Той иска да се самоубие!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Той иска да се самоубие!!!
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3631 пъти
Моля редакторите да публикуват историята!!!
Здравейте читатели! Знам, че може да е имало подобни теми, но все пак моля модетаторите да пуснат темата. Първо - Честита Нова Година на всички, нека бъде изпълнена само с приятни емоции. И сега към темата - както виждате по заглавието на моменти обмислям да скъсам с приятеля си, защото нашата връзка е много натоварваща, караме се абсолютно всеки ден без изключения, обичаме се лудо, колкото и странно да ви звучи от устата на 16 годишно момиче. Приятелят ми е на 21, заедно сме от 8 месеца наистина по думите му, както и по действията му се вижда че той ме обича ужасно много, аз също го обичам много. Но има навика, като се караме да става краен, буквално като се караме е излизал и правил глупости и то всякакви от нерви (катастрофи, сбивания, чупил си е крайник), а наскоро дори се опита да се самоубие, като се скарахме и аз реших да сложа края. Като разбрах ми стана много гадно, а и го обичам, загрижена съм, пука ми и съм привързана и не искам да прави такива неща. Наистина това ще е човека, който ще ме обича най-много от всички които ще ме обичат в този живот, както и аз ще обичам него най-много от всички които ще обичам. Няма да изпадам в подробности, но той е преживявал много наистина много, казвали сме си много неща а и двамата държим на това което казваме и знаем какво говорим, не са просто глупости ей така. От известно време не спира да повтаря как не искал да бъде жив, как ще си тръгне от този живот, а нито аз нито никой не иска и не може да го вразуми и се чувствам адски виновна за това. Моля ви помогнете ми. Имам няколко въпроса към съветите ви:
1. Как бихте постъпили? Защо?
2. Какво да направя, ако реша че искам да скъсам с него окончателно, но не искам да се самоубива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: d71f4e1aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, като човек правил опит за самоубийство (не че се гордея с това) мога да ти кажа, че приятелят ти те манипулира за да не скъсаш с него. Когато някой наистина иска да се самоубие, той просто го прави, а не разправя преди това на целия свят, че иска да го направи. Приятелят ти е видял, че като ти говори такива неща ти се чувстваш виновна, че му причиняваш такава болка и той го използва за да не скъсаш с него. Не се притеснявай, човек не взима такова решение толкова лесно, по-скоро хората масово го използват за да привлекат вниманието на околните и да постигнат целта си. Така, че ако си решила да сложиш край и да се разделите окончателно-направи го. Приятелят ти сигурно с дни наред ще ти обяснява как иска да умре, как ще направи не знам какво си заради теб и т. н., но със сигурност няма да направи нищо. Е, най-много да се напие и да направи някоя глупост на пияна глава, но до самоубийство със сигурност няма да се стигне. Казах ти, когато някой вземе такова решение той се затваря някъде сам и действа! Не ходи да разправя наляво на дясно как ще си пререже вените или ще се нагълта с хапчета. Това е по-скоро поведението на човек, който реално няма никакво желание да умира, но е открил, че така привлича симпатиите на околните и това внимание и грижа му харесват. На това му се казва емоционална манипулация и някои хора го използваш доста успешно и то дълго време. Всеки пък когато не стане тяхната, те започват да хленчат как ще скочат от високо, как ще си прережат вените и т. н. и накрая всички отстъпват и така всеки път, докато накрая околните не се усетят, че това е театър и не спрат да се връзват на номера. Е, тогава "кандидат самоубиецът" се чувства доста тъпо и търси нов начин да предизвика съчувствие. Така, че съм на 100% сигурна, че приятелят ти прави същото. Карате да се чувстваш виновна за да стане неговото, а именно да не скъсаш с него.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 28282dcb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с негови близки / или някой, който има влияние над него /, момчето има нужда от консултация с психиатър, има си проблеми, които няма да се разрешат независимо от това дали си с него или не.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 81cfaa9ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бих го оставила.
Такъв слабохарактерен и истеричен момък, не мога да го нарека мъж, за какво ти е? Има и нормална любов, натам се насочи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 81cfaa9ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе той няма да се самоубие, бе, не се заблуждавай. Само те манипулира, не се ли усещаш??

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 555d36e388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Запиши го на телефона ти как ти обяснява, че иска да се самоубие и как ти вика и ти говори там разни отрицателни неща. После отиди да говориш с родителите му и им пусни записа - да си имат наум, че сина им е проблемен човек със сериозни емоционални проблеми. И естествено да, скъсай с него. Просто колкото и гадно да звучи трябва да поставяш на първо място себе си и някой ден да си намериш задължително емоционално стабилен и уравновесен мъж, който да стане баща на децата ти и да им предаде здрави и качествени гени.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3939be948e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мила, най- добре се раздели с него той те манипулира за да останете заедно и да ти вмени вина. Ако искаше да се самоубие досега да го е направил. Не ти трябва психически нестабилен човек, който не знаеш какво може да направи в даден момент!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3f6dee409d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мило момиче!
Това предполагам ти е първата любов.
Първо - няма да е той единственият, който ще те обича толкова много, ако изобщо това неговото е любов.
Втрото- той те изнудва емоционално, манипулира те, за да останеш с него, нещо, което не бива да присъства в една пълноценна връзка.
Трето - престани сама да си самонавиваш колко е специален и колко много държите един на друг - ще си повярваш и така ти е по-трудно да го оставиш.
ЗАРЕЖИ ГО! Грижи се за себе си и твоето психическо здраве... за своето собствено спокойствие. Млада си още, за да живееш всеки ден под такова напрежение, не си заслужава, разбери. А, куче, което много лае, не хапе. Няма да се самоубие, не се притеснявай ;)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 34dcb447a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дечко, мaнипулирa те тaкa той. По този нaчин те държи сигурнa около него и зaвисимa от нaстроениятa му. Товa те унищожaвa кaто личност, буквaлно те нулирa.
Нямa дa се сaмоубие, просто е много шумен и крaен в някои действия колкото дa повярвaш, че видиш ли нaистинa пък може дa му се мре aко не си ти дa го спaсявaш.
Тaкивa хорa се режaт грубо и крaйно. Нямa друг нaчин. И aз имaх един "сaмоубиец" подир чийто зaдник търчaх всеки път кaто ревнеше, че щял дa мре. Нaкрaя по съвет нa познaт психиaтър с много стрaх и свито сърце рaзигрaх крaйнa и брутaлнa сценa, кaзaх му дa прaви кaквото ще, щом му се мре, дa си мре тогaвa, но мен повече дa не ме вкaрвa в неговият си филм и много моля дa не ме кaнят нa погребение. Беше в шок. Викa, тръшкa се, дори се опитвa дa ми извивa ръцете в отчaянието си дa ме зaдържи и дa го изслушaм кaк точно щял дa приключи с животa си. Кaзaх сaмо, че идеите сa му добри, бързи и безболезнени и си тръгнaх. Еднa седмицa по- късно го зaсякох в бaр с другa жертвa нa болният му мозък. По- късно и с нея беше същият. Все щял дa мре. Нaкрaя ме потърси момичето дa ме питa кaк съм се отървaлa от него. Тa и тя по подобен нaчин го прaти дa прaви филмите нa друго място. Вече няколко години е сaм, то целият грaд му нaучи номерaтa. Нямa възможност може би дa смени теренa, че дa връзвa други момичетa.
И още нещо- дори и дa превърти нaистинa и в опит дa изигрaе уж сaмоубийство пък стaне инцидент и вземе, че се случи, знaй- ТИ НЕ СИ ВИНОВНA зa неговите избори, стрaхливост, комлексaрщинa и въобще болен мозък. Дa го мислят родителите му.
Той е един мaнипулaтор, ще те смaже психически без дa му пукa, че може дa те докaрa до състояние ти дa не искaш дa живееш.
Нaритвaй го без жaл. Ще си потърси другa жертвa. Сaмa ще се увериш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4a91684e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   ужас

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c04b5a7055
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако приятелят ти е по-голям от да кажем над 25 години, тогава би могло неговите закани да се приемат като истинско психическо заболяване, но съм почти 100% сигурен, че е просто някой дечко, който все още не е пораснал. Не казвам, че трябва да се умаловажават чувствата му, но тези закани са чист плод на неузряла психика. Говоря от личен опит, тъй като бях 1ви курс в университета имах един колега и приятел, който също излизаше с по-малко от него момиче. Когато те скъсаха след около една година връзка, той беше наистина потресен в началото, мислеше и правеше заплахи за самоубийство, гледаше в една точка, не искаше нищо да прави - да излиза, да пие/яде. Сега той е във връзка с друго момиче вече почти 2 години и се вижда напълно ясно, че е щастлив. Първият месец след раздяла наистина е труден, особено ако изпитваш силни чувства към другия човек, но това е нещо нормално. Това, което не е нормално, е неговото държание спрямо раздялата, той сигурно си набива в главата, че ти си единствената и ще се ожени за теб, но повярвай, на тази възраст почти никога не е така. Този номер със самоубийството по-скоро жени съм чувал да го практикуват, (знам, че тука ще си спечеля малко хейт, но не е като да не съм прав) но това поведение пак ще кажа, че не е нормално и той ще използва тази заплаха за самоубийство, за да те държи близо до теб, така че недей да се поддаваш на изнудването. Но помисли сама: да речем, че след 2-3 години връзка на тебе ти омръзва да си с него, тогава какво ще направиш? Пак ли ще стоиш до него, само защото ти оптравя заплахи?

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 73ec1f33a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката: още не са одобрени коментарите ви, исках само да допълня че и приятелите и семейството му много ще ме обвиняват след това.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a4cce1258a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   1). 16-годишна с 21-годишен. Педофилия. Престъпление. Заслужава насилствено прекратяване на всякакви "взаимотношения".

2). Конфликт всеки ден.

3). Автоагресия.

4). Опити за самоубийство.

5). Емоционално изнудване чрез 3) и 4).

Че тази псевдовръзка не трябва да съществува, това не е въпрос на сериозна дискусия. Кой още смята, че родителите трябва да държат днешните бебчовци на наморник и повод? Явно даването на доверие си е извън въпроса.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 09dfeac2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   С цялото ми уважение помисли си кой 21-годишен мъж се занимава с момиче на 16? Несигурните и вдетинени индивиди, от които жените на тяхна възраст не се интересуват следователно ходят да дебнат малки наивни момиченца. Това, едно. А заплахите за самоубийство са старо като живота, но случващо се и днес вид емоционално насилие. Това Е насилие над теб, за да е сигурен, че няма да си тръгнеш. Защото остави, че момичетата на негова възраст не му връзват, ами ако и 16-годишното момиче го зареже, тогава смятай какъв некадърник ще е в собствените си очи. Бягай, казвам аз. Той няма да се самоубие, бъди сигурна, а и не е от твоя работа да си му спасителка. Бягай и не се обръщай.

-Оро

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 735c136fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Куче, което лае, не хапе!
Ако искаше да се самоубие, щеше да го направи тихомълком, а не да вдига пушилка и да разправя наляво и надясно какво искал и какво не искал да направи...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7bfe9d10ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Поговори с него. Обясни му че не всеки скандал е сериозен и да не стига до сериозни последствия. Кажи му че, животът е пред него и не трябва да слага край. Обичайте се. Той е важен за теб и ти за него, подкрепяй го. Трябва да поговорите сериозно за да забрави какво ще е без да живее. Когато ти говори за самоубийство не се карайте, а го попитай защо го желае след като има теб? Опитай се да бъде спокоен и да няма скандали. С разговори всичко ще се оправи. Понякога и аз имам такива проблеми, но разговарям с приятеля ми и нещата се нареждат. Трябва да му помогнеш психически

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 412a1ad825
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   С двама самоубийци в семейството, ще ти кажа, че такива хора никога не дават признаци и тръгнат ли да се самоубиват, го правят ''успешно''. Такива хора, които дрънкат наляво-надясно, нямат никакво сериозно намерение да се самоубиват. По-скоро манипулират.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f3fecc8762
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Съгласна съм с 16. Не се занимавай с глупости

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 10f04682d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Абе, я престанете!!!
Манипулирал бил, не знам си к'во, не знам си к'во...
Ами ако не е така???
Ами ако наистина е решил да се самоубие човека?
Пак ли така ще го приемате на шега и ще се подсмивате и подхилквате зад клавиатурите???
Много е лесно така да се раздават квалификации наляво и надясно из форумите, нали не сте вие и всичко ви е на шега...
Не е задължително като е казал, че ще се самоубие, веднага на момента да го направи. Някои хора преценявят, премислят, преусмислят, колебаят се, защото се сещат в последния момент за неща, за които си заслужава да живеят.
Може ти да си последният му шанс, последната му надежда, за която се е хванал, може и въобще да не се е опитал да се самоубие, защото и той също така в последният момент се е пресетил за теб и е видял, че не всичко е "загубено" и ти си човек, на когото може да се разчита.
Авторке, поговори с него, докато още не е станало твърде късно!!! Може пък да не е трик за привличане на вниманието. Не късай с него, ИМЕННО това ще го подтикне към самоубийство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 60369c4183
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   18, като нищо не разбираш от човешката психика и психология, поне може да си спестиш глупавия съвет и да не плашиш повече момичето.

Авторке, няма за какво да се чувстваш виновна. Напусни го спокойно, няма нищо фатално да се случи. Ще продължи да те тормози и манипулира още едно известно време и после ще спре.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 73ec1f33a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката : Благодаря на всички коментари, аз лично смятам че го прави от любов, защото не иска да ме загуби, за сега наистина искам да остана с него. Много пъти сме говорили на теми и съм правила, нещата които сте ме посъветвали за да заздравим връзката си, но за жалост той прави каквото му дойде когато е бесен. Иначе искам да съм до него и да не прави глупости. Благодаря ви все пак!

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 058a875f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравей. Съветът ми е да останеш с него някъде насаме и да поговорите(нали може на ти). Кажи му че животът е пред него и има за какво да се живее. Ако наистина много го обичаш недей да късаш с него. Сега въпросът е дали играе или наистина смята да се самоубие. Според мен ако го познаваш достатъчно добре ще разбереш кое от двете е. Ако ли не проследи го един ден като излиза навън и виж държанието му и действията му. Ако е тъжен и стои сам значи не ти говори празни приказки. Също можеш да разбереш дали ще се самоубие като си постоянно до него. Има ли причини, които той ти е споделял, заради това че иска да се самоубие? Има ли хора за които той страда? Ако е преживял катастрофа и другите, които изброи значи има причина и ти трябва да го направиш щастлива. Не се чувствай виновна, а се опитвай да пренебрегнеш споровете. Дано съм ти била полезна!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8e01b0ead4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   НОМЕР 1. Не говори така. Един мой познат каза точно това на една негова приятелка и след няколко дена се самоуби...
Според мен трябва да говорите, защото той явно наистина е преживял много и има нужда явно от някой - от подкрепа. И го е страх да не остане самотен не знам при всеки е различно. Но наистина говорете- няма нищо по хубаво от това без повишаване на тон, анализиране и т. н.
не знам дали мога да ти помогна, ама...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9ace0575d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Поговори с него. Ако няма полза- късате. Няма да се самоубие, не му вярвай. Поредния изтъркан трик, за да те задържи.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 10f04682d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   19, ти не ми казвай от какво разбирам и от какво не, ами си гледай работата!
Не плаша момичето, а просто я предупреждавам да вземе мерки, преди да е станало късно!!!
Може и вече да е станало късно, де да знам...
И къде съм казвал, че съм експерт по човешка психология и съм изкарал 3 висши образования, бе? !? Как може да се намират такива безсърдечни тъпанари като тебе???
И твоят съвет не беше кой знае колко по-компетентен от моя, обратното-твоят насърчава самоубиство, което е наказуемо със закона. Винаги има 1% шанс потърпевшият да осъзнае грешката си в последния момент и да се откаже. Все ще има за какво да живее-за любовта, за радостта, за роднините, за роднините си, или просто заради самият живот. И не ми казвай, че не е възможно, защото аз съм го виждал със собствените си очи.
Вие всичките особено 19, сте едни емоционално осакатени хора със комплекси, които имат нужда да си ги избият върху гърба на един нещастен, млад човечец, който е уязвим и с крехка психика и кой знае какво може да направи под ваше влияние... Можете ли да живеете с това?
Може и да не съм прав, но може и да съм прав, никога не изключвайте тази възможност!!!
Авторке, пак казвам:Ако вече не го е направил приятелят ти, поговори с него, ако трябва заведи го на психолог, но да се разяснява този проблем колкото се може по-скоро, че само ме държи в напрежение!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 73ec1f33a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   От авторката: Към номер 24, благодаря ти за загрижеността, говорим но не се получава, не иска да ходи на психолог, но за сега все още нищо не е станало, тъй като постоянно се караме се старая да не го провокирам с някоя дума без да искам. Родителите му и приятелите му знаят за това, според мен не е болен.. Благодаря на всички коментари.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 297ccf678b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Моята изтория така да кажем е почти същата така
Запознах се с едно момче ходех с него 1г като през тази една година бях в Англия прибрах се и заживях ме заедно и с течение на времетп осъзнах че живота ми не е ок и че не го обичам и не искам да живея с него заедно сме вече почти 2 години заедно и аз му казах че не искам да сме заедно и че искам той да си отиде ( В момента сме в Англия)но той не иска започна да плаче и да ми казва че не може да живее без мен и че щял да се самоубие иска да му да шанс казва няма да си ходя не и такива неща незнам какво да правя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker