Ваньо - истории за един безделник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Ваньо - истории за един безделник
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 4973 пъти
Един ден в един град на име Разград имало един мъж на име Иван. Той бил бездомник от близо десет години. Като малък той живеел в село Мечково близо до Разград, и както всички ходел на училище. Майка му пък била учителка в Разгадското местното училище в което той учил. Баща му поправял коли в селото в един "сервиз" който бил един гараж. Той нямал приятели и се подигравал на другите, а те не му обръщали внимание. Вече той бил трети клас, когато се запознал с едно особенно момче на име Крис. Те си измислили прякори този на Иван бил Ваньо а този на Кристиян бил Крис. Един ден двамата приятели решили да се поразходят в града. По пътя си видели едни храсти. Листата на храстите били гъсти като в джунгла, и като патечка ги водела към един изоставен строеж. Още небоядисан несаниран те играли там след училище в продължение на една седмица и всеки ден с един камък чупели тухлите зидани за строежа. На последният ден те се счупили тухлите и работата им била приключена. В следващите седмици те търсели друго забавление и започнали... да се катерят по горички и да хвърлят гуми без да ги види никой. И тъй катаджията гонел гумите и приятелите се разделят и бягат. На следващият ден те се правели, че това не се е случило въобще. Един ден Кристиян повикал на гости своя приятел и той учтиво приел. Кристиян живеел с майка си, която била на работа и с неговото куче Мъри. Един ден Крис поканил Ваньо в тях на гости те си говорели, играели си на криеница, пишели си домашните, когато Ваньо зърнал кучето, и то се стреснало и избягало под дивана им. Той най-нагло взел гранулите на Мъри и направил като патечка из целият дом, след което Кристиян го помолил да напусне домът. Минал си ейтака един ден. На следващият ден Ваньо предложил да изпиели по една глътка от магия за вкаменяване и след първият учебен час да се откамели. След което Крис го ударил в главата. Така годината за двамата приятели преминала бързо, тъй като те непрестано се забавлявали. Вече станали четвърти клас и се появил нов ученик това било едно особенно момче с дълга коса и вид маймуна на име Петър. Баща му работил в Стадион "Акварелити" като общ работник. Всички отбягвали Петър дори и Ваньо най-вече той. За Петър също се знаело, само че е дошъл от Венеция, където са живели преди. Малко след това Ваньо и Кристиян спрели да играят и да се виждат и тогава Кристиян решил да стане приятел с новото момче, защото си помислил че няма да е толкова зле отколкото да си стои сам. Някъде вече изминали два месеца Петър и Крис си станали най-добри приятели. Дори Петър запалил приятеля си по играта на великите умове... шаха. Те ходели, но... минавали от едни гористи месности и обувките им всеки път били кални. Един ден...
Ваньо искал да види що е шах и тримата отишли, след което на Ваньо му станало скучно и тримата приятели отишли на площадката, която била известна като "Трите пързалки", защото имала три пързалки. Там Ваньо се опитал да вземе шапката на Петър и да вземе парите на Кристиян, след което Петър се ядосва и го блъска по пързалката, рита го в бъбреците и за капак го рита, ли рита, докато не се появява един дядо, който поваля успешно Петър на земята хващайки го за ухото. Двамата приятели си тръгват, но Петър остава повален на земята. На следващият ден г-жа Иванова, която им преподавала, им се скарала и така те минали само с предупреждение. Събота Крис ходил на гости на Петър. А той от своя страна ходил през седмицата. И така... един ден...
Следва продължение...
когато Петър бил на гости в Крис решил да вземе легена и да го напълни със сняг, за да целят хората на задната тераса. Така те продължават да целят уж неолучвайки но се извиняват докато накрая някаква госпожа с розово яке и синьо шалте не казва че ще звъни в полицията. След десет минути се чука на вратата агресивно, и все по агресивнвно. Двете момчета леко отварят и питат кой е. Отсреща им отговарят че са от полицията и искат да ги придрожат до участака. Двете момчечта изстръпват и се разминават отново. Вече няколко седмици когато Крис ходи на гости на Петър, Ваньо нахалства безобразно. Един от случаите бил че Ваньо се изцапал и искал ако може да се окъпе. И той започнал... на чешмата. Един път Петър изпрати Ваньо за дюнери. И така си остана с чакането. Ни кост... ни вест... Ваньо го няма, парите също. И много от този сорт. Кристиян и Петър имат и геройски моменти когато намерили едно портмоне с 10 лева те ги взели и дали само дебитни и кредитни карти и портфейла на една жена. След това отишли до близкия дюнер където имало промоция "Два XXL дюнара само за десет лева!!! " Те взели и така... Една седмица по-късно във facebook се появила страница "ДА ИЗГОНИМ ПЕТЪР ЗА ВИНАГИ!!! " След като майката на Петър която живяла в София и била на семинар на психолозите в Разград видяла страницата веднага я разпечатала и взела да се кара в училището. Та така доошло времето на третият час който бил Математика с г-жа Скопиева. Тя мънкащо си преподавала урока, докато в един момент, докато внезапно влязла с гръм и трясък майката, която си търсела правото и вика:
- Добър ден търся г-жа Младенова
- м... незнам - фъфлещо казала г-жа Скопиева
- Моля?
- н.. я.. ма... я
- Моля?
- Няма я бе!!! - вече ядосано казала математичката
Петър помолил майка си да се успокои и да му каже какво се е случило. След като тя му обяснила той се ядосал и заедно намерили класната г-жа Младенова. Имали си и свидетел всъщност този който казал на майката, Кристиян. След това всички намерили създателят на тази страница Богдана. Тя се правела на невинна но... в следствие всичко си излязло на яве и тя започнала да плаче. Баща и дошъл и с наведена глава, с наранено достойнство и преглътващ гордоста си се извинява. Три седмици по-късно Кристиян, за да си отмъсти на Богдана в края на училищния ден и взел тетрадката по математика, хвърлил я в коша. За това знаели само Петър, Кристиян и едно момче, което неспирало да ги изказва без те да знаят, Никола. Той на вид изглеждало много мило момче, което неразбира нищо и си няма хам ама хал хабер от нищо, но всъщност той бил подъл, нагъл и най-вече доносник. И вечерта той казал на Богдана след, което извикали полиция и на сутринта двамата глупаци Петър и Никола са правели на застреляни и Кристиян нищо, ама нищо незнаел. Тогава учениците имали ТПО, след което психолжката дошла навън и казала че търси две момчета Кристиян - в случея лошия и Никола - "ангелчето. " Тя задала без позволение няколко неудобни въпроса на Крис и той нямало накъде да отиде и отговорил. След това някакъв мъж от "полицията" дошъл да ги разпита те отговорили, написали някакъв доклад и си тръгнали по пътя.
- Е това е да си имаш приятели в двадесет и първи век. - казал Кристиян мънкайки на Никола, който така, и така не му казал. Така свършил и поредният труден ден за Крис, Никола и Петър.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 02c21418b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Целия разказ беше тегаво четиво със завиден хаотичен характер.
Ако оставим настрана пунктуационната бъркотия, творбата се идентфицира с доста накъсан и неясен сюжет.
Тук-там се намират и тъпизми.
Това ни най-малко да не те спира в това, което правиш.
Някой ден ще станеш истински писател! :)
Успех сладур!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7a6baea35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Никогa не съм челa нещо по- тъпо. Но пък ме " хвaнa " хaхaххa
Пропуснaл/a си дa споменеш кaк и когa си вършaт физиологичните нужди, пърдят ли докaто спят и т. н. вaжни нещa.
Удивенa съм от "грaмотностa" ти, предполaгaм специaлно зa подобни нa теб ще трябвa дa се промени изцяло бългaрскaтa грaмaтикa, инaче кaк ще стaнеш "писaтел"..
Ще си пуснa 4- те сезонa дa си прочистя мaлко мозъкa след товa преживввaне, мaй изпaдaм в депресия.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b109b5a414
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много дълго и как Вальо е бездомник от 10 години? Той трябва да е възрастен, а ти пишеш за фейсбук, който е измислен преди 10 години. А и много имена има объркващо е. И как така имат класна и учителка по математика в 4-ти клас? Не си съобразил нещата правилно. И да си призная не е много интересно. Давам му палец надолу. Успех другия път.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 90077f7dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много интересна история.Особено ми харесва че се разказва за живота в провинцията продължаваи да пишеш отдава ти се.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25a271668b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Защо пак?!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25a271668b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Къде бъркам!?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker