Подигравки в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Подигравки в училище
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3172 пъти
Аз съм момче на 14 години в 7 клас. Годината тъкмо започна и поредните обиди и подигравки върху мен също. В 5 и 6 клас се здържах до тази година просто не издържам. Последните два месеца често се разболявам за по един-два дена и като се върна на училише всички ми викат, , тъпак такъв! Стига си се преструвал! Мързелив дебелак! Къде ще завършиш? " и от сорта като аз съм мога да кажа почти отличник, освен някои предмети и не се преструвам на болен. Вече ме е срам да отида на училище след болест или просто нормален ден! Моля за съвети. Споделям съм с майка си, но без резултати. Днес също мисля да не отида поради болест, но ме е страх за последиците. Помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: f0a474fcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако майка ти не те разбира поговори с баща ти, дано поне той прояви разбиране. Децата особено в тази възраст са много жестоки едно към друго особено, като видат, че си по - различен от тях, знам изпитала съм го на свой гръб. Имаш два варианта сега като свърши срока да се преместиш в друго училище или да си учиш и да не им обръщаш внимание до края на годината и след това като кандидатстваш да проучиш внимателно всеки в кое училище желае да е за да не попаднеш пак в един клас с тези боклуци! В съседния клас така имаше едно момче, с което всички се държаха лошо само заради това, че е пълен. Наричмаха го дебелак, свиня и какво ли още не вземаха му нещата мяхтаха ги баба му и майка му идваха да се разправят имаше затишие и после онези пак почваха, после като влезна в друго училище новите му съученици се държаха добре с него. Той не беше пълен, защото се тъпчеше просто имаше заболяване, но те не го разбираха. Ако и при теб положението е такова не отлагай ами се премести щом майка ти не те разбира говори с баща ти!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c6809e2d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи нещо - оплачи се на родители, учители, директор! Това не може да продължава. Остава ти само 1 година, но това не значи, че трябва да търпиш тормоза на тези изроди! Разговаряй първо с вашите задължително! Ако е много сериозно, се премести. Като завършиш 7 клас, ще оставиш всичко това назад и ще започнеш наново, по-добре е ако си по-далеч от тези, в по-добро училище. Минала съм през това, родителите ми като заплашиха училището и после не гъкнаха тези, които ме тормозиха, дори имаше изключени. Сега съм 12-ти клас, това и при мен се случи в 7-ми - гледам с усмивка даже, имам си приятели и в гимназията е супер.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c3dc0f41d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съветът ми за теб е да гледаш на тези, които те обиждат като предмети. Един предмет не може да те засегне, нали? Като някой те обиди, забий поглед в него, или го поздрави, не казвай нищо. Бъди мистериозен, нека от теб лъха увереност, сравни ги със земята само с поглед! Не е нужно да им отговаряш интелигентно, на по-нисшите се говори по-просто, за да те разберат. Намери си приятел, който да те подкрепя! Не стой сам, възползват се от това! Прикривай емоциите си, колкото и да ти е трудно! С комплексарите така се процера! Ако имаш талант, изявавай се пред тях, дразни ги, нека изредят всички цветове на дъгата! Бъди силен! Ако мечтата ти е да завършиш в училището, в което учиш в момента, не се предавай, бори се! Ако нищо не зависи от това, можеш спокойно да се преместиш! В крайна сметка-не трябва да се обиждаш от хора, на които не държиш, нали? Дръж се, с теб съм!
Момиче, набор :-D :-P

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 23ee22f66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завист. Завиждат на успеха ти или просто не си като тях... Нека това да не ти пречи на успеха в училище и да не ти пука какво ще ти кажат, ти си имаш твой живот и правиш това, което искаш, те нямат никакво право да ти държат сметка защо не ходиш в училище. Вземи си изпитите и се премести от там - в една хубава гимназия ще откриеш много приятели :) Аз бях така донякъде.. не ме харесваха в училището, в което бях до 7 клас, но сега в гимназията е различно.. :)
Успех и ич да не ти пука.. просто игнорвай и се забавлявай на якото и се радвай, че можеш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d09d2084bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Звънни на 111 116 НТЛД и потърси съвет от работущите координатори на линията

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a3f92a8a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   “Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина. ”



-Като Стари

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0f232b2caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не им обръщай внимание, а като свършиш 7ми клас-заминавай!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0dc4434e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   според мен ако имаш познат по голям ги извикай да ги сплаши или ако не стане кажи на учителката

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4c3658da9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Държи се с хората , така както те искат да се държиш с теб. Гледай повече да ги игнорираш , каквото е писано това ще стане. Успех и приятни празници.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bdbdea56b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Какво значи за теб болест? Попринцип не се ходи на училище ако имаш температура, лошо ти е, повръщаш или ако си много отпаднал, а не като кихнеш веднъж да си стоиш вкъщи. Ако никой и нищо не успее да ти помигне с подигравките, опитай се да траеш до 8 клас-ще си в ново училище, с нови хора-аз съм 8 клас и никой не е омаловажаван и малотретиран по никакъв начин! Успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3c981e8c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Тези отсъствие по болест са ми познати, човешкото тяло не е тъпо, то разбира когато нещо не е наред и започва да се разболява за да избегне проблема.. Или другия варянт е, че когато човек се чувства зле, това не приятно чувство води до по-слаба имунна система... С тези обяснение искам да ти кажа, че не си виновен ти, а обстоятелствата в които се намираш те карар да се разболяваш. От друга страна и аз бях така 3 години и заради това ми се повреди психиката и сега ме е страх от доста неща, но се опитвам да го превъзмогна този страх.... Та, едно ще ти кажа, опери им се, ще се удияиш колко бързо ще клекнат! Stand for yourself!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 30db432dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Човек, защо изобщо им се връзваш на глупостите им? Просто ги игнорирай. Не им влиза в работата да знаят къде си бил, какво си правил и т. н.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1c7b701be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Тормозът в училище - най-големият проблем в обществото, на който никой не обръща внимание.
Знаеш ли, малчо всеки казва "не на агресията", но под сурдинка вкъщи се говори "ако те ударят тате - бий! ". Жените дават добри съвети, но те не важат за животни, защото психическият и физическият тормоз си остават. Оттук виждаш, че неща от рода на - "не им обръщай внимание", "кажи на директорката", "говори с вашите" не вършат работа - ебе ли ги съучениците ти, че ще викнеш майка си или ще кажеш на директорката, не мисля.
Сега това, което ще ти напиша ще го приложиш 2 пъти в живота си, повече не мисля, че ще се налага. 2 пъти - единият, за да живееш спокойно в 8ми клас, а другия за гимназията. Няма друг вариант приятелче, както не можеш да обясниш на маймуната да яде цивилизовано, така и на животинките в училище не можеш им обясни, какво ти докарват с постоянните си обиди(психически тормоз).
Следващият път, когато някой те обиди, а другите около него се пръскат от смях, защото той е "тарторът" и другите лайн*нца му сервилничат, за да са добре ти процедирай по следния начин. Отиди с най-блага усмивка до него и го попитай с най-съжалителния тон "защо ми се подиграваш/подигравате" и още преди да изръси някоя глупост, с която да разсмее класа, го удари с всичка сила в лицето. С колкото сила можеш, със свит юмрук, няма значение как, просто вкарай сила. Нищо, че си пълно момче. Смятай, че капачките му ще омекнат, и следващия път процедирай винаги по същия начин. Съмнявам се след първия път да има подобно жлъчни коментари. Аз не ти казвам да се биеш, ти имаш момент на изненада, никой няма да очаква от пълничкото момче да удари първо, един удар без коментари. Осигуряваш си до 9ти клас спокоен живот, после може да си отсъстваш и половин срок от даскало и да няма и гък, даже ще те питат "как си, оздравя ли Пешо, как е леля Върбина, много поздрави да й пратиш".
Така е малчо, с животни не може да преговаряш, тях или ги галиш или ги биеш, средно положение няма.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ef071d9273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Така... аз съм момиче. Била съм в твоето положение... в 5 и 6 клас нещата се влошаваха, а за 7 да не говорим. Родителите забрави да дадат свестен съвет. Самите те са много по-различни от нашето поколение и просто не разбират. Нз точно какъв съвет да ти дам, защо аз останах... нещата ескалираха. Дори с моментни признаци за промяна просто нищо вече не беше както преди. Ти си момче и не знам как реагираш на нещата. Аз лично за тази година си изплаках очите. Все се надявах да се спрат, но не стана така. И за това още в началото в 6 клас мисля си казах, че няма да позволя да ме сломят, че има два изхода от вс. това, а именно че или ще ме пречупят(това въобще не беше вариант) или ще издържа като така ще стана по-силна. Така и стана... с времето станах по-силна. Не мога да кажа, че не е имало последици. Това ми разби самочувствието за известно време, бях станала голям песимист, но така стават нещата, че вс. се нарежда след време. Хората подиграват, но винаги има причина. Тогава бях ядосана и разочарова и не виждах, но след време... (поне при мен) прощаваш и дори до някаква степен ги разбираш. Важно просто е да не се сломяваш, да бъдеш себе си... вс. др. с времето ще се оправи дори и да отнеме повече от една година(тъй като при мен и в 8 клас започнаха).
Сега за съвета... не мога да кажа остани в класа защото се съмнявам да престанат, но и да си тръгнеш не мога, имайки впредвид че годината е започнала, а си 7 клас. Мога да те посъветвам единствено да бъдеш себе си да не позволяваш никой да те пречупи. Колкото до местенето... аз останах в 7 и не беше лесно. След 8 реших да се преместя( не само заради обидите, просто профил и др. неща) и да не беше лесно в нов клас, който е заедно от преди ти да отидеш там. Но нещата лека полека се наредиха. Дори момичета, които започнаха тормоза в 8 клас се преместиха с мен и в 9 просто дори до някаква степен се сприятелихме( все пак бяхме новите) вс. просто е разл. От мн отдавна не се беше случвало да сам добре в някой клас. Мисълта ми е, че рано или къстно нещата ще се оправят. Просто трябва малко търпение и воля. Знам, че в един момент ще се запиташ защо аз колко време и т. н., но повярвай вс. ще се нареди. Дръж се за приятелите ти, а ако нямаш мн или просто не те разбират намери с др. с който да говориш, да си изливаш вс. и препоръчвам да е мн близък човек, защото не вс. е способен да поеме такъв товар(защото психически и те се натоварват), излизай често, но и продължявай да учиш. И в никакъв случай не се затваряй в себе си. Общувай по какъвто начин намериш, търси нови приятели. А когато те обидят, ако в класа няма кой да те подкрепи игнорирай ги, показвай им (или се прави), че не ти пука(знам изтъркано) и да проличи че си добре, че си щастлив(дори и да не е така). Не мисли над обидите им... в повечето случай те просто търсят някой, който им изглежда лесна плячка, веселят на негов гръб сякаш не е човек, за да забравят за своите проблеми и комплекси покажи им, че ти не си този човек и няма да го позволиш(да те сломят). Ако нещата станат нетърпими кажи на учителите( не че ще направят нещо), кажи на родителите си да отидат там и ако им пука да се погрижат учителите или пък самите те да се справят с положението, защото ако не си успял сам трябва да помогнат... все пак си дете още. Това не значи веднага да викаш вс. на пожар, но ако усетиш че ти идва вповече от колкото можеш да влошава предприеми тази стъпка.
Мн дълго стана и вероятно не много свързано съжалявам. Надявам се да съм помогнала, ако не съм те объркала още повече( което е мн вероятно). Просто постъпи както смяташ за добре, каквото и да решиш за в бъдеще, ако останеш силен ще се нареди вс. както трябва рано или късно. И последно... нещата някой ден може да се извъртят така, че ти да си на мястото на дразнещите. Не го позволявай. Винаги помни, че това не е нормално и никой не трябва да го изпитва само защото с нещо те е подразнил или просто защото ти си го минал... това не е причина. Не падай да тяхното ниво. Никаква причина не може да извини човек, минал през това, да подлага др. на това бих казала мъчение.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d08fa4fab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Гледай сега какво ще ти кажа. Те те виждат, че си добър и си повече от тях, но си по-затворен. Започни да ходиш на фитнес и след 2-3 месеца като направиш мускули и като започне да става по-топло и сложиш късия ръкав няма да смеят да ти кажат гък. Послушай ме! Не само, че няма да те закачат, но и ще се чувстваш по-добре и ще си по-здрав. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker