Какво бихте сторили ако имахте "Пари" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Какво бихте сторили ако имахте "Пари"
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 2125 пъти
примерно.. печелите от лотарията €1,000,000 и ви ги дават УТРЕ!
какво правите ?

Или примерно наследявате (10-20) имота и какво?


Или бихте ги сложили в Крипто и прочие каквото се сетите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: bbac0edf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Бих изчакал да се срине биткойна евентуално до 20 к и да купя биткойн и етериум. Но после и да ги напрвя 10 млн, не знам какво бих ги направил, защото аз нямам нужда от пари. Работя си и си живея нормално, не искам да променям нищо в живота си. Може би после ще даря голяма част и ще купя няколко апартамента или злато, просто да ги съхраня като стойност. Хем да има за децата някой ден, на мен не ми трябват.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: beeab4c70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Нали не очакваш сериозно отговори тук анонимно да ти споделим в какво да вложиш парите.Само едно ще ти кажа,човек който няма мозък и всичките пари на света да вземе пак няма да може да ги инвестира правилно и ще ги похарчи,а бързите пари се харчат най лесно

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0b8509214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   На първо място ще използвам значителна сума, за да подобря здравето и външността си и това на членовете на семейството ми - адски много пари ще отидат за лекари (специалисти), зъболекари, пластични операции, лични треньори, спа процедури, козметици, фризьори, маникюристи, подменяне на гардероба и т.н.
Също така ще си позволявам да си купувам по-скъпа и качествена храна.
Каквото остане след всичките харчове ще се опитам да го вложа в нещо - дали ще е имот, започване на собствен бизнес, крипто или други, няма значение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b4a6331616
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   2, не знам, обаче авторът може да е малък и да се учи.. аз бих му казал в нещо което той разбира или ако не иска да има стрес да бъде в имоти,земи и прочие. Криптото е мн волативно и повечето правят мн грешки и губят..

Мод: защо вече във втора тема пишеш от името на коментиращ в собствените си теми?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b4a6331616
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1, среброто е мн-добра инвестиция да ти кажа... там обаче.. се играй на килограми не като златото или имотите, но и те са добра алтернатива

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a897c88081
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Говорим за конкретната сума 2 млн. лева? Ок.

На първо място ще си купя земя в радиус 20-30км. от града ми (Варна) в някоя по-спокойна и отдалечена зона с хубава гледка към морето. Не е задължително да купувам земя, а може и да е къщи, които да разширя, но по-скоро земя където да мога да си настроя няколко къщи (нещо като комплекс) за мен и моето семейство да сме подсигурени. Тук е важно да уточня, че не говоря за супер модерни и грамадни къщи по 2млн. бройката, ами говоря за среден клас къща (ще ме извините, но нито съм запознат с цените им, нито с цената на земя и всички такси около нея). Идеално погледнато 4-5 къщички със зелена площ, басейн, място за паркиране, така ги виждам нещата. Не знам колко пари ще ми излезе всичко това, но смятам че около 500 хил. ще заминат, като включим обзавеждане, ремонти и т.н. Отново, не говоря за супер модерни къщи... Тук зависи в какво състояние ще ги купя, дали изобщо ще има къщи или ще е само земя, как ще се договоря и т.н.... Абе над половин милион си е от всякъде, че може и нагоре... Ние имаме два апартамента, които бихме могли да продадем, така че едни 300хил. съм напред. Тоест за момента оставам с 1,5-1,8млн.

След като съм подсигурил близките си хора и техните поколения смятам да си купя една хубава кола лично на мен, както и на моето семейство по една прилична кола. Така като ги смятам около 300 хил. Оставам с 1-2-1.5 млн.

Един ден като имам деца (на 22 съм) ще искам да ги подсигуря да не им се налага да изживяват това, през което аз съм минал... Ще заделя пари за тяхното образование, разходи и т.н. Към тези пари ще прибавя и солидна сума за резерв/черни дни, които просто да си стоят и да знам че ги има. Смятам от тези дето ми остават да заделя настрани 1 милион и с него да покривам всичко нужно и да не се притеснявам за каквото и да е.

Останалите ще си ги харча за каквото си преценя, тук не може да дам конкретни неща, но общо взето всичко за което ми скимне.

Определено с част от тези пари ще гледам да помогна на хора, които са в затруднено положение/имат нужда от помощ, но преди това трябва да съм убеден че са читави хора, а не някакви пияници и наркомани дето сами са си избрали да стигнат до тук...

В общи линии е това. Както казах имам си добра, стабилна, доходоносна работа. Дори и да спечеля тези пари аз няма да спра да работя, поне в началото... В последствие най-вероятно ще тръгна да си създавам нещо мое.

Главната ми цел е да си подсигуря семейството с имущество и да осигуря на децата си един по-добър живот. Не съм човек, дето ще тръгне да харчи милионите за Моети, ваканции, простотии... Една кола искам да си взема и това е за мен...

Дали ще спечеля тези пари от лотарията или не няма значение, защото някой ден аз ще си постигна тези цели! Като се замислиш 2 милиона не са кой знае какво... Тези пари да не казвам голяма дума, но на сегашната ми заплата плюс тенденцията за постоянно увеличение и сумата, която ще печеля примерно след 10 години опит като ги осредня тези 2 млн ще ги направя за около 20 години, дори по-малко. Дали ще ги спечеля от лотарията или ще си ги изработя не е важно, важното е, че ще си постигна целите!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 040aa5bd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Бих се разкарал от лайняната София.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0e0ca77eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ще дам повечето на проверени родни организации за защита на животни и хора с увреждания. От инвестиране не разбирам, но може би ще е по-удачно, след като така ще има продължителен приток на пари, а не просто да ги дам и да свършат. Може би луксозни имоти в чужбина, където има търсене и хора с възможности. Но определено ще ги насоча към нуждаещите се.
Тия, дето искат да ходят на спа, фризьор и да си купуват простотии, не заслужавате и една стотинка. Дори в мечтите си мислите само за себе си и преспокойно ще си живеете като пълни егоисти. Затова целият свят е помийна яма - една шепа дават пари и труд, всичко останало мисли само за себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9520b7dfe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ще купя голям имот или под наем (не знам как вървят цените на парцелите) и ще направя приют за животни в беда. Нещо като анимал рескю, ама няма да помагам само на кучета както правят те. Ще има коне извзети от цинганьори, които не се грижат за тях, ще има котки, птици, костенурки, спасили се от заколение прасета (помня една случка на такова прасе бродещо из София) и изобщо - животни в беда.
Ще взема и друг имот, на който да засаждам дръвчета.
С тези неща ще се занимавам лично.
Ще финансирам хора и идеи, които считам за полезни.
Бих давала пари за научни разработки, на съответните учени, защото учените са важни за оцеляването на планетата и всичко живеещо на нея.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: beb380e650
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Ще си купя къща в Несебър, за да живея през лятото там, а в студените сезони - в Пловдив, защото зимата тук е много мека и въпреки това градът предлага чудесни условия за разходки и забавления. По-голямата част от парите ще вложа във високотехнологично производство с доказано добър пазар, чрез което само след няколко години ще удвоя и утроя парите, а в годините по-нататък ще ги умножа още повече. Ще създам и работни места, което да способства за препитанието на поне 10-20 семейства, както и да се поощрят някои подизпълнители на определени възли и части.
Бих открил и обучителен център за млади проектанти с техническа насоченост, защото мисля, че хората заслужават да печелят достойни пари за своя труд, а това се търси много и може да се работи от разстояние дори с поръчители от чужбина, така че е добре дошло за живущите в селата, където работните места и заплащането са най-ниски.
Така или иначе, точно това възнамерявам да направя, но не разчитам на наследство или на лотария и паричките се събират бавно.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 633a871732
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Бих дала поне 10 процента от сумата за благотворителност. Другите - имот в цивилизована държава , и живеене там. Далечч от БГ.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4a21ab32e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Бих отишла на околосветско пътешествие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 802c58f7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Здравей аз съм милионер ... но да ви кажа не съм обиколил света все още имам бизнес прекрасно семейство и ги подкрепям имам 3 прекрасни деца и супер добра съпруга не ми трябва повече парите не са всичко в този свят! дано някой ден вие бъдете като мен лека вечер

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0b4c659f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Лично аз ще напусна работа, взимам си раницата, спалният чувал и ще попътувам по света 1-2 години. След тези 1-2 години ще го мисля ;))

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 605818a110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ще си купя шато в Австрия, апартамент в Гибралтар ("Английското Монако") и имоти в Португалия, Гърция или Турция на морето.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 26ff908a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако човек не разбира... Най-добре е земеделска земя. За 2 млн. лева можеш да си намериш 1250 дка земя. Това са ти 50 000 лева на година от наем. Отделно земята си седи и можеш да я продадеш и след време, а с годините ще се качва и цена и наем.

Така хем се предпазваш от това, да си издумкаш парите за глупости, защото ги нямаш наготово в сметката и не може, просот да ги пръснеш, а ако преди това не си имал подобни средства, се изисква мнооооого дисциплина, че да не се охарчиш, хем е по-добре от това, да ги държиш в чували и да - познавам и такива хора.

И нека бъдем честни - 2 млн. лева, са много пари за един човек или дори голямо семейство и прочие, но спестете си грандоманските идеи, защото 2 млн. не са особено много пари за бизнес, за развитие и за подобряване на даден град, дори и на малко село.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3d7147a517
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз бих ги изгорил всичките. Не ме разбирайте погрешно: аз съм изключително стиснат, понеже само аз знам как съм си скъсвал г**а за всеки пукнат лев на мое име, но същевременно парите са едно от най-големите злини на света. Колкото повече от тях имаш, толкова повече ще страдаш. Не знам за вас, но аз никога през живота си ме съм срещал успял богаташ. Хубаво, на пръв поглед всеки иска да е богаташ: колите, палатите, почивките.. Същевременно, това са най, най, най пропадналите хора на планетата. Достатъчно е само да погледнете децата, които възпитават. Това е тяхното наследство, това те оставят за нас. Никога не съм срещал богаташ-щастливец. Инъче съм срещал много щастливци на минимална заплата, които живеят пълноценно според възможностите. За мен един такъв човек има повече себестойност от всички чорбаджии на планетата взети заедно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: af6f89f017
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   1/3 ще раздам на хора, които са в нужда. 1/3 ще инвестирам, а с останалата 1/3 ще пътешествам по света, наслаждавайки се на живота.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: a202a06a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ще обиколим света с гаджето, ще си вземем приятен дом, само за мен и него, ще осиновим деца, ще помогна на някои в трудно положение.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: c00c859ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Бих купил земя и да си направя тип ранчо както са в Тексас. И на 5-6 км не искам никой дразнител. Възнамерявам да живея спокойно без досада от никой. Мечтая си за спокойствие и свобода, може би бих патувал из Азия. Като цяло важно е да инвестираш за да може по един или друг начин да си подсигуриш спокойствие и за вбъдеще.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: ddc2386f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Печелиш голяма сума и влагаш в крипто... Това младото поколение е много изпростяло. Не може ли да изсипеш парите на камара и да ги запалиш?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 144660e908
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   С 200 000лв ще си купя Шевролет Корвет и ще свалям студентки. После ще видим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker