Приключенията на клана щит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Приключенията на клана щит
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 3963 пъти
Само да кажа на одобрителя че в текста има и латински букви но те са били използвани за да се опише оръжията, дрехи и др. нещо което е на английски и няма превод на български затова ако можете да намерите изключение защото аз не пиша български думи с латински букви аз пиша английски думи които нямат превод.


Кралският турнир
В замъка на елфите всички се подготвяха за кралският турнир. Кралският турнир се играе като се начертае магически кръг и в определения час кръга започва да свети и клетка обгражда замъка и там се бият и последния оцелял печели, когато победиш някого той излиза автоматично от клетката. В замъка цареше много интензивна подготовка всеки искаше победата но само един не разбра какво става това беше Чарли. Чарли е човек който има тъмно зелени очи и къса руса коса. Облечен е с pancho което е с червени, сини и кафяви хоризонтални линии и сини панталони. Чарли има психически проблеми и често има спонтанни движения и изблици на смях. Докато Чарли вървеше по един от коридорите в замъка той се чудеше какво става. Той видя Алексия която държеше златен медал който го бе спечелила от миналият турнир когато завърши на 2 място. Алексия е елф която има жълти очи и дълга кафява коса. Облечена е с Кафяво зеленикава Tea gown. На дясната си ръка тя има 2 магически гривни в едната гривна си държи лъка и стрелите а във втората кривна и позволява когато поиска дрехите които носи да се превърнат в броня има и крилат бял лъв за любимец. Гривната може да побере в себе определен брой оръжията но е безполезно да слагаш огнестрелни оръжия тъй като те няма да стрелят след като ги създадеш.
— Алексия защо всички са така войнствено настроени. —Каза Чарли с любопитен поглед.
— Чарли да не си глух. Утре ще бъде кралският турнир всички ще се бият за да спечелят наградата аз преди година спечелих 2 място но не мъчи лудата си главичка вие никога няма да спечелите дори няма да издържиш и 1 минути в това състезание. —Каза Алексия с арогантен глас и с широка усмивка.
Чарли си отиде в стаята си и мислеше за думите на Алексия. Той никога не беше обръщал внимание на обидите той беше възприел обидите като комплимент но тези думи не можеше да ги приеме като комплимент. Чарли застана пред едно огледало което висеше на стената. Той приближи лицето много близо до огледало и започна да се гледа.
—Ти си много по силен от колкото си мислиш... само защото си луд не значи че си слаб.... точно обратното ти си силен ти си велик. —Каза Чарли докато се гледаше в огледалото.
—За първи път виждам някой да си говори с огледало и то с почти прилепнало лице. —Каза Пейдж която излезе от сенките.
Пейдж е магьосница която има необичайно черни очи без ирис или зеница. Тя носи черна готик рокля и черни готик ботуши. Косата и е дълга черна с сини вертикални ивици. Може да създава различни форми от сенките и колкото по голяма е сянката толкова е по силна.
—Пейдж не може ли поне да почукаш много мразя когато някой влиза докато си говоря пред огледалото. —Каза Чарли докато гледаше Пейдж право в очите.
Пейдж: Учудена съм че можеш да ме гледаш в очите, никой не може да ме гледа в очите без да отмести поглед след това.
— Пейдж знаеш ли колко неприятно ми е някой да ми казват че всичко което правя е неразумно, глупаво и нередно. —Каза Чарли с висок глас и с ръкомахащи ръце.
Пейдж реши да остави Чарли на мира и влезе в сенките след което изчезна в тях. Чарли реши да се поразходи и да осмисли нещата. Чарли се разхождаше през един от коридорите в замъка но в един момент го изби на смях и докато ходеше смеейки се Чарли се спъна и се блъсна в една врата която се отвори и той падна на земята. Чарли се изправи и докато се извиняваше той видя стаята която беше в китайски стил и някой който медитираше това беше Карунакар. Карунакар е китайски дракон с човешко тяло той има жълти очи и къса червена коса. Облечен е с черен Tai Chi Clothing. Той има бледо червени люспи на ръцете, краката и бузите. Той е майстор на бойните изкуства и може да издишва огън и има оръжия които са в магическа гривна и тези оръжия са Jian, Guandao и арбалет чо ко ну. Чарли се приближи до Карунакар за да го види по добре. Карунакар отвори очи и видя Чарли.
—Защо сте тук. —Каза Карунакар с мирен и спокоен глас.
Чарли: Съжалявам че влязох тука просто от целия този турнир разума ми тотално откачи.
Карунакар: Разбирам. Ще ми обясниш ли докато пийнем една чаша чай.
Тогава Карунакар стана от пода и отиде да вземе един поднос на който бяха сложени керамичен чайник и 2 керамични чаши. Карунакар наля чай в двете чаши и покани Чарли. Чарли прие поканата на Карунакар. Чарли разказа на Карунакар всичко около лудостта си и от това как Алексия му каза че не може да издържи и 1 минути.
—Чарли не трябва да се отказваш от този турнир. Въпреки че не си войн ти имаш нещо което те прави по силен от всеки войн. —Каза Карунакар с глас вдъхващ доверие.
—И какво имам Карунакар което другите войни нямат. —Каза Чарли с учуден поглед и с леко тъжен глас.
Карунакар: Чарли по-добре е враговете ви да ви смятат за луд, отколкото за разумен и рационален човек.
Черли разбра какво искаше да каже Карунакар той вярваше в него въпреки че му беше казал за лудостта си и това накара Чарли да бъде по уверен в себе си. Чарли и Карунакар пиеха чай и си говориха още дълго но дойде време когато трябваше да си лягат Чарли благодари на Карунакар за това че го беше изслушал всички негови налудничави думи. Чарли се върна в стаята си където се гледаше няколко минути пред огледалото. След това той си легна в хамака и започна да мисли за утрешния турнир. Слънцето изгря над замъка на елфите и Чарли и всички останали начертаха магически кръг след секунди кръга започва да свети и над целия замък се появи клетката. Чарли осъзна че няма оръжия и не можеше да се бие но въпреки това той не беше притеснен той отвори вратата и тръгна. Чарли търсеше оръжия и избягваше битка и търсенето го отведе до кухнята на замъка която беше голяма. Чарли търсеше нещо което можеше да използва. Той забеляза един буркан в шкафовете чили той отвори буркана след което извади една кърпичка от джоба на панталоните си. След което сложи малко чили на кърпичката и я оформи като топка за да не се разпилее. След като сложи кърпичката в джоба си Чарли реши да се маха но когато се запъти към вратата някой влезе вътре и това беше Хюго. Хюго е човек и часовникар на замъка и поправя всички часовници и движещи се неща. Той е човек който носи стиймпънк очила на челото си дрехите му са от стийнпънк модата и има къса кафява коса и зелени очи. Когато Чарли видя Хюго който държеше Wheellock в едната си ръка и балистичен нож в другата той взе един тиган и го насочи към Хюго.
—Чарли знам че хората в отчайващи ситуации превят странни неща но това е смешно. Да насочваш тиган. —Каза Хюго докато му смееше.
Чарли замахна с тиган и изби балистичния нож от ръката на Хюго. Хюго го заболя от това и насочи Wheellock към Чарли но когато се опита да стреля оръжието му засече. Тогава Чарли удари wheellock с тигана и го изби от ръцете на Хюго. Чарли се опита да удари главата на Хюго с тигана но Хюго хвана тигана и започнаха да се бият и дърпат. Хюго събори Чарли на пода и взе нож от масата която беше до него. Чарли видя това и се огледа за оръжие той видя балистичния нож и пропълзя за да го вземе. Когато Чарли взе балистичения нож Хюго вече беше готов да го намушка в гърба но тогава Чарли се обърна и натисна едно копче което беше на ножа и острието на ножа се изстреля и уцели шията на Хюго след което той изчезна. Чарли се изправи и взе тигана и го постави на главата си. Когато си тръгваше от кухнята той видя Wheellock на Хюго взе го побутна го и разтърси за да може да произведе изстрел следващия път. Чарли излезе от кухнята и се разхождаше из коридорите. Докато ходеше по коридорите той видя Плашилото готово да довърши падналия Карунакар с bank blade. Чарли реши бързо да спаси Карунакар. Той насочи Wheellock към Плашило и дръпна спусъка и Wheellock произведе изстрел който улучи Плашилото право в главата и той изчезна. Чарли хвърли Wheellock на страни и помогна на Карунакар да се изправи.
—Добре ли си Карунакар. —Каза Чарли с загриженост в гласа му.
—Да добре съм Чарли. —Каза Карунакар с привидно спокоен глас.
Чарли: Всички тука са полудели повече от мен.
Карунакар: Чарли в такава ситуация няма приятели.
Чарли: Знам това но защо трябва с такава ярост да се бият.
—Чарли виждам че нямаш никакво оръжие затова ето ти моя арбалет чо ко ну този арбалет се зарежда автоматично има 10 стрели в него. —Каза Карунакар след като извади арбалета от магическата си гривна и го подаде на Чарли.
Чарли взе арбалета и се зарадва на това че въпреки враждебната обстановка Карунакар не се е самозабравил.
Чарли: Благодаря но ти ще останеш без оръжие.
—Не се тревожи в магическата си гривна имам още оръжия. —Каза Карунакар и извади своя меч Jian.
—Карунакар искаш ли да се обединим за да можем да победим. —Каза Чарли с надеждата Карунакар да приеме предложението.
—Не Чарли аз съм войн който се бие сам. —Каза Карунакар след което тръгна на някъде.
Чарли беше благодарен за арбалета и продължи да търси стаите за нещо полезно което може да използва. Търсенето го отведе до Библиотека там Чарли преглеждаше рафтовете с книгите токато един глас не го изненада.
—Чарли учудена съм да те намеря тук защото ти едва ли можеш да четеш. —Каза Пейдж която излезе от сенките.
—Пейдж какво искаш. —Каза Чарли с известна доза страх в гласа му който беше прикрит от широка усмивка.
Пейдж: О какво искам. Искам да спечеля кралският турнир и съм готова на всичко.
Чарли използва арбалета който Карунакар му бе дал и започна да стреля по Пейдж. Обаче Пейдж използва своите сенчести сили и от сенките се появиха черни пипала които хванаха и 10 стрели които бяха в арбалета. Пейдж се присмя на безполезния опит на Чарли да я победи.
— Само на това ли си способен. —Каза Пейдж с подигравателен глас.
Чарли хвърли арбалета на страни и започна да бяга и се скри между рафтовете.
— Чарли безсмислено е да се криеш сенките имат очи и уши и аз съм тези очи и уши. —Каза Пейдж след което създаде от сенките меч.
Чарли се притесни и не знаеше какво да прави. Когато Пейдж приближи до рафта където беше Чарли той взе една книга показа се на Пейдж и я удари в главата. Пейдж припадна от удара и се строполи на земята. Чарли беше изненадан от този резултат и хвърли книгата на страни. Той видя сенчестия меч който беше в ръката на припадналата Пейдж и го взе. Чарли си помисли да довърши Пейдж но не го направи защо беше нечестно. Чарли тръгна и продължи с това състезание. Пейдж започна да се съвзема и тя видя Дагър. Дагър е ангел притежаващ душата на черния рицар и когато си говорят никой не може да ги чуе има и синеок черен дракон за любимец. Дагър има тъмно кафяви очи и къса черна коса а на лицето си има три черни хоризонтални ивици които минават през дясното му око. Облечен е с кафяви панталони и Jerkin garment. Владее черната магия, може да става на сянка да вижда за какво и на кого са принадлежали някои предмети и има тъмносин меч Falchion който го създава с магията си.
—Дагър какво стана. —Каза Пейдж докато се изправяше от земята.
—Беше ударена по главата и ти припадна. —Каза Дагър който държеше книга в едната си ръка.
—Да спомням си няколко души ме нападнаха. — Излъга Пейдж в опит да прикрие унижението от това че са я удари с книга и тя припадна.
Дагър: Пейдж не ме лъжи. Чарли те е ударил с книга по главата и ти припадна.
Пейдж: Добре. Исках да победя Чарли но той ме удари и припаднах но как разбра за това.
Дагър: Аз има способността когато докосна предмет ако поискам мога да проверя за какво се използва. Когато те намерих припаднала аз исках да разбера какво е станало и забелязах тази книга която беше близо до теб и я проверих и тя ми показа какво е станало. Имаш късмет Чарли можеше да те довърши с сенчестия меч който ти създаде.
—Добре Дагър изложих се когато оставих Чарли да ме удари по главата с книга но няма да оставя нещата така той взе моят сенчест меч и заради това мога да го открия. —Каза Пейдж докато изчезваше в сенките на библиотеката без да обръща внимание на Дагър.
Чарли продължи да претърсва стаите за нещо полезно и търсенето го отведе до театър на Фантома. Театър беше огромен с голям полюлей на тавана и орган встрани от сцената. Чарли беше зашеметен от красотата на театъра. Докато Чарли се разхождаше по сцената се чу глас, който идваше от сенките.
—Чарли ще си платиш горчиво за това че не ме довърши и затова че ме удари с книга и по този начин ме унижи. —Каза Пейдж докато излизаше от сенките с гневно лице.
—Пейдж не се тревожи никой няма да разбера че съм те ударил с книга и затова си припаднала. Можеш да кажеш че си се била с няколко души и когато си успяла да ги победиш толкова си се радвала, че си бутнала рафта и една книга те е ударила по главата и затова си припаднала. —Каза Чарли с ироничен глас докато бе насочил сенчестия меч върху Пейдж.
За Пейдж тази шега не беше смешна. Тя използва сенчестите си сили и сенчестия меч който Чарли държеше се превърна във вериги които го оковаха. Докато Пейдж се приближаваше към Чарли с широка усмивка тя създаде от сенките брадва. Пейдж вдигна брадвата в въздуха но преди да замахне и да довърши Чарли един от прожекторите се включи и освети сцената. Тогава брадвата и оковите на Чарли изчезнаха.
—Какво става кой включи прожектора, сенките ми вече не можеха да се запазят на тази светлина. —Каза Пейдж с яростен глас.
Тогава на сцената се появи Фантома. Фантома е човек който има тъмно сини очи и къса черна коса. Облечен е с черен Frock coat, черни панталони и черно наметало което може да го прибира в магическа гривна има и маска прикриваща дясната половина на лицето му а маската е украсена с знак пика който се намира на окото. В ръкавите си той носи kepplinger holdout който му създава и подава картите за игра които експлодират когато ги хвърли има и верига която я носи през рамо и я ползва като камшик и има шпага която също я прибира в магическата гривна. Той обича да свири на орган и да играе на карти и има много добри умения на карти.
—Пейдж на тази сцена само аз решавам кой ще бъде победен. —Каза Фантома след което извади от ръкава си тесте карти и ги разтвори като ветрило.
—Фантоме това може и да е твоята сцена но на тази сцена всички сенките ми се подчиняват. —Каза Пейдж след което от сенките се появиха сенчести пипала. —Дано си имал по добър план от това просто да включиш прожекторите и да се появиш на сцената за да спасиш този глупак.
Тогава Фантома щракна с пръсти и на сцената се появиха Карунакар и Веспасиан. Веспасиан е от видът вампири които имат по пет сантиметрови извити нокти които могат да се прибират и има зъби като пираня има и гигантски прилеп за любимец. Въпреки че е вампир неговия вид не може толкова добре да съблазнява и не може да се превръща в прилеп но имат същите слабости. Веспасиан има червени зеници а бялото на учите му са черни има и дълга черна коса. Облечен е с черни панталони и Inverness coat.
—Чарли бягай от тук ние ще се справим. —Каза Карунакар след което създаде своя меч Jian.
Чарли не искаше да остави Карунакар но той знаеше че не можеше да се мери с Пейдж и се махна от там и тъка останаха само Фантома, Карунакар и Веспасиан които да се бият с Пейдж. Чарли тичаше из коридорите на замъка и търсеше нещо което можеше да му помогне в тази ситуация. След време лутане по коридорите Чарли видя Карунакар който лежеше на земята и ранен в стомаха.
—Карунакар добре ли си. —Каза Чарли с разтревожен глас.
—Чарли нямам много време след малко ще изчезна от състезанието. —Каза Карунакар докато подаваше своя меч Jian на Чарли. —Чарли с останалите победихме Пейдж но тя не ни се даде победи останалите благодарение на многото сенки в катакомбите. Аз успях да я победя но преди това тя ме намушка с сенчест меч. Затова Чарли искам да вземеш моя меч и вярвам че той ще ти помогне да спечелиш.
—Благодаря Карунакар за това че ми даваш оръжието си. —Каза Чарли с усмивка на лице след като взе меча.
—Чарли знаеш ли какво видях в теб. Видях човек който не иска победата на всяка цена и може да се усмихва въпреки ситуацията. —Каза Карунакар след което изчезна.
Чарли погледна меча който Карунакар му беше дал и той знаеше че трябва да спечели кралският турнир. Чарли продължи да търси из стаите за хора с които да се бие но сякаш не беше останал никой с когото да се бие. Тогава Чарли стигна до вратата водеща до тронната зала. Той отвори вратата и там видя Алексия и Черния рицар който се биеха. Алексия чу че вратата се отвори и когато видя Чарли с тигана на главата тя му се присмя.
—Чарли учудена съм да те видя на финала на турнира. —Каза Алексия с арогантна усмивка.
Чарли: Значи вие двамата се последните останали.
—Да Чарли ние сме последните останали само ние но не и ти. —Каза Алексия след което изстреля една стрела към Чарли.
Стрелата щеше да улучи Чарли ако не беше черния рицар който го бе защитил с бронята си.
—Какво как смееш да спасяваш този идиот черни рицарю. —Гневно извика Алексия.
Черния рицар: Заради меча който държи. Този меч е на достоен войн и макар, че ти Чарли не си негов притежател този на който го е принадлежал е сметнал за редно да ти го даде защото война никога не би дал своя меч на някой друг.
Алексия: Черния рицарю ще си платиш горчиво за това.
Алексия изстреля стрела която светеше с зелена светлина и този стрела проби бронята на черния рицар и го улучи в рамото след което черния рицар не можеше да се движи. Алексия отново искаше да уцели черния рицар но преди да изстреля поредната си стрела Чарли се затича към нея и замахна с меча. Алексия избегна атаката на Чарли след което го събори на земята и се върна към черния рицар. Чарли трябваше да действа бързо и си спомни за кърпичката с чили в джоба си. Той я извади взе чилито стана от земята и хвърли чилито право в очите на Алексия. Алексия се опита да уцели черния рицар но от насълзените очи тя пропусна. Чарли реши да действа бързо и събори Алексия на земята след което я прободи в шията единствено място което нямаше броня с меча. Алексия изчезна и с това черния рицар вече можете да се движи.
—Черни рицарю време е да се бием и да видим, кой ще спечели кралският турнир аз знам че ти си силен но от пътят си дотук срещнах много трудности които ги преодолях затова аз няма да се откажа. Дължа го на Карунакар който ми даде меча. —Каза Чарли държащ меча с двете си ръце към черния рицар.
Когато чу това черния рицар махна промяна си и тогава се появи Дагър.
—Чарли ти печелиш кралският турнир. —Каза Дагър след което заби меча в корема си и изчезна.
Чарли не можа да повярва на че Дагър му даде победата. Пред Чарли се появи трофей той го взе и така Чарли беше последният останал в това състезание. Целия замък празнуваше победата на Чарли в балната зала. Всички се забавляваха но Алексия отидете при Дагър и го удари по рамото.
—Знам какво си направил Дагър. —Каза Алексия с леко раздразнен глас.
Дагър: Какво съм направил Алексия. Бях изтощен от питките а и от твоята магическа стрела не можех да се движа.
Алексия го изгледа сърдито след което се обърна и си тръгна.
— Дагър аз можех да го победя с лекота. Чарли не можеше да се бие с меча който му бяха дали. —Каза черния рицар в главата на Дагър.
— Това е вярно черни рицарю но понякога е важно да даваме шанс а освен това аз исках да сваля самодоволната усмивка от Алексия. И второ място не звучи толкова зле черни рицарю. —Каза Дагър към черния рицар вътре в главата си.

И тук свършва нашата история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 20 дни
hash: b256c20a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Продължавай да пишеш, но моля те - обърни внимание на правописа, пунктуацията и реши проблема с повторенията. Тогава историята ще стане хубава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker