Защо светът е толкова жесток и несправедлив? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Защо светът е толкова жесток и несправедлив?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 3502 пъти
Напоследък може да се забележи отчаяната нечестност, несправедливост на нашият свят. За съжаление стигнахме толкова далеч че да търсим решение на проблемите си в интернет, вместо да потърсим отговор в свойте приятели и най- вече роднини, но ние се срамуваме. Можеше поне да проверим какво пише в книгите писани от други, преживели същите проблеми, но не това не е престижно.

Когато пуснем телевизора гледаме поредната реклама за "чудотворното лекарство" което уж щяло да сложи край на страданията ни! А от де толкова пари за реклама, ами ако утре измислят и публикуват лек от рака какво ще се случи!? Няма да е нужна реклама! Ще се продадът всички бройки и... след година горките фармацевти ще останат без работа... "на фармацевтичната индустрия й е нужно хората да бъдат вечно болни." !

Цялата система работи с помоща на 4 съставни части:
Химията те кара вечно да ядеш, яденето те вкарва в болница, болницата те кара да употребяваш лекарства и така вечно... кръговратът на живота... тоест вашето посещение в болницата е запланрано още с производството на вашият кетчуп...ако си мислиш че не е така, погледни от какво се оплакват 30% от хората въе форума.

Ама не, хората си мислят че са по- умни от шефовете, нали уж гласуват за правилните хора... когато дойдат извънземните мен лично ще ме е срам, защото първият въпрос който ще зададът, ще е "как така 1% от населението на Земята успя да сложи под калпакът си останалото човечество?".

Нали уж ракети летяха в космоса!? Не дами и господа, те не летят, те просто се въртят около орбитата. Обслужват интернета и телефоните. Защо рисуваха картинки по таваните на църквите, за да могата хората да гледат там вместо звездите...

Ако чуете утре по новините за гладуващ регион, пак се замислете. Достатъчно е да се смъкнат брилянтните от една "пуйка", някоя мацка или татоиран артист който изкарва милион за публикувана снимка в интернет, и цял регион спира да гладува. Защо хора дават хиляди за нов телефон на всеки две години!? Вместо това можеше да нахранят някой друг който няма техният късмет. 1000 лева = 1000 ябълки.

Хората около мен ме изумяват, всеки път когато увеличат екрана на телефона,те изпадат в прасешки възторг! "Това е бъдещето!", не това не е бъдещето, а имитиране не прогрес. Но как да го видиш като си пред телефона 48 часа в седмицата! Ако погледнеш през прозореца виждаш същото, което си гледал преди да се родят децата ти! Къде е вечният двигател (перпетум мобиле) или поне алтернативният на бензиновият!? Някой си дебел чичко от някаква си корпорация казал че е не възможен за създаване, така че никой да не се опитва. Защо ли!? Може би се е усетил, че вече няма да може да си пробутва гнилата и скъпа нефт.

Някой да е чувал за хрушчовки, за тези които не знаят това са съветски панелки, разработвани от френският архитект Ле Карбюзе. Този архитектурен Хитлер, безсъвестно захвърля цялата човешка архитектурна история и реализира безбожните си планове, скупчването на хората в кутийки. Хрушчовките са били създадени така че, при ядрен взрив акуратно да се срутят като домино, след това идват самосвалите и на бързо разчистват площадката, лесно, бързо и евтино! Ако не ми вярвате проверете в интернет. Сега ще разсърдя някого... но именно Сталин, не допуска Ле Карбюзе в Русия, за това са наречени на заклетият му враг Хрушчов.

Свикнахме да чуваме успокояващата теза, че "несправедливостта е част от прогреса", нима съществува прогрес. Чува ли ли сте какво каза Баба Ванга?

"Първо ще изчезнат пчелите..."

Какво ще се случи без пчели, знаете ли кое нещо не се нуждае от опрашване, ГМО семената, затова се пръска с препарати, които избиват пчелите, имах познат който беше много тъжен, стар дядо, звъни ми разтроен ми разказва че заради съседите му останал без кошери, всичките му пчели измрели. ГМО е за еднократна употреба. Семето му не може да се използва отново, не се размножава! Плюс че заразява почвата и предизвиква рак.

Ама вие продължвайте да си мечтаете как ще отглеждаме ябълки на Марс...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: e650b3db3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С някои неща мога да се съглася, с други не, но кой ли се интересува от твоето и моето мнение - никой не те спира да станеш един от този 1% хора с калпаци и да промениш света или поне да се опиташ да го направиш. Ако наистина обичаш да четеш би трябвало да знаеш, че никъде в природата няма равенство, дори и при пчелите има майка, работнички, стражи и търтеи, няма глутница с двама водачи, няма стадо без водач, няма еднакво силни и само слаби. Хората сме животни и нищо животинско не ни е чуждо и винаги е имало Кралици и Крале, винаги е имало Генерали и простолюдие, винаги е имало търтеи - сам избираш от кои да си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 641b90563b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще се постарая, да отговроя на всичко, параграф по параграф :)

"Напоследък може да се забележи отчаяната нечестност, несправедливост на нашият свят. За съжаление стигнахме толкова далеч че да търсим решение на проблемите си в интернет, вместо да потърсим отговор в свойте приятели и най- вече роднини, но ние се срамуваме. Можеше поне да проверим какво пише в книгите писани от други, преживели същите проблеми, но не това не е престижно. "

Защото, интернет, ако го погледнеж без социалните медии, всъщост е мрежа за комуникация, която дава достъп то почти цялата информация, събрана и създадена от хората, както и други услуги.
Ако имам въпроси свъразни с медицината, ще попитам чичо си, който е лекар. Ако имам въпроси свързани със сеслкото стопанство, ще попитам бащи си, който е агроном. Обаче, ако имам въпроси извън техните комппетенции, почти сигурно е, че интернет ще ми помогне, да окрия нужната ми информация. На моменти някой е описал даден процес, за да може лесно да го използвам, вместно да се налага, да прочета 90 страници от случайна книга (до която пак ще стигна чрез интернет). Понякога чета и цели книги, но рядко ще се отдам, да прочета 400 страници опътване за подръжка на фотоапарата си, кого в някой форум, случаен човек е написал, че прост трябва, да задам опреелена настройка.



"Когато пуснем телевизора гледаме поредната реклама за "чудотворното лекарство" което уж щяло да сложи край на страданията ни! А от де толкова пари за реклама, ами ако утре измислят и публикуват лек от рака какво ще се случи!? Няма да е нужна реклама! Ще се продадът всички бройки и... след година горките фармацевти ще останат без работа... "на фармацевтичната индустрия й е нужно хората да бъдат вечно болни. "! "

Ако някой има лек за рака, ще се пенсионира, не като милиардер, а като "трилионер". Досега, не съм видял сериозна реклама на чудодейно лекарство. Най-често са някакви шарлатани, които влизат в затвора. Преди години хората са измирали от всякакви инфекции. Днес имаме антибиотици. Какво стана? Спряха да работят фармацефтите ли? Същото важи и за работниците на полето, във фабриките, мините и прочие. Преди 2/3 от населението е било заето да бачка на полета и мините. Но днес имам трактори и АЕЦ-и, което означава, че се изисква хилядократно по-малка хора. Не виждам, някой да иска, да копа въглища с кирка на 600 метра под земята, или да бере жито на ръка, в кошничка, освен ако не е някакво хоби.

"Цялата система работи с помоща на 4 съставни части:
Химията те кара вечно да ядеш, яденето те вкарва в болница, болницата те кара да употребяваш лекарства и така вечно... кръговратът на живота... тоест вашето посещение в болницата е запланрано още с производството на вашият кетчуп... ако си мислиш че не е така, погледни от какво се оплакват 30% от хората въе форума. "

Окей! Значи искаш да кажеш, че цялата хранителновусова индустрия, заедно със всяко едно медицинско лице на панента, правителствата и службите им, са в някаква огромна конспирация? Искаш да кажеш, че десетки, ако не и стотици милиони работя така срещу останалите? Приятел, ако имаше такава група, нямаше да сме свободни, а щяхме да сме с вериги на връта, без опбразование, безинформация изпълняващи команди.

"Ама не, хората си мислят че са по- умни от шефовете, нали уж гласуват за правилните хора... когато дойдат извънземните мен лично ще ме е срам, защото първият въпрос който ще зададът, ще е "как така 1% от населението на Земята успя да сложи под калпакът си останалото човечество? ". "

Не знам, какво да ти кажа, освен това, че когато дойдат извънземните (май знаеш нещо по въпроса, чакай да кажа на службите), може би ще видят, че човекът е същество, което е социално, но поради факта, че е и стого индивидуално, се налага да има йерархия. Няма една система, от миналото или настоящето, която да е сложила всички на абсолютно едно и също равнище, за да взимат абсолютно всички решения. Надявам се и да няма. Не и така, както сме днес.

"Нали уж ракети летяха в космоса!? Не дами и господа, те не летят, те просто се въртят около орбитата. Обслужват интернета и телефоните. Защо рисуваха картинки по таваните на църквите, за да могата хората да гледат там вместо звездите... "

Да, освен тези, които закараха роувъри на Луната и Марс! В орбитата има сателити и да, някой от тях "обслужват" интернета телефоните, но продължаваме, да ползваме жици. Също така много от тези сателити са отговорни за сателитната телевизия, GPS навигацията, метеорологията, астрономията, да, дори и за наблюдение.
А църквите - Това са религиозни храмове. Това са средища за хора, вярващи в дадена религия. Те са избрали този начин, за да си боядисат таваните. Звезди, можеш да гледаш почти всяка вечер. Никой не го спира или забранява.

"Ако чуете утре по новините за гладуващ регион, пак се замислете. Достатъчно е да се смъкнат брилянтните от една "пуйка", някоя мацка или татоиран артист който изкарва милион за публикувана снимка в интернет, и цял регион спира да гладува. Защо хора дават хиляди за нов телефон на всеки две години!? Вместо това можеше да нахранят някой друг който няма техният късмет. 1000 лева = 1000 ябълки. "

Защото нямаш базови познания по икономика, логистика и геополитика. Ако дадеш едн милин на гладуващ регион, групата от хора отоворни за глада и мизерията, ще си го сложат в джоба. Дори ида не стане така, трябва да се запиташ - ЗАЩО има глад? КАКВИ са проблемите на хората там? Хвърляш "милиони". И какво става. Всеки има по една пачка пари и отива в местния супер? ОООО, забравих! Те си нямат супер маркет! Та те и пътища няма. Нямат и производство. Удра ги страшна инфлация и една ябълка, става на 1000 лева.
А дори и това да не стане, да речем, че някой ще им доставя храна? Да не мислиш, че седят поризводствени мощности и земя, ей така, неуползотворена, за да им продаваме? Трябва, да си утроим производството. Трябва да имам достатъчно хора и машини затова. Трябва и да им доставяме (което създава още изисквания).
След 3 месеца, като похарчат парите си, какво правим ние? Създали сме системи за милиарди, които не могат, да е ползват. Даваме още пари? Да, предполагам, че ако инфлацията не беше реално съществуващ феномен, щеше да е лесно. Проблемът на гладуващите региони е в хората там, а не в липсата им на пари.
А колкото до телефните, рекламите и прочие - Това ни е икономиката. Милини хора работят в тези индустрии. Стотици хиляди са инвестирали пари там. Като ти си купиш телефон, печелят всички, които са гпроктирали, продали, препдодали и прочие. Ако си свалиш мое приложение, печеля аз и компанията, в която работят 130 души, както и десетите ни инвеститори. Разбира се, можеш да дадеш всичките си средства на бездомнитеи и майната им на милионите работещи...

"Хората около мен ме изумяват, всеки път когато увеличат екрана на телефона, те изпадат в прасешки възторг! "Това е бъдещето! ", не това не е бъдещето, а имитиране не прогрес. Но как да го видиш като си пред телефона 48 часа в седмицата! Ако погледнеш през прозореца виждаш същото, което си гледал преди да се родят децата ти! Къде е вечният двигател (перпетум мобиле) или поне алтернативният на бензиновият!? Някой си дебел чичко от някаква си корпорация казал че е не възможен за създаване, така че никой да не се опитва. Защо ли!? Може би се е усетил, че вече няма да може да си пробутва гнилата и скъпа нефт. "

Да, ако живееш в някой изостанал регион, ще видиш същото, което са гледали няколко хиялди години. Вечен двигател няма. Още от Нютон насам, знаем, че такова нещо НЯМА. Ако ползваш телефона с огромния си екран, за да прочетеш в лошия интернет, може би щеше да знаеш и защо. А това с "алтернативният на бензиновия" - АЛО! 2019 СМЕ! Аз субирам пари за Тесла Модел 3!!! Самото ти изказване е налудничево. А дори и да погледнеш над бензиновите двигатели, ще видиш, че са са променили значително - горят значитлно по-малко и замърсяват на 1/10 от преди 100 години. Ако ги нямаше, щяхме да живеем по-зле. А и не знам, дали знаеш, че откриването на огъня и изобретяването на копието(двете събития, които буквално поставят вида ни на върха на хранителната верига) е станало поне 400 000 години, прди да изобретим колелото. За цялото средновековие, видът ни, поне в това полукълбо, не постигна нищо забележимо. Искам да кажа, че последние 500 години са просто невероятен технологичен напредък.
И да - имаме реалистични алтернативи на бензиновия двигател, които мжеш да си си купиш днес. Хората се интересуват от телефони и джаджи, защото са им забавни. Какво лошо има в това? Преди 30 години, по станциите всичко беше навирило вестници. Да не мислиш, че всеки беше професори, изобретател и спасител на света?

"Някой да е чувал за хрушчовки, за тези които не знаят това са съветски панелки, разработвани от френският архитект Ле Карбюзе. Този архитектурен Хитлер, безсъвестно захвърля цялата човешка архитектурна история и реализира безбожните си планове, скупчването на хората в кутийки. Хрушчовките са били създадени така че, при ядрен взрив акуратно да се срутят като домино, след това идват самосвалите и на бързо разчистват площадката, лесно, бързо и евтино! Ако не ми вярвате проверете в интернет. Сега ще разсърдя някого... но именно Сталин, не допуска Ле Карбюзе в Русия, за това са наречени на заклетият му враг Хрушчов. "

Не трябваше ли, да ппитам роднини и приятели? Не съм запознат с това, но и да е вярно, какво означава това? Че един идиот е дал на друг идиот да строи евтни панелки, за нуждите на тогавашната власт. Не съм чул, някой да е избил милиони, като ги им е сринал като домино панелните блокчетата, за да презастроява? А ти?

"Свикнахме да чуваме успокояващата теза, че "несправедливостта е част от прогреса", нима съществува прогрес. Чува ли ли сте какво каза Баба Ванга?

"Първо ще изчезнат пчелите... ""

Да, същетвува прогрес. Фактът, че ходиш на училище, че половината ти връутници не са умрели от глад и болести (нещо, което се случваше сам допреди 100 години), това, че си седиш вкъщи на топличко и пишеш в този форум, си е достатуъчно доказателсво, за прогрес.
Не съм чувал, какво е казвала Баба Ванга, защото избягвам магьосници и магьоснички.

"Ама вие продължвайте да си мечтаете как ще отглеждаме ябълки на Марс... "

Ако днес не напръскаме, ще имаме два пъути по-малко храна, следователно, най-малкото е, че ще е давва пъти по-скъпа. Предлагам на твоя тъжен дядо, който ти звъни, да звъне и в една от много комисии в Европейския Съюз и да си потърси правата, за пчеличкит, защто за таива неща се съди и се вкарва в затвора.

И от цялата тема, стигнахме до извода, че светът е строг и несправедлив, защото някой си купил iPhone, да гледа Пол Логан или каквато отврат е модерна, извъземните ще те засрамят, врачка предсказала ГМО унищожението на света (да беше дала повече инфрмация, как да се справим с проблема, тогава), а някъде има няколко милиона социопата, които заедно обмислят да и натровят кетчупа.

Благодаря за темата! Беше ми забавно! Давай още!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: db2507d9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От автора: Благодаря особено много на коментар номер две :)
Видях мнението му... всъщност има различни гледни точки, но не мога нищо да осопоря поради самият формат. Има книги написани на тези теми, няма как в един форум да го направя. Но евентуално може и да създам нова тема.
Пак ви благодаря беше интересно да прочета отговорите Ви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3d3c28f8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Ама вие продължавайте да си мечтаете как ще отглеждаме ябълки на Марс", Виждаш ли, авторе, човечеството е стигнало до тук чрез мечти. Е, и мъничко късмет. И мъничко, война. Но това, което се опитвам да кажа е, че последното ти изречение няма нищо общо с темата и доказва, че си, с извинение, забил Ако толкова не ти харесва да живееш в модерния свят си свободен да живееш в джунглата. Уви, поради ред причини, ще умреш сравнително бързо. Но да приемем, че всичко, което казваш е вярно - Е, и? Значи искаш от 300-тате души, прочели темата ти, даже по-малко, да се разбунтуват срещу тези 70 милиона, даже повече, сам може да провериш колко е 1% от популацията, които контролират света?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7a88feec40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По прост начин си опитал да обясниш нещо твърде сложно. Но с подобна простота и наивност е пропит и номер 2, твой аналог. Просто имах нужда да констатирам, но няма и да опитвам да свалям розовите очила на никой, все пас е почти 3 часа когато пиша коментара. Има си някакви граници :д

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 641b90563b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кажи ми къде са ми грешките в нещата, които считам за факти, за да ги коригирам?

Или ще оставиш изказването си без никакви аргументи, търсейки някакви тривиално извинение?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker