Мнение за сглобяема къща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Мнение за сглобяема къща?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2831 пъти
Здравейте. Някой живее ли в такава къща и какво му е мнението? Гледам има преместаеми къщи също. И от какъв материал е направена, изцяло дърво или итонг, метал. Също така, на коя фирма може да се довери човек в България да направи нещо качествено. Честно казано, уж се водели евтини и бързи, но като гледам цените, не са особено евтини (дори ми се струват скъпи), а за бързината е според зависи май до самото нанасяне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 60705d1b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Един колега живее в такава и е доволен, но си има доста недостатъци. Общо взето си е барака, сглобяема постройка, паянтова. Примерно тавана е бил рехав и не може да складира тежки работи. Покрива по прави веднъж и нарина доста пари допълнително. Иначе пък имали добра термоизолация и са били по-стабилни при земетресения. Чувал съм, че след някоя година почвали да скърцат като стар пиратски кораб. Всякакви ей такива. Абе барака, не е като масивна тухла. При един ураганен вятър 100% ще се издуха.

Един съученик проектира такива къщи и го бях питал веднъж. Каза, че не препоръчва подобна къща за постоянно живеене, а само за вила или нещо. На пръв поглед излиза по-евтино, но това е илюзия, защото експолатационния срок е много по-къс в сравнение с тухлата и във времето излиза по-скъпо. На колегата му бяха дали мисля 20-30 г. срок. Т.е. самата ти постройка ти излиза на половината на туухлата, ама след 20-30 г. трябва да я правиш наново. Докато тухлата в началото се охарчваш повече, но после имаш постройка за 100 г. напред. Ако се поддържа както трябва, може да изкара и 200 даже.

А и глобяемата ти излиза на половина, ама само самата постройка. Иначе всички други разходи около парцел, ток, вода, разрешителни, план, огради и т.н. и т.н. си ги имаш пак същите и като цяло като теглиш чертата целия проект ти излиза примерно 20% по-евтин, което не оправдава недостатъците.

Има и друг момент, че е много важно да случиш на правилната фирма и на правилния материал. Защото има една особеност, че ако материала се случи да е малко по-мокър и не се обработи по най-добрия начин, след няколко години започва да прави проблеми. Измята се, изгнива и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3f6acb3796
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   По мнение на мнозина сглобяеми къщи "Кисьов" са най-предпочитани в България като съотношение цена-качество.
https://homeskisiov.com/
Предприятието е пловдивско, но строят из цялата страна. Срокът за изпълнение е между една и две седмици, в зависимост от големината, броя на стаите и степента на завършеност.

Любопитен момент е, че строителите са от Турция, тъй като собственикът не е останал доволен от мързела, честото пушене и лошото и бавно изпълнение на българските и циганските строители, които е наемал в миналото. Турските строители във фирмата му почват работа, бачкат цял ден и едва след това си почиват. Затова сроковете са къси и спазвани, а качеството - по-добро. Това отличава фирмата му от всички останали подобни в България, където преобладават цигански и български работници, любители на чашката и цигарите.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 64f2bcd6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нещо не мога да ги възприема тия къщи, а по принцип съм им любител. В смисъл българското изпълнение не ми изглежда никак, ама никак добре. Изглеждат някак като бараки, цвъкнати произволно и сякаш не са завършени. А стените ми изглеждат като дъсчени и прозорците им стоят някак все едно са сложени в едни нескопосано изрязани дупки. Няма дори перваз. Разгледах на Кисьов и нещо не ми допадат като излъчване, а и доста рехави ми изглеждат. Все едно си пребоядисал един контейнер и си го изцвъкнал насред някоя нива, така ми изглежда. Грозна, недодялана работа, евтини материали.

Ето как изглеждат американските например

https://assets.epuzzle.info/puzzle/003/404/original.webp

Завършено, стилно и изглеждат някак по-стабилни. Просто къщата си е лепнала на мястото, а не изглежда като случайно цвъкната на поле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3f6acb3796
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Номер 3, нормално е повечето от сглобяемите къщи в България да се намират на полето, след като собствениците им изрично са искали те да са там поради много по-ниската цена на земята, в сравнение с местоположението в хубав квартал, където се намира посочената от теб къща в САЩ. Предвид околността и къщи в близост, които се забелязват на снимката, най-вероятно се касае за богаташки квартал, където парцелът струва майка си и баща си, а самата къща също е в пъти по-скъпа от тези, предлагани на родния пазар. В САЩ подобни къщи струват над 1 милиона долара. Там имат подобни на нашенските сглобяеми къщи тип бунгала, които също не са никак евтини. Като сравняваме нещо, нека вземем предвид и цената.
Дори не се знае и доколко тази къща на снимката е "сглобяема", тъй като просто има поставени водоравни дъски отвън на фасадата, а в САЩ почти всичките им къщи са сглобяеми, тъй като така или иначе се правят от предварително сковани дървени стени, които след това се издигат и закрепват към основните опорни колони на постройката. След това слагат найлони по вътрешността на стените и пълнят с пяна, а вътрешното лице на стената се състои от гипсокартон, завит с винтове към тънка дървена рамка, което ги прави сравнително уязвими на счупване при облягане до стената.

Нищо не пречи някой да си сложи каквато иска облицовка на сглобяемата къща в България, така че тя да заприлича на дървена, каменна или тухлена. Така или иначе, повечето съвременни тухлени къщи в България вече имат допълнителна облицовка, наподобяваща камък или мрамор, така че да не изглеждат тухлени. А самите тухли не са малки като в миналото, нито тухли-четворки, а са по-големи газобетонни - като тези на "Ytong" и на други марки.

В края на 80-те и началото на 90-те баща ми работеше в Украйна и Русия към "Главболгарстрой" и там част от нещата, които строеше, бяха именно бунгала с готови сандвич панели от два слоя ламарина (външният - релефен) и сърцевина от пяна. И покривът беше изработен от същите сандвич панели. Вътрешните стени бяха облицовани с PVC панели с клетки с цел здравина и допълнителна изолация, а покритието беше износоустойчиво - грапаво като при портокалова кожа. Самите работници там също живееха в такива постройки и като дете съм прекарал две лета в град Черноморское в Кримския полуостров именно в такива бунгала. Имаха отлична шумо- и звукоизолация. Там и общественият стол за работниците беше изработен така, само че постройката бе огромна и побираше стотици хора. Неслучайно този тип сандвич панели се използват и до ден днешен при промишлените постройки, складовете и сглобяемите къщи, поради отличното съотношение между цена, шумоизолация, термоизолация и бързина на сглобяване.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 9d2a67fc55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сглобяема къща си построих с фирма Евтин дом, които се намират на бул. Ботевградско шосе.
Едноетажна къща под 100 м2 я построиха за 3, 5 год. Сключва се договор и плащаш първо 50%, след което още 40% и чакаш 3, 5 години да ти построят къщата. Реално може да се построи за 4 месеца. За всяко строителство по къщата искаха пари. Тя излезе около 70% по скъпа от договорираната цена. Не си спазват сроковете и ще ви сложат евтини материали по къщата.
Ако се насочите към фирма Евтин дом, които се намират на бул. Ботевградско шосе, задължително първо се свържете и говорете с хора, които са си построили къща от тях за да чуете още мнения, които няма да ви харесат. Такива къщи има в Костинброд, Петърч, Кремиковци, Храбърско и мн. други места.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker