирай се с някой по - голям човек, който има и много стаж. Например баща ти :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9dfbe33958
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж брат няма кола която да не се ремонтира: ) Но моя съвет е опел астра от старите евтина за поддръжка малко харчи малък данък... Пирфе; д

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 574bd1347b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди дa я купиш си я зaнеси нa сервиз ще ти кaжaтзa евентуaлните проблеми. Гледaй дa нямa ръждa, дa е със зaднa предaвкa, дa не е делкото отдолу. Долу- горе товa зa първa колa. С нея и ще се нaучиш дa кaрaш :))) мaлко ще я поочукaш, не се шaшкaй, всички минaвaме през товa. Бъди осторожен обaче, късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 328fbe06f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Моят съвет е да потърсиш голф 3 1.9TDI 90 конски сили, мисля че е добър и евтин автомобил

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: af33128595
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моят съвет е да потърсиш голф 3 1. 9TDI 90 конски сили, мисля че е добър и евтин автомобил

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4cc2f3ebfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено, че за 2000лв може да си купиш свестна кола.Щом нямат ваще много големи възможности се ориентирай към Seat Ibiza 2000година бензин.После по натам ще й сложиш една газ и си ти.Имай предвид като си купуваш една кола .Има данъци, гражданска и задължително обслужване- масло,филтри,ремъци и т.н.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f8b3cce198
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   здравей,
по-добре пиши в няколко автомобилни форуми. Ще получиш много повече мнения от реални собственици на точно определени марки/модели автомобили.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 92be474cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Моята първа кола беше едно 9 годишно рено клио, дизел. Пъргави са и лесно се управляват, освен това са компактни и нямаш проблем с паркирането, а за мен това е важно, че в центъра на София и това си е проблем. Не те съветвам да купуваш прекалено евтина кола или кола от авто къща. По-скоро виж дали някой приятел не си продава колата. Моята я купих от авто къща, уж "нов внос, карана от жена на средна възраст" и си взех белята. Що пари пръснах за ремонт! Така, че най-добре си купи кола от приятел, защото ще знаеш кой и как я е карал. За марката и модела изборът си е изцяло твой, но за първа кола не ти трябва нещо скъпо и луксозно, защото докато станеш опитен шофьор ще има да правиш драскотини... и ако е нещо скъпо ще те боли сърцето, да не говорим, че и ремонтите на луксозните коли струват много и данъка ти е по-висок... за това за първа кола ти трябва нещо, което просто върви и няма да те е яд, че си го одрал някъде. Та по-добре дай 3-4-5 хил., но гледай да е стабилна, отколкото 10 и нагоре за нещо много красиво, ама несигурно.
И да знаеш първата кола е като първата любов! В моята поне все още съм влюбена въпреки, че вече е на 15 години и май е време да я сменям, ама що приключения сме имали с нея, та докато върви ще я карам, пък после ще му мисля.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 67eddbb2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За 2000 лв можеш да си вземеш много прилична кола, стига целта да е колата да ти е в услуга, тоест да те закара от точка а до точка б. Ако търсиш за фукня, няма да ти стигнат.

Важното е да знаеш, че с парите които ще дадеш, за да я купиш далеч не свършват разходите. Най-големия разход е по поддръжката. Даже и да имаш късмет да купиш здрава/запазена кола, пак се налага рутинно да подновяващ някои неща. Най-хубавата кола е поддържаната кола.

Плюсовете на евтината кола са, че частите и ремонтите за нея са по принцип по-евтини. Основно гледай само да няма ръжда, защото само това не се оправя (освен временно).

Също така бих ти препоръчал да не слушаш комплексари, които ще ти препоръчват да купиш "мощна" кола. За по-голям двигател ще плащаш по-висок данък и застраховки, а колата ще върши общо взето същата работа. Например и най-малкият двигател 1. 1 поддържа безпроблемно 130-140 км/ч на магистралата. (То и ограничението на повечето места е до 120км/ч) При 1. 1 просто първоначалното ускорение ще ти е по-бавно, но в градските задръствания не виждам кому е нужно кой знае какво ускорение и къде точно ще се "изстрелва"...

Желая ти успех и да бъдеш разумен на пътя :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a40774d89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За 2000 лева можеш да си вземеш добра кола, която да те вози откъдето и до където искаш. Е, няма да е много модерна, удобна или нова, но ще ти е достатъчна, при положение, че нямаш големи финанси, семейство нямаш(съответно нямаш толкова багаж), а и казваш че ще се кара рядко. Виж за някое голфче например, защото са много често срещани, надеждни(зависи в какво състояние я е оставил миналия собственик), подлежат на юркане хаха, и има части бол-под път и над път. Като цяло ще ти горят като една средна колица, тоест не много малко, но в никакъв случай прекалено много. Може и с газова да си вземеш, защото сега газта е по-малко от левче. С риск да ме оплюят много хора, ще ти предложа да погледнеш и някое рено, защото са евтинки и много удобни с много глезотийки. Например една Лагуна 2000 година можеш и за 1600-2000 лева да намериш-има си ел стъкла, климатроник и е бая удобна. Друг вариант пък е някое Поло- по-икономично е от Голфа(много малко по-икономично), по-мъничко е и е по-лесно за шофиране в града от млад шофьор. Успех с избора ти желая и дано случиш на кола.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d857c30fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Примерно за 2000 лева една свестна кола може ли да се купи? "
Не, за съжаление. Ако семействотот ти е разполагало с нов автомобил и не си се сблъсквал с проблемите на "трошките", ще ти се прийска да я зариташ и запали край пътя (поне аз така направих.. )
Старите коли:
1 - Друсат ужасно.
2 - Харчат много гориво.
3 - Не палят през студено време.
4 - Имат проблемни спирачки.
5 - Миришат лошо.
При тях всичко е низ от проблемик. Оправяш едно, а след 3 дена се разваля друго.
" може да се наложи някой път да взема колата на баща ми или на приятел" - За съжаление, с промените в закона, нямаш право да го правиш, освен ако нямаш разрешително от нейния собствени. Самото разрешително трябва да бъде писмено и удостоверено ( т. е. не може да се направи в момент на нужда). Докато баща ти може да го направи, то е малко вероятно някой твой приятел да се съгласи.
Но по върпоса - за 2000 лева можеш да вземеш кола на 200 000 километра. Годините може и да се прежалят, но в моя опит, всяко возило, оценено на тази цена е с огромен километраж, лоша подръжка и плаче за ремонти, който често надхърлят многократно цената му.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 68bc3775bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Моят съвет е - като за първа кола, а и евтин вариант е да си вземеш Голф 2. 1. 6 бензинов двигател с газ ще ти е перфектен. Вярно - доста стари са, обаче са железни коли, За първа кола не ти трябва нещо модерно, а нещо, с което ще натрупаш опит и няма да ти е жал, ако го удариш (недай си боже).
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 67eddbb2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   2000 лв стигат за добра кола. Не виждам и защо за тея пари трябва да е точно "първа". Може и втората и третата да си ги купиш за толкова. А дали ще я огънеш, ожулиш и т. н. зависи само от тебе - от поведението тина пътя и от това дали цениш "предмета", който притежаваш.
Повечето катастрофи се предизвикват не от "млади" шофьори а от самонадеяни и самозабравени глупаци, които не могат правилно да преценят и да се съобразят със ситуацията на пътя.

Към номер 12:
Явно си имал доста лош късмет и си попаднал на супер занемарена кола. Това дето го пишеш ще разсмее всеки, които разбира поне малко от тия неща.

1 - Всички коли друсат, особено на българските пътища осеяни с дупки. Малка разлика има само от дължината на оста и от размера на гумите, състоянието на пружини и амортисьори, а не от това дали колата е нова или стара.

2- Дали колата харчи гориво над нормата зависи от състоянието на двигателя и до колко е износен според това как е карана. Най-просто сравнение - има 15-20 годишни коли минали 100-тина хиляди километра и 5 годишни на по над 300 хиляди.
Иначе двигател се износва например най-много при студен старт и високи обороти при недостигната работна температура, ако не се сменят на препоръчителните интервали маслото и филтъра, ако охладителната ти система не работи добре и стигаш до прегряване.

3 - При стар или разреден акумулатор дето не си го сменил навреме и нова кола няма да запали. Паленето зависи и от състоянието на стартера и характеристиките на двигателното масло.

4 - Спирачките спадат към рутинната поддръжка. Дискове и накладки както и спирачна течност подлежат на смяна както на нови така и на стари коли.

5 - Ходи да видиш нова кола как мирише, когато я кара мърльо. Като пушиш вътре, ядеш мазни сандвичи и размяташ празни бутилки по седалките, возиш домашни животни, караш с кални обувки и не я чистиш редовно, познай дали мирише заради годината в която е произведен двигателя...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 697ccf5c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм на вълна Audi A3!!!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f1e612ea57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Съвсем скоро си купих нова кола, но има доста части, които трябва да сменя. Ходих днес по магазините, но частите са ужасно скъпи. Някой знае ли магазин, където цените са по-нормални?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f75523c713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Препоръчвам ти maxcar. Изкупуват стари акумулатори за лев на килограм и доплащаш за нов. А ако трябва да сменяш други части, също са много евтини. Ако нямат нещо в наличност, ще направят всичко възможно да го намерят. Имат невероятно отношение към клиентите си.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c96a2b2a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17, това е страхотна, не знаех, че имат такава практика там.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker