Харесвам учителката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Харесвам учителката си
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 30666 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 години. Сега съм 11 клас и уча в елитна гимназия. Живея в добра семейна среда и имам стойностен кръг от приятели. Нищо не ми липсва, хубава съм, умна съм, немога да се оплача, но имам един голям проблем. Всичките ми връстнички харесват някакви момчета, а аз съм влюбена в учителката си. Знам колко такива ”глупави” истории в интернет има и, че е странно и неприемливо от нашето ограничено общество и наложените стереотипи и норми, но наистина ми е много тежко, че немога да споделя на никого и не трябва. Всеки ден в училище си говорим за момчета, за връзки и като ме питат кого харесвам аз си залепям фалшивата усмивка и лъжа, че нямам чувства към никого. Та за учителката- тя е 46 годишна, но изглежда много добре, много е умна, забавна и разкрепостена, не е от строгите и скучните. Стара мома е, няма мъж и деца и си живее сама. Незнам защо се е получило така, не е някаква отчаяна, даже е малко самовлюбена и егоистка и всичките ми съученици я харесват, говорят си с нея, имат я за готина. Аз наистина много я харесвам, държа на нея, постоянно я мисля, чакам всеки час звънецът да бие и да тръгна да я търся по коридорите. Напоследък взехме да се заговаряме и ми е толкова приятно, особено когато ме докосва. Ревнувам я от другите ученици и учители. Обожавам часовете с нея. Толкова много ми се иска да е възможно да имаме някаква тайна връзка, много такива филми съм гледала, като ”Записки по един скандал”, ”Четецът”, ”Любовта на Анабел”, а и в действителност се случва, но незнам дали е такъв човек, обаче всички казват, че преди време е имала връзка с ученик, а преди няколко дни в час тя каза, че ”акълът” й е точно колкото нашия. Незнам какво да правя, наистина имам много силни чувства към нея, неиздържам вече да я гледам сама и свободна, а забранена за мен. Обичам я и я желая много и се чудя възможно ли е до и след 12 клас да стане нещо, но какво да направя по въпроса? Знам, че времето си минава и човек съжалява за това, което не е направил, а не което е и трябва да се опитва всичко. Моля ви дайте ми идеи и не ме съдете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 147

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5c0bcaaf37
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Охх, какво да ти кажа :D Точно на твоята възраст съм, момиче. Преди и аз харесвах учителката си, която в момента ми преподава по философия и да ти кажа:
Преди:мила, готина, с хубава усмивка;
Сега: същинският дявол :D
Според мен ако и признаеш просто ще се шокира от новината и най - вероятно е да се отдалечи от теб. Но предлагам ти първо да я опознаеш достатъчно добре и ако решиш, че може и да има шанс, кажи й на края на 12 клас, пък ако те отреже, поне повече няма да я видиш и няма да съжаляваш, че не си й признала чувствата. А не ти ли преподава по нещо? Защото аз по принцип почти във всеки час с изключение на 1/2 се държа прекалено свободно в смисъл, че ходя по стаята като муха без глава, говоря с учителите като нормални хора, пиша на дъската почти всеки час иии после учителите сами ме заговарят, но хубавото е, че не съм си харесала и аз някоя учителка, че и аз да почна да се питам - "какво да й кажа сега", "как да постъпя" :D.. Та това е от мен. Дано съм ти помогнала с нещо и пиши какво си решила :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 33f88f7c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей натъжено момиче. Проблема ти никак не е голям и е много лесен за разрешаване. Забравила си да кажеш по какви предмети учителката ви преподава. Дай сведения какви часове имате с тази готина учителка, защото от това ще зависи какъв да бъде подхода ти към нея. От сведенията които си дала за учителката имаш голям шанс да постигнеш мечтата си. Разбирам те много добре как се чувстваш сега, но ти гарантирам, че скоро ще бъдеш щастлива с нея. Не се отчайвай, кажи повече за нея.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 45b6861db9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   От Авторката:
Благодаря ви за съветите, харесва ми, че са положителни и да преподава ми, по география. Даже днес пак имахме с нея и като си говорим междучасието ми е толкова приятно, но и нетърпимо, защото като е толкова близо до мен и се докосваме толкова ми се иска да я прегърна, да я целуна, но няма как. Просто я гледам и си мисля какво да направя, че да се доближа повече до нея, да се опознаем, да ме допусне до себе си и да се преодолее дистанцията. Тя иначе е много забавна и духовита, лесно се говори с нея, но незнам как би реагирала на моите чувства, как да се отделя от тълпата ученици и да я впечатля не само със знания? Как да разбера дали е склонна на някаква връзка и какво чувства към мен?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b69ffa2a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз преди изпитвах много големи чувства към една учителка, тогава аз бях 5-ти клас тоест на 11, тя ни учеше 2 години в 5 и 6 клас, но след това си тръгна защото беше бременна, тя беше на около 30 години, а сега на 32. И тогава много страдах защото разбрах, че си отива... но постепенно свикнах, сега иначе пак се върна в училище, защото детето и порасна малко но не учи вече нас, а други класове, и сега изобщо нямам същите чувства смисъл с една дума не ме интересува много, а преди постоянно се опитвах да я заговарям много я обичах, затова те разбирам какво преживяваш и ти, затова според мен недей да бързаш да признаеш чуствата си на учителката ти, защото тя може да се отдръпне от теб, защото аз съди по моята.. защото тя не е такъв човек и веднага би се отдръпнала, но ако я опознаеш по добре би могла да и кажеш!
Момиче на 13.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a835eb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Авторката:
Благодаря за съвета номер 5, но моята учителка поне няма как да забременее, защото е стара мома, без мъж и деца и дори казва, че живее сама, а и вече е на 46 и няма да тръгне да ражда. Вчера голямото междучасие пак си говорихме и се разхождахме, беше много приятно, но незнам как да подходя, за да има развитие и ме е страх да не ме отблъсне. Наистина много я харесвам и само нея желая, дори момчета не заглеждам вече и се надявам да може нещо да се получи сега или в 12 клас, но как да се сближа повече с нея? И като се сближа как да го насоча от приятелство към другото?

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 71cafcdfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 3
Отново прочетох историята ти и двата ти отговоря на коментарите. Изчаквах да видя какви съвети ще ти дадат другите, но такива не видях. Затова сега аз ще дам напътствия как да подходиш и ако ги спазваш със сигурност ще имаш успех. Казваш, че е на 46 г. стара мома и изглежда много добре. За да не се е омъжила до сега означава, че тя не си пада много-много по мъже. Може и тя да има влечение към жени и за нея ти ще бъдеш нещо много. А това, че е имала някаква връзка с ученик не го вземай много сериозно. Жена на нейните години и най-вече учителка, не ми се вярва такава връзка да е била сериозна-може да е било някакво невинно опознаване. Изхвърли тази мисъл от главата си. По-важно за теб е да се сближиш повече с нея. Не случайно те попитах по какви предмети ви преподава. Очаквах да е някакъв по-специален предмет като например:биология, физика, химия, от които ти имаш нужда от допълнителни обяснения. Но нищо, щом преподава география тогава ще променим малко подхода. Казваш, че когато си говорите в междучасията често се докосвате, предполагам най вече тя теб. Ако е така, за мен това означава, че тя вече ти дава сигнал, че те харесва, но е много внимателна. Не забравяй, че тя ти е учителка, а ти си още непълнолетна. Както ти искаш тайна връзка, тя също иска да бъде сигурна, че една ваша връзка ще остане наистина тайна. Тя не иска да си разваля реномето на сериозна учителка, която има интимна връзка със своя ученичка. Ето според мен как трябва да постъпиш:следващия път когато си говорите в междучасието и кажи, че искаш да водите по-дълги разговори, но извън училище само вие двете и възможно ли е това. Ако тя се усмихне и отново те докосне (може и да не те докосне), значи е разбрала намека ти. Но не смятай, че те отблъсква ако не ти даде веднага положителен отговор. Тя може да иска да се увери, че ти наистина искаш да сте някъде само вие двете. И когато се увери, че една начална връзка е много желана от теб, със сигурност ще ти даде шанс. Дори може да те покани в нейното жилище, където ще бъдете в уединение само вие двете. Ако това се случи и вие седите на дивана заедно и си говорите, ако тя те докосне с ръка по време на разговора, ти сложи глава на рамото ѝ в знак на удовлетвореност (от разговора) и изчакай да видиш как тя ще реагира. Ако в нейното съзнание тя очаква, че може да създадете интимна връзка, в този момент със сигурност ще те помилва с ръка по косата или по лицето ти. А в следващия момент, когато ти вдигнеш глава от рамото ѝ, гледай я право в очите с най-миловидното лице, което можеш да покажеш. Няма начин тя да не реагира, даже може да те целуне. Ако това стане така както го описвам, оттук нататък ти проблеми няма да имаш. Ти трябва по всякакъв начин да я убедиш, че можеш да пазиш тайна. Мечтата ти да бъдете тайно интимни ще бъде сбъдната. Всичко зависи от теб, как ти ще подходиш и доколко тя ще ти се довери. Желая ти успех и приятни преживявания.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a835eb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От Авторката:
Благодаря за съветите номер 3, радвам се, че поне един човек ми отговаря сериозно и подробно. Но тя не докосва само мен, а с всички е така. Един по гърба, друг за ръката, трети милва по косата. И с всички е много мила и предизвикателна. Иначе много държи на предмета. Незнам как така да я питам за общуване извън училище, а абсурд да ме покани в жилището си, първо трябва много да сме се сближили, а аз съм все една срамежлива. От другата сряда сме в коледна ваканция и ми е много тежко, че няма да я виждам, неможе ли някак да излезем през ваканцията, но как да я поканя? Понеделник в голямото междучасие винаги я засичам и си говорим, този понеделник пак ще отида, но как да подхвана въпроса, или просто да подхвана някаква тема? Защото е неловко изведнъж да я каня, сякаш съм й колежка или приятелка, няма да й е интересна компанията ми, тя може да няма връзка с мъж, но въобще да не й хрумва да има връзка с ученичка и да си има друг личен живот. Страшно много я харесвам и съм сериозна и дискретна, но много се притеснявам да не се изложа, да не ме отблъсне или намрази :/, макар, че и игнорът може да значи, че ме харесва, но се опитва да си прикрие и подтисне чувствата. Напоследък навсякъде все се засичаме и ни се срещат погледите и е някакво много неловко, като си говорим е приятно, но има някаква дистанция. Няма ли начини някак първо аз да усетя дали е склонна на такива неща и дали има специални симпатии към мен, преди да си разкривам чувствата и да предприемам нещо? Но пък за да има специално отношение трябва и аз да съм я впечатлила с нещо и да сме се сближили.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b81b5e8a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Започни и ти да я докосваш :) Ако се лакира можеш да й хванеш ръката, за да го огледаш отблизо, начини много, стига да искаш.. Не забравяй, че няма нищо невъзможно, просто трябва да положиш големи усилия и в крайна сметка ще я получиш. Хората, които казват, че това няма как да стане или че е откачено, са хора, на които мненията трябва да бъдат игнорирани. Внимателно и полека. Мога да ти кажа толкова много неща, които можеш да направиш, но тук няма как да стане.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a835eb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   От Авторката:
Благодаря за мнението,номер 9,какви са тези толкова много неща и начини??Моля те сподели.Много съм отчаяна,неиздържам вече.Днес дълго си говорих с нея в коридора.За география и за общи неща,за ваканцията и тя беше дружелюбна и по едно време се доближи и взе да си играе със синджирчето ми и аз едва издържах да не я прегърна.И аз все мисля,че няма нищо невъзможно,но имам чувството,че никога няма да се получи нещо.Просто ми се струва сюреалистично и забранено.Незнам как точно да подходя,без да се изложа и да ме отблъсне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b6b03953ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Подхождаш грешно, била съм в твоето положение и сега сме страшно близки, целуваме се по бузките :3 Кажи ми къде можем да си комуникираме и ще ти разкажа моята история и как подхождах аз. Съмнението убива мечти. Искам само да не се отчайваш, защото ще ти помогна. Щом при мен имаше ефект, защо и при теб да няма? Не забравяй, всички сме хора, независимо дали учители, или пожарникари. Може да нямаме едно и също разбиране за нещата, но пък емоциите... :) Разбираш, нали?

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e8d3c08b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом си е играла със синджирчето ти това значи много, повярвай ми! Определено и тя търси близост. Давай малко по смело, и без това по това което описваш сте си близки :) Намери и фейсбука ако има такъв и й пиши, питай я как е, какво прави и такива общи неща. Сега ваканцията можеш по някое време да и пишеш че ти липсва и да й предложиш да се видите.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e8d3c08b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Щом си е играла със синджирчето ти това значи много, повярвай ми! Определено и тя търси близост. Давай малко по смело, и без това по това което описваш сте си близки :) Намери и фейсбука ако има такъв и й пиши, питай я как е, какво прави и такива общи неща. Сега ваканцията можеш по някое време да и пишеш че ти липсва и да й предложиш да се видите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 71cafcdfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От н. 3
Авторке, с твоите негативни мисли ти сама си слагаш бариерата. Страхуваш се да не се изложиш, да не те намрази, да не те отблъсне. Споко, няма да те отблъсне както ти си мислиш, няма и да те намрази. Зряла жена като нея знае как да постъпи за да не те заболи дори ако нищо не стане между вас. Ти толкова хубаво се изразяваш, личи си, че имаш разум, но прекалено негативно гледаш на вашата ситуация. Започни да ѝ правиш комплименти за нейния външен вид, но реални не фалшиви. Например ако е облечена с хубава блуза, направи ѝ комплимент за блузата, за панталона, за роклята, абе за всичко което ти хареса в нея. Ако има хубави вежди, направи ѝ комплимет за веждите или за косата, за прическата ѝ. Номер 9 също ти е казал за лакирани нокти. Ако има обици кажи ѝ че ти харесваш обиците. Само не ѝ прави комплименти за устните и за гърдите ѝ. Тези неща трябва да дойдат по-късно (нали си представяш как бихте се целували). Толкова много неща можеш да ѝ кажеш като ти харесва толкова много, но трябва да бъдеш по-смела. Много се страхуваш да не те отблъсне! Ти май си настроена така, че не очакваш никакво неприемане на твоята личност от другите. В живота не е така. Ти трябва да допуснеш, че не винаги ще бъдеш приета от другите така, както ти искаш да бъдеш приета. Помисли си само, ако някое момче или момиче иска да има интимна връзка с теб ти ще се съгласиш ли с всеки. Предполагам, че не. Ти ще приемеш само този/тази която на теб ти допада. Бъди по-смела и покажи малко повече въобрацение в подхода ти. Дори да ти дадем най-добрата рецепта как да подходиш, ти пак може да не го направиш поради страх от отблъскване и да не се изложиш. Със страх нищо не се постига. Действай смело.
Номер 9 кажи тия толкова много неща, които авторката може да направи. Защо тук няма да стане? ! Помогни на авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a835eb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От Авторката:
Здравей номер 11, благодаря за подкрепата. Незнам къде можем да си комуникираме, а и тук не публикуват имейли и лични данни. Разкажи за твоята история и подход, моля те, анонимно е. Защо мислиш, че подхождам грешно?
Номер 12, госпожата няма фейсбук, незнам защо, всички други имат.
Номер 3, права си, че прекалено се страхувам и имам негативни очаквания. Незнам защо, просто се притеснявам да рискувам и да се отпусна. Не искам да ме отхвърли и да си разваляме отношенията, а и предметът й ще ми трябва догодина при кандидатстването и може да ми направи проблем, или да си мисли, че й се мазня заради това. Ох пак започнах с песимизма. Но ако догодина се класирам за национална олимпиада по география нали класираният заминава с учителя в друг град за няколко дни, на хотел и там може да е подходящ шанс. Наистина много си я харесвам и искам и трябва да бъда по-смела, на теория е лесно, вкъщи се надъхвам и тренирам как я заговарям и т. н., а като я видя наживо изцяло блокирвам и си гълтам езика, цялата изтръпвам и чакам тя да ме заговори. Трябва да й покажа чувствата си, но индиректно, да започне да предполага, че я харесвам и да го осмисли, но как да разбера каква е нейната позиция? Дали ако се отдръпне е защото не ме иска или защото ме иска, но си подтиска чувствата? И ако е мила и любезна как да различа нормалното мило държание от любовното? Тоест дали е мила толкова колкото с всички до границите на нормалното или показва специално отношение към мен?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 60204058ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Н. 3, с удоволствие ще помогна на авторката, защото самата аз съм била в такава ситуация и знам как трябва да подходи, за да се сближат, а историята не бих я споделяла с всеки, защото е лична и защото не искам всеки да я знае. Ако авторката се интересува, с радост ще я споделя, но само и единствено с нея.

Авторке, н. 3 е прав, прави комплименти, но не ги казвай просто така, нито ги пускай от нищото. Ако не искаш за отговор едно сухо "Благодаря" и неловко мълчание, чудейки се какво да кажеш след това, те съветвам да проявиш интерес от това, на което ще правиш комплимент и след това да го направиш, завършвайки с лека закачка, на която и двете ще се засмеете, докато правите очен контакт. Имай в предвид, че очният контакт е много важен. Без него няма да постигнеш абсолютно нищо.

Казваш, че си е играла със синджирчето ти, не му придавай чак такова значение, ако един гали по косата, друг докосва по косата, трети по гърба както си написала ти, това, което трябва да направиш на първо място е да се разграничиш от тълпата, не да я впечатляваш със знания, а да покажеш искрен интерес към нея. Покажи ѝ, че тя те интересува, но не ѝ показвай, че имаш чувства към нея.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fc9448aca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Тази учителка те чете като отворена книга. Голяма част от педофилите си избират професии, чрез които да бъдат близо до деца. Почети малко литература по въпроса. Мислиш ли, че тя не вижда как се държиш с нея. Голяма лисица е тая учителка. На твоята възраст е нормално да имаш чувства и емоции, но не ги насочвай в такава грешна посока.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f0ce278aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От Авторката:
Номер 17, съгласна съм, че може би тя е забелязала или ще забележи, че имам чувства, нормално е, но не разбирам какво искаш да кажеш. Какви педофили, не си прочел правилно историята, аз я харесвам и търся, не тя мен. Защо да е лисица и педофил?
Номер 16, как ще споделиш историята си с мен, ако не тук? Дори няма как да си разменим имейли и такива неща в сайта.
Ох сега от понеделник пак започва училището и искам някакво по-ново начало и подход, но се притеснявам и незнам вече. Номер 16, как така-„Покажи й, че тя те интересува, но не й показвай, че имаш чувства. ”?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2c8d008fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз те съветвам да си намериш едно хубаво гадже и да се развихрите не си малка на 17 си предполагам и девствена не си затова както написах горе. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От н. 11

Авторке, разбрахме се да не слушаш безполезни мнения като на н. 17, написани от глупави и ограничени хора. Важното е как изглежда в твоите представи.

Подходът ти не е правилен, защото не прогресираш. Говорите си за общи неща и се докосвате. Не е достатъчно. Така можете да продължавате вечно. Общите неща не сближават толкова много хората както личните. Не казвам да тръгнеш да я разпитваш за живота ѝ, нека следващата ви тема на разговор бъде професията ѝ. Но и това също не го казвай от нищото, можеш да започнеш с това, че предния час си се издразнила на учителката и че ти не би избрала тази професия, защото се изисква много търпение и че нямаш намерение да се занимаваш с някакви зверове, след това я питаш тя защо е избрала тази професия, какво я е накарало/вдъхновило, от колко време е учителка и най-важното.. дали и харесва, но го направи, така че да не изглежда като някакъв разпит. Запомни, всичко става постепенно.

Трябва да спечелиш интереса ѝ. Тя ще започне да се интересува от теб, няма да стане след първите два въпроса, с времето ще се сближите. Няма да отнеме дълго. Но е важно да правиш нещата, които ти казвам, ако искаш да постигнеш някакъв прогрес. Не се притеснявай, няма да те накарам да изглеждаш глупаво пред нея или пък нарочно да ти давам грешни насоки.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e0c8b36e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От Авторката:
Номер 11, благодаря за сътрудничеството. Как точно да подходя така, че това сближаване и опознаване да не изглежда сякаш се мазня или нахалствам и навлизам в личното й пространство? Като си говорим почти винаги става въпрос за предмета, но последният път опитах да започна други теми, питах я за ваканцията как ще прекара, тя каза, че няма да ходи на планина, защото неможе да кара ски, а нямало смисъл да лежи в хотела и да яде. После я попитах за една организирана екскурзия на която щеше да ходи дали е отишла. Говорихме си класовете къде ще празнуват Коледа. И разни политически теми, но да като цяло по-общи неща. Незнам как да започвам по-личните теми. Има много загадки около нея, защо няма мъж и деца, защо не иска, сама ли живее, наистина ли е имала връзка с ученик, възможно ли е да има хомосексуални наклонности, или да неможе да има деца или да са й разбили сърцето, но нямам идея откъде да я проуча, дори няма фейсбук, а немога да разпитвам други хора.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5131ddbb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Учителката ти много умело дирижира вашите отношения, а ти даже не се и усещаш. Ако искаш спри да й обръщаш внимание и сама ще се убедиш. Много леко те подхлъзва. Тя е голям човек и има достатъчно опит. За съжаление такива хора чрез професията си общуват с деца. Не се занимавай с тази жена. Поне си задай въпроса защо тя няма мъж и дали тя харесва мъже в такъв случай или предпочита млади наивни момичета. А за номер 11 смятам, че е със същите наклонности като учителката ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e0c8b36e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От Авторката:
Здравей номер 22, отново те питам защо мислиш така? Моля те, кажи, интересно ми е. Аз даже ще съм най-щастливото момиче ако си прав/а, защото имам чувства и много я желая, но не мисля, че е някаква перверзница и педофилка. Държи се съвсем приятелски. Изглежда нормална жена. Наскоро гледах един такъв американски филм за учителка по философия, стара мома, но готина и поддържана като моята, даже лигла, която живееше сама и прелъстяваше момичета от гимназията и едно момиче се влюби в нея и веднага започнаха връзка, но моята изобщо не ми изглежда такава, нито ме е сваляла, нито е показвала специален интерес, държи се най-нормално, нищо не е предприела, а може да е забелязала вече поведението ми, защо мислиш, че ще харесва момичетата, а не например ергените на нейната възраст???

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От н. 20

Мазненето си личи отдалеч, тя вижда, че всеки път си говорите двете и не ходиш да заговаряш други учители. Съмнявам се да си мисли, че го правиш за оценки, при положение, че си добра по нейния предмет и шестици не ти трябват, тъй като ги имаш, предполагам, правя си извод от написаното по-горе, че нейния предмет ти трябва догодина при кандидатстването. То се усеща и е противно, така че тази мисъл с мазненето си я махни от главата, ако не й беше приятно да си общува с теб щеше да разбереш по действията й.

Предполагам, знаеш, че хората обичат да говорят за себе си, питай я за неща, които са в неин интерес. С други думи, накарай я да говори за себе си. Не мога да ти кажа какво точно да я питаш, понеже не я познавам, това, което знам от теб е, че си пада егоистка, лигла и всички я смятат за готина. Затова питам дали има някакъв начин да си комуникираме извън този сайт. Анонимен, анонимен, но не знаеш кой чете. Дали го познаваш, дали не.

Казваш, че е лигла, което означава, че учителката ти харесва забавните хора. Това е добре.
Би ли описала поведението си, когато си говорите? В детайли. И би ли казала колко често се докосвате, на какво разстояние стоите една от друга и дали постоянно се гледате в очите, докато си общувате? Всички тези неща, колкото и несъществени да ти звучат, имат огромно значение.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e0c8b36e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От Авторката:
Здравей, номер 20 :). Ами като си говорим, в повечето случаи не сме сами, а има още някоя съученичка, но главно си говорим двете, а третият повече мълчи, така се получава. Аз се опитвам да изглеждам уверена и да съм дружелюбна, но немога да се отпусна, усещам как цялата треперя, опитвам да я гледам в очите, но ме е срам и често я поглеждам, рязко местя погледа автоматично като ме погледне и тя, след секунда пак я поглеждам. Разстоянието е много малко, аз иначе все се залепям до нея като говорим и като тръгне на някъде почвам да вървя след нея, докато другите, които са участвали в разговора отдавна ги няма и си тръгват. Тя ме докосва тук там и е мила, но така е и с другите. Само веднъж беше много странно, как стояхме с приятелки в коридора на стената и тя излизаше от учителската стая и тръгна към нас, дето все си говорим с нея и дойде право при мен, без да погледне другите и ме хвана за ръката, за китката и ме издърпа от тях и с един сериозен и любопитен тон ми каза ”я ела тука с мен да ти кажа нещо” и тръгна да ме води на някъде и аз се стреснах и помислих, че знае, че я харесвам и ще говорим за това, а тя взе да ми говори за предмета най-общи неща, че ни е проверила тестове и беше много странно, защо не ни каза на цялата групичка, а ме издърпа мен и ме замъкна потайно, но ми беше много приятно, че се държим за ръце и не ми пусна китката, докато ми обясняваше, че ги е проверила. Но с всички е мила и дружелюбна и незнам как да усетя специално отношение, ако се появи такова и дали ще го покаже. Страхувам се да бъда отблъсната и да се изложа, но ми е тъпо да не опитвам да я спечеля. Много е сложно. А и аз изглеждам като дете и съм срамежлива, макар, че съм самовлюбена също. Но е интересно и чудно, че имаме общи интереси, еднакви любими бонбони, градове, песни, възгледи и разсъждения и е толкова учудващо, че дори не й казвам, защото няма да повярва сигурно на такива съвпадения.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e8d3c08b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Малко оффтопик, но ще те попитам кой е филма за който говориш? Понеже и аз харесвам филми на такава тематика, ама май не се срещат често...

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От н. 24

Когато отместваш поглед рязко създаваш впечатление, че си срамежлив човек. Докато си говорим, аз винаги ходя до нея, никога след нея. Спомням си един случай, в който тя си беше преметнала ръката през рамото ми, докато ходихме из коридора и ми говореше нещо и тогава я хванах през кръста. Искам да ти кажа, че когато тя те докосва въобще няма да е странно да й отвърнеш със същото. Докосва те по рамото, докосваш я и ти по ръката. Щом те докосва е логично да няма нищо против да го правиш и ти. Другото, което не много често правя, е да я лъжа, че има нещо в косата, за да я докосна по врата.
Опитай се да не бъдеш толкова срамежлива и я докосвай по-често.
Ами следващия път подхвани темата за любим град. Не и казвай кой ти е любимия град, кажи й, че много би ти се искало да живееш/учиш там, защото ти е един от любимите. Също така, всеки ден я питай "как се чувствате днес? ", а не "как сте? "

Относно това с тестовете, нещо конкретно за твоя тест ли е казала или само и единствено, че е проверила тестовете?

Някакво развитие на нещата иначе?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: aac3004d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От Авторката:
Здравей, номер 24. За тестовете говореше общо, затова беше странно, че ме издърпа насаме, както и да е. За любим град вече говорихме, подобна тема. И на мен ми хрумна това с докосването, само че не за косата, ами например си мислех да й кажа, че има някаква прашинка на устните и да й ги докосна нежно с пръст да махна прашинката уж, но може да се усети и раздразни. Няма развитие. Дни в които е много мила и си говорим дълго се редуват с дни в които изобщо не ми обръща внимание и не ме поглежда като днес например, но все пак неможе да забелязва всеки ден всички ученици поотделно, преподава на много класове. И да, имам чувството, че така могат да продължават нещата вечно. Уж един ден сме много близки, а на другия нищо и пак от нулата и ту правя крачка напред, ту назад. Явно трябва нещо по-смело и конкретно, а мен ме е страх, защото ако тя няма същите чувства и не ги приеме може да ме намрази, отбягва и да ми попречи на оценките. А немога да чакам до 12 клас и тогава да й обяснявам. Страшно много я харесвам, постоянно си представям как я целувам и направо се побърквам. Така ми се иска да влезе в този сайт и да се натъкне на историята и да се усети, че е за нея и да разбере колко много я желая, но надали. Между другото не съм единствената, има една дето не спира да я занимава и в прав текст да й прави намеци и комплименти и са доста близки и се притеснявам, че накрая може с нея да започнат връзка и госпожата го приема нормално и й е забавно, не я отбягва, макар че усеща симпатиите. Дано тази ученичка само да се мазни и да няма някакви намерения. Има и много ученици в гимназията, които са близки с някой учител много и стават даже най-добри приятели и се пречупва бариерата, самата аз съм била така с един учител, но не знам сега как да подходя, защото ще е още по-гадно пък да станем приятелки, после абсурд да го насоча към любов и секс, ще е неловко и ще каже нещо от сорта дай да не си разваляме приятелството, намери си момче. Искам още в началото да е ясно, че не търся обикновено приятелство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторке, спри с негативните мисли за момент и си помисли как би се почувствала, ако всичко, за което мечтаеш стане реалност, мечтата, която те кара да ставаш сутрин за училище, вълнението, което чувстваш всеки път, когато я видиш и животът ти се нареди по начина по който ти желаеш? Би било чудесно, нали? Прекрасно, направо неописуемо..

Сега се замисли какво те възпира. Страхът, нали? Съгласна съм, не е лесно да се пребориш със страховете си. Сама виждаш, че някаква под носа ти я отмъква бавно. Погледни ги тях, като страничен наблюдател, какво би казала?
Аз бих казала, че момичето се опитва да се сближи с нея, щом на учителката ти й е приятно това момиче да я занимава се постави на нейно място, погледни нещата от нейните очи. Какво виждаш? Аз лично виждам един уверен човек, не казвам, че ти не си, казвам, че тя не се страхува да прави нещата, които се предполага, че ти трябва да правиш.
До сега правила ли си и комплименти и ако да, какви?

За любов и секс по-нататък мисли, сега се опитай да се сближите. Говорете за по-лични теми. Главно за нея, оставяй я тя да говори повече. Всички обичат добрите слушатели. Дори и когато си общуваш с приятелки, не ти ли става приятно като им говориш за себе си или като им споделиш нещо, като цяло, когато ти водиш разговора?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e8d3c08b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Виж миличка, сама казваш че другата ученичка е по смела и на госпожата не й е неприятно. Давай и ти, не се страхувай. Няма как да те намрази затова че изпитваш чувства към нея. Не казвам сега веднага да си разкриваш чувствата, но давай по смело. Можеш например да й отметнеш косата назад като леко и докоснеш врата. Опитай някой път като вървите да и докоснеш първо ръката и после бавно да я хванеш. Гледай я винаги в очите. И една друга хитринка, която е много успешна като цяло. Измисляш си някакъв проблем, с вашите или с някой приятел. Когато се видите и го споделяш, добре е и да се разплачеш ако можеш. Молиш я за съвет като възрастна и казваш ме не можеш да споделиш на никой друг. Молиш я да се видите след часовете например или да излезете някъде. Гаранция, че ще се сближите така. Но няма нищо лошо ако първо между вас се заформи приятелство. Рядко такава връзка започва изведнъж. Не бързай. Ако станете първо добри приятелки, всичко ще е мноого по лесно и няма да се червиш като сега. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   От н. 29/27

Авторке, моят съвет е да не занимаваш учителката си със семейни проблеми. Би и станало хубаво, ако искаш съвет от нея как да постъпиш в дадена ситуация или да й споделиш какво ти се е случило наскоро и да я попиташ дали и тя някога е изживявала нещо подобно, може да й кажеш, че се чувстваш предадена от близък човек и че го изживяваш много тежко и след това да я попиташ дали тя някога е била предавана от близък човек, но не и да я занимаваш с лични проблеми свързани с родителите си.

Ти ще се разплачеш, тя ще те попита какво ти има, ще й кажеш, ако може да се видите след часовете, тя няма как да ти откаже, дори и да не й се занимава, ще се видите, ще й споделиш и след това? Тя не може да се меси в отношенията с родителите ти, освен ако не е нещо много страшно, където се изисква да има намеса. Тя ще започне да се интересува от теб и отношенията ти с тях и ти ще трябва да я лъжеш всеки път, когато те попита. Ще гледа на теб като на човек, който има нужда от помощ. Това е съвсем различно от това, което искаме да постигнеш.

Едно е да й кажеш, че имаш проблем и да искаш съвет и след това да я попиташ дали тя някога е имала подобен проблем и така да започнете да си споделяте, за да се сближите, съвсем друго си е да я лъжеш за отношенията ти със семейството само и само, за да се видите и да те изслуша.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   От Авторката:
Да така е, единственото, което ме спира са страховете. Ограниченото ни общество и не българското, а като цяло световните норми и стереотипи ме карат и аз да си казвам, че не е нормално и не трябва да се излагам и така нататък. Най-много се притеснявам да я гледам в очите, макар че ми е много приятно като се гледаме. Вчера прекарах 2 часа с нея извън училище, но с още 2 момичета ама пак беше доста по-добре от класните часове. И си споделихме някои лични неща, но не е кой знае какъв напредък. Между другото постоянно се оплаква и самоосмива, че никой не я искал и харесвал, дори колегите й не я искали за компания и никой не й обръщал специално внимание и незнам си какво и само се самосъжалява като жертва, ама едно глезено го прави. Например преди дни едно момиче й каза, че е много хубава, ама друго, не онова и тя се зарадва, но й казахме, че й се е мазнила за оценка и тя вика „Ееей, тъкмо да си помисля, че някой ме е харесал специално мен, разбихте ми сърцето и надеждата”. Незнам обаче, на моето истинско харесване как би реагирала.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   От н. 31

Вие ли сте я поканили да излезете или тя?
Аз това като го чета оставам с впечатлението, че тази жена търси внимание, тъй като колегите не я искат за компания и явно във вашата компания й е много по-приятно, първо, защото сте на нейния акъл и второ, защото можете да си говорите за всичко без да я критикувате, докато при колегите й не стоят така нещата. Хората търсят компания от други хора, с които си приличат. Сама каза, че имате еднакви интереси, може би и другите имат подобни на нейните. Когато е била казала това с разбиването на сърцето и надеждата е трябвало да кажеш нещо от рода на "Спокойно, аз ви харесвам" и да и намигнеш плюс една голяма усмивка, шеговито, разбира се. Колкото повече намеци и правиш, толкова по-лесно за теб ще става и ще си имаш на представа каква би й била реакцията на твоите чувства. Тази жена знае, че я харесвате и затова търси вашата компания. Ако й бяхте досадни и нямаше общи теми с вас, нямаше въобще да ви споделя неща от нейния живот.

Именно, не знаеш как би реагирала на твоето харесване, затова трябва да й правиш тънки намеци, тоест, да се шегуваш с нея, да й правиш комплименти и да я докосваш.

Също, това с докосването, щом е нежелана е нормално да търси близост. Прегръщала ли си я? Ако не си, давай смело, това няма как да го сметне за нещо, което би било причина да те отбягва след това. Лично аз, моята учителка, когато е седнала някъде отвън на някоя пейка и я видя, докато й казвам "Здравейтееее" се навеждам и я прегръщам силно и след това се смеем. Според мен би и харесало някой да я прегърне. Аз гарантирам. Също така, виждала съм ученичка, която е с една година по-малка от мен, като види любимата си учителка да я прегръща и така двете си се гушкат в коридорите, никой не обръща внимание. За всички това е нещо съвсем нормално. Но не като започнете да си говорите, чак тогава да я прегърнеш, като я видиш тогава, още преди да си я поздравила. За един учител, който си обича работата, най-хубавото нещо, което може да получи от учениците си, е обичта и когато види, че се интересувате от предмета им.

Е, не казвай, че няма напредък ;д Виж, научила си още неща за нея и знаеш какво би и харесало и какво не. Споделяте си лични неща, ако не е тайна, какви по-точно? Не да ми разказваш, а да ми кажеш, дали за нейния живот, дали за някакви преживяни случки, за желания, мечти и т. н.

Ще имаш ли тази смелост да я прегърнеш? Ако не, замисли се, тя иска някой, който да я харесва, дори и ученик да е, просто иска да се чувства желана. Би ли искала ти да си тази, която ще й покаже, че я е грижа за нея?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   От Авторката:
Здравей номер 31, много се радвам, че има някой в сайта, който да се интересува от мен, въпреки, че не ме познава лично.
Ами тя лични неща си разказва с всички, много е сладкодумна и обича да разказва за себе си, но си има приятелки и от учителките, не е като да не я иска никой, но да, няма специални хора, на които истински да им пука за нея. Днес има някакво развитие, но незнам точно как да го тълкувам. Значи в междучасието се пресрещнахме в коридора и аз я поздравих, а тя се спря и ме заговори за един тест пак и беше любезна, но кратка и си тръгна бързо. Аз застанах подпряна на стената и след малко тя пак дойде ама не заради мен, а застана да си говори нещо с колежки и аз я гледах и тя 2-3 пъти ме погледна в очите и след това до мен дойдоха някакви двойки и се целуваха и тя дойде да им се смее и пак вика на шега ”мен никой няма да ме иска така, само Н. ” (Н. е онова момиче, дето я занимава) и казвайки го ме изгледа право в очите и ми намигна с око някакво игриво и с широка усмивка, както ти си ме посъветвала да намигна на нея. И аз само й се усмихнах широко, после пак се засякохме и ми се усмихна. Това с намигането звучи много хубаво, все едно буквално ми прави някакъв намек незнам точно за какво, но едва ли, прекалено хубаво е да е истина, чудя се дали просто така е беше за шегата или не, ама май преди това забеляза, че я следя и наблюдавам. Аз постоянно ходя подире й и си личи сигурно, ама все съм една плаха. Трябва наистина да пробвам да я прегърна. Иска ми се да усетя какви са нейните искрени реакции, а не да се заблудя, че ме харесва, а всичко да е в моята глава и да й тълкувам поведението както ми е удобно и да се изложа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   От н. 33
Ами явно е забелязала поведението ти и ти го казва, защото знае, че ще се издразниш, за да види реакцията ти.. дали ревнуваш, дали завиждаш, закача се с теб, подтиква те да бъдеш по-смела и да не се притесняваш толкова когато разговаряш с нея. Или предполагам е някакъв тънък намек да се опиташ да се държиш като Н, защото харесва нейното поведение, но не и нея, а теб.
Щом обича да разказва за себе си, питай. С теми на разговор да помагам ли, или ти ще се справиш тук?

Щом те е погледнала няколко пъти, докато говори с колежки, е сигнал, че изпитва интерес към теб. Прегърни я и сама ще разбереш какъв. Една прегръдка няма как да те изложи. Не се притеснявай. Не чакай, за да не отваряме по-късно тема "Н е доста близка с госпожата" Виж, Н не се притеснява да се сближава с нея, щом госпожата не я е отблъснала, няма да отблъсне и теб. Ако искаш да си една крачка пред Н, трябва да направиш нещо. И то колкото се може по-скоро.

Не можеш да губиш... Това не трябва да се случва. В никакъв случай! Покажи й, че си заслужаваш повече от Н. Това, което искам от теб е да не губиш надежда, колкото и близки да ти изглеждат, защото ти можеш да й станеш още по-близка. Утре ще ти направя подробен анализ на моето виждане на нещата, плюс съвети, разбира се. ;)

Можеш ли да опишеш държанието на Н, ако си го забелязала? Или нея като цяло, дали е срамежлива, решителна, самоуверена, самовлюбена, забавна и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   От Авторката:
Здравей номер 31, пиша нов коментар преди още да е публикуван твоя, предполагам, че е твой, за да ти споделя какво стана вчера и днес. Значи вчера сутринта се получи чудесна ситуация, каквато досега не беше ставала. Отивах на училище и като слязох на спирката госпожата беше там, а това не е нейната спирка и никога не се бяхме засичали така и беше сама без други госпожи и се поздравихме и тръгнахме заедно към училище и дори по улицата нямаше никого, а друг път тълпи от хора. Вървяхме двайсетина минути двете и си говорихме за училище, после някак стана дума за връзки и аз й казах, че съм свободна и никой не ме харесва, нито аз някой, пък тя ми каза, че не се знае, да не съм се отчайвала. Изпратих я чак до учителската и после като се засичахме по коридорите или ме гледа странно и изучаващо или ми се усмихва, но днес сутринта уж ми се усмихна по стълбите и ме поздрави, а после имахме час с нея и аз не спрях да я гледам, а тя беше някак по-резервирана и студена, сякаш на моменти се дразнеше и не ми обърна много внимание, но на мен сега ми хрумна една идея. Значи тя каза, че иска да ни събере тетрадките да ни провери плановете и записките. Мога да й оставя някакво послание в тетрадката, но не нарочно и насочено към нея директно като ”обичам ви”, а друго, дето уж случайно съм написала и забравила да задраскам. Например сърце със буквите от името й или някаква записка ”рожденият й ден е еди си кога.. ” или нещо лично, което е споделила да съм си го записала измежду нещата, но как да го направя? Отзад на тетрадката или сред някой план, или в някой ъгъл и как да изглежда ненарочно? Да може като я проверява вкъщи да се натъкне на това и да го осмисли и схване. И как ще разбера дали го е видяла? Може да реши да го подчертае демонстративно с червено, или да ме пита какво е това или да се прави на луда, но да си има едно на ум за мен. Как мислиш, тъпа идея ли е или добра и какви възможни реакции има? Какво точно да напиша, че си записвам нещо лично което е казала, или сърце с букви или нещо друго?

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   От Авторката:
Здравей, номер 33, виж и предния ми коментар. Ами Н много прилича на мен външно и дори ще учим едно и също висше и сме добри в едни и същи неща, даже дрехите ни са еднакви :D. Но тя е много по-уверена, смела, самостоятелна и приема живота много леко и философски, учи френски и испански, слуша някакви опери. Държи се много освободено, но е и много зряла и умна и изобщо не е в стил кифла, макар че все е ухилена до уши. Но подоходите ни са различни, тя е супер общителна, а аз срамежлива и само я следя като някоя психопатка, а Н все я заговаря небрежно, докосва я. Освен това тя е най-добрата в предмета й в цялата гимназия, а и се знаят от няколко години. И заради това й е позволено да се държи както си иска. Аз също се опитвам да стана много добра по география. Н също е от този тип подмазвачи, а аз немога така, притеснявам се, но е общителна и те предразполага към разговор.
Какъв анализ си разработила? :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   От н. 35

Авторке, явно се е държала по-резервирано и е била раздразнена, заради нещо друго, може би колежки, лични проблеми, варианти много. Няма как да знаеш. Ако е било насочено към теб е трябвало да го забележиш още отначало, когато сте се засичали по коридорите.

Идеята ти е много добра, стига да знаеш как да го направиш, но не трябва да разбира, че се отнася към нея. Подразни малко любопитството й. Насочи го към предмета й. Аз също съм го правила, но по по-различен начин, на който тя си се кефеше, защото знаеше, че ми е любима учителка, което драстично намаля варианта да си помисли, че я харесвам така, което пък си е един плюс за мен, защото се сближаваме все повече и повече.

Искам да ти споделя това, което аз съм правила, това, което ни сближи страшно много, но не и тук. Обаче ми харесва мисленето ти, сходно е с моето ;д

Модератор, би ли направил изключение за нас, моляяя? >. <

Иначе би било хубаво да сложиш едно сърце след "География", независимо дали името на предмета е написано в тетрадката или на корицата. Нарисувай там едно сърчице и го запълни с химикал, гледай да се вижда, да се набива на очи ;)
Това със сигурност би имало положителен ефект. Ще си помисли, че харесваш предмета, часовете с нея и че я харесваш, но няма да си помисли, че си влюбена.

А за възможните реакции, ако напишеш "рождената "Й" дата е еди кога си", "името й", "инициалите й сърчице" биха били..

Щом/Ако разбере, че се отнася за нея е ясно, че ще разбере, че я харесваш, а възможните реакции са:
- Ще започне да се сближава повече с теб, ще те докосва повече
- Ще започне да те отбягва
- Ще се държи по-отдръпнато, но няма да те отбягва
- Ще го игнорира и не би те попитала, просто ще си има едно наум
- Ще започне да ти прави намеци, за да разбере дали се отнася за нея
- Ще намалеят разговорите ви
- Ще спре да те докосва, за да не ти дава грешни сигнали, ако не те харесва по този начин, по който ти нея
- Ще се шегува с теб, повдигайки тази тема и ще й е приятно, че знае, че някой я харесва, но няма да ти отвърне на чувствата
- Ще иска да си поговорите на тази тема, за да си изясните някои неща
- В най-хубавия случай, ще дойда да те видя в болницата след 9 месеца ;дд

Много зависи, наистина. Ти как мислиш, че тя би реагирала? Аз лично мисля, че би и направило впечатление, но няма да ти каже нищо по тази тема, най-вече, за да не те накара да се почувстваш неудобно.

А колкото до анализа ми, като ми опишеш Н. като цяло, тогава би ми станала по-ясна ситуацията и ще ти напиша подробно какво мисля.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 71cafcdfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз съм 3, 7, 14
Авторке, следя ти темата и започвам да ти се чудя! Толкова негативно мислиш, че започваш да ме отчайваш; вечни страхове да не бъдеш отхвърлена, да не бъдеш пренебрегната, да не се изложиш и какви ли не още страхове. Имам един въпрос: Твоята съученичка Н в сравнение с теб по-красива ли е, по-интелигентна ли е, по-привлекателна ли е, изобщо като цяло превъзхожда ли те като момиче или не? Отговори ми ако е възможно с твоя неутрална преценка. Ако ти я превъзхождаш по всички показатели какво още се двоумиш! Учителката ти е казала: "мен никой няма да ме иска така, само Н". Ами ако продължаваш да се страхуваш да ѝ покажеш, че ти я искаш повече от Н може желанието ти никога да не се сбъдне. Страхливия човек никога не е успял. Казваш: "все едно буквално ми прави някакъв намек незнам точно за какво, но едва ли... ". Ето ти пак страха и съмнението! Какво искаш да ти каже: "аз те харесвам повече от всяко момиче в училището и искам и ти да ме харесваш така". Това никога няма да стане, макар и тя да има фантазии към теб, защото тя има повече причини от теб да не се изложи, все пак тя ти е учителка. Но това което ти трябва да направиш е, да я помолиш да се видите извън у-ще само вие двете. Пак ли се страхуваш да не ти откаже!? Дори и да ти откаже първия път опитай втори път. Как може да си толкова негативна и винаги да очакваш най-лошото! От сега нататък в живота ти често ще получаваш пренебрегване, откази за работа или каквото и да е друго. Ти трябва да свикнеш на такива неща и да ги приемеш за нещо нормално в живота. Предстани с твойте вечни съмнения и страхове и действай.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   От Авторката:
Здравей номер 38 :), в предишния си коментар, който сега публикуваха ти описах Н. Днес цял ден нищо не се случи, само дето в едно от междучасията видях Н нещо да я заговаря и да й се хили, но беше за малко. И пак се ядосах, че ту сме много близки един ден, ту не контактуваме на следващия, но пък немога да очаквам от цяло училище само с мен да се занимава. А после по ирония на съдбата аз прекарах голямото междучасие с Н., обсъждайки тест по друг предмет и правейки й се на дружелюбна. И ми стана някакво тъжно и взех да се отказвам, но няма как, страшно много си я обичам и харесвам и я виждам всеки ден и е невъзможно да се примиря и да я забравя. За тетрадката реших и в предпоследния план на урока да напиша датата й и „- рожден ден”. Тя тогава докато диктуваше този план го каза. И дано да ги събере и да го види. Няма да се ядоса чак толкова, че да се оплачи на колегите или да ми се кара, нали? Защото това е само загатване, не е сексуално предложение нецензурно или любовно обяснение.. И ще започна и аз да се държа малко резервирано, за да избегна предварително нейния игнор и да запазя достойнство, да се правя на разсеяна, ако реакцията й е отрицателна и реши да ме наблюдава. Както ти каза ако й хареса, тя сама ще започне да идва да ме заговаря и да се закача. Незнам дали не беше по-мъдро да оставя за след 12 клас разкриването на чувствата, но не ми се чака до тогава, а и тогава ще замина веднага да уча някъде. Като цяло наистина има вариация от реакции, трябва да рискувам и да опитам :D. Само се страхувам да не си помисли, че нещо съм някаква обсебена психопатка, дето я проучва, затова ако се ядоса и ме пита ще й кажа, че съм помислила, че личността от урока е родена тогава.
До номер 39- Да, изцяло си прав/права, че съм страхлива и гледам много негативно, но не ми е лесно. Много я харесвам и желая, знам, че звучи по-лесно за осъществяване, защото е стара мома и свободна и без семейство и разкрепостена и на нашия акъл и самотна, но това не е достатъчно. Може пак да си е напълно хетеро и да си търси мъж и т. н. И затова не съм сигурна какво точно е най-добре да направя и се раздвоявам между сърцето и разума и все се притеснявам, нормално е, не е толкова лесно и забавно да се влюбиш в учителката си, но знам, че който го е страх от мечки не ходи в гората и трябва да направя нещо. Понякога обаче имам чувството, че все още всичко е в моята глава и аз сама си тълкувам поведенията й, и си внушавам, че са специално към мен положителни или отрицателни и сама се навивам и заблуждавам, може още идея да си няма, че я харесвам, въпреки откачените ми влюбени погледи и още да не ме е разграничила от тълпата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   От н. 38

Авторке, никога не прави прибързани заключения за каквото и да е било, особено, ако се отнася за случай като този. Никога не вземай прибързани решения и не действай импулсивно. Обмисляй много добре възможностите и какви ползи би могла да извлечеш от ситуациите и недостатъците. Откривай повече неща, които знаеш, че харесва, които биха могли да са ти от полза. Така постъпва един стратег. Не мисли негативно над нещата, но и не прибързвай.

Това, което харесва учителката ти в Н. най-вероятно ще е свободомислието й. Ухилена до уши, кой би искал да е обграден с негативни хора около себе си? Явно в това й е чарът. Свободно си говори с нея, госпожата изглежда харесва общителните хора, сама казваш, че докосва й други ученици, тя просто търси контакт с тях, иска да си общува с тях и да я приемат за равна, а не като да я имат за цербер, който е сложен там, за да им прави животът ад. Казваш, че се познават от няколко години, което означава, че госпожата е свикнала с присъствието й, убедена е, че Н. я харесва, затова дава пример с нея, защото явно всички го виждат, както и самата тя. Когато си близък с някого няма как остане незабелязано. Щом досега не са стигнали до нещо повече от приятелство, не трябва да се притесняваш толкова много, може да се дразниш, да, но Н. вече е в зоната й за приятели. Може дори и да й е любима ученичка, не защото е най-добрата в предмета й, а защото и е приятно да си общува с нея. А може би дори Н. не я харесва по начина, по който ти? Може би в нея вижда човек, който й е за пример, може дори да гледа на нея като на единствения човек, на който може споделя по-лични неща.

Докосването по какъв начин го прави?

Ами вече ти казах, че трябва да започнеш да я докосваш повече. Не забравяй да се усмихваш, когато я видиш, но не някаква лека усмивка, а много широка. Предполагам всеки е забелязал, че когато се усмихваш на някого, той също ти се усмихва, не от любезност, просто усмивката е заразяваща и те кара да се чувстваш добре.

С всички ли се държиш по-затворено или само към госпожата, защото те е страх да не кажеш нещо глупаво?

Ако е второто, давай, говори и всякакви глупости, въобще няма да изглеждаш глупаво, по-скоро забавна, аз постоянно й говоря някакви глупави неща, които я карат да се смее. Не се притеснявам, защото знам, че хората обичат позитивните и общителните хора. Дори търси повече моята компания, отколкото на другите, които също си говорят с нея, явно защото й говорят умни неща, общи или свързани с предмета, а аз я карам да се смее :р Чувстваш разликата, нали?

Съветът ми към теб е да не се притесняваш като говориш с нея, да не си набиваш мисли, че това, което ще кажеш би й прозвучало глупаво или че ще ти се изсмее.

Ако не станеш малко по-смела, тогава сама виждаш, че ще си останеш в застой. Ако търсиш нещо конкретно, което да направиш, вече ти казах, приближи се и й докосни косата под пред текст, че й махаш нещо, но не отмествай ръка веднага и след това й направи комплимент, но не от рода на "косата ви е хубава". Другите неща, които мога да ти предложа са малко по-интимни, но за да стигнем до там, първо трябва да се сближите повече, нали?

Започваш от най-малкото и стигаш до най-голямото. Без страх. Защо те е страх да я докосваш? Тя не отблъсква Н. като го прави. Какво те спира? Много неща не са ми ясни и не мога да изкажа цялостно виждане. Имам толкова много въпроси.

Но това с косата определено го направи. Със сигурност няма да съжаляваш. Мога да ти казвам неща, да ти давам съвети, идеи и т. н, но ако не правиш нищо, то реално няма полза от тях, също така и не прогресираш. Опитай се да разбереш, че ако искаш да се получи нещо между вас и да не съжаляваш по-късно, че не си опитала, е нужно да правиш някакви малки крачки към успеха. А това е най-малкото. Със стоене нищо велико не е постигнато.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 700cf6d75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   От Авторката:
Здравей, номер 41 :). Мерси за съветите, опитвам се да ги прилагам. Ами Н. като я докосва не го прави някакво интимно или бавно, а съвсем небрежно и джаснато. Бута я по рамото, удря я по ръката, тупа я по гърба. Аз точно това не искам, да ставаме много добри приятелки, защото ще си остана с приятелството и веднъж като сме станали дружки ще е неловко и трудно да го обърна към другото. Може Н. наистина да я харесва само като учителка, но веднъж като говорихме за разбити сърца и тя каза „И на мен ми се е случвало, но не от момче”. А няма приятел и все с момичета ходи и може да харесва жени, а и веднъж госпожата в междучасието й направи шеговита забележка да не й гледа в деколтето и Н. нищо не каза, усмихна се, но й стана неудобно и се махна, ама това беше преди Коледа.
За втория ти въпрос, ами с всички се държа еднакво, срамежлива съм, но приятно срамежлива, как да ти обясня, аз също винаги съм ухилена до уши и все една чаровна и сладка, но по по-скромен и ленив начин и може да не съм от най-красивите, но съм по-хубава от Н. и имам много чаровна и омайна усмивка :D, и като я видя госпожата винаги се усмихвам по този начин, то просто от вътре ми идва като я погледна. Днес я видях в коридора и тя ми се усмихна много сладко и аз на нея и ще направя това с тетрадката и рождената дата, само се притеснявам да не се уплаши и да си помисли, че нещо я проучвам и преследвам.. Също се чудя как ще разбера от другата седмица дали го е видяла това, как ще си проличи по поведение? Незнам това дали е прибързана крачка, но ми омръзна да се чудя и двуомя за всичко и да незнам дали знае, че я харесвам и ту да има напредък, ту не и нищо конкретно. Трябва да рискувам с някоя по-дръзка постъпка и да видя какви са й нагласите, но е по-вероятно да започне да ме отбягва, отколкото да стане по-близка. Вчера пак я гледах госпожата да говори с друга госпожа и я хвана за ръката и я галеше, много е любвеобвилна, не спира да докосва всички, явно наистина вкъщи е сама и самотна, а иначе си дава вид на някакво щастливо дете и е със самочувствие и една глезена и кокетна, а когато стои сама обаче, е някаква много унила все и с една кисела физиономия и по принцип в очите й се чете хем някаква тъга и разочарование, хем някаква надежда и наивност. Казва, че никога не е искала да бъде учителка, а е имала съвсем друго очакване, но така се получило, и въпреки това е такъв прекрасен учител. Много противоречива личност. Съучениците ми имат най-различни виждания. Едни я наричат ”дърта злобна мома”, други ”най-готината даскалка”, трети ”откачалка”, четвърти ”много сладка и луда”.. Според мен си пада егоистка и ако е възможно чудото от филмите (и тя да има чувства към мен), то тогава мисля, че със сигурност ще си позволи да го изживее и няма да й пука за морал и правила, но ще е внимателна, както като е имала връзка с ученик преди, но пък точно защото не й пука за хората ако не ме иска ще ме отреже и няма да й пука страдам ли или не и как се чувствам и т. н. И също така мисля, че си е напълно или почти напълно хетеро, макар че ако е така самотна може да оцени и хареса момиче, ако е много впечатлена.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   "но й стана неудобно и се махна" ако Н. се е махнала значи се притесняваш излишно, тя не харесва учителката по начина, по който и ти.

Ами следи й поведението сега, наблюдавай го и сама ще разбереш, когато ви върне тетрадките, със сигурност ще има някаква промяна. Когато това стане, опиши държанието й, дали забелязваш някаква промяна, как се държи с теб и дали те гледа постоянно и ще ти споделя какво мисля. На забележимо място ли си й написала рождената дата?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e8d3c08b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Аз ще ти предложа да гледаш един филм - Cracks с Ева Грийн. Там се разказва за абсолютно същата учителка, каквато описваш ти. Според мен много ще ти хареса, а може и малко да промени вижданията ти :D

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0df742e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   От Авторката:
Здравей, номер 43, написах датата в плана на предпоследния урок, със средно голям шрифт, леко удебелено и отделено, в средата и дори го подчертах и оградих в кръг и сложих отметка :D. Написах ”16 Ноември-рожден ден”. Не е това датата, а примерна. Вчера сутринта като отидох тъкмо си оставих чантата и на излизане към коридора като отворих вратата, точно тя влизаше и се сблъскахме и тя се ухили и ми вика ”Добро утроо” и аз й се усмихнах и й отвърнах. Тя ми даде тетрадките, които дори не си дадохме всички, а аз и двойкаджиите, а аз съм само със шестици и тетрадката ми е прекрасна, ясно е, че съм я дала за да го види. И си тръгна и аз помислих, че не го е видяла, въпреки че се вижда отдалеч даже. Защото мислех, че ще го подчертае или задраска, а не е и не ме пита нищо и нямаше промяна във поведението, нито пък знак, че го е видяла. И ми стана тъжно, че сигурно е проверявала по-небрежно и не го е видяла.
Но после в голямото не отиде там където всеки път я намирам и ходя да си говорим, а днес я поздравих и тя ме погледна пренебрежително и не ми отговори и не кимна, въпреки че беше вървейки и си бършеше нещо носа, и ме гледа лошо и въобще не я засичам и не стои на моя етаж. Да не би да го е видяла и да се е ядосала и да иска да се отдръпне, да не й досаждам, но тогава защо вчера сутринта като ми ги даде тетрадките беше весела и мила и ми каза добро утро. Нищо не разбирам вече. Случайно ли е това, че е кисела и не се засичаме или е нарочно, видяла ли го е или не. Писна ми вече, за всяко нещо по хиляда варианта и ту потръгват нещата, ту не и незнам как да се държа сега. Дали да я игнорирам напълно и да запазя достойнство или да продължа да съм мила. Ако тя ме игнорирва, ще е доволна, че я игнорирвам и аз, но ако не ме, ще й стане тъпо. Най-добре ще си проличи сега след ден като ще имаме часове с нея, а от другата седмица пък излизаме във ваканция и въобще пълна бъркотия. А немога и да се откажа, толкова много съм хлътнала и не спирам да мисля за нея и незнам изобщо как да продължа/променя подхода. Не ми се иска и да чакам чак до края на 12 клас, но не искам да бързам да си хабя сега шанса. Ох, вече ще се побъркам направо.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   От н. 43

Определено го е видяла. Сега, което се опитва да направи е да следи реакцията ти, най-вероятно иска да я попиташ. Тоест, не тя да е тази, която ще повдигне темата. Кажи й нещо от рода на "Скучно е като ви няма да си говорим", "Вече не ви виждам на моя етаж, що тей", "Къде се губите", "Дежурна ли сте, че не ви виждам вече", " Ее, усеща се липсата като ви няма"

И да я игнорираш няма да има ефект. Тя явно иска да я попиташ какво се е случило, че така се държи, обаче, прави се, че не знаеш нищо. Дори може да започне да те изпитва, за да те издразни и да те ядоса, само и само, за да я попиташ защо се държи така с теб.

Или пък може просто да не е била на кеф този ден. Не можем да съдим само по един ден, с времето ще се разбере, просто трябва да следиш какви други промени забелязваш. Аз съм тук да помагам с каквото мога. Отбелязвай и най-малките неща, хубаво е, че идва ваканция, за да премислим нещата както трябва и да видим за някакъв по-подходящ подход сега.

Ако това е начин да ти покаже, че иска да се дистанцира, за да не ти дава грешни сигнали, въртят ми се няколко идеи как да оправиш нещата, да си станат както преди този случай с рождената дата.

За всеки проблем си има решение, не се притеснявай, не е станало нищо страшно. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0df742e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   От Авторката:
Днес имахме часове с нея и като цяло си беше както обикновено и неможах да усетя дали го е видяла това в тетрадката. Затова реших като бие звънеца да отида да й задам някакъв тъп въпрос да я заговоря да видя как ще се държи с мен. Попитах я въпрос до коя точка трябва да учим урока и тя ми се усмихна широко и ме гледаше мило право в очите. След това каза ”Някой да дойде с мен да проверим на коя дата беше олимпиадата по гео.. ” и аз тръгнах с нея и отидохме, ама след нас дойдоха още 1-2 момичета и си говорихме цялото междучасие и тя се интересуваше и от мен, не ме игнорирваше. Накрая ме погали и ми вика приятна ваканция. Каза, че ваканцията ще си бъде в училище също. Явно не го е видяла и е мила както преди, или пък е много добра актриса. Въобразила съм си предните дни, че не ми обръща внимание. Незнам вече как да се държа. Искам по-интимни отношения, но не да развалям и сегашните отношения. Ето например днес си говорим толкова сладко, ама за професии и кандидатстване и такива работи и оценки, така може да продължават вечно нещата. А би трябвало да се зарадва, на моите чувства, след като никой не я обича така. Но тя самата много се обича. Тя е единствената учителка, която не ходи да пуши с другите учители зад двора, а им се възмущава и си носи шишенце с фреш от плодове :D. Иначе постоянно говори за някакви скъпи храни и маркови дрехи, ходи по всякакви екскурзии, много си угажда. Има ли вариант да не иска изобщо връзка с някой и любовни отношения, но кой човек не иска да обича някой и той да го обича? Пък и вече отива към 50те години и скоро няма да й е толкова забавно. Незнам дали й харесва този егоизъм или е самотна отвътре.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Може да е амбициозен човек и да поставя кариерата преди любовта и това да е една от причини да не иска връзка. Има и хора, които пък са си само-достатъчни и не изпитват необходимост от някой друг да ги прави щастливи и да се чувстват обичани. Може дори и да е от хората, които търсят човек със специфични черти. А може да е била влюбена и този някой да е разбил сърцето й и още да не го е преживяла или пък да чувства страх от обвързване. Хора всякакви, може наистина да ти звучи странно, но има такива хора.

Другият път като ти разказва, че си е направила някаква скъпа екскурзия, се пошегувай с нея, кажи й "Следващият път да ме вземете с Вас", "Еее как така сте ходили в... без мен", "Значи сте ходили в... и не сте ме взели? Добрее, добре г-жо" ;д и т. н

Може да го е видяла, да си е помислила, че се отнася за нея, да се е шокирала отначало и затова да се е получило така, следствие й е дошло на акъла, че може би си го написала просто така, за да го запомниш или че съвпада с датата на някой друг, или просто е имала гаден ден. Ако рожденият й ден е скоро й направи подарък. :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0df742e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   От Авторката:
Не е скоро рожденият ден. Ами аз сега съм във ваканция, в петък пак се получи така, че сутринта на спирката тъкмо слизам и чакам светофара и дойде една маршрутка и слезе точно госпожата, сама, и тръгнахме заедно към училище и си говорихме общи приказки. После в училище се засичахме и гледахме, но и с Н едно междучасие седяха заедно и си говореха. Оф много я искам, не знам вече какво да правя. Като цяло отношенията ни са приятелски, от по-близките й ученици съм, но не от най-близките, макар че бързо се сближихме, преди три месеца името ми не знаеше и въобще не ме беше забелязвала, а тези с които е много близка, се знаят от години с нея. Не искам да се отдръпне от мен, да я уплаша, но искам да станем по-близки, ама като станем как да го насоча интимно, как да намекна за чувствата си без да я шокирам, как да усетя дали би й харесало или не? Много ми липсва, постоянно си мисля как искам да я целуна, прегърна, почти всяка нощ я сънувам, все си мисля какво ли прави сега, дали е сама, дали забелязва вече колко много я харесвам или все още не ме е разграничила. Като я видя и цялата се разтрепервам, въобще немога да се владея, особено като е близо до мен, побърквам се :/. Толкова ми се иска и тя да изпитва същото.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5cb70c6ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Здравей. Наскоро излезе в кината един филм "11а, , (български). Може да я поканиш да го гледате! Това е чудесна възможност, не я пропускай!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63ebedd90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   От н. 50

Авторке, казваш, че когато отидеш да си говориш с нея обикновено си с още 2-3 момичета, а няма ли как да се "отървеш" от тях? В смисъл, когато има хора около теб, тя никога няма да покаже истинските си чувства. Да предположим, че тя иска да те попита нещо или да си говорите на определена тема и да иска да го прави само с теб, сама разбираш, че другите са излишни тук. Няма как да разбереш истинските й намерения, чувства и т. н, ако сте компания около нея.

Не е нужно да си една от най-близките й ученички, за да насочиш приятелството към нещо повече. Просто трябва да действаш, но теб те е страх. Разбираемо е, не е лесно, плашещо е за теб самата как биха се развили нещата, ако предприемеш нещо, промяната никога не е лесна, но времето си тече. Когато осъзнаеш, че времето ти е ограничено, то тогава евентуално ще предприемеш някакви действия, ако наистина е важно за теб и го искаш.

Другият път когато ти се отдаде възможност да ходите заедно към училище можеш да я хванеш около кръста, със сигурност ще си преметне ръката и тя. Няма да се отдръпне.

 
  ...

1-50 от 147
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker