Мечти за чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мечти за чужбина
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1336 пъти
Още 4-ти клас имах мечти как се махам от посредствения живот тук,да не работя само за да оцелявам ,как си живея живота подобаващо.. сега съм на 19 години уча първа година в български университет но обмислям да прекъсна след което да работя 2-3г. да заделям максимално средства след което да замина за Англия/Холандия/Германия (не очаквам с пристигането да живея в американски тийн филм просто искам по-добър живот с възможност за развиване). Искам да чуя мнението на други хора дори и анонимно. Заслужава ли си да се пробва това или по добре да завърша висше тук и след това евентуално да предприема нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7a225964bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Тук на никой не му пука каква диплома имаш, какво остава за Европа където като кажеш, че си от България ще те питат "ама ти защо си бял? "

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3163cb7e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще ти го кaжa тaкa- "вишо- то" в Бългaрия е товa... прaзнa думa без смисъл, изписaни рaзни букви в един "кетaп", който в нaй- добрият случaй служи дa се похвaлиш нa мaсa сред приятели, че след средното си откaчил още някоя годинкa, преди дa се бухнеш в животa нa възрaстните. Зa НИЩО не ти служи Бг дипломa нaвън, не, че и в Бългaрия я оценявaт де.
Aз излязох отдaвнa, първaтa годинa е нaй- зле емоционaлно. Обaче след товa, тa до ден днешен ( нaд 15 г) никогa не съм съжaлявaлa зa изборa си. Дори нaпротив, често си кaзвaм "слaвa Богу, че нaвреме се мaхнaх, преди дa съм дегрaдирaлa".
Товa е моят... съвет.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 02533c4c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Навсякъде работиш само за да оцелееш, освен ако не си собственик на печеливш бизнес или на висока ръководна позиция. В Западна Европа просто гарантират оцеляването на тези които нищо не работят за сметка на останалите. Ако си реститут или наследник и имаш няколко имота в БГ, значи живееш по-добре от 90% от западняците. Това е истината. Всичко друго е илюзия и промиване на мозъци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1ae699a728
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. На 15г. съм и незнам в момента как мислиш, но ако искаш да се върнеш на моята възраст и да чуеш какво би казал може да прочетеш. 19г. за дете или тинейджър е самият връх. Вече си пълнолетен и можеш сам да си взимаш решенията... Какви обаче ще са те? Това знаеш само ти. Ако искаш да работиш като слуга за скромните 300-400лева, ако искаш децата ти да минат по същия образователен път - който никак не е добър с тези пълни глупости които трябва да знаеш, да бъдат пушачи или наркомани, да работиш усилено всеки ден без почивка и накрая да не можеш да си позволиш и една чисто нова кола - ОСТАНИ СИ ТУК. Ако обаче искаш да изживееш живота си истински, според мен вземи си билета. Незнам защо си избрал тези посочените държави, а не Америка, но ако имаш възможности се запиши за Американския колеж в Благоевград - там ще получиш дипломата която ще ти отвори всички врати където и да е по света... Просто бъди себе си, а тези коментари от старци като да не мислиш, че чужбина е цвете просто ги игнорирай. Чужбина може да не е цвете но не е и контейнер както България.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: af3daf4496
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Просто забрави, че със средно образование ще постигнеш нещо. Освен, ако няма кой да те уреди. Това и за България и чужбина се отнася. Трябва да се учи. Не случайно хората казват пазар на труда-ти си "продукт";който сам трябва да предлагаш. Колкото по-богато СV, толкова по-добре. Представи си ти да си рабодател, кой би избрал:човек знаещ 2 чужди езика, имащ свидетелство за управление на МПС, завършено висше образование, трудов стаж в сферата на образованието си или човек с основно/средно образование със трудов стаж на общ/строителен работник.
Моят съвет към теб е да учиш, ако не ти се разправя да си в редовна форма на обучение, може да си задочна или дистационна форма, като в последните две форми ще можеш да работиш(няма да е нещо кой знае какво като позиция, но пак ще си малко или много не толкова зависим, а и в бъдеще този стаж може да го използваш за по-висока позиция и ще ти е по-лесно да си намериш работа, защото все пак ще имаш някакъв стаж, следователно изградени трудови навици). Имам познати, които учат задочно в България, но работят в чужбина. Също така имам позната, която живее в Гърция, но учи в България, пак задочно. Тези примери ти ги давам, за да ти покажа, че ученето не те ограничава толкова, колкото си мислиш.
ПП:Също така забравих да ти напиша, че повечето хубави и "престижни" професии изискват висше образование(нотариуси, ветеринари, адвокати, лекари, стоматолози, полицаи и т. н. )

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ed59362e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Иди ама да знаеш какво правиш там, не като повечето льохми, дето като идат там и от там се оплакват...

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6ed8c1e580
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не те моли да седиш тук, пикльо. Заминавай за Германия, ще ми миеш чиниите, когато вечерям в някой ресторант на почивка.

"Посредствения живот тука, мрън-мрън". Посредствен си ти, не принизявай ежедневието на всички хора в България, само защото ти е скапано животчето.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 483fde4b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Само не ходи в Англия.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c44970981e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не казваш какво искаш да правиш като заминеш. Какви интереси имаш, хобита, предпочитания? Подобни подробности променят твърде много нещата. Предполагайки, че си не много по-различен от хората, които виждам редовно, ти препоръчвам да заминеш. После може иначе да дойде момент да си блъскаш главата с въпроса "Защо не заминах? ", подобно на мен. Дори при заплата от 1500 нето, не спирам да си задавам този въпрос всяка сутрин. Не се смятам за успял, понеже това, което правя е далеч от желанията ми и дори неквалифицирана работа би ме задоволи повече ако съм по-близо до предпочитанията ми. За това не слагай само парите като фактор!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7b2b383e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си зaвърши висшето, пък тогaвa мисли къде ще ходиш. A кaто не ти хaресвa животa тук, нaпрaви ли поне един опит дa го подобриш? Опитa ли поне един път дa извисиш глaс и дa протестирaш? Или кaто всички остaнaли просто си търсиш опрaвдaние, че нямaло смисъл и зa товa нищо не прaвиш..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker