Нашите предпочитат сестра ми пред мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нашите предпочитат сестра ми пред мен
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2544 пъти
Здравейте, момиче на 14 съм. Имам сестра почти на 13. Откакто се помня винаги нашите са предпочитали нея пред мен. Винаги тя е била доброто, възпитано дете, отличничка в училище, добра спортистка. Докато към мен винаги са имали друго отношение. Имам чувството че се грижат за мен на сила. В отделни стаи сме и нейната е по голяма и по хубава. Преди 2 години тя поиска куче и веднага и взеха, а аз от много време искам зайче и не ми вземат. Когато им кажа че е очевидно че обичат нея повече те ме наричат егоистка и че мисля само за своите интереси. Вярно тя е по умна, по добра, по талантлива, но и аз съм тяхно дете и не съм виновна че съм се родила... Цял живот съм на 2ри план. Постоянно ме сравняват със сестра ми. Аз съм много чувствителна и емоционална и това много ми влияе. Единствено леля ме обича и тя също вижда, че нашите се държат различно към мен. Тя много пъти е говорила с тях за това, но и на нея не и обръщат внимание. Чувствам се ужасно, не знам какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8715157bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е вечната дилема особено на по-голямото дете, което все пак е живяло като единствено дете известно време. Проблемът ви е и, че сте еднополови и двечки. При три деца такива проблеми няма и затова е препоръчително човек да има или 1 дете, или три деца, или пет деца, но никога четен брой, но както и да е.
Ти описваш проблемът от твоя гледна точка, но за родителите ти може би е съвсем друго. Освен това родителите ти са просто хора и правят грешки. Според мен ако е вярно, че те пренебрегват те с това се пробват да те манипулират да се промениш в посока към сестра ти. Най-вероятно тя просто играе по тяхната свирка повече от теб. Ако поговориш с нея обаче ще разбереш, че не ѝ е лесно винаги да отговаря на тяхните желания. Такива хора като нея все някога се пречупват и правят революция :)
Tи просто не им играеш по свирката или не си това, което са си представяли и си въобразяват, че с отказ от внимание, любов и сравнения ще те променят в желаната от тях посока.
Грешка!
Да, всички имаме право от безулсловна любов от родителите си, но не всички родители са готови или са в състояние да я дадат, просто защото и те са повредени деца на родители като тях.
Решението за теб е да приемеш нещата такива, каквито са. Не можеш да промениш родителите си, но можеш да се освободиш от ревността си и да потърсиш мостове към сестра си, която най-вероятно действително те обича такава, каквато си.
Отделно за кучето - то е семейно. Не го приемай лично, но най-вероятно родителите ти сами като малки са искали куче или просто сестра ти е била по-убедителна и е трябвало да стори нещо, за да го получи това куче, но кучето е тук - то е и твое.
Жалко е, че се чувстваш така, но със самосъжаление не става. Научи се сама да се обичаш, да търсиш удоволетворение в нещата извъх дома, ти на свой ред да обичаш хората безусловно, а родителите ти те обичат по своему и искат само най-доброто за теб и за това се пробват да те манипулират да си по-добра ученичка и така нататък. Жалко е обаче, че го правят с отхвърляне, отказване на любов и внимание.... прости им и ще се почувстваш по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fdcca1fa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, съществува и обратния вариант по - голямото дете да е за пример, и родителите да го сравняват с по - голямото и да го карат да бъде като него. При теб случаят е обратният сестра ти е по - старателна и по - добра в някои отношения, на тях не им е приятно, че ти не си толкова добра в тях и затова непрекъснато те сравняват с нея и искат и ти да бъдеш, като нея, което на практика е нивъзможно, защото няма напълно еднакви хора на този свят. Дори и еднояйчните близнаци, колркото и да си приличат на външен вид винаги има нещо, по което да се различават било то характера, успетхът в училище, начинанията. Поговори с тях обясни им пак как се чувстваш, ако трябва направи сцена не се прибирай една вечер и им остави писмо, в което описваш болката си. Ако не те разберат другия вариант е да изтраеш още 4 години и като станеш пълнилетна да се вмахнеш от тях изгаряйки всички мостове и връзки!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35a69b390a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И аз съм така с моя брат, аз съм момиче на 15, той е на 10. Винаги, ама абсолютно ВИНАГИ той е на първи план, той винаги е по-малък, не разбирал, аз съм го била дразнила, вечно трябвало да отстъпвам и т. н. Дори са с толкова остарели разбирания, че искат къщата на него да оставят след години, пък аз съм щяла да се омъжа. Винаги неговите желания са преди моите, винаги за неговите интереси има пари, а за моите не... ужасно е! Мен като малка ме биеха и ме наказваха с вдигнати ръце в ъгъла на стаята, а той не е докосван с пръст никога, няма си и представа какво е бой и наказание. Просто чакам да завърша гимназията и изчезвам, няма да се мъча повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9724e5b1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много хора са така и аз включително, ами спри да очакваш признание от родителите си, колкото по-рано, по-добре, няма какво да направиш, така че, мисли за бъдещето си, учи, мисли какво ще правиш като завършиш, срещай се с приятели. Като станеш на 18, ще можеш да си имаш и куче и всичко, каквото искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2c7db6e1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Обичай себе си, обичай и сестра си. Ако се чувстваш пренебрегната, сподели го с родителите си, но нека това не е в присъствието на сестричката ти. Понякога родителите пренебрегват едно дете и не се усещат.

... н1 - Четен брой деца ? В кой велик психологическо-педагогически труд го прочете това ?

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a38d9fc5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пробвай с нещо нестандартно. Защо не избягаш при някоя приятелка, за която няма да се сетят. Не знам дали имаш така нареченото "страхопочитание", което имат повечето деца, но когато ти кипне няма нищо лошо в това да се скриеш или при приятелка, роднина, или при хора, които ще те разберат. Пробвай с леля си, ако тя няма нищо против. Майка ми и леля ми са били така. Майка ми е по-голямата, но всъщото време и "по-глупавата". Леля ми обаче не се е държала зле с нея и не го прави и до днес. И до днес си помагат взаимно. Проблемът е бил в родителите им. Постепено майка ми се е намразила и още ми повтаря, че е глупава, че за нищо не ставала, въпреки че това не е вярно.
Та, може ли да ми отговориш:
1. Мразиш ли сестра си?
2. Тя мисли ли се за нещо повече от теб или се опитва да ти влезе в положението?
3. Казвала ли си на сестра си как се чувстваш?
Ако отговорите са:
1. Не.
2. Разбира ме и се опитва да ми помогне.
3. Разбира се, тя ми е сестра!
То няма нужда да обръщаш внимание на родителите си и на тяхното държание към теб особено, ако си чувствителна и емоционална. Научи се на нещо много важно, което повечето хора нямат: да не ти пука за нищо, за което няма смисъл. В случая може и просто да си въобразяваш.
Но ако отговорите са пълна противоположност но това, което ти казах, бъди спокойна, че можеш да избягаш ;).

П.П. За №3, ако не си ѝ казвала го направи и виж резултата.
Не, че нещо, но може ли да отговориш на каментара в съобщенията, ако не ти е проблем ^.^ .

момиче/14 год.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0098183723
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък съм трето дете - смятай. Докато йка ми угоди на първите две за мен не остава нищо, няма внимание няма нищо за мен. Чувствам се по същия начин! Отвратително е и се чувствам ненужна и отблъсната. Защо не ме е махнала като е разбрала че е бременна? Защо??! Защо срга ме подлага на това мъчение. Виждам съжаление отвреме навреме в очите й ама пак същото държание... Винаги съм била най-тъпата, най-загубената най най най... Няма смисъл да изреждам повече... Съветвам те да не обръщаш внимание! Наистина е по-добре. Емоционална неемоцуонална, каквато и да си това държание малко по малко ще те направи студен и злобен човек. Аз срга дъм такава - 16 години търпя. Стискам зъби още малко и изхвърчам оттък с двеста! Да не ти пука - такива като сестра ти стават разглезени и т.н. А тези като нас се справят в живота!
Изтърпи още малко ;)

Момиче 16

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a86c707040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за коментарите! До номер 6 - Разбира се, че със сестра ми не се мразим, все пак сме сестри. Но не мога да кажа и че се разбираме. Тя цял живот се стреми да е по добра от мен във всичко и да провокира завист у мен. Докато аз ни най малко не и завиждам, радвам се за успехите и. Винаги когато аз постигна някакъв успех, тя се изтъква с нейн и аз оставам незабелязана. Питала съм я защо прави така, а тя казва че аз съм си виновна защото съм глупава...
Авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 243bc2bea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Аз съм по-малкото дете и винаги ме сравняват с брат ми

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker